meranie rýchlosti v noci
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: meranie rýchlosti v noci
Hmm, no schvalne by to chcelo skusit zasvietit dialkovymi svetlami na auto vo vzdialenosti 100 metrov a spravit fotografiu zrkadlovkou, ze aky bude vysledok.
Inak nieco k novym radarom v Cesku: http://auto.idnes.cz/nove-policejni-pas ... tomoto_fdv
Inak nieco k novym radarom v Cesku: http://auto.idnes.cz/nove-policejni-pas ... tomoto_fdv
-
Shark NX
Addict
hojko, tento mesiac som si prelietal cesku D1 aj D2 8x ... Ani raz som nevidel ani jeden radar. Ja som strasne zvedavy kde tieto ich famozne stihacky su.
V Polsku aj na Slovensku lietam zo stiahnutou ritou a tesim sa z noveho Beltronics RX65i. Bez neho by som bol asi 3x lahsi o pekne sumy.
Btw nocne meranie sa rozbehlo aj s Lasermi. Minuly mesiac som padol za obet hliadke na zjazde z obchvatu za sitinou v smere na DnV o 23:20 ... Vobec ma nenapadlo, ze budu stat pri vjazde na Slovnaftku a merat s laserom. Takze 74km/h v 50km/h ... Lahsi o 50€.
V ten vecer som si este ani antiradar nezapinal ...
V Polsku aj na Slovensku lietam zo stiahnutou ritou a tesim sa z noveho Beltronics RX65i. Bez neho by som bol asi 3x lahsi o pekne sumy.
Btw nocne meranie sa rozbehlo aj s Lasermi. Minuly mesiac som padol za obet hliadke na zjazde z obchvatu za sitinou v smere na DnV o 23:20 ... Vobec ma nenapadlo, ze budu stat pri vjazde na Slovnaftku a merat s laserom. Takze 74km/h v 50km/h ... Lahsi o 50€.
-
Hotwire
Addict
v cechach tiez nevidam radary, akurat minule, dva pruhy v jednom smere a biela octavia ide v rychlom pruhu ale nikoho nepredbieha,tak mu blikam nech sa sprace, nespratal sa, tak potom ked sa pruhy zbiehali dalej bola rovinka tak ho obehujem 120kou a pozeram vedla a vidim dvoch polisov a za oknom kameru
tak som hned spomalil na taku 100ku,obehol ho, a siel tou 100kou az kym ho neobehlo dalsie auto. asi si nevsimli ze som na nich predtym blikal, bo za to je pokuta 
-
RATZINGER666
Darca
za blikanie na auta v beznych situaciach je naozaj pokuta?
RATZINGER666.. veď nie je to tak dávno, čo pokutovali vodičov za upozorňovanie na radary blikaním... je to povolené použiť len v prípade odvrátenia nebezpečenstva. Neviem, či blikanie na auto pred Tebou, aby sa Ti spratalo z cesty, sa môže chápať za odvrátenie nebezpečenstva... do istej miery áno, ale...
http://natankuj.sme.sk/c/5211438/pokuta ... -kedy.html

http://natankuj.sme.sk/c/5211438/pokuta ... -kedy.html
-
RATZINGER666
Darca
o pokutach za blikanie pri upozorneni pred radarmi viem, ale neviem o obmedzeniach v blikani v premavke, preto som sa pytal, odkedy to plati v beznych situaciach... v pripade kladnej odpovede ma bude teda este zaujimat, v akych pripadoch mozem ten svetelny klakson pouzit...
Na to Ti asi presnú odpoveď nikto nedá.. bude to závisieť od subjektívneho názoru policajta, ktorý Ťa za to zastaví. Inak aj blikanie pred radarom sa môže chápať ako odvrátenie nebezpečenstva - pozor, popri ceste sa motajú nejakí ľudia s mikrovlnkou, nezraz ich. Vyhovoríš sa na to pred policajtom?
Ale ako bolo písané v tom článku.. jedno bliknutie by sa nemalo považovať za výstražné svetelné znamenie.... no len jedno bliknutie nemusí druhá strana vždy postrehnúť, prípadne pochopiť, bo niekedy naozaj omylom ťukneš do tej páčky, prípadne niekedy keď auto podskočí na nerovnosti, tiež sa môže zdať, akoby blikol.

