Pravica vs. Ľavica

Diskusie na politické témy...

Co uprednostnujete v politike?

Pravicu
170
72%
Lavicu
66
28%

Celkom hlasov: 236

javatar
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Pravica vs. Ľavica

Príspevok od používateľa javatar »

hughito napísal:K tomu čo si písal o tom, že vlastne všetky práva atď. sú dané len akýmsi vývinom, tak s tým vôbec nesúhlasím.
Ja si myslim ze pravda je niekde v strede. Vsetko je totiz dane istym vyvinom ale do toho vyvinu aj niekto zasahoval. Ja by som netvrdil, ze bez socialnych demokratov by neboli prava zamestnanca ale urcite aspon troskou prispeli.

Cenu prace totiz urcuje dopyt po jej produktoch a mnozstvo pracovnej sily schopnej a ochotnej danu pracu vykonavat. Priklad z mojho zivota: Pracujem pre prazsku IT firmu na jej outsourcovanom pracovisku na SVK. V prahe dopyt po dobrych programatoroch prevysuje ponuku - to sa odraza v plate (cca 2x to co ja mam tu) a firemnych vyhodach (napoje + obcerstvenie v kuchynkde zdarma, prijemne prostredie, +5 dni platenej dovolenky za rok, atd.). Na slovensku je ten pomer vyvazenejsi a preto su tie vyhody o dost okresanejsie (spon ze mam tu flexibilnu pracovnu dobu). A teraz sa ta pytam: Prinutili tu firmu takto sa starat o svojich zamestnancov zakony alebo trh? Kto jej prikazal zriadit osobitne oddelenie ktore sa specializuje na vymyslanie tychto vyhod a staranie sa o zamestnancov? Neboli to ani odbory ani ziadne lavicove organizacie...

Rovnost ludi na ktoru lavica tak apeluje je pekna vec. Lenze ludia su si rovny len v globale - pri lokalnych kriteriach im vies priradit rozne hodnoty.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Heh, vývoj, ale myslíš si, že by nebolo lepšie pre dnenšých kapitalistov to, keby mohli ľudí zdierať tak ako v stredoveku ? Napríklad. Podľa mňa určite áno, lebo by to znamenalo niekoľkonásobne vyššie zisky. Holt, ale ľudia si nenechali šliapať po hlave - a už sa veci menili. Preto majú tvoji súputníci v Prahe zadarmo kuchyňku - nie že by im ju konkrétne vybojoval ľavičiar :) , ale preto, lebo kedysi prebehol boh, resp. prebieha aj dnes v ktorom sa ustanovil nejaký štandard, na ktorý už napr. ten "trh" zareagoval, resp. sa tomu poddal.

Potom druhý pohľad je ten, že nie každý zamestnávateľ musí byť "krvilačný kapitalista," ktorému ide iba o to zodrať zamestnanca z kože - uvedomí si, že pre zdravý chod napr. tej vašej firmy je dôležitá istá ľudskosť, aj kvalitné finančné ohodnotenie napr. atď = potom sú aj tí ľudia spokojnejší, podávajú lepší výkon.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

hughito napísal:Heh, vývoj, ale myslíš si, že by nebolo lepšie pre dnenšých kapitalistov to, keby mohli ľudí zdierať tak ako v stredoveku ? Napríklad. Podľa mňa určite áno, lebo by to znamenalo niekoľkonásobne vyššie zisky. Holt, ale ľudia si nenechali šliapať po hlave - a už sa veci menili.
Ale samozrejme - cisto lavicovy system (vsetci rovny ako za dokonaleho komunizmu) ako aj cisto pravicovy system (defacto absolutizmus bohatych) je dlhodobo neudrzatelny (pri jednom sa to zruti ekonomicky a pri druhom to zbori pocetna prevaha utlacanych).
hughito napísal:Preto majú tvoji súputníci v Prahe zadarmo kuchyňku - nie že by im ju konkrétne vybojoval ľavičiar :) , ale preto, lebo kedysi prebehol boh, resp. prebieha aj dnes v ktorom sa ustanovil nejaký štandard, na ktorý už napr. ten "trh" zareagoval, resp. sa tomu poddal.

