Nové vs. ojazdené

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...

Čo je lepšie?

nové
41
46%
jazdenka
49
54%

Celkom hlasov: 90

RATZINGER666
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Nové vs. ojazdené

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

begbeee: mozno iba triafas zle kusy... kopec modelov oblubenych na Slovensku sa sem taha zo zahranicia v kadejakom stave, tu sa to vsetko popredava, zacne sa to kazit a niet divu, ze to ludi podla skusenosti ostatnych odradza od kupy... treba si davat bacha pri vybere, mozno si mal iba smolu, mozno si az prilis narocny na stav :)

jasne, stacat sa staca, tuknute sa opravuje, ale to este neznamena, ze to auto sa do roka rozpadne :)

ludia bezne predavaju svoje auta... preco? lebo chcu nove... deti vyrastu, uz netreba van, kupia si kombi alebo limuzinu... dalsi clovek chce zase vyskusat viac aut... dalsi zije tak, ze vyhodne kupi auto a za rok ho preda za tu istu cenu... dalsi ide s dobou, musi mat najnovsi model bmw...
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Tiez je rozdiel, ci ti niekto nabural do kufra, do dveri alebo ci bolo rozbite celne a bola tam menena polovica motorovej casti.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

... no a co sa tyka prestrekov - za 4 roky, co vlastnim mazdu, som daval robit kadejake oderky uz na 4 roznych miestach, a to iba kvoli tomu, ze ludia su blbci a nevedia parkovat... asi mam na to smolu, ale cosi sa zalesti, cosi zatrie, cosi prelakuje, nemozeme sa divit, ked ma auto prelakovany diel... pruser je, ked to lakyrnik odflakne a farba nepasuje.... to byva dobrym znakom toho, ze na aute sa setrilo, a to nie len na farbe...
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Lubenečko »

Máme v rodine Kiu Ceed 1. generácie so 7 ročnou zárukou ... no to vieš :D to je taká záruka, že po troch rokoch sa bude vzťahovať maximálne na opotrebenie USB portu.
Úplne iné to máme s Mercedesom Vitom r.v. tuším 08. U nich je tá 6 ročná záruka ak sa nemýlim a nemajú problém niečo vymeniť. Ani sa nepozastavia nad niečim, že by chceli frflať.
Scorpion90
King
King

Príspevok od používateľa Scorpion90 »

Kolko podla vas vydrzia motory v "premiovych" autach? Mam moznost kupit za priaznivu cenu Passata v pozadovanej vybave ale ma najazdenych 242 000 km.. Predavajuceho poznam, myslim ze auto je v poriadku, aj ked ruku do ohna by som zanho nedal.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

aky motor?
Scorpion90
King
King

2.0 TDI, 4x4, typ motora CR (nemam overene), Highline, rocnik 2006
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

Opytal by som sa majitela na presuvnik, ci rachoti, ci uz bol meneny... Pri tom najazde predpokladam, ze sa uz ozval a mozno uz bol aj meneny. Ako kupujuci to len tak lahko nespoznas. Rachoti len pri studenych startoch. Viac tu: http://forum.renaultclub.cz/viewtopic.php?f=42&t=28608
Podla odpovede, vyhybava/priama by som s nim dalej jednal.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

begbee: megany idu od 4000, je to priemerna kupa... ale francuzsky povod to kvalifikuje na vyrazny podpriemer :)

dobra kupa by bola mozno toto http://renault-megane-grandtour.autobaz ... 71961.html , i to nie je ziaden luxus...

Scorpion90: napis cenu, zaujima ma to... CR motor urcite vydrzi...
Scorpion90
King
King

Cena by sa mala pohybovat niekde v rozpati 6,5 - 7 tisic €.
Zaujimalo by ma, kde zistim, ci sa naozaj jedna o typ motora CR? Je to vyrazene niekde na motore alebo mi to povedia len v servise?
kobalt
VIP
VIP

Príspevok od používateľa kobalt »

Scorpion90 napísal:Cena by sa mala pohybovat niekde v rozpati 6,5 - 7 tisic €.
Zaujimalo by ma, kde zistim, ci sa naozaj jedna o typ motora CR? Je to vyrazene niekde na motore alebo mi to povedia len v servise?
CR v passate az od roku vyroby 2008, dovtedy PD.
Scorpion90
King
King

kobalt napísal:CR v passate az od roku vyroby 2008, dovtedy PD.
ak je to pravda, tak to neni moc dobra sprava. CR-cka po 2008 zacinaju okolo 10 litrov hore
Matej18
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Matej18 »

