Programovanie,Weby,Grafika

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
capodituticapi
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok

Programovanie,Weby,Grafika

Príspevok od používateľa capodituticapi »

Dobrý večer

Viem že týchto tém je tu veľmi veľa, ale tak v každej som sa dočítal niečo ale tak celkovo nebolo na všetko odpovedané po čom túžim.
Som 1vák na strednej škole SOŠE v Trnave na odbore mechanik počítačových siety. Môj odbor je zameraný na skladanie pc ale to dnes vie pomaly každý preinštalovanie pc, počítačové siete optika, linux a takéto základné veci, nejaké to programovanie lahučké nejaká grafika a tvorba stránok ale všetko tak okrajovo.

Potom po skončený SŠ by som chcel ísť na vysokú + popri tom pracovať a chcel by som ísť na školu kde by sa pracovalo takto buď programovalo alebo niečo tak ohľadom pc, webov, programovaniu len som sa dočítal že nato musíme mať hlavu na matematiku :-( a to nie je moja priorita ako popravde keď chcem naučím sa všetko a nemám problém dostať dobré známočky. Takže prvá otázka znie oplatí sa mi učiť programovanie ak neviem poriadne matiku? či sa mám račej venovať webom alebo grafike?

Ďalej sa chcem spýtať že z týchto 3 vecí by som sa chcel uživiť či voľná noha založiť s kamarátmi nejaký web kde by niekto robil grafiku niekto programoval niekto kódoval a podobne takú komunitu a všetko na zákazky robili len neviem sa čo rozhodnúť a preto potrebujem vašu pomoc baví ma sa učiť takéto veci ale popravde neviem nič a myslím si že je skoro hovoriť či ma to baví ale ako takéto IT veci to je premňa.

Chcel by som sa spýtať ako to je z grafiku baví ma robiť a hrať sa s photoshopom ale popravde nemám predstavivosť ak by mi niekto napísal že chce gaming portál tak by som musel pobehať asi 20gaming portálov a inšpirovať sa inak by som to nevedel spraviť podľa tutoriálu viem spraviť všetko aj keď to dlho trvá ale začiatky sú tažké nevadí mi to len ma štve že nemám predstavivosť neviem si predstaviť ako by to malo vyzerať a tak. Ale baví ma to. Či sa to dá robiť aj keď nemám nejakú veľkú predstavivosť.?

Programovanie nemám ani tušenie ako sa čo robí viem jedine to že na začiatok je najlepší pascal a python nič viac o programovaní neviem a chcel by som sa učiť. Ale v prvom rade by som potreboval načo sa zamerať keď nemám matiku v malíčku či sa oplatí byť programátorom lebo som počul ak neviem matiku aby som sa nato vykašlal alebo keď nemám extra fantáziu či račej robiť grafiku? Ale baví ma to robiť. Ak náhodu by ste odporučili programovanie tak ako začať kúpiť si knihu C najprv a začať sa učiť čítať? a potom postupne na C++? A tak troška rozpísať :-)

Linux nainštalujem si do pc ale neviem ako by som ho využil kedže všetko potrebné mám na windowse a kedže nemám žiadny server ani nič tak neviem ako a kde by som sa to učil a celkovo zameranie viem že je to vytvorené pre servery ale ako sa začať učiť a tak neviem...

