Neprevzatie objednavky

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
jozotom
Light Star
Light Star

Neprevzatie objednavky

Príspevok od používateľa jozotom »

Dobry den.Co sa stane ked neprevezmem od doručovateľa odsuhlasenu objednavku v e-obchode HEJ.Dakujem.
t0m4s3
Admin
Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Neviem ako to upravuje obciansky zakonnik, ale precitaj si hlavne obchodne podmienky danej firmy. Je mozne, ze sa v nich skryva nieco o pozadovani nakladov spojenych s dopravou v prip. ze ju neprevezmes, tzn. defacto stornujes.
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Takto hej.sk to vacsinou posiela cez UPS resp. Slovak Parcel Service ...
Ten sa z tebou v dni dorucenia snazi skontaktovat ... ak mu neopovies pokusi sa to este na druhy den ...
Ak aj tak neodpovies zostane to na Plynarenskej ... co je sidlo firmy ...
V tom pripade je najlepsie im zavolat ... vysvetlit preco si to nezobral ... a Alebo poprosit o druhe dorucenie a zaplatit Dvojnasobok Sumy za dorucenie ... co je cca 150x2Sk 300Sk
Alebo si pre to dojst osobne ... vzdy sa da dohodnut ...

Ak si to neprebral umyselne a ani to zobrat nechces ... tak sa pozri do ich Podmienok ... resp. Spoj sa z Call Centrom ...
Opak
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Opak »

niekde ked tovar do 14dní neprevezmeš tak ho automaticky vrátia naspäť a nič na nedeje :?
hezo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa hezo »

Opak napísal:niekde ked tovar do 14dní neprevezmeš tak ho automaticky vrátia naspäť a nič na nedeje :?
to plati asi pre dobierku
RoQa
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RoQa »

hezo napísal:to plati asi pre dobierku
ale po 8 alebo kolko dnoch hradis "uschovne" poste
Opak
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Opak »

aha...
biker610i
Light Star
Light Star

Re: Neprevzatie objednavky

Príspevok od používateľa biker610i »

mne sa stalo nieco podbne objednal som si tovar ktory mal hodnotu 8 € aj vratane dobrierky cez UPS ale medzi tym som kym prisiel tento tovar som ho uz zohnal a ten poslany cez ups som si neprevzal a teraz poslali fakturu za storno polatok za 15 € a v obchodnych podmienkach bolo napisane ze sa zavazujem ku tomuto poplatku v pripade neprevzania objednavky mi napisali aj dopis ze ked nezaplatim tento poplatok tak sa obratia na pravnu pomoc mam to ignorovat?
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

nie
drop
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa drop »

neznasam ten typ ludi co ked nieco potrebuje tak objedna si to v x eshopoch a ktory pride skor tak ten prevezme. v pripade dobierky este horsie. fakt prijemny pocit ked sa vam vrati zasielka a bud si zaplatite dalsie postovne na vase naklady alebo papa balicek
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

no, tak je postavený zákon. Na ochranu spotrebiteľa. Predajca s tým nič nezmôže
uNreal_saTch^
Professional
Professional

Príspevok od používateľa uNreal_saTch^ »

Ja som tiez objednal kabel cez nejaky pochybny e-shop a kedze mi behom tyzdna nic neprislo, ani sa mailom neozvali kedy to racia dorucit, tak som si ho zohnal inde. Po nejakych 2 tyzdnoch mi prisla dobierka z povodneho eshopu, ktoru som avsak uz nepotreboval. Zenska z eshopu potom zacala rozzurene maily pisat, ze ako si to predstavujem, ze teraz nemienim zasielku prebrat...nie som typ cloveka co objedna z 5tich obchodov a co pride prve, to zoberie, ale toto bola specificka situacia, kedy ma nasrali dlzkou dodania tovaru, smola no... (pre nich)
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Takéto niečo je dobré riešiť tak, že tam zavoláš a spýtaš sa, čo je s tvojou objednávkou, ale pokiaľ tam nie je telefónne číslo, tak je to ťažko.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

predajca ťa má informovať o stave objednávky, nie aby si si to ešte sám naháňal. Z takého obchodu by som druhýkrat nič nekúpil
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Pokiaľ sa stav objednávky dlhšie nezmenil, tak predajca ani nemal dôvod informovať. Ale určite je to na serióznosti obchodu, aby podal informáciu v prípade, že dodacia lehota sa z nejakého dôvodu natiahla.
Jungle
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Jungle »