Ak si živnostník a pracuješ a potrebuješ auto k praci a urobíš x tisíc km mesačne tak nove auto sa ti určite neoplatí jedine jazdene. Moj plán je kúpiť - pojazdiť - udržiavať aspoň servisné kontroly(poznam aj takých čo nerobia a potom sa čudujú prečo sa mi to pokazilo) a po určitých KM ked uznám že má už auto dosť a je mi nevyhovujúce tak predať.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

jazdenka je čistá loteria. Auto moze byt napohlad v dobrom stave, ale tym ze ma uz nejake tie roky za sebou tak nikdy nevies co kedy odide. Kamos kupil od rodinneho znameho 8rocneho Passata. To auto bolo ako cukrik, velmi malo jazdene, garazovane, poctivo servisovane ako hodinky, a nie akoze, ale naozaj, ziadne skrabance atd.
Napriek tomu sa mu na nom v priebehu prveho roka pokazilo skoro vsetko co sa pokazit dalo a stalo ho to kopec prachov.
Keby som si mal teraz kupovat auto, tak by som dal prednost nejakemu novemu lowcostu typu Renault Fluence a pod. a clovek ma na niekolko rokov pokoj, zatial co do jazdenky clovek iba vraza a nic z toho..
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

begbeee napísal:Predstavujem si rodinu, ktorá má fungujúce auto a ráno sa zobudia... "Tak máme na tacháči 99 700 (alebo 123 000), síce ide ako hodinky, ale predáme ho." Ak tam je náhodou aj plyn tak to už určite nie je s kostolným poriadkom. Bazárnici žijú z toho, že stočia, však to aj sám priznávaš Ratzi (dobre stočíš, nikto na to nepríde, servisnú vypíšem aj ja) alebo donesú zvonka a trocha ho dajú dokopy, aby vydržalo cestu k novému majiteľovi.
Mas ludi/rodiny, ktori si kupuju auto na 5-6 rokov a potom chcu nove, vtedy im je jedno ci ide dobre alebo zle. Ale takych je mensina. Pripadne sa niekomu narodi dieta a uz chce vacsie auto, alebo ma auto na zabavu a zatuzi po inom type (predokolka >> zadokolka). Toto sa este da obhajit, o dost horsie je to s tymi kilometrami, tiez som si vsimol, ze v bazaroch maju skoro vsetky auta od 90 do 130 tisic km bez ohladu na vek :D
K teme: ako uz bolo spomenute, ked na to mas, tak ber nove a ja len dodam, ze nie v socialnej vybave, lebo to budes lutovat. Ale postacia elektricke okna, klima a nejaky rozumny motor. Prave to rozoberali v jednom z poslednych dielov Top Gearu, mali najlacnejsie nove auto a porovnavali jeho komfort s jazdenkou za tu istu cenu, no samozrejme to vyhrala jazdenka :) Osobne by som jazdene nekupoval za viac ako 10 000, lebo vzhladom na to, ze taka kupa zavisi aj na stasti, je to trochu risk. Pri cenach okolo 5000 je to v podstate jedno, lebo aj keby sa podarilo kupit zly kus, tak investicia do oprav by spolu s kupnou cenou neprekonali cenu noveho auta.
Mustafa
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Mustafa »

Je smutné, že kúpiť ojazdené auto a byť pri tom pravdivo oboznámený zo všetkými "neduhmi" je dnes problém, lebo už ani u súkromníka si nie je človek istý. Idete pozrieť nejaké auto z inzerátu, na mieste vám majiteľ tvrdí ako s ním málo jazdil a ako ho šetril atď. a pri bližšom skúmaní človek zistí, že to je stočená búračka, na ktorej majiteľ jazdil ako prasa.
No a spomeniem ešte moju skúsenosť s predajom jazdenky. Predával som 15 ročný diesel - prvý záujemca nakoniec záujem stratil, lebo chcel niečo s menej km (prečo asi, žeby kvôli 3x stočeným vrakom v bazároch? :roll: ). Potom som auto ponúkal asi o 300eur pod cenu, všetci "záujemci" len krútili hlavou nad vekom auta, s tým, že chcú niečo mladšie. Nakoniec sa konečne našiel jeden rozumný človek, ktorý pochopil, že za tú cenu nekúpi nikde lepšie auto (či už v takej výbave, alebo s garanciou, že auto nebolo nikdy stáčané, búrané a má komplet servisnú knižku + faktúry a výpis vecí, ktoré boli opravované a menené). Teraz na tom aute jazdí a nevie si ho vynachváliť (nechcem to zakríknuť, nech mu čo najdlhšie slúži).
Jakub140
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Jakub140 »

Ja by som kupoval skôr fungel nové auto. Hlavne ma nebaví stále niečo meniť a opravovať. Mám na to záruku a hotovo. Taktiež pri starom aute by som sa bál, že mi zdochne stovky kilometrov niekde v tramtárii.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Samozrejme netreba byť naivný. Záruka vyzerá pekne na papieri, ale myslím, že všetci vieme o výhovorkách: "Počkajte ešte, to sa potrebuje zabehnúť.." ... a zabeháva sa kým záruka neskončí a potom sa aj vymení.
Mustafa
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Mustafa »

begbeee - a čo hovoríš na 7 ročnú záruku KIA? Dobrý reklamný ťah, nie? Keď som si to trošku podrobnejšie pozrel, tak som zistil -
1. záruka na lak je len 5 rokov/150 000km,
2. audio systém 3 roky/100 000km,
3. autobatéria 2 roky,
4. záruka je skutočne "neobmedzená" len prvé 3 roky, potom je obmedzená počtom najazdených km.
Takže to nie je zas až také svetové. :) V konečnom dôsledku to však účel splnilo, viď moji rodičia, ktorí aj na základe "7 ročnej záruky" kúpili KIA. :D
Napísať odpoveď