hughito napísal:Už sú to dva dni a nie sú schopní odpísať na mail.
asi im pise o clenstvo vela pokrivenych moralistov a nestihaju odpisovat
Či je niečo politický akt alebo iný spôsob boja - to rozhoduje tá omáčka okolo.
nejak tak to zacal aj isty maliar z Horneho Rakuska, ktoremu sa nepacila ista bohata mensina, pripadne jeden neuspesny pravnik zo Sajuzu, ktoremu nevyhovovali intelektuali
Uvediem to ešte raz na tom Tribuse - pokiaľ im ide čisto iba o organizovanie chodenie zadarmo MHD bez presahu, tak u mňa osobne to dosť stráca na atraktivite. Ak ide o aktívnu formu boja (teda, nie taký, že chceme MHD zadarmo a spravíme nejaký protest alebo petíciu, ale vybudujeme organizovanú skupinu ľudí, ktorá bude jazdiť zadarmo, deliť sa o skúsenosti a ďalej sa rozrastať, čím získa istú váhu a pozornosť a už ju "bude počuť"), tak to plne akceptujem.
ale stale to bude zlodejina

pozor, aby sa nestalo, ze vas bude tolko, ze ziadna MHD nebude, tych 40 % prijmov spolocnosti z predaja listkov a mesacnikov sa potom asi prejavi
A celkovo, porovnávať MHD s holičom a pod. (napr. ja som nebol u holiča už 4 roky) nie je celkom kóšer. Aj holiča využíva veľa ľudí, ale zďaleka nie v takej frekvencii a zďaleka nie je taký potrebný ako MHD vo veľkom meste.
podla mna je ten primer vhodny:
- nepojdes holicovi, ostrihas sa sam alebo ta ostriha niekto iny
- nepojdes MHD, pojdes peso, na biku alebo s niekym inym autom
Celkovo v týchto bojoch (aj to talianske hnutie autoriduzione) ide o životné potreby a dopady na život (sem možno zaradiť aj to MHD, ďalej dane, platba nájomného, ceny elektriny či ceny potravín). Holič ani napr. pedikúra sem určite nepatria a preto nikto také nezmysly nerieši.
zacneme s neplatenim MHD, potom to prenesieme na dane a potom zacneme kradnut vo velkom priamo a budeme to ospravedlnovat "dopadmi na zivot", chces neskor zacat aj s perzekvovanim zbytku spolocnosti alebo vrazdenim tych, ktori nesuhlasia?
Ak niekto bude chcieť vystrielať 30 cigánov, tak to spraví bez toho, čo tu ja alebo ty píšem. A áno, bude to akt niečoho. Možno len zúfalstva (Harman), nejakej odvety alebo aj spomínaný politický akt (keď napr. o minulé roky cielene strieľali cigánov maďarskí náckovia a neofašisti).
je vrazdenie spravne, ak sa to zaobali do politickeho pozlatka?