Windows 7

Informácie o software, ankety...
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Re: Windows 7

Príspevok od používateľa strapaty »

heker napísal:Ide aj na 200 MHz Pentiu, ale ako ;) Na co mi je system, ktory sa ledva hybe?
ked w7 instalacka zisti ze procak je pod 1 GHz tak sa ani nespusti

min poz.
32-bitový (x86) alebo 64-bitový (x64) procesor s frekvenciou 1 GHz alebo vyššou

1 gigabajt (GB) pamäte RAM (32-bitový) alebo 2 GB pamäte RAM (64-bitový)

16 GB (32-bitový) alebo 20 GB (64-bitový) voľného miesta na pevnom disku

Grafické zariadenie DirectX 9 s ovládačom WDDM 1.0 alebo novším

ked dokupis este 1GB ram mohlo by to chodit v pohode .... ale aj tak by som tam dal radsej XP....
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

strapaty.. ono treba čítať aj predchádzajúcu diskusiu.. to 200MHz pentium sa týkalo XP a nie 7čky.. :)
Deco
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Deco »

Prosim vas, vedel by mi niekto poradit? Skusal som zrychlit windows podla navodov na nete. Zmenil som v msconfig bootovanie ,nastavil som 4 jadra a maximum pamate, zmenil v registroch hodnotu waittokillservice a obmedzil spustanie niektorych programov. Po restarovani mi vyskocila modra obrazovka s nejakou chybou, nieco dumb alebo pod. a ked spusta win7, tak to zamrzne pri logu, dalej sa nedostanem, skusal som nudzovy rezim, ale vyhodi mi to moznost opravy a tam som skusal aj startup repair, recovery, a nic nepomohlo, vzdy to zamrzne pri logu. Da sa s tym nieco spravit? Ide o notebook Asus a ked chcem spustit recovery a novu instalaciu s F9, tak to znova zamrzne pri logu. Nechcel by som prist o vsetko na disku. Da sa to vyriesit bez formatovania disku? Dakujem

Po 5 minutach nacitavania mi naskoci toto:
Prílohy
20120527_211901.jpg
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Keď vložíš inštalačku 7ky.. nabootuješ.. ani tak nefunguje recovery? Tak potom nedávaj recovery, ale surovo daj nainštalovať nový windows, ale cieľovú partíciu neformátuj. Po nainštalovaní nového Windowsu by si mal mať zachované všetky dáta na disku.. tak ich môžeš zálohovať.. a následne sformátuj disk a nanovo inštalni 7ku. Alebo tiež na zálohovovanie môžeš použiť nejakú Live distribúciu linuxu.. Ubuntu a spol.. tiež nabootuješ, zálohuješ.. a následný format + čistá nová inštalácia.

:)
Deco
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Deco »

brm napísal:Keď vložíš inštalačku 7ky.. nabootuješ.. ani tak nefunguje recovery? Tak potom nedávaj recovery, ale surovo daj nainštalovať nový windows, ale cieľovú partíciu neformátuj. Po nainštalovaní nového Windowsu by si mal mať zachované všetky dáta na disku.. tak ich môžeš zálohovať.. a následne sformátuj disk a nanovo inštalni 7ku. Alebo tiež na zálohovovanie môžeš použiť nejakú Live distribúciu linuxu.. Ubuntu a spol.. tiež nabootuješ, zálohuješ.. a následný format + čistá nová inštalácia.

:)
Praveze som nemal instalacku, lebo k tomu booku bol windows na disku a nemohol som spustit instalaciu. Ale uz som stiahol z netu win7 a spravil to co si poradil. Sice bude dost roboty s instalovanim programov,ale aspon som zachranil, co som potreboval. Dikes za radu
ventilare
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa ventilare »

pani, mam nervy ,neviem co sa stalo mojej W7, zrazu sam vypina HDD na IDE133 a nevie potom najst a nemam pristup na tento disk.
SATA funguje.
hned po starte po 15s vypne a koniec, vie o nom a neviem ako to vypnut. nasiel som v control panel ale to neplati pre disk na IDE len na SATA...
fakt ako neviem, doteraz vypol ale dostal som sa k nemu a asi 2 3 tyzdne uz vobec.
BIOS vie vsetko, HDD nieje pokazeny ani nic podobne... nemozem si pustit ani mp3 ani nic... neviem preco kde sa co sa stalo, ze si to tak prepol.
krankenwagen
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krankenwagen »