Potom druhý pohľad je ten, že nie každý zamestnávateľ musí byť "krvilačný kapitalista," ktorému ide iba o to zodrať zamestnanca z kože - uvedomí si, že pre zdravý chod napr. tej vašej firmy je dôležitá istá ľudskosť, aj kvalitné finančné ohodnotenie napr. atď = potom sú aj tí ľudia spokojnejší, podávajú lepší výkon.
A v tomto si mimo. Ako som uz napisal: IT-ckarov je menej nez je pre nich prace -> jednotlive spolocnosti si ich potrebuju udrzat a preto ich ohodnocuju aj inak nez financne (peniaze totiz nie su vsetko). Situaciu u nas a v prahe som dal do protikladu. Ten isty "ludsky zamestnavatel" dal prazakom 200 prazakom 5 dni dovolenky naviac ale 15 slovakom to uz nepriklepol. Pretoze ak by sa ich rozhodol opustit zamestnanec v prahe sposobi tym istu stratu, zaroven on ma ponuk viac a preto ak by bol so svojim zamestnanim nespokojny, moze spokojne ukoncit pomer -> treba mu davat vsetko aby vo firme ostal (vyhodit je lahke a fluktuacia ziadnej firme neprospieva). Kdezto ak sa ja na slovensku rozhodnem ukoncit pracovny pomer, caka ma dost narocna uloha najst si lepsiu pracu - preto do mna zamestnavatel nemusi investovat tolko a neboji sa ze mu zdrhnem.

Vsetko je to postavene na tom, ze vyhodit pripadneho zleho zamestnanca je daleko lahsie ako ziskat dobreho. Takze to nie je o tom, ze trh sa poddal - laviciari vybojovali prava pre zamestnanca (8 hodinova sichta, pitny rezim atd.) a to je dobre (aj ked casom by aj "vykorystovatelia" pochopili ako docielit lepsi vykon) ale veci nadramec zakona su vysledky pravicovych otrokarov potrebujucich kvalitnych ludi. Toto co som napisal plati ale v pripade, ze je viac prace ako pracujucich. Akonahle je pracujucich viac ako je ponuka prace zamestnavatel si moze vyberat a vybera si zamestnancov pracujucich za cim mensiu mzdu a pri cim mensich nakladoch na jeho pracu.

//autoeditácia príspevku (25 Júl 2011, 17:34)
hughito napísal: keby mohli ľudí zdierať tak ako v stredoveku ?
Este na toto si dovolim osobitne zareagovat ;-) . Dnes si tak ludi zdierat nemozu dovolit. Preco? Lebo charakter prace sa zmenil - nemoze ju robit takmer kazdy. Zamestnanca je potrebne zaucat a to je investicia ktora sa v pripade ze opusti firmu skoro nevrati. Aj pracovnika predavajuceho fastfood treba zaucat. Na vysokozdviznom voziku tiez nemoze jazdit hocitko. Najlepsie to vidiet v intelektualnych profesiach kde som ti spomenul priklad.
slay
Addict
Addict

Príspevok od používateľa slay »

hughito napísal:K tomu čo si písal o tom, že vlastne všetky práva atď. sú dané len akýmsi vývinom, tak s tým vôbec nesúhlasím.
hughito napísal:myslíš si, že by nebolo lepšie pre dnenšých kapitalistov to, keby mohli ľudí zdierať tak ako v stredoveku ? Napríklad. Podľa mňa určite áno, lebo by to znamenalo niekoľkonásobne vyššie zisky.
Ak si nepochopil to čo som ti tu napísal. Tak ťa nebudem radšej ani presviedčať o tom, že by nebolo lepšie pre dnešných kapitalistov ľudí zdierať ako v stredoveku. Neviem či si myslíš, že cigána z osady môžeš bičovať a dávať mu suchý chleba a zároveň čakať, že v tej chatrči z plechu a odpadkov pod tvojim nátlakom vyvinie nový procesorový čip, objaví magnetickú rezonanciu, studenú fúziu a popri tom bude ešte vyrátavať bankové rezervy. Cigančatá zmonutjú pre teba ako tvrdého kapitalistu nové lambourgini a postavia ti aj odpilotujú z tebou boeing až na dovolenku do karibiku. :? Lebo z toho čo vravíš to tak vyzerá.

Hughito, veď ty vieš písať aj rozumne tak neblbni. Čo si myslíš, že vďaka tripartite a bojovníkom za práva pracujúcich sme dnes kde sme? To je ako keby si tvrdil, že ak by sa nenarodil Franz Ferdinand nebola by prvá svetová vojna, a keby nebolo Hitlera nebola by druhá. A to je prosím pekne nonsens. Bola by. Rovnako ako keby sa nenarodil prvý káčer čo sa v anglicku nazval sociálnym demokratom tak by sme dnes boli kde sme. :wink: Za to ti ručím.

