Maturita
Re: Maturita
uroven maturity je smiesna, kazdy debil ju dokaze spravit na same 1... treba to sprisnit
-
Michaelo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Divil by si sa ale u nás 6sti nespravili AJ 
Ústne sú o niečom inom, to hej. Tam ťa väčšinou prehodia ale záleží od školy.
Na hnojarine porobili na 1 či 2jky aj písomné lebo im radili nie len učitelia (dozor) ale aj tí externí ktorí tam boli na kontrole.
Ústne sú o niečom inom, to hej. Tam ťa väčšinou prehodia ale záleží od školy.
Na hnojarine porobili na 1 či 2jky aj písomné lebo im radili nie len učitelia (dozor) ale aj tí externí ktorí tam boli na kontrole.
Písomné sú ešte ako tak smerodajné, aspoň na školách, kde žiakom počas testov neradia. Hlavne v cudzom jazyku, keď sa to teraz zlúčilo do jednej úrovne. Na mojom bývalom gymnáziu teraz išlo maturovať 13 maturantov z nemeckého jazyka (zvyšok z AJ) a z toho 5 nespravili, teda nedosiahli ani len 33%, čo je veľmi zlé. Hoci som počul, že to bolo tento rok ťažké, no i tak je to dosť mizerná bilancia, ktorá o niečom svedčí. Neviem ale, ako to bolo na iných školách, možno oveľa lepšie...
-
Michaelo
Hardcore addict
Ono sa to zlúčilo iba na gymnáziách. Na ostatných školách to bude platiť až na budúci rok.
U nás nikomu neradili a NJ spravil každý len AJ nespravili (a to 98% z našej triedy). A na gympli NJ nespravilo 5 ľudí.
Ale musím uznať že AJ bola ťažká. Ten sprostý text o Royal wedding alebo o tom silákovi mi ubral veľa percent. Inak by som mal okolo 85% a nie 68,5.
Veď sa pozri sám: http://matura.erahier.sk/en/test-2012B2.php
U nás nikomu neradili a NJ spravil každý len AJ nespravili (a to 98% z našej triedy). A na gympli NJ nespravilo 5 ľudí.
Ale musím uznať že AJ bola ťažká. Ten sprostý text o Royal wedding alebo o tom silákovi mi ubral veľa percent. Inak by som mal okolo 85% a nie 68,5.
Veď sa pozri sám: http://matura.erahier.sk/en/test-2012B2.php
-
evilbanana
Medium Star
chalani ak si vytiahnem napriklad 4 co je hum. renesancia hovorim o teme alebo ako vyzera otazka?
U nas to bolo tak ze si mal ulohu 1 kde si mal napisane nieco ako "Charakterizuj literaturu v obdobi humanizmu a renesancie, spomen vyznamnych autorov, ich diela, charakterizuj literaturu v tomto obdobi na slovensku" atd.
Potom som tam mal 2 ukazky, pricom 1 z nich som musel rozobrat po obsahovej aj formalnej stranke.
Posledna uloha bola gramaticka uloha a k nej si mal tiez nejaku ukazku. (Ja som mal charakterizovat administrativny styl a mal som tam taku kratku ziadost o nieco takze sa z toho dalo vycitat ze co musi taky formalny list obsahovat)
Podstatne je len aby si si pocas tej pripravy 20 minut napisal osnovu co budes hovorit a stale hovoril. Ostat ticho nie je dobre a nechat ich aby ti oni kladli otazky tiez nie je dobre. Ja som rovnaku myslienku parafrazoval do 5 roznych viet lebo ma uz nic ine nevedelo napadnut, len som proste rozpraval.
Potom som tam mal 2 ukazky, pricom 1 z nich som musel rozobrat po obsahovej aj formalnej stranke.
Posledna uloha bola gramaticka uloha a k nej si mal tiez nejaku ukazku. (Ja som mal charakterizovat administrativny styl a mal som tam taku kratku ziadost o nieco takze sa z toho dalo vycitat ze co musi taky formalny list obsahovat)
Podstatne je len aby si si pocas tej pripravy 20 minut napisal osnovu co budes hovorit a stale hovoril. Ostat ticho nie je dobre a nechat ich aby ti oni kladli otazky tiez nie je dobre. Ja som rovnaku myslienku parafrazoval do 5 roznych viet lebo ma uz nic ine nevedelo napadnut, len som proste rozpraval.
-
evilbanana
Medium Star
dakujem davam ti k+ .. ono to tej literature povedat viem ucim sa to uz tyzden.. nechcem to zakriknut
a mohol si pouzit na priprave aj knihu spojenu s gramatikou?
a mohol si pouzit na priprave aj knihu spojenu s gramatikou?
No, ja osobne som si tam ziadnu knihu nevsimol, takze ani neviem ci tam nejaka bola... Ja som improvizoval pri tej gramatike a pokial budu profesori taki ako u nas, tak ti aj nieco poradia 
Takze zajtra ma caka ustna maturita z teoretickej casti odbornej zlozky. Mam tam dokopy 50 tem z 5 predmetov, ucil som sa to doteraz cez akademicky jak o zivot, a ku niektorym peknym temam dokazem rozpravat aj 20 minut, no su tam aj take, na ktore dokazem rozpravat tak max 2 minuty
Proste zakladne veci poviem, alebo nejake rozdelenie a je, neviem si predstavit ze by som na niektoru z tem rozpraval 15 minut. A ked mi aj zacnu klast otazky, co mam robit ked nebudem vediet odpovedat? Lebo ucit sa kazdu vec doslova to sa neda, takze teraz fakt neviem ako dokazem niektore temy obkecat, ked o nich viem iba par viet...