Zdravim,

preinstaloval som dnes system a po vsetkych instalaciach tych zakladnych programov mi bezi pocitac velmi zvlastne, zasekava sa pri pisani textu, animacie su trhane, pomalsie, serialy sa zobrazuju tiez pomalsie. Mam najnovsie drivery na grafiku, skusal som restart, vycistit pc, vypnut Aero, nic.. Poradite mi nieco? :)

//prave tie najnovsie drivery robili problem..
Element
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Element »

čaute čo vravíte keď si dám 64bit windows 7, mám 64 procák ale win iba 32 bit teraz som si povedal že to skúsim, oplatí sa to?Ide o dosť rýchlejšie? A ako kompatibilita, hry pôjdu v pohode? Nenájdu sa programy kde to nebude fungovať a verzie pre 64bit nebude? Čo potom? Ďakujem
iWin
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa iWin »

64 bit ti podporuje vsetku ram ak mas viac ako 4GB
32 bit podporuje cca 3.5 GB fakt si nepamatam presnu hodnotu

Co sa tyka hier tak fakt neviem aka hra by ti na tom nesla :)
99% programov ti taktiez pojde...

Pokial nemas viac ako 4GB ram tak ti moze byt viac menej jedno ci mas 32 alebo 64 bit..
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa MichalkoOo »

+ 64 bitové aplikácie pôjdu rýchlejšie: photoshop, office 2010, 3DS max, nod32, crysis warhead napr a má kernel path protection tj lepšie zabezpečenie.
taki7
Professional
Professional

Príspevok od používateľa taki7 »

Zdravím, mal som nastavené vo Windows Live Fotogalérii obrázky, ktoré som zrušil a už som sa k ním spätne nedokázal dostať, tu sú:
http://i45.tinypic.com/dmus1u.png
Mohli by ste mi zistiť cestu kde ich nájdem ? Vďaka..používam Windows 7.

Poznámka: Ak ich máte po otvorení vo WLF, tak stačí kliknúť na pravé tlačidlo a potom dole vlastnosti..mala by tam byť vypísaná i cesta.
Prílohy
Snap_2012.06.10 14.37.51_002.png
iWin
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa iWin »

Vzivote som toto nepouzival (windows live) radsej si organizujem vlastne priecinky, presne pre taketo dovody

Kazdopadne ja by som skusil ist na C - pouzivatelia - tam by si mal mat 3 zlozky +/-, Bud to bude v prvej s user menom alebo to bude vo verejnej... v oboch su foldre na obrazky takze skus, ak to nebude tam tak fakt netusim :) Mozno niekto kto pouziva WLF bude skor vediet
taki7
Professional
Professional

Príspevok od používateľa taki7 »

Pod user mám iné obrázky práve. Tie v prílohe...navrchu je video.
Prílohy
2012-06-10_152133.png
Trussardi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Trussardi »

ked mam win7 a chcem aj xp nainstalovat ako na to dual boot aby mi pri spusteny dalo na vyber
vacsinou som vzdy pouzival len xpcko tak preto sa pytam

a este by som rad vedel kde sa vo win7 roztahuje obrazovka do stran, v nastaveniach grafiky som to nenasiel
Curuj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Curuj »

otáznik nepoznáš? takto si v podstate nepoložil otázku ;)
na dualboot jednoducho - kedže pridávaš novší systém, tak nemusíš nič riešiť, pri bootovaní ti dá na výber. keby náhodou nedal, tak easybcd to porieši
ako chceš čo roztiahnuť?
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

vytvoriť 2 partície, každý os nainštalovať na samostatnú partíciu a v msconfigu vybrať default os. Default os je OS ktorý sa automaticky spustí po uplinutí 30 sekúnd.
Trussardi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Trussardi »

tak teraz mam win7 a este k tomu chcem aj xp.. takze formatnut a nahodit najprv xp, potom sedmicku a dual boot bude automaticky?
to musia byt 2 patricie? co sa tyka roztiahnutia myslim ked zmenim rozlisenie tak mam dookola jak ramik
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

netreba formátovať. Stačí iba zobrať kus z miesta z C: a vytvoriť novú partíciu napríklad D:. W7 dáta ostanú.
Element
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Element »

sranda je že keď má win 64 bit tak som si dal aj office ale teraztie dokumenty 32bit staré nevie otvoriť resp vie ale vždy napíše že prestane pracovať, ako ste to ošetrili?
Curuj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Curuj »

Trussardi napísal:to musia byt 2 patricie? co sa tyka roztiahnutia myslim ked zmenim rozlisenie tak mam dookola jak ramik
pozri nastavenie monitora, tam sa dá obraz roztiahnuť. aký monitor? často sa to robilo na CRTčkach
Napísať odpoveď