Zdravím,
mám skôr matematický problém.
V homogénnom 3D priestore nám rovinu (opísanú parametricky - normála + bod na rovine ) na ktorej leží n bodov (zadaných x,y,z), tieto body tvoria vrcholy konvexného n-uholníka. A ja týchto n vrcholov potrebujem usporiadať proti smeru hodinových ručičiek ( kôvli OpenGL ) .
Vie niekto poradiť ?
usporiadanie vertexov
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: usporiadanie vertexov
Chcel by som sa spytat co pre teba znamena proti smeru hodinovych ruciciek. Pretoze na rovinu mozem kolmo nahliadat z 2 stran a vzdy to bude iny smer.
Napada ma jedine skusit si ten utvar ohranicit priamkami. Cize skusit si vyjadrit priamku z 2 lubovonlnych bodov. Zistit ci vsetky ostatne body tohto n-uholnika lezia bud napravo alebo nalavo od priamky. Pokial zistis ze lezia ostatne body aj nalavo aj napravo, tak to je jedna z uhlopriecok n-uholnika, tym padom k bodu A zoberies dalsi bod. Tieto body si potom mozes ukladat do nejakeho zoznamu ako postupne ides.
Napada ma jedine skusit si ten utvar ohranicit priamkami. Cize skusit si vyjadrit priamku z 2 lubovonlnych bodov. Zistit ci vsetky ostatne body tohto n-uholnika lezia bud napravo alebo nalavo od priamky. Pokial zistis ze lezia ostatne body aj nalavo aj napravo, tak to je jedna z uhlopriecok n-uholnika, tym padom k bodu A zoberies dalsi bod. Tieto body si potom mozes ukladat do nejakeho zoznamu ako postupne ides.
-
harrison314
Hardcore addict
Proti smeru hodinových ručičiek znamená okolo normály.
Tvoj postu by šiel, len je pomalí a aj tak k nemu potrebujem získať transformčnú maticu aby som tie body dostal do 2D priestoru ležiaceho na rovine. A keby tú maticu mám ( čo je môj najvätší problém ), tak si to viem vypočítať greedy prístupom alebo zametaním.
Tvoj postu by šiel, len je pomalí a aj tak k nemu potrebujem získať transformčnú maticu aby som tie body dostal do 2D priestoru ležiaceho na rovine. A keby tú maticu mám ( čo je môj najvätší problém ), tak si to viem vypočítať greedy prístupom alebo zametaním.
-
mirak2
Hardcore addict
vezmi bod z rovnice roviny (za predpokladu, ze je to vnutorny bod toho n-uholnika) a usporiadaj body podla polarneho uhla...ci? grafiku som nikdy neriesil a geometriu som tiez mal davno...
Je sice pomaly ale naco ti je transformacna matica ked zo vseobecnej rovnice priamky sa da urcit ci bod na priamke neleziqci lezi bud v lavej alebo pravej polrovine.harrison314 napísal:Proti smeru hodinových ručičiek znamená okolo normály.
-
harrison314
Hardcore addict
lebo mam 3d suradnice a to co si navrhol je sice pravda ale funguje to len v 2d, a preto musim suradnice x,y,z tranformovat na x',y',0-=wolf=- napísal: Je sice pomaly ale naco ti je transformacna matica ked zo vseobecnej rovnice priamky sa da urcit ci bod na priamke neleziqci lezi bud v lavej alebo pravej polrovine.
Napadli ma aj ine riesenia, ale vsetko musim nakodit a vybrat najrichlejsi, ale zvazujem aj planarny uhol