Sused

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
demovic_svk
Medium Star
Medium Star

Sused

Príspevok od používateľa demovic_svk »

Zdravim, mam strasne sprosteho suseda mysli si ze je boh alebo co :D Pri plot mi stavia skleníky, take plechove budy a potom mi na zahradu nesvieti slnko ..neviete mi poradit co s tym ? este viem o par veciach co robi ale teraz ma vazne uz nasral ...
TommyHot
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Sused

Príspevok od používateľa TommyHot »

Nahlas to na obecnom urade, o dalsom postupe ta oboznami starosta.
demovic_svk
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa demovic_svk »

tam uz som bol ...neviete mi to tu poradit prosim ? nejaky pravnik tu nieje alebo niekto kompetentny ? alebo pridte mu to zbrurat zapalit niekto :D :D
110mat110
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa 110mat110 »

tam si bol. Co ti povedal starosta? Ak ta ma na haku, tlac na neho, nafot si to, ukaz fotky starostovi. Neviem sice od akych rozmerov treba ist nahlasit na kataster, ale viem, ze su vcelku male
PAuLi3
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PAuLi3 »

plechove budky urcite netreba zahlasit na kataster, jedine ak by boli murovane. a co sa tyka toho svetla, tak pokial nie su na tvojom pozemku ,tak si mozes len piskat
k6
VIP
VIP

Príspevok od používateľa k6 »

Niesom pravnik, ale tiez som nazoru, ze ak to nieje pevna stavba, nemozes vobec nic. Pevne stavby musia byt v urcitej vzdialenosti od hranice pozemku (1,5m?), ale ci tam je nejake obmedzenie na vysku... Podla mna neexistuje oficialny sposob, ako s tym nieco robit.
tuto ho chcem_D
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tuto ho chcem_D »

od prava mam daleko, ale v obcianskom zakonniku, v § 127 sa pise okrem ineho aj o tieneni susediaceho pozemku
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa robo1152 »

skúšal si sa porozprávať so susedom ? ak neposlúchne treba pritvrdiť a nenechať sa odradiť ;)
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

Ale vsak slnko sa toci, nesvieti na zahradu stale len z jedneho uhla. Nemozu tam tie plechy cely den vrhat tien.
Matej18
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Matej18 »

pána tak takéhoto suseda mať ja tak ten by si niečo užil :) to by si videl čo by som mu ja všetko spravil ked si myslí že je boh by to sám zvalil Ja mám podobneho suseda ale ten je zasa opak ja mám slnko a on má nasadene tuje a cloní mu to celú zahradu.
lekoklatik
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

Matej18 napísal:pána tak takéhoto suseda mať ja tak ten by si niečo užil :) to by si videl čo by som mu ja všetko spravil ked si myslí že je boh by to sám zvalil Ja mám podobneho suseda ale ten je zasa opak ja mám slnko a on má nasadene tuje a cloní mu to celú zahradu.
OJ. si ty "pan" teda.

Byt na mieste toho suseda, neriesil by som ta, pretoze ako uz pryja napisala, slnko sa toci predsa. To ze ty chces mat slniecko "dobrezenie" 24/7 by ma nezaujimalo. Do tvojho pozemku predsa nijak nezasahuje a s niecim takymto sa predsa musi pocitat ked byvas hned vedla niekoho. Ako prepac, ale obmedzovat sa kvoli tomu ze sused chce mat slniecko na svoje strane je trosku na hlavu, ci sebecke.
Uz len fakt ze po prvom neuspechu u starostu to riesis na internete o niecom hovori -_-
Co my vieme co vsetko je medzi tebou a nim.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Asi tak ako píše kolega nadomnou.
Napísať odpoveď