Asus GTX 550TI 90°C v Burne

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
uplink
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Asus GTX 550TI 90°C v Burne

Príspevok od používateľa uplink »

gogo956 - 99% klientov čo ku mne prídu domov mi len povedia: "Vám beží ten PC?" a to mám plne aktívne chaldený PC, úroveň hluku pod 15db, nepoužívam ani L.N.A. ani U.L.N.A. samozrejme v idly. V burne mám 25-30 db.

P.S.: Ak mi neveríš si vítaný u mňa doma :)

P.S.II.: Už tam sú SSDčka :|

P.S.III: 4x Fractal 120mm 3x Noctua 120mm 2x stock VGA fan, 1x 120mm PSU fan...
Prílohy
sabertooth-titan-xl.jpg
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

uplink
predpokladam ze mas ale tie fany na znizenych otackach a nie na nejakych defaultnych.
Ale aj pri aktivnom chladeni, ak to ma byt tiche, je potrebne aby chladic bol vykonny.

Ja to mam iba tak zatial provizorne,case mam z boku otvorenu, kartu chladim cisto iba pasivne,
zdroj je ultratichy a fan na cpu ma znizene otacky. Ale chystam sa v blizkej buducnosti na zmenu..

btw cisto iba pasivne chladene pc je podla mna velmi tazke urobit tak aby komponenty netrpeli,
nakolko kondenzatory na MTB a pod. su stavane na aspon minimalne airflow v case.
Inac celkom pekny comp mas.. :)
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Však som písal že fany nemajú L.N.A. ani U.L.N.A. [low noise adapter, ultra low noise adapter]. Všetko mi fachá na stockoch. Noctua fany sú ovládané doskou, tie ktoré sú na CPU. Casové fany sú ovládané doskou. V podstate ak ich niečo reguluje, tak doska, ale všetko mám nastavené v UEFi na "performance", nič na "silence".

Skriňa je tichá, extrémne. Otvoríš pred, v momente to stúpne na 22 db, zatvoríš predok, je to späť na 15 db.
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa typek61 »

tak mne to teda huci dost :P

//ano mam.som jej verny a aj budem.s pocitacom som velmi spokojny :wink:
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

typek61 - ty máš ešte tú vodu odo mňa? Alebo už niečo iné? Lebo tú vodu je počuť, to je jasné, ale výhoda je že sa dá dať na L.N.A., U.L.N.A. a potom ju neni počuť. Máš tam tie Noctuy na veľký prietlak, tie je počuť v tom rebrovaní či chceš či nie...

//pošlem Ti low noise adaptéry typek?
gogo956
Redeemer
Redeemer

uplink

ked vidim tu dosku, tak je jasne ze si na kvalitku potrpis :) je ta doska fakt taka dobra? ze ci sa za nu oplati dat cca 200€
a aka je to case?
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

http://www.fractal-design.com/?view=product&prod=68

Zatiaľ naj skrinka v pomere cena/výkon/kvalita, akú som našiel. Samozrejme že LianLi ju rozmlátia, ale tá cena pri nich...
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Ja to mám podobne ako uplink. Tie fany čo boli v skrinke od základu sú na maximálnych otáčkach, zregulované mám iba 3x Enermax Magma ktoré mám hore (nemusia tam byť ale lepšie to vyfukuje teplý vzduch).
Grafiku mám tiež s Direct CUII chladením ktoré je fakt poriadne tiché. PC pri tichej hudbe alebo obyčajnom rozhovore ani nepočujem.

Celú zostavu vypisovať nebudem.
Je ►►►TUTO◄◄◄
gogo956
Redeemer
Redeemer

Michaelo

pekna zostava :)
1/Len sa mi nechce verit ze ked su tie fany v case na max otackach ze ich nie je pocut-
nejde ani o tak hluk robeny samotnym fanom-ten je urcite pri kvalitnych nepocutelny-
ale skor samotne virenie vzduchu.

2/ cez 3TB hdd priestoru? nie je to trochu moc? :wink: resp. 3x HDD tiez asi bude pocut,
alebo ze by to case vsetko tak dobre pohltila?
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa strapaty »

uplink .... jednoducho nadhera.... tak nejak by mal vypadat PC.....
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Tie fany čo tam boli majú maximum na nejakých 1000 otáčkach a ver mi že ich nie je počuť.
Jo tie HDD je počuť len keď ich používam. Teda iba jeden keď hrám hry ale to ho nie je ani počuť. Ostatné 2 sú tiež docela tiché.