Ale ako bolo písané v tom článku.. jedno bliknutie by sa nemalo považovať za výstražné svetelné znamenie.... no len jedno bliknutie nemusí druhá strana vždy postrehnúť, prípadne pochopiť, bo niekedy naozaj omylom ťukneš do tej páčky, prípadne niekedy keď auto podskočí na nerovnosti, tiež sa môže zdať, akoby blikol.
-
chlapec10
Addict
uz aj stacionar ma nejaky blesk? ci ako to funguje, a ukazal ti aj fotku???Shark NX napísal: Btw nocne meranie sa rozbehlo aj s Lasermi. Minuly mesiac som padol za obet hliadke na zjazde z obchvatu za sitinou v smere na DnV o 23:20 ... Vobec ma nenapadlo, ze budu stat pri vjazde na Slovnaftku a merat s laserom. Takze 74km/h v 50km/h ... Lahsi o 50€.
-
Hotwire
Addict
blesky maju len tie automatizovane skrinky nie? mobilne radary a trojnozky by to nemali mat pokial viem
-
chlapec10
Addict
mobilne maju... a aumatizovane skrinky sa zatial na slovensku nepouzivaju... rucne/trojnozky pokial viem nie
-
Hotwire
Addict
mobilne maju skor kamery a nie fotaky tak naco by im tam boli blesky? a k tym skrinkam, zda sa mi ze v kosiciach nieco take je, na jednej krizovatke som to videl.
-
chlapec10
Addict
aby v tme osvetlili tvoju SPZ ako dokaz???
http://img.topky.sk/big/292415.jpg/pk-r ... e-audi.jpg tie 2 reflektory pod SPZ su blesky
http://img.topky.sk/635px/1075236.jpg/a ... u-sita.jpg tu tiez pod SPZ
http://img.topky.sk/big/292415.jpg/pk-r ... e-audi.jpg tie 2 reflektory pod SPZ su blesky
http://img.topky.sk/635px/1075236.jpg/a ... u-sita.jpg tu tiez pod SPZ
-
Hotwire
Addict
no co som videl policajne zabery tam skor bolo pouzite nocne videnie na kamere, tak naco blesk?
SchYzo.. kde v Ke aké skrinky?
-
chlapec10
Addict
posli link na to nocne videnie.....SchYzo napísal:no co som videl policajne zabery tam skor bolo pouzite nocne videnie na kamere, tak naco blesk?
nediskutuj naco a naco nie blesk... lebo ten skratka tie mobilne radary maju...
-
Hotwire
Addict
pri dome umenia, niesom si isty ci to je ono,ale vyzera to takbrm napísal:SchYzo.. kde v Ke aké skrinky?
chlapec10: to si mam teraz pamatat link na kazde video ake som kedy videl?
aj pri auparku, smerom na palackeho na odbocke na malo stanicu bola po dlhe roky skrinka s fotakom (KE)
-
chlapec10
Addict
nie nemusis... ale ked nieco tvrdis, tak by si to mal vediet nejak podlozit... lebo ja som tiez videl X policajnych videi od PZ SR, ale vsetky boli za svetla a ani jedno si nepamatam za tmy
-
hojko
Site Admin
chlapec10: Blesk pod SPZ poznam, daval som tu uz aj fotky Fabie, ktore som sa nafotil pred dopravnym inspektoratom. Blesk z fotaku ma dosah mozno do tych 10 metrov, neverim vsak, ze nejaky blesk osvieti na 100 metrov a okrem toho, ze to dokaze odfotit na taku vzdialenost aj s SPZ.
-
chlapec10
Addict
v tomto ti ale fundovane odpovedat viem, 10 metrov je velmi usmevnehojko napísal:chlapec10: Blesk pod SPZ poznam, daval som tu uz aj fotky Fabie, ktore som sa nafotil pred dopravnym inspektoratom. Blesk z fotaku ma dosah mozno do tych 10 metrov, neverim vsak, ze nejaky blesk osvieti na 100 metrov a okrem toho, ze to dokaze odfotit na taku vzdialenost aj s SPZ.
daj si do google: Guide number flash tam je vysvetlenie