Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera
-
MeanSeriously
Medium Star
Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie
1. Sorry fot that first quote, mal som na myslis Cirkev resp. filozofiu Cirkvi.
2. Duchovno. Neviditeľné. Nemá zmysel to tu riešiť, riešilo sa to tu už milónkrát. Nedá sa potvrdiť, nedá sa vyvrátiť. Resp. dá sa potvrdiť len nepriamo (napr. ja neverím, že to čo som popísal v predošlom príspevku je len náhoda)
3. Áno. Šelma znamená antikrista. Vteleného diabla. To číslo sa viaže diabla.
Tvoj neblahý pocit je nesprávny. O tej stránke som ani nevedel. Čerpám z Biblie.
2. Duchovno. Neviditeľné. Nemá zmysel to tu riešiť, riešilo sa to tu už milónkrát. Nedá sa potvrdiť, nedá sa vyvrátiť. Resp. dá sa potvrdiť len nepriamo (napr. ja neverím, že to čo som popísal v predošlom príspevku je len náhoda)
3. Áno. Šelma znamená antikrista. Vteleného diabla. To číslo sa viaže diabla.
Tvoj neblahý pocit je nesprávny. O tej stránke som ani nevedel. Čerpám z Biblie.
Keď sa to dá potvrdiť nepriamo, tak to potvrď nepriamo. Aj to je dosť.
No aspoň že tak.
Ok, tak keď z Biblie, tak presne cituj tú časť a ten postup, ako si sa dopracoval k takému poznaniu, že ide o Diabla.
No aspoň že tak.
-
Stoporko
VIP
- Kontaktovať používateľa:
hughito - dík za info - nad tou knihou seriózne pouvažujem
666 - už bolo toľko výkladov, čo to číslo má znamenať (meno, udalosť...), že ťažko povedať. Naviac - celé Zjavenie Jána má viacero výkladov - či už ako list ľuďom, ktorí sú v totálnom prúseri a ide im o krk (perzekúcia...), tak ako sa to dá vyložiť aj ako proroctvo do budúcnosti. A keďže niektorí kresťania VERIA, že Zem bola stvorená za 6x24hod a Uplinkovi chýbajú jednorožce kvôli stáremu Noemovi, tak niekto VERÍ, že Zjavenie Jána opisuje budúcnosť a niekto VERÍ v iný výklad.
Inak - z toho, čo si dávnejšie písal ty (a teraz ODB), mi vyplýva, že tú zmenu pohľadu na svoju vieru považuješ za čosi negatívne. Pre mňa je to však niečo prínosné
666 - už bolo toľko výkladov, čo to číslo má znamenať (meno, udalosť...), že ťažko povedať. Naviac - celé Zjavenie Jána má viacero výkladov - či už ako list ľuďom, ktorí sú v totálnom prúseri a ide im o krk (perzekúcia...), tak ako sa to dá vyložiť aj ako proroctvo do budúcnosti. A keďže niektorí kresťania VERIA, že Zem bola stvorená za 6x24hod a Uplinkovi chýbajú jednorožce kvôli stáremu Noemovi, tak niekto VERÍ, že Zjavenie Jána opisuje budúcnosť a niekto VERÍ v iný výklad.
Inak - z toho, čo si dávnejšie písal ty (a teraz ODB), mi vyplýva, že tú zmenu pohľadu na svoju vieru považuješ za čosi negatívne. Pre mňa je to však niečo prínosné
Neviem či to možno nazvať negatívne, každopádne, v mojom ponímaní to chápem v širších súvislostiach ako argument PROTI bohu, proti pravde náboženstva a pod. Jednoducho také radikálne zásahy do výkladu a chápania Biblie a vôbec celého učenia poukazuje podľa mňa skôr na negatívny aspekt (v zmysle chápania nakoľko pravdivé je daná záležitosť).
