Potrebujete poradit s kupou notebooku? Napiste sem
Re: Potrebujete poradit s kupou notebooku? Napiste sem
Takze do uvedenia vacsiny notebookov s Ivy Bridgom ostavaju necele dva dni. Takze potrebujem poradit ohladom kupi notebooku, idealne niekto kto sa s nevydanymi notebookmi uz stretol (mozno sa tu medzi vami taki najdu). Moje poziadavky su: Intel core i5/i7 Ivy Bridge, nVidia optimus, matny display !, aspon HD+ rozlisenie, <= 14", vaha pod 2kg(idealne < 1,8kg), vydrz na 6clankovu bateriu >= 4 hodiny. Cena zodpovedajuca konfiguracii. Zatial sa mi paci Asus UX32vd. Podla doteraz zverejnenych parametrov aj Lenovo TP430s. Vopred dakujem za pomoc pri vybere.
-
BlindBasterd
Light Expert
Zdravim.
Znamy chce dat prec svoj stolovy pc a kupit si notebook. Poprosil ma o nejaku radu.
Ten notebook je cisto na veci typu skype, web, film.
Kedze chce velmi lacny, tak to vela nenavyberam (+ sam nie som nejaky znalec)
Takze aky by ste notebook odporucili? Co som pozeral alzu tak tam to je najlacnejsie od cca 300€.
Kedze on tam dokopy robit nic nebude, iba posurfuje na nete a zavola na skype, pride mi to "dost" Kedze on sam hovoril nieco okolo 200€ alebo tak nejak.
Tych 300€ je minimum co sa notebooku tyka, alebo sa da zohnat nieco lacnejsie? Nie od ruky, z obchodu. Vdaka za info.
Znamy chce dat prec svoj stolovy pc a kupit si notebook. Poprosil ma o nejaku radu.
Takze aky by ste notebook odporucili? Co som pozeral alzu tak tam to je najlacnejsie od cca 300€.
Kedze on tam dokopy robit nic nebude, iba posurfuje na nete a zavola na skype, pride mi to "dost" Kedze on sam hovoril nieco okolo 200€ alebo tak nejak.
Tych 300€ je minimum co sa notebooku tyka, alebo sa da zohnat nieco lacnejsie? Nie od ruky, z obchodu. Vdaka za info.
nevyberaj si notebook podla ceny pretoze mozes na to doplatit tym ze ten notebook sa ti zachvilku pokazi... hladaj nieco v cenovej hladine 400 € +- za to sa uz da kupit nieco lepsie ale len na pracu + nejaky ten film a web. Parametre su samozrejme minimalne 4 GB ram a disk minimalne 500 GB je vyhodou. Ak to bude notebook len fakt na filmy + web uplne ti bude postacovat aj integrovana grafika od intelu.BlindBasterd napísal:Zdravim.
-
guess.whoo
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
za 400 nic nove kvalitne nekupi. mozno nejaky thinkpad. ked malo penazi vyhybaj sa acerom, hp a msi.
1. rozhodni sa ci i7 vyuzijes, i5 ivy bridge ma tusim taky isty vykon ako i7 Sandry Bridgesmajlik napísal:Takze do uvedenia vacsiny notebookov s Ivy Bridgom ostavaju necele dva dni. Takze potrebujem poradit ohladom kupi notebooku, idealne niekto kto sa s nevydanymi notebookmi uz stretol (mozno sa tu medzi vami taki najdu). Moje poziadavky su: Intel core i5/i7 Ivy Bridge, nVidia optimus, matny display !, aspon HD+ rozlisenie, <= 14", vaha pod 2kg(idealne < 1,8kg), vydrz na 6clankovu bateriu >= 4 hodiny. Cena zodpovedajuca konfiguracii. Zatial sa mi paci Asus UX32vd. Podla doteraz zverejnenych parametrov aj Lenovo TP430s. Vopred dakujem za pomoc pri vybere.
2. velkost 14 drasticky zuzuje vyber takze na tvojom mieste by som urcite rozmyslal aj nad velkostou 15 alebo 15,6
3. ak si chces dobre vybrat neunahli to, co ty vies za mesiac moze prist nova verzia notebooku s lepsou konfiguraciou co ti bude viac vyhovovat...
4. s tou vahou to moc netlac je to v pohode aj ked ma notebook vahu 2,4 kg
Vdaka za rady
, je pravda, ze i7 asi nevyuzijem, ale ak bude rozdiel v konfiguracii par eur, tak preco nie.
Vahu chcem urcite pod 2kg, aj teraz mam 13" notebook s vahou 2kg, viac nechcem. Potrebujem mobilitu a zaroven vykon, nemam na to aby som mal dva notebooky (jeden na cestovanie, druhy na napr. strihanie FullHD videa,..).
Uvazoval som aj nad vacsim notebookom, ale su pre mna prilis velke. Proste napriklad dat do ruksaku lyziarsku vystroj na tyzden a k tomu velky notebook je obtiazne, 13" sa zmesti naozaj takmer vsade.