Jablko to ťahá k zemi rovnako ako hrušku, resp. nezáleží na ovocí :lol: rovnako je skoro jedno kedy kde aká ľavica. Teda nejaký malý podiel na tom majú no.. nech žije kompromis. Ale gro je vývoj spoločnosti.
hughito
Redeemer
Redeemer

S touto vašou tézou nemôžem súhlasiť, lebo to tak jednoducho nie je. Dá sa to doložiť reálnymi prípadmi, reálnymi ľuďmi. Nič nepríde len tak, z nebies, alebo že nejaký trh to tak svojou neviditeľnou rukou určil.

Zase súhlasím, že napísať to tak, že "ľavica" to spravila a robila je nepresné a až moc zjednodušené. Tu nejde o ten názov, o tú nálepku a navyše, ak ľavica je pojem dosť vágny a nepostačujúci.
slay
Addict
Addict

Príspevok od používateľa slay »

Bro, veď uvažuj. Ak by dnes bolo potrebné aby tisíc ľudí mrdalo na pánskom hlinu so zemiakmi, alebo aby 6 ročné deti otvárali vetracie šachty 100 metrov pod zemou, tak by to bola realita. Ale dnes potrebuješ niekoho, kto vymyslí a postaví traktor a niekoho kto vymyslí a postaví ťažobný stroj. Nepotrebuješ už tisíc ľudí, stačí ti jeden a obrobí za pol dňa pole, ktoré pred tým obrábalo tisíc sedlákov. Čo mi tu chceš dokazovať? Akých konkrétnych ľudí??? Ľudia majú svoje práva len preto, že je to tak výhodné. Ty sa máš narodiť, byť dobre vychovaný aby si uctieval zákon, máš byť priposratý pri pohľade na krv, máš chodiť pekne do školy a učiť sa nezmysly aby si potom raz školu opustil a bol mladý flexibilný ambiciózny jazykovo vzdelaný čurák, ktorý je ochotný odplaziť sa kdekoľvek za svojou špecializovanou prácou, kde budeš pol dňa ako opica vykonávať nezmyselnú činnosť a pol dňa udržiavať pracovné styky na pracovisku. Zvyšok času máš tráviť spotrebou tovarov a služieb. A tak ťahať ekonomiku ďalej.

... o tom to celé predsa je, na práva pracujúcich z vysoka každý kašle. Je to bullshit. Ľudia, ktorí v tomto smere niečo dokázali, boli len v nesprávnom čase na nesprávnom mieste. Niekto tú Ameriku, skôr či neskôr objaviť musel. Keby sa nenarodil Kolumbus, spravil by to iný sadista čo mal rád výlety na drevenej plachetnici s tuctami krásnych námorníkov.

Nerád ti beriem ilúzie, ale tento svet má ďaleko od idealistických predstáv. :?
hughito
Redeemer
Redeemer

Realita to je, v iných častiach sveta. Tam, kde sa ešte nenašli ľudia, ktorí by začali bojovať a vybojovali si lepšie podmienky. Akurát som chcel spomenúť Čínu a katastrofálne podmienky tamojších detí v továrňach, čo stále existuje, ale aj tam sa začali diať zmeny.

Prečo ? Ty by si povedal, že preto, lebo sa tak vyvíja trh, resp. spoločnosť a deti pracujúce v továrni 16 hodín za kopček ryže nie sú potrebné. Hovno.

Prečítaj si novú publikáciu Dělnická autonomie útočí v Číně: http://protikapitalu.org/?p=67

Ak ľudia chcú mať nejaké benefity a výhody, musia bojovať. Ďalší príklad šičky z Hencoviec. Dostávali nasraté až dokým sa nevzbúrili a nevybojovali si vyššie mzdy.

Samozrejme, iné sú prípady, ktoré si spomínal. Dajme tomu nejakí špičkoví vedci, ktorí vyvíjajú technológie atď. Takých nikto nebude zdierať a spravia im dobré podmienky, majú dobrý plat atď. To je však iný prípad ako "bežní" pracujúci.
Nerád ti beriem ilúzie, ale tento svet má ďaleko od idealistických predstáv.
A bude mať aj naďalej, ak bude väčšina ľudí so zmýšľaním a postojmi ako ty.

//autoeditácia príspevku (11 Máj 2012, 19:36)
Aby som všetko nepchal len do témy Politika, tak využijem túto zabudnutú tému.

