usporiadanie vertexov

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

usporiadanie vertexov

Príspevok od používateľa harrison314 »

Zdravím,
mám skôr matematický problém.
V homogénnom 3D priestore nám rovinu (opísanú parametricky - normála + bod na rovine ) na ktorej leží n bodov (zadaných x,y,z), tieto body tvoria vrcholy konvexného n-uholníka. A ja týchto n vrcholov potrebujem usporiadať proti smeru hodinových ručičiek ( kôvli OpenGL ) .
Vie niekto poradiť ?
metthal
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: usporiadanie vertexov

Príspevok od používateľa metthal »

Chcel by som sa spytat co pre teba znamena proti smeru hodinovych ruciciek. Pretoze na rovinu mozem kolmo nahliadat z 2 stran a vzdy to bude iny smer.

Napada ma jedine skusit si ten utvar ohranicit priamkami. Cize skusit si vyjadrit priamku z 2 lubovonlnych bodov. Zistit ci vsetky ostatne body tohto n-uholnika lezia bud napravo alebo nalavo od priamky. Pokial zistis ze lezia ostatne body aj nalavo aj napravo, tak to je jedna z uhlopriecok n-uholnika, tym padom k bodu A zoberies dalsi bod. Tieto body si potom mozes ukladat do nejakeho zoznamu ako postupne ides.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Proti smeru hodinových ručičiek znamená okolo normály.
Tvoj postu by šiel, len je pomalí a aj tak k nemu potrebujem získať transformčnú maticu aby som tie body dostal do 2D priestoru ležiaceho na rovine. A keby tú maticu mám ( čo je môj najvätší problém ), tak si to viem vypočítať greedy prístupom alebo zametaním.
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

vezmi bod z rovnice roviny (za predpokladu, ze je to vnutorny bod toho n-uholnika) a usporiadaj body podla polarneho uhla...ci? grafiku som nikdy neriesil a geometriu som tiez mal davno...
metthal
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa metthal »

harrison314 napísal:Proti smeru hodinových ručičiek znamená okolo normály.
Tvoj postu by šiel, len je pomalí a aj tak k nemu potrebujem získať transformčnú maticu aby som tie body dostal do 2D priestoru ležiaceho na rovine. A keby tú maticu mám ( čo je môj najvätší problém ), tak si to viem vypočítať greedy prístupom alebo zametaním.
Je sice pomaly ale naco ti je transformacna matica ked zo vseobecnej rovnice priamky sa da urcit ci bod na priamke neleziqci lezi bud v lavej alebo pravej polrovine.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

-=wolf=- napísal: Je sice pomaly ale naco ti je transformacna matica ked zo vseobecnej rovnice priamky sa da urcit ci bod na priamke neleziqci lezi bud v lavej alebo pravej polrovine.
lebo mam 3d suradnice a to co si navrhol je sice pravda ale funguje to len v 2d, a preto musim suradnice x,y,z tranformovat na x',y',0

Napadli ma aj ine riesenia, ale vsetko musim nakodit a vybrat najrichlejsi, ale zvazujem aj planarny uhol
Napísať odpoveď