A prave preto, ze to nechcem unahlit sa pytam tu, ci nahodou niekto nema pristup k doteraz nezverejnenim informaciam. Viem, ze napriklad Lenovo vyda asi v septembri TP ultrabook, lenze podla doteraz zverejnenich informacii bude mat len rozlisenie 1366x768. A cakat do nekonecna, ze pride nieco lepsie sa mi nechce. Samozrejme s tym pocitam, ze urcite, ked si notebook kupim o mesiac pride lepsi.
Vahu chcem urcite pod 2kg, aj teraz mam 13" notebook s vahou 2kg, viac nechcem. Potrebujem mobilitu a zaroven vykon, nemam na to aby som mal dva notebooky (jeden na cestovanie, druhy na napr. strihanie FullHD videa,..).
Uvazoval som aj nad vacsim notebookom, ale su pre mna prilis velke. Proste napriklad dat do ruksaku lyziarsku vystroj na tyzden a k tomu velky notebook je obtiazne, 13" sa zmesti naozaj takmer vsade.
A prave preto, ze to nechcem unahlit sa pytam tu, ci nahodou niekto nema pristup k doteraz nezverejnenim informaciam. Viem, ze napriklad Lenovo vyda asi v septembri TP ultrabook, lenze podla doteraz zverejnenich informacii bude mat len rozlisenie 1366x768. A cakat do nekonecna, ze pride nieco lepsie sa mi nechce. Samozrejme s tym pocitam, ze urcite, ked si notebook kupim o mesiac pride lepsi.
-
guess.whoo
Redeemer
a aky mas rozpocet? lebo ten ultra book bude urcite cez liter
S tym pocitam, povedzme 1200e bez DPH (1500e s DPH). Nemusi to mat vyslovenie oznacenie "ultrabook", aj tak to je len marketingovy tah za ktory si vyrobcovia radi nechaju priplatit
, predtym sa tiez vyrabali take notebooky a nikto ich nevolal ultrabookmi. Ale ma byt maly, lahky a vykonny.
A este som zabudol, nemusi mat Windows, teda je pre mna vyhoda ak ho mat vobec nebude. Rovnako SSD by mat nemal, mam SSD uz teraz, zbytocne by predrazilo notebook.
A este som zabudol, nemusi mat Windows, teda je pre mna vyhoda ak ho mat vobec nebude. Rovnako SSD by mat nemal, mam SSD uz teraz, zbytocne by predrazilo notebook.
Mám požiadavku na notebook ako darček pre 60r pani, ktorá bude akurát tak čítať bleskovky a drtiť mahjongg. Cenový limit nie je, ale čím menej, tým lepšie..... nejaký tip? Ďakujem....

-
uplink
VIP
brm - zadaj len jedno, uhlopriečka?
Keďže sa jedná už o pani dôchodkyňu, asi radšej nejakú klasiku o veľkosti 15,6" +/- 
-
uplink
VIP
http://www.alza.sk/dell-inspiron-m5040- ... 329547.htm
http://www.alza.sk/lenovo-ideapad-g575-d289257.htm
dell vydrží dlhšie a je tichší, vrele odporúčam k obom predĺženú záruku, vzhľadom na to že nebude meniť notebook najbližšiu dekádu...
Btw. font jej zväčši na 120 dpi, nech na to vidí riadne v oboch prípadoch, miesto na desktope nepotrebuje. Stačí jej tam odkaz na 2-3 programy [word, excel, chrome?]
http://www.alza.sk/lenovo-ideapad-g575-d289257.htm
dell vydrží dlhšie a je tichší, vrele odporúčam k obom predĺženú záruku, vzhľadom na to že nebude meniť notebook najbližšiu dekádu...
Btw. font jej zväčši na 120 dpi, nech na to vidí riadne v oboch prípadoch, miesto na desktope nepotrebuje. Stačí jej tam odkaz na 2-3 programy [word, excel, chrome?]
Super.. ďakujem.. posuniem to ďalej, nech si vyberú...
dal by som K+, ale momentálne Ťa nemôžem OKAčKovaAŤ.. 
-
uplink
VIP
to nerieš brm, hlavne nech poslúži. Nevybral som intel kvôli riešeniu chladenia pri týchto ZACATE procákoch, ktoré sú vlastne APU. Sú chladné, a tým pádom sú noťasy tiché a dlho vydržia. Paradoxne najhlučnejšia časť bude HDD...
No "výberovej komisii" som poslal aj intel verziu.. a aj verzie s operačným systémom.. nech si vyberú. 
Potreboval by som poradit nejaky notebook do 570EUR s DPH pre otca. Podmienka aby tam nebol operacny system.
Diky za tipy.
Diky za tipy.
570 EUR je hranica, ktoru nemoze prekrocit.
Tak tu máš http://www.agem.sk/produkt/notebook-asu ... 85806.html
573,6 snáď može byť a pokial nie, tak tento http://www.agem.sk/produkt/notebook-asu ... 18613.html
573,6 snáď može byť a pokial nie, tak tento http://www.agem.sk/produkt/notebook-asu ... 18613.html
Mam napisat po anglicky ze 570 je maximum ? A nejake odovodnenie ze preco prave ten Asus ? Pretoze tiez si mozem natukat velkosklady, nastavit hranicu na 570 EUR a vybrat najdrahsi model. Nevyznam sa ktore notebooky su kazove atd. Nechcem aby sa to po dvoch rokoch pouzivania rozpadlo.