Romovia na Slovensku

Diskusie na politické témy...
hughito
Redeemer
Redeemer

Re: Romovia na Slovensku

Príspevok od používateľa hughito »

A farba pleti teda nie, že ? :D To nikdy nikomu ani prinajmenšom nevadilo, naopak, to iste ľudia vítali. Takisto ako iné zvyky, kultúra a pod.
kali520
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa kali520 »

Farba pleti je len vonkajsie oznacenie, jedna zo spoznavacich znakov ktora charakterizuje svoj vlastny druh a zaroven odlisuje od druhov ostatnych, co v prirode plati pre vsetky zive organizmy. Takze nechapem co tym chces povedat.
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Old Dirty Bastard »

áno, proste my belosi sme alergickí na tmavšiu farbu pokožky.. je to v nás geneticky zabudované, dávno známa vec. však to vidno stále aj na pláži pri opaľovaní.. prídu tam bledí a už hulákajú a pokrikujú po tých opálenejších. dokonca často ak to preháňajú a úplne stmavnú, tak sa strhne bitka. zažil som to na vlastné oči veľakrát. a potom keď sa aj oni sami opália, tak už po nich tiež tí pobledší prskajú. prostesty pred solárkami, to už ani nebudem spomínať.
farba pleti ľudom prekážala, ale už nie sme v 19. storočí, že. kultúra iných etník mi nevadí, pokiaľ nezahŕňa kočovníctvo, vandráctvo, príživníctvo a zlodejstvo. aké iné kultúrne obohatenie z nich vzišlo? ahá, cigánsky tanec a spev.. bez toho by bol svet hneď v odtieňoch šedej. ešte, že ich máme. len vďaka tomuto prehliadam všetky tie negatíva.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

http://kosice.korzar.sme.sk/c/6394806/n ... dovej.html
Vraj nám dajú stany. Tak sa nedá žiť. Čo nám v zime donesú do stanu kožuchy, aby sme nepomrzli?“
„Každý tu má nedoplatky, veď nedostávame od štátu milióny.“
Ani naznak snahy o vlastne riesenie, len stat ma dat...opat pekny pripad toho ako sme si ich vychovali. Na druhej strane sa mi paci reakcia mesta, ktore sa k tomu postavilo tvrdo, ale spravodlivo:
Podľa Šnajdárovej len tí, čo majú platné nájomné zmluvy, dostanú náhradné byty. Dodala však, že z 30 bytov, kde evidujú 225 osôb, tam majú platnú nájomnú zmluvu iba dvaja nájomcovia, ale aj tí majú nedoplatky ako všetci v dome.

„Ostatní nemajú nárok na bytové náhrady. Otázku bývania si musia riešiť sami. Maximálne sa im dočasne zabezpečí núdzové ubytovanie,“ tvrdí Šnajdárová.

Doplnila, že nájomné byty budú dostávať iba tí, ktorí sú ochotní a schopní platiť. „Prečo má mesto platiť za neplatičov napr. vodu? Zväčša ide o ľudí, ktorí si majetok nevážia, devastujú domy tak, že jediné východisko je zbúranie. Nik z neplatičov nie je bez peňazí, minimálne poberajú dávky v hmotnej núdzi. Keď chcú slušne bývať, majú si v prvom rade hradiť bývanie. Mesto nemá povinnosť zabezpečiť náhradné ubytovanie ľuďom, ktorí vedome porušujú zákon.“
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Teraz som zazrel v spravach, tusim Vrutky ci take nieco, pekne z bagrom, zrovnali chatrce. tak by to mali robit v sade, a starosta dobre povedal, bud nech idu prec, alebo nech idu k pribuznym. A Cigani, ze kam maju ist, ze oni nemaju kam ist, nech im mesto da.

Alebo co bolo s tym cipovanim psov, ze oni nato nemaju, ze stat ma dost, nech to zaplati, kks to sa cloveku az nozik otvara vo vrecku.
110mat110
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa 110mat110 »

Ja som sa rozpraval so starostom Tahanoviec a u nich na Demeteri slusni romovia maju byvanie, neprisposobivy maju v nedalekych krikoch chatrce a uz viackrat im ich boli zburat. Ale donekonecna sa to neda
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Nj to je tieź pravda, to je jak potkany. U nás na dedine keď som bol ešte malý, mali cigáni maringotku bordel okolo a všetko čo k tomu patrí (tušim hneď vedla škôlky), potom im to niekto zapálil, a odišli niekam inam, odvetedy je tu čisto.
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa P3Bo »

prilievam :D
http://www.facebook.com/photo.php?v=399911320052803

kiež by som sa vedel tak rýchlo regenerovať aj z tréningu ako on z bezvedomia :D
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