Teraz neviem či netrepnem blbosť, ale v tomto mi príde Islam či nejaký hinduizmus určite pevnejší ako kresťanstvo, pochybujem, že u ich sa takto menil výklad, chápanie a vôbec všetko z ich náboženstiev. Čomu to pripísať? Vzdelanosti širokých más ? Sú ľudia v Indii, v Ázii menej vzdelaní ? Iným filozofickým prúdom, ktoré radikálne ovplyvnili myslenie ľudí (osvietenstvo, možno socializmus/komunizmus a pod.) ?
Možno ale mám ten typický "predsudok" vyplývajúci z nevedomosti, že v niekde v Iraku či Sýrií či Pakistane sú všetci tvrdo veriaci, čo nemusí byť pravda - možno sú takí moslimovia ako je drvivá väčšina kresťanov európskych - pro forma.
Teraz neviem či netrepnem blbosť, ale v tomto mi príde Islam či nejaký hinduizmus určite pevnejší ako kresťanstvo, pochybujem, že u ich sa takto menil výklad, chápanie a vôbec všetko z ich náboženstiev. Čomu to pripísať? Vzdelanosti širokých más ? Sú ľudia v Indii, v Ázii menej vzdelaní ? Iným filozofickým prúdom, ktoré radikálne ovplyvnili myslenie ľudí (osvietenstvo, možno socializmus/komunizmus a pod.) ?
Možno ale mám ten typický "predsudok" vyplývajúci z nevedomosti, že v niekde v Iraku či Sýrií či Pakistane sú všetci tvrdo veriaci, čo nemusí byť pravda - možno sú takí moslimovia ako je drvivá väčšina kresťanov európskych - pro forma.
-
MeanSeriously
Medium Star
hughito - ja to prekrúcanie Svätého Písma u kresťanov, čo u moslimov s ich Koránom neexistuje (aspoň čo ja viem), beriem ako diablov útok. Jemu záleží na tom, aby ľudia čím viac slúžili jemu a nie iným. Preto existujú ilumináti, jehovisti a všelijakí iní prekrúcači, ktorých možno ani nepoznám.
Ako som k tomu dospel?
Prečítaj si: http://www.biblia.sk/sk/ekumenicky/zjavenie/12
Žena znázorňuje Cirkev. Drak je satan. 1261 dní bude absolútna vláda draka (satana). Michal a anjeli, to je Božia armáda. Drak a jeho anjeli, to sú zlí duchovia.
Ďalej: http://www.biblia.sk/sk/ekumenicky/zjavenie/13
Opäť 42 mesiacov (cca. 1260 dní)
Zjv 13:16,17,18 som už vysvetľoval
Ako som k tomu dospel?
Prečítaj si: http://www.biblia.sk/sk/ekumenicky/zjavenie/12
Žena znázorňuje Cirkev. Drak je satan. 1261 dní bude absolútna vláda draka (satana). Michal a anjeli, to je Božia armáda. Drak a jeho anjeli, to sú zlí duchovia.
Ďalej: http://www.biblia.sk/sk/ekumenicky/zjavenie/13
Opäť 42 mesiacov (cca. 1260 dní)
Zjv 13:16,17,18 som už vysvetľoval
-
Old Dirty Bastard
Guru
neviem na základe čoho si vyčítal to, čo si vyčítal, fakt by ma to zaujímalo. ja jediný mám právo, wtf? (a asi hneď aj ultimátnu pravdu univerza, ale držím si to pre seba, nechcem ani zbohatnúť a preto som nezaložil cirkev.) a komu čo diktujem a nútim? ja len konštatujem. nikoho nebudem bičovať, keď sa nepôjde odhlásiť z cirkvi, neboj sa, nemám zoznam. ak sa budem rozprávať s kresťanom, tak mám teda automaticky predpokladať "aha, ty veríš v stvorenie, ale tá potopa ti nejde do hlavy", "aha, ty veríš v ježiša, ale so zmrtvýchvstaním, chodením po vode a mlynčekom prestri sa sa nestotožňuješ". prešli nejaké ultimátne reformy, o ktorých neviem, prepisovala sa biblia? alebo to kresťania medzi sebou berú už ako samozrejmosť, interpretovať veci po novom a upravovať ich, aby aj naďalej všetko sedelo "ako má".Stoporko napísal:Old dirty bastard - takže len ty máš právo povedať, čo je správne a čo nie? Kto ti dal právomoc diktovať ostatným, ako a v čo majú veriť? Rovnaký syndróm "patentu na pravdu" mal kedysi aj Hughito (neviem, či sa už z neho dostal).
