wolf - o dokazovaní Božej existencie sme sa tu už veľakrát bavili a vždy to skončilo na argumente "nevidel som vagínu tvojej matky, no verím, že ju má" alebo nejakej jeho variácii. Proste dokazovať existenciu Boha - načo vôbec? Ak o niečom vieš, tak v to nemôžeš veriť

Veríš, že ráno vyjde Slnko? Nie, ty to vieš. No nemáš šancu vedieť, že existuje niečo, čo sa nedá uchopiť, ovoňať, ochutnať, obchytať - v to sa dá len veriť. Tak, ako môžeš, no nemusíš veriť "duchovným" zážitkom ľudí rôznych vierovyznaní po svete - neviem o žiadnom prípade, nech je akokoľvek dôveryhodný, na ktorý by sa nedala dať nálepka "fake, výmysel, je to blázon..." proste spochybniť sa dá všetko
Na základe čoho tvrdíš (okrem toho, ty ako ateista a teda "nečlen" kresťanstva), že zmenou výkladu Biblie, prípadne doplnením zopár kníh, stráca kresťantvo vážnosť (btw, čo je to vážnosť kresťanstva???)?
Nemýľ si spísanie Biblie s "vytvorením" jej obsahu

My kresťania veríme, že Biblia obsahuje Božie posolstvo k ľuďom. Líšime sa vierou v to, či je to zachytené doslovne alebo nie... no spája nás to posolstvo. Napr. ja a mnohí iní kresťania veria, že Biblia obsahuje Božiu správu pre ľudí, no písali ju obyčajní ľudia ako ty a ja a v duchu nejakej doby (sotva mohli v starozmluvných dobách vedieť niečo o fyzike vesmíru, biológii, mali kultúrou podmienený názor na ženy...). A súčasne veríme, že Boh ku nám hovorí aj dnes, "vysielačka neonemela." Iní, napr. mnohí katolíci alebo "ortodoxní evanjelici" zastávajú názor, že Bibliu síce písali ľudia, no tí prakticky doslovne zapisovali, čo im Boh alebo anjeli diktovali a Biblia je kompletná - nič sa do nej nesmie pridať a podobne. Sto ľudí, sto chutí a NIKTO nemá právo súdiť vieru druhého - ako vravel Ježiš: "staň sa ti podľa tvojej viery."