Sused
-
demovic_svk
Medium Star
Sused
Zdravim, mam strasne sprosteho suseda mysli si ze je boh alebo co
Pri plot mi stavia skleníky, take plechove budy a potom mi na zahradu nesvieti slnko ..neviete mi poradit co s tym ? este viem o par veciach co robi ale teraz ma vazne uz nasral ...
-
demovic_svk
Medium Star
Re: Sused
tam uz som bol ...neviete mi to tu poradit prosim ? nejaky pravnik tu nieje alebo niekto kompetentny ? alebo pridte mu to zbrurat zapalit niekto

tam si bol. Co ti povedal starosta? Ak ta ma na haku, tlac na neho, nafot si to, ukaz fotky starostovi. Neviem sice od akych rozmerov treba ist nahlasit na kataster, ale viem, ze su vcelku male
Niesom pravnik, ale tiez som nazoru, ze ak to nieje pevna stavba, nemozes vobec nic. Pevne stavby musia byt v urcitej vzdialenosti od hranice pozemku (1,5m?), ale ci tam je nejake obmedzenie na vysku... Podla mna neexistuje oficialny sposob, ako s tym nieco robit.
-
tuto ho chcem_D
Expert
- Kontaktovať používateľa:
od prava mam daleko, ale v obcianskom zakonniku, v § 127 sa pise okrem ineho aj o tieneni susediaceho pozemku
pána tak takéhoto suseda mať ja tak ten by si niečo užil
to by si videl čo by som mu ja všetko spravil ked si myslí že je boh by to sám zvalil Ja mám podobneho suseda ale ten je zasa opak ja mám slnko a on má nasadene tuje a cloní mu to celú zahradu.
-
lekoklatik
VIP
OJ. si ty "pan" teda.Matej18 napísal:pána tak takéhoto suseda mať ja tak ten by si niečo užilto by si videl čo by som mu ja všetko spravil ked si myslí že je boh by to sám zvalil Ja mám podobneho suseda ale ten je zasa opak ja mám slnko a on má nasadene tuje a cloní mu to celú zahradu.
Byt na mieste toho suseda, neriesil by som ta, pretoze ako uz pryja napisala, slnko sa toci predsa. To ze ty chces mat slniecko "dobrezenie" 24/7 by ma nezaujimalo. Do tvojho pozemku predsa nijak nezasahuje a s niecim takymto sa predsa musi pocitat ked byvas hned vedla niekoho. Ako prepac, ale obmedzovat sa kvoli tomu ze sused chce mat slniecko na svoje strane je trosku na hlavu, ci sebecke.
Uz len fakt ze po prvom neuspechu u starostu to riesis na internete o niecom hovori -_-
Co my vieme co vsetko je medzi tebou a nim.