P3Bo napísal:prilievam :D
http://www.facebook.com/photo.php?v=399911320052803

kiež by som sa vedel tak rýchlo regenerovať aj z tréningu ako on z bezvedomia :D
U nas to opalene deti tiez robievali (aj ked bez bicyklov, iba prebiehali cez cestu), potom som jedneho skoro zrazil ked to necakal, lebo akurat prebehoval za loptou a mam pocit, ze odvtedy s tym prestali :D
sqbo
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa sqbo »

Dobry den pan Kotleba.Rozhodla som sa vam napisat lebo uz som na dne.Hoci viem ze mi nijako nemozete pomoct ale nadej umiera posledna.Byvala som v dome v ktorom sme boli viac majitelov.hoci dom bol v sudnom konani lebo sme jej podiel chceli odkupit a jedna majitelka ktora zije v usa viac ako 40rokov svoj podiel predala ciganom.Mna aj s rocnym synom okamzite vyhodili tak ze v pyzamach a v zime aj s rocnym synom a s chorou mamkou sme utekali kade lahsie.uz 4mesice chodime po cudzich ludi lebo nemame kam ist.dnes mal byt sud s byvalou spolumajitelkou aby sa zrusila kupna zmluva s ciganmi a jasne sud to vsetko zamietol.cigan moju polovicu domu nechce ze mu ju netreba,ved aj na co..aj tak uziva cely dom zadarmo.odomna to tiez nikto nekupi a k ciganom byvat tiez niko nepojde.ja uz neviem co dalej.policia ma ignoruje,sud tak isto.spravodlivost neexistuje.tu v nasom zapadakove michalovce sa vsetci tych ciganov boja.VY SA CIGANOV NEBOJITE ALE ONI VAS ANO PREPACTE ZE SOM VAM NAPISALA ALE UZ SOM V KONCOCH:S POZDRAVOM LUDMILA HORNAKOVA:MOJ KONTAK NA MNA *********.ak by ste mi vedeli pomoct.Dakujem za precitanie.
:shock: :shock: :shock:

http://spisskanovaves.korzar.sme.sk/c/6 ... -gang.html
http://krimi.cas.sk/clanok/224896/tined ... dicov.html
Daggertail
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Daggertail »

tak toto je uz naozaj moc :shock:
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

16 ročný zasran, má rozhodne svetlú budúcnosť. čo sa týka tých michaloviec, tiež som odtiaľto a je to na zaplakanie. treba to proste vidieť, aby človek pochopil. bulvár/správy a na margo pozitívnej vážky nejaké pseudoreporty vedúcich humanitárnych/ľudskoprávnych organizácii, to proste nie je dostačujúce.
Son-Goku
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Son-Goku »

Iron-Eddie
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Iron-Eddie »

5 ročné decko! Preboha živého! :nono:
"Najlepšie" na tom je, že trestné stíhanie zastavili, lebo vinníci neboli dosť starí. A samozrejme, podľa ostatných svedkov (cigánskych) sa tí fagani len hrali. Toto je ich predstava zábavy? Do prdele, ja som sa v piatich rokoch hral s vláčikmi a autíčkami a nie aby som týral a zabil zviera (aj keď ja zase nie som Cigán). Čo z nich bude, keď vyrastú? Nie, radšej to ani nechcem vedieť.

A ako sa po česky vraví - jdu blejt, velebnosti!
hughito
Redeemer
Redeemer

Má to ďaleko od typickej mentality kohokoľvek. Súhlasím však s tým, že rodičia tomu mali jednoznačne zabrániť a hlavne, že ak niekto ubližuje a týra zvieratá, môže to viesť k aplikácii podobných praktik na ľuďoch.
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

nemá to ďaleko od typickej mentality cigánov, takto sa oni správajú. a to sú len prípady náhodne zdokumentované. môžeme len hádať čo sa deje v osadách/zoskupeniach, kde biela noha nevkročila. rodičom to bolo tak u prdele, sami sa na tom zabávali.
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

hughito napísal:Má to ďaleko od typickej mentality kohokoľvek
Opat poprosim nejake sirsie vysvetlenie.
silmarill
King
King

Príspevok od používateľa silmarill »

neni to typická CIGÁNSKA mentalita. pamätám si že cca pred 10 rokmi na sídlisku v meste kde som vtedy býval nejakí BIELI výrastkovia zavesili za chvost mača zo stromu a potom pod ním zapálili oheň. a cca pred 7 rokmi mala moja rodina psa, ktorého si zobrala od BIELEJ rodiny kde ho týrali.

som za to aby sa o cigáňoch hovorilo otvorene a bez zahmlievania, ale netreba na nich špiniť za každú cenu. mali by sme si zachovať aspoň aké-také objektívne stanovisko... bez objektivity nemožno súdiť.
hughito
Redeemer
Redeemer

silmarill ma predbehol. Ak chcete tvrdiť, že k mentalite cigánov patrí to, že radi týrajú zvieratá na základe občasnej správy o nejakom zverstve, tak to vám teda riadne pripeká na mozog.
Napísať odpoveď