Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

O športe...
pinco
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Posilnovanie

Príspevok od používateľa pinco »

Ak naozaj chceš niečo nabrať, musíš to dávkovať vo veľkom. To, čo máš napísané na obale je hlúposť. Keby napísali, aká má byť dávka, aby to malo efekt, tak by si ten svoj polkilový gainer zjedol za dva dni a to by veľa ľudí odradilo, pretože by to bolo príliš nákladné.
Nikdy nekupuj niečo, keď na to nemáš. V tomto prípade to nemá účinok na teba takmer žiadny, zbytočne si vyhodil peniaze. Väčšie balenie ťa vyjde výhodnejšie. Už len 1000g balenie je len o 2,6€ drahšie. Ale to je stále málo. Keď kupuješ protein, gainer, tak sa pozeraj po minimálne 2,5 kg balení. Ja pravidelne kupujem napríklad 4,5 kg balenie. Nič v zlom kámo, ale toto kľudne môžeš sypať do záchodu a bude to mať podobný efekt.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Gainer som nikdy nežral, ale viem, že sa žerie vo veľkom a kupuje sa po 6 kg baleniach. 0,5 kg je taká nepodarená vzorka.
damiamarl
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa damiamarl »

kúpil som si 1kg a väčšie balenie si môžem kúpiť hneď aj zajtra. Za to píšem sem, lebo od vás si vždy nechám poradiť, až na niektoré vaše poznámočky :) okrem creatinu som nič neužíval a nemám skúsenosť, kedže si u nás v posilke nenechám poradiť, kedže tam sami nevedia čo hovoria :D

takže ako by som si to mal dávkovať? poradte prosím :)
hughito
Redeemer
Redeemer

pinco
Darca
Darca

A aký je vlastne tvoj problém? Čo očakávaš od gaineru? Gainer väčšinou užívajú tí, čo nemôžu pribrať, ale veľakrát je to blbosť. Ja som tiež bol dlhú dobu na rovnakej váhe, chcel som pribrať a kúpil som gainer. Po pol roku som chodil s kolesom okolo pupku. Vymenil som to za proteín a to sa nedá porovnať.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

gainer je zbytocnost, kup si protein, omielame to tu stale na kazdej stranke pomali..
damiamarl
Light Professional
Light Professional

no ok veď uvidím. Po užívaní creatinu som nemal žiadny výsledok a či budem mať z gainera, neviem. Viacej známych to berie, úplne sú tenkí a cvičia slabo a predsa im to pridalo 10-15kg na váhe.
Mám viacej známych čo len naoko vypadajú väčší kvôli gaineru tak neviem :?
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

ako si potom ten kreatín užíval, keď si z neho nič nemal? ako si to myslel, že si z neho nič nemal? myslel si to tak, že si z neho nerástol? a čo si očakával? že ak ho budeš brať tak ako je písané, tak z teba bude hotový Coleman? ja som bral v tréningové dni 5x5g a v ne tréningové dni 3x5g kreatínu a mal som citeľne viac sily, ako keď som ho nebral. gainer je dobrý len na pribratie. a priberieš iba vtedy, ak budeš mať aj vhodné dávkovanie. mal som 6,8kg balenie PVL Mutant Mass a bral som 3 dávky v tréningové dni a 1,5 dávky v ne tréningové. pri vhodnej strave som z toho pribral 11kg za 2 mesiace (ten gainer mi nevydržal pri tom dávkovaní ani mesiac, ale svoj účinok spravil)
Gnogl
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Gnogl »

gogo956 napísal:gainer je zbytocnost, kup si protein, omielame to tu stale na kazdej stranke pomali..
gainer vobec nieje zbytočnosť, je doležitý pred a hlacne PO treningu
teraz k veci...tak ako pisali predomnou kup si Mutant mass od PVL 6,8 kg alebo The Incredible Bulk 7,2 kg - MVP Biotech kupiš ich za dobrú cenu.Fullforce je nanič.
hughito
Redeemer
Redeemer

damiamarl napísal:no ok veď uvidím. Po užívaní creatinu som nemal žiadny výsledok a či budem mať z gainera, neviem. Viacej známych to berie, úplne sú tenkí a cvičia slabo a predsa im to pridalo 10-15kg na váhe.
Predtým ako začneš hocičo v živote robiť, najmä niečo čo sa nachádza v novej, nepreskúmanej oblasti tvojho záujmu, prvotne sa informuj a až potom nakupuj a konaj.
Gnogl
Medium Expert
Medium Expert

hughito suhlas
a ked sa informuješ, tak musiš len sám na sebe skušať a skušat.Kamarati mozu priberat pri prijme 4g sacharidou na kg hmotnosti ty budeš potrebovat 5 mozno 6 a možno viacej, u každeho je to individuálne a závisí to od mnohých faktorov.Ale ak sa chceš tomu seriozne venovať a bude ťa to baviť, tak ti to problem robit nebude ;)
gogo956
Redeemer
Redeemer

damiamarl napísal:no ok veď uvidím. Po užívaní creatinu som nemal žiadny výsledok a či budem mať z gainera, neviem. Viacej známych to berie, úplne sú tenkí a cvičia slabo a predsa im to pridalo 10-15kg na váhe.
- kto ma nema dobre poriesenu stravu, tak nepriberie s kreatinom ani gram, aj keby ho jedol na kila.
Nonstop sa tu pise o strave, potom pride nejaky clovek ktory cely den pojeda akurat tak rozky zo salamom
a zacne sa vyplakavat ze nepribera.. uz fakt ze nechapem.