Tak celkovo by som to zhrnul
1.)Ak neviem matiku respektíve nemám ju v malíčku ako niekedy sa neučím a mám 2-3 aj keď sa neučím vôbec ale niekedy sa naučím a ajstak mám 5 skrátka rysovanie mi vôbec nejde tak či sa mám vykašlať na programovanie? keď mi to nejde.
2.) Ak nemám dobrú fantáziu a neviem si to predstaviť ale taktiež ma to baví čo si mám vybrať račej ? Baví ma aj hrať sa s webmi a tak celkovo niečo vyvíjať učiť sa všetko o IT to ma baví aj keď som programovanie neskúsil ale chcem sa to učiť len neviem ako to je s matiku. Čo grafika dá sa učiť aj grafika aj programovanie aj linux aj weby aj anglický jazyk dokopy? Linux také normal používanie, o programovaní by som chcel vedieť čo najviac hlavne C++ potom aj grafika niečo a tak nedá sa všetko to mi je jasné ale račej by som chcel programovať a nejaké záklaady sa dajú naučiť grafika nie je tažká ako taká skôr tá fantázia. :-)
Ak nemám fantáziu dobrú tak asi sa na grafiku vykašlať a račej sa venovať linuxu,webom,progamovaniu? Web si viem spraviť meniť ikony a takéto veci len troška problémi mi robí DB keď dávam nejaké modifikácie a tak. :-) Ale to sa všetko človek naučí. Ak mi poviete že ku programovaniu nemusím vedieť poriadne matiku a hlavne rysovanie tak sa zamerám na programovanie a linux weby alebo aj keď sa to dá všetko prečo nie baví mato len potrebujem sa niekde uchytiť a chcel by som sa to učiť postupne.
Čiže potom by som chcel weby alebo či sa račej knižky oplatia na programovanie nejaká C kniha potom C++ a podobne alebo na internete je toho dosť.

Občas sa odreagujem na hre ako je WoW,LoL,CS,Fifa kde sa snažím zlepšiť svoj Anglický jazyk :-) + dotoho škola.
BX
Addict
Addict

Re: Programovanie,Weby,Grafika

Príspevok od používateľa BX »

Prepáč, ale napísal si zbytočne dlhý príspevok. Ja som mal jasno už vetou "Som 1vák na strednej škole"
Tu to všetko proste končí. Máš za sebou základnú školu, takže takéto otázky ešte minimálne dva roky riešiť nemusíš a nebudeš.
Normálnu matiku si zrejme ešte ani nevidel, takže nevieš, či ti pôjde, alebo nie. Programovanie si zrejme ešte nevidel, takže nevieš, či ti pôjde, alebo nie.

Rob čo ťa baví. Všetko sa dá, len treba chcieť. Tak chci.
sharky-no
King
King

Príspevok od používateľa sharky-no »

tak tak, skusaj a uvidis.

Programovanie webov nie je az tak narocne, v podstate ked vies co chces najst tak vela krat ta nakopne google a pozliepas si kody a ides dalej. Skus to a uvidis ze ci ta to bude bavit a ze co dalej dokazes. Ak sa chces venovat webom tak pre teba by nemusela byt matika az tak podstatna, skor logicke myslenie. Avsak ak nechces robit cely zivot to iste a drzat sa len pri obycajnom kodeni webov, tak sa ti vzdelanie zide.
capodituticapi
Light Expert
Light Expert

Ok ja budem skúšať ale chcem sa spýtať či mám kúpiť na programovanie knihu aby som sa stým zoznámil alebo ako :-)
BX
Addict
Addict

Na programovanie by si mal programovať. Je na tebe, odkiaľ budeš čerpať informácie. Niekomu je lepšia kniha, niekomu články na internete, niekomu videá na youtube.
Baseilos
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Baseilos »

Pri programovani by som odporucil zamerat sa na cibrenie logickeho, analytickeho myslenia a algoritmizacie. Napriklad riesenim roznych uloh ako ksp, google code jam alebo topcoder.
BX
Addict
Addict

Baseilos napísal:Pri programovani by som odporucil zamerat sa na cibrenie logickeho, analytickeho myslenia a algoritmizacie. Napriklad riesenim roznych uloh ako ksp, google code jam alebo topcoder.
Alebo http://zdrojak.sk :P
Baseilos
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Baseilos »

BX napísal: Alebo http://zdrojak.sk :P
To nepoznam a registracia ma odradila :)
MeanSeriously
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa MeanSeriously »

Baseilos napísal:
To nepoznam a registracia ma odradila :)
rýchlo to maž, kým to neuvidí audiotrack! Toto je totiž audiotrackova práca (aspoň čo ja viem). Tiež som sa na tom nikdy nebol registrovaný, ale podľa by si to mal skúsiť ;-)
capodituticapi
Light Expert
Light Expert