Názorný príklad ako fungujú a ako dezinformujú média na SK: http://lubosblaha.blogspot.com/2012/05/ ... -bolo.html
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

protikapitalu.org :) uz len z toho nazvu usudzujem, ze ako zdroj informacii je to pri akejkolvek argumentacii absolutne nepouzitelne.. takymito propagandami ohuris leda tak 15 rocnych chlapcov, ktori este hladaju ten spravny smer..
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Delenie na pravicu teraz už nehovorí o podstate veci.

Skôr by som delil politické názory, prúdy do dvoch iných častí:

a) tí, čo chcú dosiahnuť nejakú zmenu štandardnými opatreniami vrámci súčasného systému - sem patria všetky súčasné hlavne parlamentné strany a je aj jedno či sú ľavicové aleb pravicové strany, hlavne na Slovensku toto delenie vôbec neplatí

b) tí, čo chcú zbúranie, rozvrat celého politického (nielen) systému, to už je jedno, či sú to neonacisti čo ospevujú Hitlera a jeho zriadenie alebo komunisti či anarchisti, aj keď sú vraj protichodné smery ale v podstate ich cieľ je veľmi podobný - zbúrať, odstrániť celý súčasný systém

Akurát internet slúži ako najlepšia forma propagácie tých názorov a hnutí, čo chcú rozvrat. Časom to môže mať aj nejaký efekt, populizmus a tvrdenie bludov dookola má za následok, že tomu čím ďalej tým viacej ľudí uverí a už aj teraz určite mnohí veria, že najlepší systém na svete bol nacistický systém alebo komunizmus aj keď to tak určite nebolo.
hughito
Redeemer
Redeemer

TommyHot napísal:protikapitalu.org :) uz len z toho nazvu usudzujem, ze ako zdroj informacii je to pri akejkolvek argumentacii absolutne nepouzitelne.. takymito propagandami ohuris leda tak 15 rocnych chlapcov, ktori este hladaju ten spravny smer..
Čo k tomuto dodať. Primitívne hodnotenie na základe ničoho, to robia len obmedzenci. Ľudia z KPK sú na veľmi vysokej úrovni po stránke erudície v oblastiach, o ktoré sa zaujímajú, nie sú to žiadne deti a konajú a vydávajú zaujímavé počiny.

Ty si tak zdegenerovaný svojim pravičiarskym uvažovaním, že akonáhle začuješ "nesprávne pojmy" začneš apriórne vyvodzovať akési čudesné závery. Byť pravičiarom, tak sa hanbím, že som v jednom koši s takýmto intelektuálnym suterénom. Ber si príklad zo setha, beardieho či javatara, ktorí stoja v tomto smere úplne niekde inde ako ja, ale dokážu normálne diskutovať bez akýchkoľvek úchylných odbočiek.
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

hughito vycitas mi presne to iste, co robis ty. Niekde pocujes slovo pravica a uz ti stupa tlak, odchadza zdravy usudok a jedine coho si schopny je trepat o vykoristovani, zlom kapitalizme a o komunistickoanarchistickom systeme ako tej spravnej alternative. Ja sa vobec cudujem sethovi, beardiemu a javatarovi, ze este maju chut s tebou diskutovat.

Je mi jedno co robia ludia z KPK, ak sa niekto hlasi k webu "protikapitalu.org", tak mi je jasne, ze sa treba pripravit na propagandu a ideologicke reci, tak isto, ako keby sa niekto hlasil k webu "protikomunizmu.org". V teme o konspiraciach sa tvaris, ze si nad vecou, pri tom hltas propagandu ako 15 rocny chlapec, ktory prave objavil svoju novu modlu - Zeitgeist. Samozrejme svoje argumenty obalis do pseudointelektualnych vyrazov a ti menej rozumovo vybaveni ti to zbastia aj s navijakom.

Ked uz sa chces silou mocou bavit na urovni, tak mi vysvetli, na zaklade coho si dospel k nazoru, ze tebou spominana kniha vykresluje realny stav? Vydat knihu znamena mat peniaze, alebo mat za ritou niekoho kto ma peniaze. Obsah a forma nemusia hrat absolutne ziadnu rolu.
hughito
Redeemer
Redeemer

Je zaujímavé, ako dokážeš hodnotiť veci o ktorých nič nevieš. Veď predsa buď to ignorujem, keď máš ten záhadný pocit o tom, že je to propaganda a neviem čo všetko, alebo si to pozriem a začnem argumentovať vecne s vecami, s ktorými nesúhlasím alebo sa mi zdajú, že autori ohľadom nich zavádzajú/demagogizujú.