Tá case je dosť dobrá.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Michaelo

pri 1000ot. na tych fanoch to je v pohode, verim ze to je fakt ze tiche. :)
Zbieram inspiraciu, planujem herny stroj ktory ale musi byt maximalne tichy,
ale zatial to este nie je aktualne.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

No sú aj lepšie skrinky ako táto ale ja som ju bral hlavne kvôli jej priestoru a výzoru a možnostiam chladenia.
Ja si chcem ešte kúpiť Corsair H100 a dám ho tam kde mam Enermax magmy ;) Potom to bude krásne tichý PC. Aj keď ten DarkRock PRO je tichší ako všetky ventilátory ktoré som kedy mal a to nie je zregulovaný a ide na plno (MB ho nedokáže regulovať lebo to sú 2 fany napojené cez redukciu.
Outsider
Star
Star

Príspevok od používateľa Outsider »

gogo956 napísal:Michaelo

pri 1000ot. na tych fanoch to je v pohode, verim ze to je fakt ze tiche. :)
Zbieram inspiraciu, planujem herny stroj ktory ale musi byt maximalne tichy,
ale zatial to este nie je aktualne.
Herny PC bude tichy len s vodnikom. Ked chces aby si dostatocne uchladil hernu masinu je nemozne toho dosiahnut bez toho, co vacsina nema v laske hluku. Ja som teraz musel po zimnom spanku zobudit 230 mm fan hore na skriny, bo v tychto horucavach sa kazda pomocna vrtulka hodi :D Ja som zastancom skor toho, ze trosku hluku este nikoho nezabilo a cim mas mensie teploty tym lepsie. Ja mam na grafike v plnej zatazi max 80c na CPU cca. 50 pri OC na 4,4 Ghz.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa strapaty »

skusal niekto chladenie s peltierovymi clankami????
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

strapaty - ja, nič moc je to. Funguje len do istých hraníc teploty, nespoľahlivé.

Outsider - je dokonca možné vytvoriť hybridný herný PC, ktorý bude mať heatpipmi a špeciálnymi chladičmi vyvedené všetko teplo do jedného radiátora, ktorý bude ofukovaný 2-3mi 120mm U.L.N. vetrákmi [ultra low noise]. Mne osobne príde 15 db na idle a 25-30 db na burn ako fantastická úroveň "hluku" herného PC. Voda nie je tichá ani náhodou, ak má byť dobrá.

Svojej doby sa jednalo o to najlepšie čo bolo na trhu [momentálne u typek61-a doma :)], ak chceš mať ultimátny chladiaci výkon, tak musíš fičať bez redukcií, s redukciami stratíš 10-25% chladiaceho výkonu, v non-OC verzii sa nič nedeje, v momente ako chceš OC máš problém...

P.S.: Tie 3 vetráky sú na prietlak, v predu a v zadu je FLXko na prietok, bez redukcií je ten PC počuť, paradoxne v tej skrinke viac ako v Black Pearl XL od Fractalu. Samozrejme tá voda chladí úplne ináč ako vzduch, nedá sa to porovnať.
Prílohy
aquarius.jpg
Outsider
Star
Star

Ak vodou myslis to na obrazku tak urcite :D Ja som mal na mysli trosku ine vodne chladenie, ktoreho cena za komplet sa pohybuje minimalne nad 500 €. Ja som si na urcity hluk z PC uz zvykol a cez zimu mu to aspon pekne nohy hreje :D 1 m okolo skrine je pekne ohnisko. Skrinu mam CM STORM Trooper, ked sa da chybajuci prachovy filter na bok skrine(inde od vyroby uz su) tak je to uzasna skrina, samozrejme pre labuznikov ticha jak si ty totalna blbost :D
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Outsider, povedz mi kto dá za vodu takmer polku toho čo dal za komponenty do PC?

Ja som na GPU mal maximum okolo 75°C vo FurMarku a otáčky aj tak boli okolo 35% (nie som si 100% istý ale nad 40% neboli).
Ja som so svojim PC nad mieru spokojný (až na nekompatibilitu RAMiek s matičnou :/ )

Vodu som chcel tiež ale keď sa zamyslíš tak prídeš na to že tam toho hučí podstatne viac. Pumpa samotná, voda preháňajúca sa po celom systéme a hlavne vzduch. Vzdochového chladenia sa pri vode nezbavíš lebo aj tú vodu musíš chladiť. Jedine že by si dal okolo hadice kúsok suchého ľadu. Pár malých kúskov na 3ch miestach by tú vodu takmer zmrazli (ak ich dáš na radiátor).

Ak chceš ultimátne chladenie za viac ako 500€ tak rovno toto (stačí aj ten prvý druhý je pre dual CPU systémy a tretí pre CPU a GPU):
http://www.tichepc.sk/Chladenie-Extremn ... 04001.html
Outsider
Star
Star

To je uz hardcore. To neni vodnik ale uz mrazik :D Ja som mal na mysli nieco ine, nemam cas to teraz hladat na nete. Ze kto ma na to peniaze ? Ten kto si moze dovolit napr. GTX 590/690 tak preco ne aj chladenie za 500+.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Outsider - dafuq? To je svojej doby highendové vodné chladenie, cena celku 1000+ evri.

Ku chillerom, hučia obvykle jak sviňa a nie sú vhodné na dlhodobú prevádzku...
Napísať odpoveď