Gnogl

uz namiesany gainer je skoro vzdy o nicom, pretoze sa tam davaju tie najmenej kvalitne proteiny.
Treba si kupit kvalitny whey protein a ten si narezat s glukozou v pomere aky prave potrebujes-
kvalitativne to bude niekde uplne inde. :wink:
damiamarl
Light Professional
Light Professional

včera som dávkoval 150g a mi to prišlo dosť už len to bolo 3/4 pohada ked som si to tam nasypal. Pil som to s mliekom no mal som čo robiť to dať do seba, to dávkovanie na 100Kg chlapov :D
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

dávkovanie na 100kg chlapov? to kde žiješ? :D ja som mal pri výške 177cm niekedy necelých 60kg. vtedy som začal brať ten gainer s tým dávkovaním, ako som ti napísal a za dva mesiace som pribral 11kg. samozrejme som nejedával len chleba so šunkou, ako si to ty vyššie popísal. teraz, po dvoch rokoch mám 80kg a tú váhu si držím, lebo sa takto cítim dobre a som spokojný. a mimochodom ak si myslíš, že budeš veľký ak do seba budeš "sypať" gainer, protein, kreatín a nebudeš na sebe poctivo makať, tak si na veľkom omyle. nanajvýš tak môžeš získať veľké brucho a nič viac.
Gnogl
Medium Expert
Medium Expert

gogo956 napísal:
Gnogl

uz namiesany gainer je skoro vzdy o nicom, pretoze sa tam davaju tie najmenej kvalitne proteiny.
Treba si kupit kvalitny whey protein a ten si narezat s glukozou v pomere aky prave potrebujes-
kvalitativne to bude niekde uplne inde. :wink:
no tak zasa máš pravdu ale iba z časti, pri nekvalitných gaineroch súhlasím, že tam davajú nekvalitnejší proteín, ale zas taký mutant mass by nebol gainer roka 2011 keby bol na nič.
Najlepšie je si vyskušať aj jeden aj druhý spôsob.Ja osobne to kombinujem lebo niekedy ten gainer už nechutí a naopak niekedy mam naň chuť :) ale v zásade kupujem overené značky, žiadne experimenty v tejto oblasti nerobím.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Gnogl

jasne ze su aj kvalitne gainery, ale mne sa zda ovela lepsie si miesat vlastny, lebo si mozes do zlozenia
zasahovat ako chces, ako som uz spomenul napr menit pomer glukoza- protein.
Inak si ho namiesam po dlhej cyklistickej ture a inak po cviceni v posilke. :) :wink:
damiamarl
Light Professional
Light Professional

Noobsz DJ napísal:a mimochodom ak si myslíš, že budeš veľký ak do seba budeš "sypať" gainer, protein, kreatín a nebudeš na sebe poctivo makať, tak si na veľkom omyle. nanajvýš tak môžeš získať veľké brucho a nič viac.
tak to rozhodne nie. Jednoducho nemám možnosť mať pravidelný prísun bielkovín zo stravy a chcem kus nabrať na svalovej hmote nech mám čo rysovať a dalej cvičiť svoje silove cviky.

Ja mám 73kg takmer čistého svalstva a tukov mám minimálne, čo spálim aj za PC :D Ale predsa tých 150g sa mi zdá byť dosť. Je rozdiel či si budem dávkovať 50g, 100g alebo 150g?
pinco
Darca
Darca

Ja som kedysi kupoval tento gainer http://www.bodyworld.sk/optimum-nutriti ... -72-kg-484, dávkovanie je tam okolo 300g. Keď som ho pil raz za deň, po tréningu, tak som nenabral nič. Až keď som si ho dával 3x denne - ráno, po tréningu a večer, až vtedy sa začala váha hýbať. Potom som prešiel na tento protein http://www.bodyworld.sk/optimum-nutriti ... 2270-g-231, ktorý miešam so sacharidmi a pôsobí to oveľa lepšie. Navyše tak ako píše gogo, dávku si môžeš prispôsobovať.
Gnogl
Medium Expert
Medium Expert

tak sa mi zdá, že zmením nazor, pravdupovediac som vahu nesledoval vylučne cez gainer a vylučne cez prot+glukoza, ale skusim to, diki chlapci za nový pohlad na vec ;)
pinco
Darca
Darca

Nejde ani tak o váhu, ale o to, že pokiaľ som bral gainer, tak váha síce šla hore, ale ako som spomínal, tak po čase sa mi na bruchu začala objavovať pneumatika. Kdežto pri proteíne ide váha hore, ale viac do svalov ako do tuku.
Napísať odpoveď