Na základe čoho som prišiel, že tá publikácia hovorí pravdu (nie je to ani kniha, je to publikácia voľne šíriteľná, takže tvoje snahy o vytváranie nejakých konšpirácií o financovaní sú mimo) ? Treba si to prečítať, treba vedieť o tom probléme aj s iných zdrojov, absolvoval som aj prednášku sčasti k tejto téme (ale to bolo tuším od nich, takže to je asi "neobjektívne") a proste človek si spraví názor. Nechýba ani citačný aparát, čo je dôležitá vec. Aj ty si po prečítaní nejakej knihy alebo článku spravíš názor, či to môžeš akceptovať alebo nie. A ako vieš, že to je naozaj presne tak ? To je zas ten absolutizujúci prístup, ktorý keby sme aplikovali na všetko, tak vlastne 100% neviem vedieť nič.
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Ono je to len dalsie medium, ktore podsuva jednostranne informacie, rovnako ako to robia kapitalisticke media. Prave o tebe som si myslel, ze si zastancom "neuvidim, neuverim". Ale mas pravdu, keby sme takyto pristup aplikovali na vsetko, tak asi nevieme nic. Ja len nemam rad tieto absolutne pravdy, ktore neprichadzaju z nezavislych zdrojov. Zastanca globalneho oteplovania povie, ze je to velky problem. Jeho odporca povie, ze nic take ako globalne oteplovanie neexistuje. A treti tabor, ktory by sa drzal faktov a ostal by v nestrannej rovine, zvycajne neexistuje.
hughito
Redeemer
Redeemer

Prepáč, ale stále neviem, odkiaľ berieš tie závery o jednostrannosti či nejakej propagande. KPK vychádza z nejakej filozofie, resp. ideológie a skrze ňu analyzuje a reflektuje udalosti - to však neznamená, že niečo podsúvajú alebo demagogizujú. Ani kapitalistické média nemusia vždy klamať.

Takisto neviem o akých absolútnych pravdách hovoríš, vôbec nemám pocit, že by KPK niečo také hlásalo. Naopak, v týchto anarcho hnutiach vládne veľká miera sebakritiky a sebareflexie, ty to nemáš odkiaľ vedieť, ale chápe sa to ako potrebná vec na to, aby sa v budúcnosti robili veci lepšie. Samozrejme, ani tu nie je všetko 100% a "dokonalé," vyskytne sa hocičo a takisto môže niekto z anarchistických pozícií aj niečo zamlčovať alebo zavádzať, to je jasné.

Ohľadom tvojej analógie GO: treba sa vždy pridŕžať faktov, síce, aj s nimi sa dá manipulovať. Preto si proste pochopenie nejakého problému vyžaduje ísť do hĺbky a problematiku naštudovať, lebo inak je človek odkázaný len na povrchné informácie a áno, môže si len vyberať komu či čomu uverí.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Lavica ci pravica, je to v konecnom dosledku jedno, je to stale ta ista zgerba..
hughito
Redeemer
Redeemer

Chmelár to vystihol:

Kód: Vybrať všetko

Raz ma zobral dedo na gaštany (mal som asi desať rokov) a pýtal som sa ho, čo by sa stalo, keby sme tých "zlých" vo vláde vymenili, či by bolo lepšie. Dedo zatlieskal rukami, vyplašené vrabce na strome vzlietli, o chvíľku sa vrátili a posadali si na tie isté bydielka inak. "Toto by sa stalo," usmial sa. Často si na neho spomeniem, keď prepadnem ilúzii, že politika môže byť motorom ozajstných zmien.
Ak niekto ovláda banky, hotely, developerské projekty, elektrinu, plyn, oceliarne, investičné fondy, futbalové kluby, Tatry... na tomto poli ho neporazíte. Vaša sila nie je vo vašom volebnom hlase, ktorý odovzdáte niekomu inému, ale v trpezlivej schopnosti meniť seba a okolie. Ide to síce pomalejšie, ale zmeny sú trvalejšie a pevnejšie. Hádam mi niekto rozumie...
//autoeditácia príspevku (16 Máj 2012, 23:00)
A ešte raz využijem tohto chlapíka, aby sme si objasnili, čo nie je ľavica. Hádam nemusím spresňovať, na koho je to smerované. :)