Podľa tvojej logiky teda ateista NESMIE vkročiť do kostola a ja ako kresťan by som mal viesť vojnu proti vám, všetkými dostupnými prostriedkami (viď Starý Zákon)? C´mon, bro, are you serious?
a že ateista nesmie vkročiť do kostola? tiež neviem ako ťa to napadlo. prečo by nemohol, ale čo by tam robil, že. boh má predsa rád všetky svoje deti rovnako. aj tie, ktoré si neuvedomujú, čo činia a odvrátili sa mu chrbtom, tak prečo by ich tam prípadne neuvítal (teda okrem tých, čo boli v sodome a gomore, tí mu proste nešmakovali). vkladáš mi do úst to, čo som nikde netvrdil a ani sherlock holmes by to na základe môjho predošlého postu nevydedukoval. k tomu vedeniu vojny.. nerobí to aj tak dosť kresťanov, ktorí šíria zbytočne zlobu voči ateistom s presvedčením, že sú slepí, stelesnením diabla a blabla, ktorí nemajú nádej na spásu? pretože nepríjmu krista a predsa takto budú zatratení. kto je väčší extrémista? prečo ich kresťania nenechajú na pokoji a nestarajú sa o seba? nepoznám ateistov, ktorí by šírili nenávisť voči kresťanom, neprajú im smrť. maximálne ich pokladajú za hlúpych/obmedzených, ale to, čo im prajú obratom veriaci je určite horšie.
všetci to určite nepopierajú, nie sú takí sprostí, ale značné percento tomu určite verí. to, že stvoril dinosaury, to sa niekde v textoch spomína? zdá sa mi divné, že takú podstatnú etapu vývoja zeme vynechal. alebo sa z neznámeho dôvodu rozhodol zachytiť len posledných 6000 rokov a ani jedným slovom nezmieniť nič, čo bolo miliardy rokov predtým? wow. asi to bolo celkom nudné obdobie. no večne veci popierať cirkev nemôže, že. keď to raz výjde najavo ako daný nezmeniteľný fakt. zvyknú to popierať len tak sto rokov, počas ktorých hľadajú nejakú interpretáciu z biblie, k čomu by sa to hodilo a potom budú tvrdiť, že to tak bolo myslené odjakživa.MeanSeriously napísal:kresťania nepopierajú, že dinosaury neexistujú, že neexistuje evolúcia, či podobné blbosti čo si tam trepal. jediný rozdiel od ateistov z tohto pohľadu je, že všetko to riadi Boh, aj to, že vznikol vesmír, v ňom Mliečna cesta, Slnečná sústava, (tým pádom aj Zem), že stvoril dinosaury, potom ich nechal vyhynúť, aby prežili len pár organizmov, z ktorých sa mali neskôr vyvinúť opice, z nich človek. človek sa mal ako druh vyvíjať, aby sa mohol vyvinúť na stále vyšší level, aby som mohol potom vzniknúť ja či ty. Je chybou veriť, že Cirkev popiera všetko, čo vymysleli, objavili či vyvinuli ateisti (Cirkev nezamieta ani napr. Darwinovu teóriu). Je pravdou, že možno niektorí kresťania nemajú veľmi v láske ateistov, ale musíš uznať, že je to tak aj na druhej strane. Proste, ľudia sú omylní a s tým nič nespravíš.
-
MeanSeriously
Medium Star
a čo je na tom také podstatné, že by nám to musel oznamovať, že stvoril dinosaury? On len spomína, že stvoril zvieratá. Prečo konkretizovať práve dinosaury? Ako to že nezachytil miliardy rokov pred tým? Prvý deň je pravdepobne ešte starší. (T.j. svetlo bolo stvorené pravdepodobne pred triliardami rokov). Práveže on začína úplne od začiatku. Stačí si prečítať Genezis.
