Dobry horor

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
TommyHot
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Dobry horor

Príspevok od používateľa TommyHot »

Zombie zaner je uz okukany a nemyslim si, ze by este mohol niecim prekvapit. Ale predsa len nieco co si este nevidel sa mozno najde:

http://www.csfd.cz/film/235282-zonbi-jieitai/
http://www.csfd.cz/film/82628-zombi-holocaust/

A tu sa dostavame ku gore zanru. Ked sa od toho odosobnis, je to dost zaujimavy druh "umenia". Mozno ta to nechyti, ale ak mas rad horory, urcite tomu daj sancu. Ono skor ako horor by som gore filmy nazval psychologickou dramou, pretoze sa velmi rychlo zosobnis s postavami, ktore tam trpia. Btw na toto sa chystam uz asi pol roka, trailer vyzeral zaujimavo http://www.csfd.cz/film/264194-grotesque/

A este pridam jeden "must see" film zo sedemdesiatych rokov: http://www.csfd.cz/film/7142-salo-aneb-120-dnu-sodomy/
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Old Dirty Bastard »

begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Nemáte nejaké tipy na nové horory - roky 2011 a 2012?
hd_
King
King

Príspevok od používateľa hd_ »

Z toho, čo som videl ja a pri čom som sa nenudil, tak ti môžem odporučiť tieto:
The Tunnel
Fright Night
The Thing
Seconds Apart
Priest
Donner Pass
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

begbeee napísal:Nemáte nejaké tipy na nové horory - roky 2011 a 2012?
na toto si treba ešte chvíľku počkať, prípadne ísť do kina http://www.csfd.cz/film/253346-cabin-in-the-woods-the/ teším sa na to osobne už dlho.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

mne sa z novych pacilo Apollo 18, urcite to nebol najlepsi horror na svete ale pre mna super.
teraz sa chystam na Attack the Block, tiez by to mala byt taka komedia horrorova od rezisera Shaun of the Dead.

a teraz som v kine videl trailer na Chernobyl Diaries, vyzera ze to bude riadna blbost, ale uz len kvoli zasadeniu si to pozriem :) mimochodom v kine som bol na Raven-ovi a tiez by sa to dalo povazovat za taky slabsi horror.
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

aacid napísal:teraz sa chystam na Attack the Block, tiez by to mala byt taka komedia horrorova od rezisera Shaun of the Dead.
to nenatočil režisér shaun of the dead, attack the block bol prvý celovečerák herca (Joe Cornish), ktorý hral vo filmoch Edgara Wrighta (shaun of the dead)

//Chernobyl Diaries vôbec nevyzerá zle, stále tá stará obohraná platňa ala strašidlá/monštrá na found footage, ale vizuál to má pekný, určite si to pozriem. taký the hills have eyes vo found footage podobe, heh.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

aha, zle som to pozrel na csfd, nevsimol som si ze je to viac herec nez reziser :)
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Found footage už nechcem ani vidieť! I keď...

Máte skúsenosti? Videli ste niekto? Zlo je už v kinách...
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Inak ten REC je až taký dobrý ? Podľa komentov na čsfd by som mal srať kocky. Mňa však totiž moc tieto kamerové horory nebavia (Blair Witch totálna nuda a trápnosť), tak neviem či do toho ísť.
hd_
King
King

Príspevok od používateľa hd_ »

hughito, určite to skús. Ja som do toho tiež išiel s malými očakávaniami, no bol som príjemne prekvapený. 80 minút nejako zvládneš a niektoré scény ozaj stoja zato, navyše sa to odohráva v zaujímavom priestore, stará bytovka, u mňa je to jeden z naj hororov, ktoré som doteraz videl a to už je nejaké to trojciferné číslo.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

REC je asi najlepší found-footage horor. Inak súhlasím, že ten žáner je už vyčerpaný a väčšinou jediný zážitok z neho je rozbolená hlava.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Pre mňa sú aj tak najstrašidelnejšie (chápte v miernych úvodzovkách) filmy od Lyncha, horory sú oddychovka. :D
Trussardi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Trussardi »

nieco na vecer? to je fakt podla skutocnej udalosti videl uz niekto

Old Dirty Bastard
Guru
Guru

videl, bolo to fajn.. ale strasne nafuknuta "skutocna udalost", inak by si to asi neudrzalo pozornost divaka, ak by sa pevne drzali predlohy. vid. priloha ako vyzerala udajne posadnuta babika v reale a ako vo filme. original by asi nevystrasil ani 5 rocne decko, skor by si tu hracku oblubilo. oplati sa pozriet, ak mate radi ducharcinu, ale ten koncept nie je nijako revolucny.. uz sme to tu videli x-krat.

