Pravdepodobne zničený HDD

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
petrzalkarulez
Amateur
Amateur

Pravdepodobne zničený HDD

Príspevok od používateľa petrzalkarulez »

Zdravím, kúpil som pred dvoma dňami Asus N53SV http://www.shark.sk/vypoctova-technika/ ... -klv-w7hp/
Disk 640GB WD Scorpio Blue 2,5"/SATA/5400/8MB
Po klasickom rozbehaní (inštalácií základných vecí) keďže mám pokazený externý, som vybral disk zapojil do desktopu (za chodu keďže rátam z tým že je to SATA II), normálne nabehol, nakopíroval som potrebné súbory, skontroloval či sú všetky operácie ukončené, odpojil som sata kábel a potom aj zdrojový (za chodu), strčil som ho do notebooku pridal jednu ramku ( sú tam 1333MHz a dodal som jednu 1GB 1055MHz čo som mal poruke). Zapol som ho a disk iba vydal zopár zvukov v zmysle snahy rozbehnúť sa a a stíchol a to je všetko čo teraz spraví, nevidí ho ani bios, takže predpokladám že som mu niečo spravil tím odpojením za chodu, pričom to isté som pár minút pred ním spravil s diskom z asusu F3JR disk HITACHI 160GB a funguje v pohode. Dal som ho na reklamáciu, ale chcel by som sa spýtať či nemáte niekto podobné skúsenosti, čo sa mu asi stalo aby som vedel do budúcnosti čo nemám robiť alebo či to mohla byť chyba disku čo sa prejavila zrovna vtedy. Disk mi nepadol ani som nepriložil nič magnetické ani iné tomu podobné úkony som nevykonal. :?
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Pravdepodobne zničený HDD

Príspevok od používateľa brm »

SATA2 disky sa môžu pridávať a odpájať za chodu? Akože už som to tu u niekoľkých videl.. ale oficiálne som to akosi nikde nečítal..... :oops:
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

Pokial ja viem, SATA mozes odpajat a pripajat za chodu, len pokial nemas na doske nastaveny SATA radic v rezime IDE compatibility. Sam som to vsak nikdy neskusal, ja sa nikam neponahlam.
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa typek61 »

je to jeho chyba kedze sa mu lenilo vypnut pc.este som to neskusal cize mas dalsiu skusenost kde nemas vyberat hdd za chodu :D
petrzalkarulez
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa petrzalkarulez »

No hej, kto by čakal že starému disku to nevadí a nový to zabije. Čo už aspoň budem vedieť. :roll:
110mat110
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa 110mat110 »

skor naopak nove disky maju vacsinou zabudovane ochranne veci voci "nahodnym vyberom" pricom starsi si dotoci a zatial narobi kopu skody
Napísať odpoveď