Nechápem, ako si to myslel s tým popieraním či interpretáciou. Skús mi to vysvetliť, mne, psychicky zaostalejšiemu
//autoeditácia príspevku (02 Jún 2012, 14:51)
prípadne postnúť príklad
Nechápem, ako si to myslel s tým popieraním či interpretáciou. Skús mi to vysvetliť, mne, psychicky zaostalejšiemu
//autoeditácia príspevku (02 Jún 2012, 14:51)
prípadne postnúť príklad
-
Old Dirty Bastard
Guru
pred triliardami rokov stvoril svetlo, potom dlhá pauza (ale to je asi jedno, on je boh a čas nevníma tak, ako my), potom pred 14 miliardami rokov celý vesmír, potom zase "menšia" pauza. potom stvoril to naše slnko, aj keď načo vlastne zdroj svetla, keď svetlo tu bolo už dávno predtým. potom prišli na rad planéty a medzi nimi aj naša zem. seems legit. prečo to nespravil všetko v postupke, nedostatok many? ale to asi nie, keďže je všemocný. (netvrdí náhodou biblia, že behom týždňa stvoril všetko? potom tomu nejako nerozumiem o_O)
tých interpretácii, kedy si to cirkev prispôsobuje, aby ďalej mohla fungovať je veľa a dejú sa stále. postupne ako človek prichádza na niečo nové a nepopierateľné, čo kedysi cirkev pokladala za nemožné, je zrazu prijateľné alebo ľahko vysvetliteľné. aký príklad by si chcel?
jeden príklad s tými "čipmi", lol.. si si dal hneď aj sám. veď počkaj keď raz zavedú namiesto bankomatových kariet platobné čipy implantované do tela, hneď to bude všetkým kresťanom jasné, že v biblii sa o tom už dávno písalo.
interpretovať bibliu je asi ako interpretovať dadaistickú báseň. jedno šťastie majú, že sa im to tak skvelo na všetko hodí a dá sa to parádne ohýbať.
a trochu na odľahčenie
tých interpretácii, kedy si to cirkev prispôsobuje, aby ďalej mohla fungovať je veľa a dejú sa stále. postupne ako človek prichádza na niečo nové a nepopierateľné, čo kedysi cirkev pokladala za nemožné, je zrazu prijateľné alebo ľahko vysvetliteľné. aký príklad by si chcel?
jeden príklad s tými "čipmi", lol.. si si dal hneď aj sám. veď počkaj keď raz zavedú namiesto bankomatových kariet platobné čipy implantované do tela, hneď to bude všetkým kresťanom jasné, že v biblii sa o tom už dávno písalo.
interpretovať bibliu je asi ako interpretovať dadaistickú báseň. jedno šťastie majú, že sa im to tak skvelo na všetko hodí a dá sa to parádne ohýbať.
a trochu na odľahčenie
No, v starsich vrstvach hebrejskej Biblie sa hovori aj o inych bohoch, je mozne, ze aj Jahve a Elohim su dve rozne bozske osoby, prve prikazanie z Desatora tiez existenciu inych bohov este nevylucuje, ale novsie vrstvy hebrejskej Biblie (od 6. storocia p.n.l.) sa snazia ostatnych bohov eliminovat, vytvara sa koncept exkluzivneho monoteizmu t.j. Jahve plati za jedineho Boha, vedla ktoreho uz nemozu existovat ziadni ini bohovia.Stoporko napísal:neviem o tom, že by Biblia tvrdila, že nie sú iní bohovia.
-
MeanSeriously
Medium Star
ODB: nie, v Bibili sa týždeň myslí obrazne. Aj medzi pondelkom je dlhá, dlhá pauza (Noc) a až potom príde utorok 
O tých čipoch - áno, v Biblii sa to dávno písalo. Je to dosť konkrétne popísané.
(Aj keď je to len moja konšpirácia
)
O tých čipoch - áno, v Biblii sa to dávno písalo. Je to dosť konkrétne popísané.
Dosť konkrétne ?
