Marináda (príprava marinády)
Marináda (príprava marinády)
Akože ja keď idem grilovať krkovičku a podobne, tak cesnak musí byť... Vlastne jedine ak grilujem rybu tak do marindy cesnak nepridavam, ale tak zas rybu nemarinujem, ale grilujem na čerstvo....
-
KaptMichal
King
Re: Marináda (príprava marinády)
Tak ja som dnes spravil "svoju" prvu marinadu na hovadzie steaky. Pouzil som olivovy olej, citronovu stavu, trochu hnedeho cukru, sojovu omacku a zmes rozneho korenia... Necham to marinovat do zajtra tak uvidime co z toho vznikne.
-
Fabo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
hovadzinu by som nechal aspon 2 dni...
-
pitbullko
Light Star
- Bydlisko: „Keby som bol postavený pred rozhodnutie medzi zbabelosťou a násilím, zvolil by som násilie“[Gandhi]
Pred dvoma dňami som marinoval prvýkrát iba suchou zmesou. Jednalo sa o bravčovú krkovičku bez kosti. Mäso som husto posypal zmesou a jednotlivé plátky som poprekladal kolieskami čerstvej cibuľe. Takto som nechal odstáť 24 hodín. Pred grilovaním som cibuľu vyhodil.
Mäso bolo vynikajúce, dokonale prejdené koreninami. Podstatne chutnejšie, ako pri použití oleju so zmesou korenín.
Mäso bolo vynikajúce, dokonale prejdené koreninami. Podstatne chutnejšie, ako pri použití oleju so zmesou korenín.
kamikadze marináda - čo najštiplavejšiu čili omáčku aká sa nájde (mám doma robenú a vážne stojí zato) asi dve lyžičky na plátok a asi 3 strúčiki cesnaku na každý plátok, olej trochu korenia a poprípadne trochu horčice. mám vždy 100% istotu že mi to nikdo nezje 
Ja osobne nemám rád "kamikadze marinády" nakoľko podľa mňa zabíjajú chuť jedla.. cítiš len tú marinádu a nič iné.. teda keď to človek ani nezje.. Mne chutí normálna, teda čo nájdem a hodí sa mi to nej tak to tam dám
napr olej, korenie, soľ, worčestrovú omáčku možno cesnak a pod. 
uz som si viackrat vsimol pri receptoch na zmesi korenia alebo marinadu, ze pridame "korenie"...wtf? tym sa mysli, mlete cierne korenie ?
Tak vidim ze vela ludi oblubuje tu horcicovo medovu, tu som este nemal.
My vzdy ked grillujeme tak najcastejsie bud karmenadlu. Nie je to suche ako kuracie prsia ale ked ine neni tak aj kuracie prsia. Marinadu davame taku, co som v tejto teme cital ze sa vela ludom nezda ale horcicovo-kecupovu.
Kecup je domaci, horcica nie. To zmiesame dokopy priblizne v pomere 1:1, dame tam sojovu omacku, korenie na grillovanie, mlete cierne korenie, nejake tie bylinky a je to. Najlepsie v tom nalozit maso den predtym a nechat odstat v chladnicke.
My vzdy ked grillujeme tak najcastejsie bud karmenadlu. Nie je to suche ako kuracie prsia ale ked ine neni tak aj kuracie prsia. Marinadu davame taku, co som v tejto teme cital ze sa vela ludom nezda ale horcicovo-kecupovu.
Kecup je domaci, horcica nie. To zmiesame dokopy priblizne v pomere 1:1, dame tam sojovu omacku, korenie na grillovanie, mlete cierne korenie, nejake tie bylinky a je to. Najlepsie v tom nalozit maso den predtym a nechat odstat v chladnicke.
Určite.ephramko napísal:uz som si viackrat vsimol pri receptoch na zmesi korenia alebo marinadu, ze pridame "korenie"...wtf? tym sa mysli, mlete cierne korenie ?