C++ prečo 2 krát?!?

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
BX
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: C++ prečo 2 krát?!?

Príspevok od používateľa BX »

Je to tam napísané
Tento titul je novým vydaním knihy Učebnice jazyka C (1. díl) z roku 2008
Takže možno nejaké opravené chyby, nejasnosti atď. Čím novšie vydanie, tým lepšie.

Sám uvidíš, ako ti to pôjde, držím palce :)
Samozrejme, keby niečo, kľudne sa pýtaj. Pamätaj ale na to, že k programovaniu neodmysliteľne patrí aj vyhľadávanie informácií a samostatná práca. Pred každou otázkou sa preto uisti, že odpoveď naozaj nedokážeš nájsť. (Internet je plný odpovedí na otázky a strýko Google je najlepší pomocník)
Viper
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Viper »

Bx prečo najskôr C a až potom C++ ja som sa naučil rovno C++ a ide to ale aj som niekde čítal že v C sa môžeš naučiť niektoré veci, ktoré budú v C++ zlzvykmi (ja som sa C neučil tak neviem posúdiť či je to pravda alebo blbosť)
Mick_14 napísal:neviem dobre po anglicky a na pochopenie je dôležité rozumieť všetkým slovám
máš pravdu ale to je iba na začiatku uvediem svoj prípad: Som na ZŠ angličtinu mám len klasickú nič moc C++ som sa učil asi 2-3 mesiace (mám zasebov 2 knihy o C++) a teraz sa učím Qt(framework pre C++) v slovenčine/češtine skoro nič nedájdeš (občas sa niečo nájde) tak sa učím z videi v angličtine a nerbí mi to veľké problémi pretože napr. v tých videách píše kód a pritom vysvetľuješ keď nechápeš čo hovorí tak tomu porozumieš z toho čo píše
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Viper, bez urazky ale C++ nevies - http://www.hojko.com/cislo-funkcie-t170476.html.
prečo najskôr C a až potom C++
K tomto bolo uz milion tem - treba hladat "zaciatky programovania","cim zacat", "ktory jazyk je lepsi pre zaciatok",........
Ale v principe ide o to, ze vidim ako programuju a zmyslaju ludia, ktori isli hned na C++, Python,Javu,C#, (prosto vysokourovnovy objektovy jazyk ).
Viper
Medium Expert
Medium Expert

harrison314 napísal:Viper, bez urazky ale C++ nevies - http://www.hojko.com/cislo-funkcie-t170476.html.

K tomto bolo uz milion tem - treba hladat "zaciatky programovania","cim zacat", "ktory jazyk je lepsi pre zaciatok",........
Ale v principe ide o to, ze vidim ako programuju a zmyslaju ludia, ktori isli hned na C++, Python,Javu,C#, (prosto vysokourovnovy objektovy jazyk ).
Dobre nehovorím že som zabehnutý programátor a 100% profík som začiatočník v reálnom programovaní a občas sa mi stane že niečo trepnem ale dobre uznávam si svoje chyby a už ich neopakujem

//autoeditácia príspevku (30 Máj 2012, 15:16)
a nemalo to veľa s jazykom ja som chcel iba vedieť či náhonov Qt nemá nejakú podobnú funkciu pretože som bol prekvapený keď som našiel napr QString::number(i) a takéto rôzne zlepšováky
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Ja som nemal na mysli dany problem, ale to ze nevies OOP, co je zaklad C++. Uznavam ze sa ucis, len som tym chcel naznacit, ze keby predtym rok kodis v Pascale tak by si to vyriesil hravou zadnou.

Ja som mal to statstie, ze na mojom starom PC (Pentium 2, 300MHz a 32MB ram ) neslo nic okrem Diabla 2, half-life, Age of empires a Turbo Pascalu a samozrejme som nemal net.
Tak som rok a pol kodil v pascale ( iba z jednou 30 strnovou priruckou a dokumntaciu k Borland Pascalu ) rozne veci. Vetcinou to boli blbosti na precvicenie niecoho, potom prisli programy, ktore mi robili domace ulohy, vektorove kalkulator, balistycky kalkulator, program na zalohovanie ulozenych hier,... Ale na vsetko som bol sam a jedine co my zostavalo bolo skusat skusat sakusat a rozmyslat.
Viper
Medium Expert
Medium Expert

Jasné veď ja viem ty si skúsený ale ja sa teraz iba tiež učím a tou blbosťou som sa nechcel prezentovať ten program som odovzdal a vymazal už nikdy nebudem robiť také debiliny čo ma tak strašné ubíjajú (2 týždne som ten program vytváral a vždy som ho musel prerobiť a tak som sa nato vykašľal nehľadel som na efektívnosť kódu a chcel som to mať čo najrýchlejšie z krku pretože som sa chcel venovať novým a zaujímavým veciam) ale teraz už problém s OOP nemám a pri programovaní sa držím toho čo si my napísal
BX
Addict
Addict

Príspevok od používateľa BX »

Viper napísal:(ja som sa C neučil tak neviem posúdiť či je to pravda alebo blbosť)
Tu si si aj odpovedal.

Viper ty sa učíš jazyk, frameworky a podobné kraviny. Mick_14-a by som rád nasmeroval na to, aby sa učil programovať, tak tu netrep svoje idealistické nápady, že sa naučíš jazyk a si pán :) Ja mu neradím, aby sa učil Cčko ako jazyk, ja mu radím, aby sa učil v Cčku programovať
Napríklad ty v C++ dokážeš písať, ale nedokážeš v ňom programovať. Skús sa zamyslieť nad rozdielom ;)
Baseilos
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Baseilos »

By som tym co si myslia ze vedia programovat odporucil skusit nieco naprogramovat vo funkcionalnom/logickom jazyku vlastneho vyberu. Myslim ze by hned zistili ze sa este maju vela co ucit ;).
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Baseilos napísal:By som tym co si myslia ze vedia programovat odporucil skusit nieco naprogramovat vo funkcionalnom/logickom jazyku vlastneho vyberu. Myslim ze by hned zistili ze sa este maju vela co ucit ;).
Tak, tak ( to je vyjadrenie suhlasu :) ), asi preto sa kedysi na univerzitach zacinalo Lispom.

Sice som este nevidel test, ktory by dokazal odlisit dobreho programatora od cloveka pisuceho kody.
Ja som nasiel len jeden ocividny "symptom" schopneho kodera a to, ze sa dokaze naucit novy jazyk za dve hodiny alebo dva tyzdne.
Baseilos
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Baseilos »

harrison314 napísal: Tak, tak ( to je vyjadrenie suhlasu :) ), asi preto sa kedysi na univerzitach zacinalo Lispom.

Sice som este nevidel test, ktory by dokazal odlisit dobreho programatora od cloveka pisuceho kody.
Ja som nasiel len jeden ocividny "symptom" schopneho kodera a to, ze sa dokaze naucit novy jazyk za dve hodiny alebo dva tyzdne.
Myslim ze to aj p. Bielikova na FIIT STU spominala :).

Podla mna dobry programator je ten, ktory neriesi aky jazyk je lepsi, ale ktora datova struktura/y je vhodnejsia na dany typ riesenej ulohy. Zaujima ho zlozitost implementovaneho riesenia. Vie citat dokumentaciu.
Napísať odpoveď