-
Nadeo
Guru wannabe
Ja mam zajtra odborne(podnikova ekonomika, ucto, makroekonomia, danova sustava). 25 tem, z toho by som mozno na 1ku dal 3-4.. Ostatne nic moc. Vela stastia prajem vsetkym 
Stále rozprávaj, aj keby to mali byť trochu blbosti, tak neprestať rozprávať je základ. Na mojej maturite zo sloviny bol jeden chalan predomnou, ktorý dostal tému X a 10 minút rozprával o téme Y, pretože si poplietol obdobia. Potom ho učiteľka zastavila, že čakala, či sa spamätá sám alebo mu to bude musieť povedať ona, že je úplne mimo. O téme X nevedel ani pol slova, tuším jedného spisovateľa a jeho dielo povedal, aj to tuším s pomocou učiteľky.
A nakoniec dostal 4 za snahu a zato, že preukázal, že vlastne vôbec niečo vie, lebo o téme Y hovoril celkom obstojne. 
No ale ked proste poviem to co som sa naucil a potom ma uz nic nenapadne, co mam robit? Zacnu mi asi klast otazky, ale ked nebudem vediet odpovedat, tak co? Mam povedat "neviem", alebo nejaku uplnu blbost ktora s vecou nesuvisi?
Tak úplne mimo by si nemal hovoriť, to tiež nie je bohviečo, ale ideálne je sa to naučiť tak, aby si zhruba vedel, čo a ako. Že aj keď si nespomenieš, tak budeš náchylný na to, že pozitívne zareaguješ na nakopnutie nejakou pomocnou otázkou. Učiteľky vás tiež nechcú vidieť v septembri znova, takže tiež spravia (väčšinou) maximum preto, aby ste preliezli.
Čo tak namiesto neviem použiť, "nedokážem si spomenúť; vypadlo mi to; dofrasa, ja som to vedel.." ja idem až v utorok, ale len im prepánajána nepovedz slovo "neviem" 
Ja som povedal "prepáčte bol hokej", ale toto už vám zrejme neprejde. Povedať "neviem" na rovinu by bolo dosť zlé, ućitelia si to väčšinou premenia do slova arogancia,pohŕdanie predmetom,nezáujem.. Takže povedz ćokoľvek iné, len nie slovo "neviem" 
Neviem určite nepoužívať. Radšej to zahrať nejak rozumne do autu - toto mi vypadlo, neviem si spomenúť. Ak sa zastavíte, tak učitelia by vás mali pomocou otázok nakopnúť.
Maturita, to bola čistá formalita pre mňa. Ale tak zrejme aj preto, že som sa aspoň čosi na ňu aj pripravoval namiesto toho, aby som vypisoval po fórach o tom, ako mám pár dni do nej a "nič neviem, neviem sa do toho dokopať" a podobné sračky.
Maturita, to bola čistá formalita pre mňa. Ale tak zrejme aj preto, že som sa aspoň čosi na ňu aj pripravoval namiesto toho, aby som vypisoval po fórach o tom, ako mám pár dni do nej a "nič neviem, neviem sa do toho dokopať" a podobné sračky.
to dufam nemyslis vazne, bol hokej a 4 roky si sa kvoli tomu ucit nemohol, preboha dnes sa na tie skoly dostavaju coraz sprostejsie a sprostejsie deti, ja byt ucitelom dostavas za 5 a nic ine by ma nezaujimalodanodrevo napísal:Ja som povedal "prepáčte bol hokej", ale toto už vám zrejme neprejde. Povedať "neviem" na rovinu by bolo dosť zlé, ućitelia si to väčšinou premenia do slova arogancia,pohŕdanie predmetom,nezáujem.. Takže povedz ćokoľvek iné, len nie slovo "neviem"
-
Michaelo
Hardcore addict
Grj to by si sa tam dlho neohrial to si píš.
Neverím že im nepovedal nič, ale ak sa ho na niečo spýtali tak sa mohol vyhovoriť že bol hokej a nestihol túto tému dobrať do konca.
Neverím že im nepovedal nič, ale ak sa ho na niečo spýtali tak sa mohol vyhovoriť že bol hokej a nestihol túto tému dobrať do konca.
Nedá sa zapamätať všetko za 4 roky, čo sa človek naučí v škole. Ty si určite taký skvelý, že to vieš
A maturovať z chémie nie je zrovna sranda. To s tým hokejom bol viac-menej joke, tak sa tu nerozčuľuj, odpovedať som vedel na každú otázku
Good Luck všetkým , ktorý od dnes maturujú !
Good Luck všetkým , ktorý od dnes maturujú !
Takže dneska to dopadlo skoro presne ako som včera predpokladal. Z oboch tém som si spravil prípravu, potom som súvisle rozprával asi 5 minút ku každej otázke a keď mi začali klásť otázky oni, len máloktorú som vedel
. Aj by som to celých tých 15 minút obkecal, no oni sami ma po 5 minútach zastavili, že "dobre, stačí, teraz otázky...". na väčšinu z nich si museli odpovedať oni sami
. Ale inak v pohode, dali mi 3.