Takých konkrétnosti určite nájdu ľudia ako ty milióny, ale čo keď ide o obyčajné fabulácie. Ešte sa vrátim aj k tomu číslu 666 a podám úplne obyčajné vysvetlenie (aj pôvodu tohto číslo) + toho, kto je tá Šelma. Asi spadneš na riť. 
-
MeanSeriously
Medium Star
mna skor ten rfid v biblii zaujima
To aj mňa, stále na to čakám. S tým 666 až zajtra, to musím aj čosi skenovať a teraz som po tréningu a nechce sa mi ani hovno. 
Neviem či to tu bolo ale zaujímavý dokument odporúčam http://www.csfd.cz/film/241241-proboha/
-
MeanSeriously
Medium Star
Už som to tu písal
Pre info, RFID čipy sa príjmajú na ruku medzi palcom a ukazovákom.A pôsobí, že všetci, malí i veľkí, bohatí i chudobní, slobodní aj otroci, prijímajú na pravú ruku alebo na čelo znak, a že nik nemôže kupovať alebo predávať, iba ten, kto má znak: meno šelmy alebo číslo jej mena. V tomto je múdrosť: Kto má rozum, nech spočíta číslo šelmy; je to číslo človeka a jeho číslo je šesťstošesťdesiatšesť.
Po nich nasledoval iný, tretí anjel a volal mohutným hlasom: „Ak sa niekto bude klaňať šelme a jej obrazu a prijme znak na svoje čelo alebo na svoju ruku, aj ten bude piť z vína Božieho hnevu, nezriedeného, naliateho do čaše jeho hnevu, a bude mučený ohňom a sírou pred svätými anjelmi a pred Baránkom. A dym ich múk bude stúpať na veky vekov a nebudú mať oddychu vo dne v noci tí, čo sa klaňajú šelme a jej obrazu, ani ten, kto by prijal znak jej mena.“
No ok, nastal čas na vyvrátenie bludov o Šelme.
V tomto je múdrosť: Kto má rozum, nech spočíta číslo šelmy; je to číslo človeka a jeho číslo je šesťstošesťdesiatšesť.
Kniha Zjavení je datovaná do vlády Nerona a židovskej vzbury. Čo sa udialo za Nerona a koho z toho obvinil a čo nasledovalo hádam netreba opakovať. Šelma je teda Nero a číslo 666 predstavuje jeho.
Prečo 666 ? Veľmi pragmatické vysvetlenie, viď príloha. Chybou fanatikov je to, že vidia v tom texte čo chcú vidieť na základe úplne nezmyselných odôvodnení pričom ignorujú, že Biblia je do istej miery, aj keď svojská, historická kniha, ktorá jednoducho príznačným jazykom a z náboženského hľadiska opisuje isté dejinné udalosti.
V tomto je múdrosť: Kto má rozum, nech spočíta číslo šelmy; je to číslo človeka a jeho číslo je šesťstošesťdesiatšesť.
Kniha Zjavení je datovaná do vlády Nerona a židovskej vzbury. Čo sa udialo za Nerona a koho z toho obvinil a čo nasledovalo hádam netreba opakovať. Šelma je teda Nero a číslo 666 predstavuje jeho.
Prečo 666 ? Veľmi pragmatické vysvetlenie, viď príloha. Chybou fanatikov je to, že vidia v tom texte čo chcú vidieť na základe úplne nezmyselných odôvodnení pričom ignorujú, že Biblia je do istej miery, aj keď svojská, historická kniha, ktorá jednoducho príznačným jazykom a z náboženského hľadiska opisuje isté dejinné udalosti.
-
MeanSeriously
Medium Star
Nero dával značkovať ľudí?
neviem ako ty, ale ja teda nemam nic vsite v ruke a ani nemam ziaden znak na cele...
Mezi Bohem a Ďáblem...alebo ake psychologicke premenne spajaju ludi veriacich v rozne nabozenstva...
http://www.ceskatelevize.cz/porady/1031 ... lem/video/
http://www.ceskatelevize.cz/porady/1031 ... lem/video/