//autoeditácia príspevku (30 Aug 2013, 10:46)
úplnou náhodou som na to dnes opäť narazil a fakt to stojí za pozretie, čiže spomínam.. zápletka jednoduchá, ale perfektne spracovaná. zvláštny a dosť fucked up (in a good sense) film, o ktorom by ste to na prvý pohľad ani nepovedali.. odporúčam nič bližšie nezisťovať, proste choďte do toho, určite nebudete ľutovať. http://www.csfd.cz/film/267507-loved-ones-the/
Prílohy
annabelledoll.jpg
12maros34
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa 12maros34 »

z tych najnovsich urcite odporucam insidious alebo vymetanie diabla. total brutal psycho, strach zaruceny.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

insidious ma az tak nenadchlo a vymietanie diabla netusim co je za film (skus anglicky nazov prosim ta).
aktualne zhanam nejaky dobry horror konecne, poslednych par veci co sme pozerali bolo celkom sklamanie.

Dark Skies - zaciatok dobry ale nic nove pod slnkom a ku koncu som uz zaspaval.
Lake Mungo - podla traileru sme sa pomali az bali to pozerat (vyzeralo to ozaj strasidelne). pocas celeho filmu sme cakali kedy to uz zacne, kedy sa uz zacne nieco diat a potom prisiel koniec.
Dyatlov Pass Incident - toto bolo najvacsie sklamanie, cela story na ktorej to bolo zalozene ma taky potencial a oni z toho spravia slaby B-ckovy horror so zlou kamerou (found footage ten film vobec nepotreboval), zlymi hereckymi vykonmi a s CGI z pred 10 rokov...
Croven
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Croven »

aacid napísal:insidious ma az tak nenadchlo a vymietanie diabla netusim co je za film (skus anglicky nazov prosim ta).
aktualne zhanam nejaky dobry horror konecne, poslednych par veci co sme pozerali bolo celkom sklamanie.

Dark Skies - zaciatok dobry ale nic nove pod slnkom a ku koncu som uz zaspaval.
Lake Mungo - podla traileru sme sa pomali az bali to pozerat (vyzeralo to ozaj strasidelne). pocas celeho filmu sme cakali kedy to uz zacne, kedy sa uz zacne nieco diat a potom prisiel koniec.
Dyatlov Pass Incident - toto bolo najvacsie sklamanie, cela story na ktorej to bolo zalozene ma taky potencial a oni z toho spravia slaby B-ckovy horror so zlou kamerou (found footage ten film vobec nepotreboval), zlymi hereckymi vykonmi a s CGI z pred 10 rokov...
vidim, ze ty si narocny clovek na horory,tak mi niaky porad prosim ta :) lebo tiez co mi niaky kamarati radili niake horory, tak pre mna to boli nudne filmy, diky :)
12maros34
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa 12maros34 »

tak kazdy ma iny vkus tazko trafit do toho tvojho. niekto ma rad duchou a niekto radsej texasky masaker. ten horor sa vola original - the devil inside. a teraz mam nejaky stiahnuty evil dead tak uvidime co to bude ked pozriem
Croven
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Croven »

tak napriklad mne sa pacili tieto: Insidious, The others (aj ked to nebol moc horor), Conjuring, The Orphanage, Sinister. Jeepers creepers 1+2 a Thirteen ghosts (tieto 2 som dival ked som nemal ani obcanku a vtedy sa mi to pacilo :D neviem ako teraz). No a co som videl ostatne tak tak bud to boli pre mna totalne kraviny, alebo ma to vobec neoslovilo a ani nepostrsilo.
Napísať odpoveď