Neprevzatie objednavky
Neprevzatie objednavky
Dobry den.Co sa stane ked neprevezmem od doručovateľa odsuhlasenu objednavku v e-obchode HEJ.Dakujem.
-
Shark NX
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Takto hej.sk to vacsinou posiela cez UPS resp. Slovak Parcel Service ...
Ten sa z tebou v dni dorucenia snazi skontaktovat ... ak mu neopovies pokusi sa to este na druhy den ...
Ak aj tak neodpovies zostane to na Plynarenskej ... co je sidlo firmy ...
V tom pripade je najlepsie im zavolat ... vysvetlit preco si to nezobral ... a Alebo poprosit o druhe dorucenie a zaplatit Dvojnasobok Sumy za dorucenie ... co je cca 150x2Sk 300Sk
Alebo si pre to dojst osobne ... vzdy sa da dohodnut ...
Ak si to neprebral umyselne a ani to zobrat nechces ... tak sa pozri do ich Podmienok ... resp. Spoj sa z Call Centrom ...
Ten sa z tebou v dni dorucenia snazi skontaktovat ... ak mu neopovies pokusi sa to este na druhy den ...
Ak aj tak neodpovies zostane to na Plynarenskej ... co je sidlo firmy ...
V tom pripade je najlepsie im zavolat ... vysvetlit preco si to nezobral ... a Alebo poprosit o druhe dorucenie a zaplatit Dvojnasobok Sumy za dorucenie ... co je cca 150x2Sk 300Sk
Alebo si pre to dojst osobne ... vzdy sa da dohodnut ...
Ak si to neprebral umyselne a ani to zobrat nechces ... tak sa pozri do ich Podmienok ... resp. Spoj sa z Call Centrom ...
Re: Neprevzatie objednavky
mne sa stalo nieco podbne objednal som si tovar ktory mal hodnotu 8 € aj vratane dobrierky cez UPS ale medzi tym som kym prisiel tento tovar som ho uz zohnal a ten poslany cez ups som si neprevzal a teraz poslali fakturu za storno polatok za 15 € a v obchodnych podmienkach bolo napisane ze sa zavazujem ku tomuto poplatku v pripade neprevzania objednavky mi napisali aj dopis ze ked nezaplatim tento poplatok tak sa obratia na pravnu pomoc mam to ignorovat?
-
drop
Medium Star
neznasam ten typ ludi co ked nieco potrebuje tak objedna si to v x eshopoch a ktory pride skor tak ten prevezme. v pripade dobierky este horsie. fakt prijemny pocit ked sa vam vrati zasielka a bud si zaplatite dalsie postovne na vase naklady alebo papa balicek
-
audiotrack
VIP
no, tak je postavený zákon. Na ochranu spotrebiteľa. Predajca s tým nič nezmôže
-
uNreal_saTch^
Professional
Ja som tiez objednal kabel cez nejaky pochybny e-shop a kedze mi behom tyzdna nic neprislo, ani sa mailom neozvali kedy to racia dorucit, tak som si ho zohnal inde. Po nejakych 2 tyzdnoch mi prisla dobierka z povodneho eshopu, ktoru som avsak uz nepotreboval. Zenska z eshopu potom zacala rozzurene maily pisat, ze ako si to predstavujem, ze teraz nemienim zasielku prebrat...nie som typ cloveka co objedna z 5tich obchodov a co pride prve, to zoberie, ale toto bola specificka situacia, kedy ma nasrali dlzkou dodania tovaru, smola no... (pre nich)
Takéto niečo je dobré riešiť tak, že tam zavoláš a spýtaš sa, čo je s tvojou objednávkou, ale pokiaľ tam nie je telefónne číslo, tak je to ťažko.
-
audiotrack
VIP
predajca ťa má informovať o stave objednávky, nie aby si si to ešte sám naháňal. Z takého obchodu by som druhýkrat nič nekúpil
Pokiaľ sa stav objednávky dlhšie nezmenil, tak predajca ani nemal dôvod informovať. Ale určite je to na serióznosti obchodu, aby podal informáciu v prípade, že dodacia lehota sa z nejakého dôvodu natiahla.
Podľa toho, čo viem ja, tak zákon je postavený tak, že neumožňuje spotrebiteľovi zásielku neprevziať, ak odoslal záväznú objednávku. Samozrejme umožňuje ju vrátiť predajcovi, ale v podsate ju treba prevzať a až potom poslať späť - vrátiť. Tu je zase predajca povinný vrátiť celú sumu, vrátane poštovného (tj. nesmie si odčítať náklady smer predajca-zákazník).
-
TommyHot
Addict
Re:
Odkedy? Vsetky naklady spojene s prepravou znasa predajca. Bezne sa robi, ze zakanzik si objedna 1 vec v troch roznych eshopoch a co skor pride, to skor prevezme a ostatne sa vracaju predajcovi. Podmienky pri kupe tovaru sice mozu byt vseliake, ale vymozitelnost je prakticky nulova. Spotrebitel je bohuzial pre predajcu chraneny druh.RoQa napísal:ale po 8 alebo kolko dnoch hradis "uschovne" poste
-
bolek
Guru
Nedovolila by som si naobjednávať z viacerých e-shopov, ale proste keď ma naposledy tak naštvali, že mi zdvihli z ničoho nič objednávku z 15€ na 22€, tak som to tiež neprebrala. Už len z princípu, že v objednávacom maily stále niečo iné a zrazu mi poslali úplne inú sumu a náklady si hradia oni. Lenže tak to stálo v podmienkach, že pri nevyzdvihnutí z pošty do 15tich kalendárnych dní sa to posiela späť na ich náklady...
ide o to ze ten storno poplatok (15.8 €) je vyssi ako cena objednakvy (cca 8€) a chcu aby som to zaltil najneskor do zajtra inak sa obratia na pravnu pomoc keby ten storno poplatok bol do max 5 € tak to este zaplataim a tiez by ma zaujimalo ako by chceli odomna vymahat peniaze za ten storno poplatok
A mimichodom na stranke mali napisane ze to dorucia najneskor do 48h a mne to prislo az po 4 dnoch a tiez som neobjednaval z viacerych eshopov ale nakoniec to co som potreboval som zohnal v kamennom obchode za o dost nizzsiu cenu
Ps. uz som tu fakturu od zlosti roztrhal
A mimichodom na stranke mali napisane ze to dorucia najneskor do 48h a mne to prislo az po 4 dnoch a tiez som neobjednaval z viacerych eshopov ale nakoniec to co som potreboval som zohnal v kamennom obchode za o dost nizzsiu cenu
Stále funguje prezumpcia neviny, pokiaľ ti nedokážu vinu tak si nevinný. (myslím, že dohľadávanie danej IP a MAC adresy, z ktorého bola objednávka by bolo dosť náročné a opäť ti nevedia dokázať, že si za daným PC sedel a objednával zrovna ty).biker610i napísal:ide o to ze ten storno poplatok (15.8 €) je vyssi ako cena objednakvy (cca 8€) a chcu aby som to zaltil najneskor do zajtra inak sa obratia na pravnu pomoc keby ten storno poplatok bol do max 5 € tak to este zaplataim a tiez by ma zaujimalo ako by chceli odomna vymahat peniaze za ten storno poplatok
Na druhej strane ani od teba to nie je seriózne, že si "len tak" neprevezmeš zásielku. Určite by sa to dalo po komunikácii s obchodom nejak rozumne vyriešiť.