Podľa toho, čo viem ja, tak zákon je postavený tak, že neumožňuje spotrebiteľovi zásielku neprevziať, ak odoslal záväznú objednávku. Samozrejme umožňuje ju vrátiť predajcovi, ale v podsate ju treba prevzať a až potom poslať späť - vrátiť. Tu je zase predajca povinný vrátiť celú sumu, vrátane poštovného (tj. nesmie si odčítať náklady smer predajca-zákazník).
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Re:

Príspevok od používateľa TommyHot »

RoQa napísal:ale po 8 alebo kolko dnoch hradis "uschovne" poste
Odkedy? Vsetky naklady spojene s prepravou znasa predajca. Bezne sa robi, ze zakanzik si objedna 1 vec v troch roznych eshopoch a co skor pride, to skor prevezme a ostatne sa vracaju predajcovi. Podmienky pri kupe tovaru sice mozu byt vseliake, ale vymozitelnost je prakticky nulova. Spotrebitel je bohuzial pre predajcu chraneny druh.
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Nedovolila by som si naobjednávať z viacerých e-shopov, ale proste keď ma naposledy tak naštvali, že mi zdvihli z ničoho nič objednávku z 15€ na 22€, tak som to tiež neprebrala. Už len z princípu, že v objednávacom maily stále niečo iné a zrazu mi poslali úplne inú sumu a náklady si hradia oni. Lenže tak to stálo v podmienkach, že pri nevyzdvihnutí z pošty do 15tich kalendárnych dní sa to posiela späť na ich náklady...
biker610i
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa biker610i »

ide o to ze ten storno poplatok (15.8 €) je vyssi ako cena objednakvy (cca 8€) a chcu aby som to zaltil najneskor do zajtra inak sa obratia na pravnu pomoc keby ten storno poplatok bol do max 5 € tak to este zaplataim a tiez by ma zaujimalo ako by chceli odomna vymahat peniaze za ten storno poplatok
A mimichodom na stranke mali napisane ze to dorucia najneskor do 48h a mne to prislo az po 4 dnoch a tiez som neobjednaval z viacerych eshopov ale nakoniec to co som potreboval som zohnal v kamennom obchode za o dost nizzsiu cenu

Ps. uz som tu fakturu od zlosti roztrhal
melonSVK
King
King

Príspevok od používateľa melonSVK »

biker610i napísal:ide o to ze ten storno poplatok (15.8 €) je vyssi ako cena objednakvy (cca 8€) a chcu aby som to zaltil najneskor do zajtra inak sa obratia na pravnu pomoc keby ten storno poplatok bol do max 5 € tak to este zaplataim a tiez by ma zaujimalo ako by chceli odomna vymahat peniaze za ten storno poplatok
A mimichodom na stranke mali napisane ze to dorucia najneskor do 48h a mne to prislo az po 4 dnoch a tiez som neobjednaval z viacerych eshopov ale nakoniec to co som potreboval som zohnal v kamennom obchode za o dost nizzsiu cenu

Ps. uz som tu fakturu od zlosti roztrhal
Stále funguje prezumpcia neviny, pokiaľ ti nedokážu vinu tak si nevinný. (myslím, že dohľadávanie danej IP a MAC adresy, z ktorého bola objednávka by bolo dosť náročné a opäť ti nevedia dokázať, že si za daným PC sedel a objednával zrovna ty).

Na druhej strane ani od teba to nie je seriózne, že si "len tak" neprevezmeš zásielku. Určite by sa to dalo po komunikácii s obchodom nejak rozumne vyriešiť.
Napísať odpoveď