Kód: Vybrať všetko

Nemôžete sa nazývať ľavicou, ak zalepíte dôchodcom ústa 50 eurami a 500 miliónov posuniete pre J&T. Nemôžete sa nazývať ľavicou, ak zrušíte pre chudobných ľudí symbolický poplatok u lekára, ale ponecháte im nespravodlivé dane. Nemôžete sa nazývať ľavicou, ak svojim vyvoleným dáte viac ako všetkým ľuďom. Nemôžete sa nazývať ľavicou, ak kryjete korupciu, plytváte verejnými zdrojmi a okrádate budúce generácie. Nemôžete sa nazývať ľavicou, ak zamietnete všetky progresívne európske iniciatívy (napríklad environmentálne) a prijmete všetky konzervatívne. Nemôžete sa nazývať ľavicou, ak ako historicky jediná vláda v Európe zlikvidujete ministerstvo životného prostredia i parlamentný výbor pre životné prostredie. Nemôžete sa nazývať ľavicou, ak odmietate podpísať medzinárodný dohovor o zákaze kazetových bômb a do nezmyselnej vojny v Afganistane posielate bojové jednotky – čo sa neodvážil ani premiér Dzurinda. Nemôžete sa nazývať ľavicou, ak obmedzujete slobodu vierovyznania a s katolíckou cirkvou uzatvárate také dohody, ktoré si nedovolila ani predchádzajúca konzervatívna vláda. Nemôžete sa nazývať ľavicou, ak odmietate odluku cirkvi od štátu a ako zástupcovia sekulárneho režimu preferujete riešenie, „ktoré bude vyhovovať predovšetkým cirkvám“ (minister kultúry Marek Maďarič). Nemôžete sa nazývať ľavicou, ak z konceptu rovnosti vyčleňujete národnostné a kultúrne menšiny, ak si pod rovnosťou v našej vlasti predstavujete „spoločenstvo rovných Slovákov a Sloveniek“ (Robert Fico). Nemôžete sa nazývať ľavicou, ak trpíte vo svojich radoch poslanca, ktorý sa podieľal na zostavovaní antológie oslavných básní na Jozefa Tisa a napísal k nej aj doslov. Nemôžete sa nazývať ľavicou, ak si nectíte antifašistické tradície a zahlasujete za štátnu kanonizáciu autoritárskeho ultrapravicového vodcu Andreja Hlinku. Nemôžete sa nazývať ľavicou, ak umožníte, aby sa na čelo Ústavu pamäti národa dostali ľudia, ktorí označujú Povstanie za „začiatok terorizmu proti suverénnemu štátu“. Nemôžete sa nazývať ľavicou, ak paranoidne označíte obyčajných ľudí z Pezinka, ktorí nechcú vychovávať svoje deti v blízkosti skládky toxického odpadu a spontánne sa vzoprú bezohľadnosti veľkopodnikateľa, za „najatých prívržencov opozície“. 
Waagbistritz69
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Waagbistritz69 »

TommyHot napísal:A treti tabor, ktory by sa drzal faktov a ostal by v nestrannej rovine, zvycajne neexistuje.
čo ti bráni?
Morgoth2
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Morgoth2 »

Jednoznačne ľavica.Nikdy som sa nevedel stotožniť s pravicovo-liberálnym myslením a vždy sa mi dvíhal žalúdok keď som videl ľudí ako Dzurinda,Sulík a podobne,a preto som sa vždy vedel stotožniť s Mečiarom,resp. s Ficom,teda národno-sociálnym prúdom.Pravica bude vždy pre mňa odpad ktorý budem neznášať každou bunkou v tele. :smt098
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Ok ked niekto vzyva fica, tak budis. Je to sice zlodej, ale aspon nie vrah. No vzyvat meciara? Ty budes nejaky hlupak s vychodenou zakladnou a minimalkou v penazenke.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Morgoth2 napísal:Jednoznačne ľavica.Nikdy som sa nevedel stotožniť s pravicovo-liberálnym myslením a vždy sa mi dvíhal žalúdok keď som videl ľudí ako Dzurinda,Sulík a podobne,a preto som sa vždy vedel stotožniť s Mečiarom,resp. s Ficom,teda národno-sociálnym prúdom.Pravica bude vždy pre mňa odpad ktorý budem neznášať každou bunkou v tele. :smt098
takze aj ty mozes za to, ze sa zvysuju dane!
a ja som myslel, ze taki ludia ani neexistuju alebo nemaju pristup k netu...
Napísať odpoveď