Viem že týchto tém je tu veľmi veľa, ale tak v každej som sa dočítal niečo ale tak celkovo nebolo na všetko odpovedané po čom túžim.
Som 1vák na strednej škole SOŠE v Trnave na odbore mechanik počítačových siety. Môj odbor je zameraný na skladanie pc ale to dnes vie pomaly každý preinštalovanie pc, počítačové siete optika, linux a takéto základné veci, nejaké to programovanie lahučké nejaká grafika a tvorba stránok ale všetko tak okrajovo.
Potom po skončený SŠ by som chcel ísť na vysokú + popri tom pracovať a chcel by som ísť na školu kde by sa pracovalo takto buď programovalo alebo niečo tak ohľadom pc, webov, programovaniu len som sa dočítal že nato musíme mať hlavu na matematiku
Ďalej sa chcem spýtať že z týchto 3 vecí by som sa chcel uživiť či voľná noha založiť s kamarátmi nejaký web kde by niekto robil grafiku niekto programoval niekto kódoval a podobne takú komunitu a všetko na zákazky robili len neviem sa čo rozhodnúť a preto potrebujem vašu pomoc baví ma sa učiť takéto veci ale popravde neviem nič a myslím si že je skoro hovoriť či ma to baví ale ako takéto IT veci to je premňa.
Chcel by som sa spýtať ako to je z grafiku baví ma robiť a hrať sa s photoshopom ale popravde nemám predstavivosť ak by mi niekto napísal že chce gaming portál tak by som musel pobehať asi 20gaming portálov a inšpirovať sa inak by som to nevedel spraviť podľa tutoriálu viem spraviť všetko aj keď to dlho trvá ale začiatky sú tažké nevadí mi to len ma štve že nemám predstavivosť neviem si predstaviť ako by to malo vyzerať a tak. Ale baví ma to. Či sa to dá robiť aj keď nemám nejakú veľkú predstavivosť.?
Programovanie nemám ani tušenie ako sa čo robí viem jedine to že na začiatok je najlepší pascal a python nič viac o programovaní neviem a chcel by som sa učiť. Ale v prvom rade by som potreboval načo sa zamerať keď nemám matiku v malíčku či sa oplatí byť programátorom lebo som počul ak neviem matiku aby som sa nato vykašlal alebo keď nemám extra fantáziu či račej robiť grafiku? Ale baví ma to robiť. Ak náhodu by ste odporučili programovanie tak ako začať kúpiť si knihu C najprv a začať sa učiť čítať? a potom postupne na C++? A tak troška rozpísať
Linux nainštalujem si do pc ale neviem ako by som ho využil kedže všetko potrebné mám na windowse a kedže nemám žiadny server ani nič tak neviem ako a kde by som sa to učil a celkovo zameranie viem že je to vytvorené pre servery ale ako sa začať učiť a tak neviem...
Tak celkovo by som to zhrnul
1.)Ak neviem matiku respektíve nemám ju v malíčku ako niekedy sa neučím a mám 2-3 aj keď sa neučím vôbec ale niekedy sa naučím a ajstak mám 5 skrátka rysovanie mi vôbec nejde tak či sa mám vykašlať na programovanie? keď mi to nejde.
2.) Ak nemám dobrú fantáziu a neviem si to predstaviť ale taktiež ma to baví čo si mám vybrať račej ? Baví ma aj hrať sa s webmi a tak celkovo niečo vyvíjať učiť sa všetko o IT to ma baví aj keď som programovanie neskúsil ale chcem sa to učiť len neviem ako to je s matiku. Čo grafika dá sa učiť aj grafika aj programovanie aj linux aj weby aj anglický jazyk dokopy? Linux také normal používanie, o programovaní by som chcel vedieť čo najviac hlavne C++ potom aj grafika niečo a tak nedá sa všetko to mi je jasné ale račej by som chcel programovať a nejaké záklaady sa dajú naučiť grafika nie je tažká ako taká skôr tá fantázia.
Ak nemám fantáziu dobrú tak asi sa na grafiku vykašlať a račej sa venovať linuxu,webom,progamovaniu? Web si viem spraviť meniť ikony a takéto veci len troška problémi mi robí DB keď dávam nejaké modifikácie a tak.
Čiže potom by som chcel weby alebo či sa račej knižky oplatia na programovanie nejaká C kniha potom C++ a podobne alebo na internete je toho dosť.
Občas sa odreagujem na hre ako je WoW,LoL,CS,Fifa kde sa snažím zlepšiť svoj Anglický jazyk