Jednoznačne sa chcem naučiť C++ ale ide o to že či mám ísť hneď na C++ keď chcem pracovať v tom alebo ísť najprv na C?
MeanSeriously
Medium Star
Medium Star

čo ja som počul, C-čko ťa vraj naučí veľa zlozvykov. Ja som šiel hneď na C++, takže neviem posúdiť.
BX
Addict
Addict

capodituticapi: Prečítaj si ešte raz koment od Baseilos

A Baselios, audiotrack sa veru nepoteší :D
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

mne to je fuk, je to pre ludi a nie pre mna :)
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

MeanSeriously napísal:čo ja som počul, C-čko ťa vraj naučí veľa zlozvykov. Ja som šiel hneď na C++, takže neviem posúdiť.
What? Akým zlozvykom? Vždy sa odporúča začínať procedurálnymi jazykmi a až po dokonalom zvládnutí prejsť na objektovo orientované. Fakt si neviem predstaviť, ako by dokázal začiatočník v programovaní robiť hneď plne objektovo so všetkým, čo k nemu patrí.

MeanSeriously, teda predpokladám, že v C++ programuješ objektovo, nie procedurálne, keďže v tom prípade je to klasické C-čko skoro to isté.
MeanSeriously
Medium Star
Medium Star

pilifo - jj, objektovo. Vravím, že neviem ako to je, ja som prešiel normálne na C++, bez C, takže neviem.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Nikdy ma neprestane udivovat ako sa tu ludia hadaju o tok ktory jazyk je lepsi, ktory framework,IDE je lepsi, ktorym jazykom by mali programatori zacat.

A podľa môjho názoru by mali dvojprstí programátori začínať výhradne jazykom AAAAAAAAAAAAAA!!!! http://esolangs.org/wiki/AAAAAAAAAAAAAA!!!!
Neylo
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Neylo »

Ja som matiku nikdy nevedel, aj tak som sa pustil do programovania. Vyštudoval som strednú grafickú, grafiku dokáže robiť aj cvičená opica, podľa toho je aj finančné ohodnotenie(Jedine ak by si robil 3d vizualizácie budov pre Google to je o dačom inom) . Takže podľa mňa skôr sa dať na programovanie, síce začiatky sú ťažké ale časom to pôjde, ja som začínal na pythone až potom na C a ďalej ostatné OOP jazyky. Ale to už je len na tebe s čím by si začal 100 ľudí 100 chutí. Ale ak chceš byť fakt dobrý programátor tak tomu musíš aj toľko času venovať. A matiku som využil jedine tak pri počítaní vektorov v Unity, pri programovaní modulov do jadra linuxu ti neni treba. A čo sa týka webu. Tam z matiky využiješ akurát tak počítanie pixelov .... Ja som v 2 triede na sš na polroka prepadol z matiky (neprávom ), a teraz programujem moduly do jadra linuxu pričom vytváram vlastnú distribúciu. Keď chceš, všetko sa dá tak je na tebe čo si vyberieš... grafika=>web=>code monkey=>vyvojár=> Izraelská cyber armáda. To máš podľa finančného ohodnotenia. Tak si vyber správnu cestu ja šplhám až do Izraela :D ...
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

Pilifo napísal:What? Akým zlozvykom? Vždy sa odporúča začínať procedurálnymi jazykmi a až po dokonalom zvládnutí prejsť na objektovo orientované. Fakt si neviem predstaviť, ako by dokázal začiatočník v programovaní robiť hneď plne objektovo so všetkým, čo k nemu patrí.

MeanSeriously, teda predpokladám, že v C++ programuješ objektovo, nie procedurálne, keďže v tom prípade je to klasické C-čko skoro to isté.
Ved to je bezna prax na vysokych skolach zacat hned Javou, alebo C# bez predoslych skusenosti.
sharky-no
King
King

Príspevok od používateľa sharky-no »

preboha ale ked sa dostanes na VS, na ktorej take jazyky ucia, tak by si mal mat za sebou zakladne principy programovania minimalne v pascale.
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

To povedz gymnazistom, ktori chodia na aplikovanu informatiku ake zaklady programovania maju :)
Napísať odpoveď