Autoškola - zážitky, skúšky, policajti a všeličo

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
RATZINGER666
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Autoškola - zážitky, skúšky, policajti a všeličo

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

tej dvojsekundovej prestavke nechapem ani ja... ti instruktori uz od radosti nevedia, co ucit...

inak on nepise, ci mu pri tom radeni instruktor kazal spojku na neutrali pustit alebo nie, ale myslim, ze nie, takze radil len s jednym stlacenim... s vyhodenim do neutralu by to zmysel davalo iba kvoli synchronizacii...
Phase
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Phase »

inak presne toto iste mi hovoril aj moj instruktor aby som pomaly preradoval.. zevraj aby som setril zubky ? :D
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Mne hovoril jemne, ale rozhodne :D
2 sekundová pauza je peechoovina. Buď stláčaš spojku 2x (čo ja ako strašný problém nevidím, skôr je to nepohodlné), ale ak si v kopci, šak pri 2-sek pauze stratíš výkon jedna radosť, spotreba asi tiež pôjde hore, pri neustálom doriezbehavaní na pôvodnú rýchlosť.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...ale dve sekundy je moc...ja preraďujem na dva krát tak, že si počítam sekundu...raz-dva...raz - vyradenie rýchlosti do neutrálu, dva - zaradenie daľšieho stupňa...keď treba idem aj rýchlejšie, nejak to už nesledujem presne...
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

phase: nie je dovod na to, aby sa pomalym preradovanim setrili zuby... kludne by si to mal robit preto, aby si setril skor tiahla a spojkovu vidlicu, mozno synchrony, ale tam nie je dovod to robit vyslovene pomaly...
Phase
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Phase »

ja sa nehadam, ja tomu nerozumiem ako to vlastne funguje, iba som pisal co mi instruktor povedal.. a ci je to uz hovadina alebo nie ja neviem :)
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

v poriadku :) ja len skromne tvrdim, ze v tom nevidim spojitost :)
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Lubenečko »

Možno mu to vravel preto, aby hneď zbrklo nepreraďoval počas týchto začiatkov a dobre premyslel čo má zaradiť ..., napr miesto 3ky aby nehodil 5ku ... a pod.
puma19944
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa puma19944 »

Tak to prevodovky by som ani ja neodporúčal strkať ruku, najlepšie by to nedopadlo. Osobne nechápem zmysel tých 2-sekundoových prestávok medzi rýchlostnými stupňami, po prvé auto môže medzičasom stratiť otáčky na ten vyšší stupeň (v miernom kopci) a po druhé spojka by mi tiež nepoďakovala keby pri každom preradení ju stláčam 2x. Ako sa ti podarilo namiesto trojky hodiť štvorku tiež nechápem, treba sa doučiť ktorým smerom je ktorý prevod. A to že si brzdu nepoužil za hodinovú jazdu ani raz ti dáva veľký potenciál rozlúčiť sa na skúškach s vodičákom... A z toho čo píšeš aj celkom chápem inštruktora že ti do toho zasahoval, predsalen asi nie je samovrah.
No on mi vlastne ani nedal moznost tu brzdu pouzit,pretoze vzdy mi do toho skakal on... Ale tak bola to uplne prva jazda v premavke tak uvidim co to bude dalej.
Jakub140
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Jakub140 »

Chlapci, nie je tá dvojsekundová pauza na to, aby pri preradení na vyšší stupeň stihli klesnúť otáčky? Lebo napríklad ja to rozbieham dosť svižne-jednak nechcem ísť ako slimáčik a jednak sa mi páči, keď počujem motor vrčať (to viete, čerstvý vodičák :D ), dajme tomu vytáčam do 3000-3500 otáčok. A keď rýchlo preradím, otáčky stihnú klesnúť na možno 2500-2000 a viete veľmi dobre, ako to trhne :D A stále zabudnem počkať, aby mi tie otáčky klesli.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

to že to bola prvá jazda v premávke nie je argument, brzdiť a rozbiehať sa učí prvú hodinu, ešte pred samotnými kuželkami na cvičisku.
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

Jakub140 napísal:A keď rýchlo preradím, otáčky stihnú klesnúť na možno 2500-2000 a viete veľmi dobre, ako to trhne :D A stále zabudnem počkať, aby mi tie otáčky klesli.
ked preradujes tak pocas pustania spojky mierne pridavaj plyn, ziadne trhnutie sa konat nebude a mozes radit aj pri 6 tisic
pri radeni ziadne pauzy netreba, proste plynule a nie nasilu radis rychlost
puma19944
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa puma19944 »

audiotrack napísal:to že to bola prvá jazda v premávke nie je argument, brzdiť a rozbiehať sa učí prvú hodinu, ešte pred samotnými kuželkami na cvičisku.
Toto bola prva hodina, na parkovisku som urobil jeden obluk,raz som zacuval a hned ma hnal do premavky. Z nasim autom co jazdim je to uplne ine jak z autoskoly,ale tak co zvyknem si...
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Jakub140 napísal:Chlapci, nie je tá dvojsekundová pauza na to, aby pri preradení na vyšší stupeň stihli klesnúť otáčky? Lebo napríklad ja to rozbieham dosť svižne-jednak nechcem ísť ako slimáčik a jednak sa mi páči, keď počujem motor vrčať (to viete, čerstvý vodičák :D ), dajme tomu vytáčam do 3000-3500 otáčok. A keď rýchlo preradím, otáčky stihnú klesnúť na možno 2500-2000 a viete veľmi dobre, ako to trhne :D A stále zabudnem počkať, aby mi tie otáčky klesli.
:D to preto, lebo nesmies cakat, kym Ti tie otacky klesnu, ty trulo :D
tacosi
Moderátor
Moderátor
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tacosi »

Kto neriadil (pv3s) vetriesku,,nepochopi :lol:
Header
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Header »

Jakub140 napísal:Chlapci, nie je tá dvojsekundová pauza na to, aby pri preradení na vyšší stupeň stihli klesnúť otáčky? Lebo napríklad ja to rozbieham dosť svižne-jednak nechcem ísť ako slimáčik a jednak sa mi páči, keď počujem motor vrčať (to viete, čerstvý vodičák :D ), dajme tomu vytáčam do 3000-3500 otáčok. A keď rýchlo preradím, otáčky stihnú klesnúť na možno 2500-2000 a viete veľmi dobre, ako to trhne :D A stále zabudnem počkať, aby mi tie otáčky klesli.
rozhodne nie.... čim menej ti otáčky padnú, tým lepšie.... a si si istý že preraduješ rýchlo keď ti z 3500 dokážu padnúť až na 2000 ? :sly:
ono by to ani netrhlo moc, len musíš vedieť správne narábať zo spojkou

tacosi: ano, tam pokiaľ preradíš, tak už máš otáčky na voľnobehu :D
rufus59
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa rufus59 »

Pri preradzovaní na mojom aute prerazdujem jedným ťahom z menšieho do vačšieho a nič netrhá :) A opačne žiadne pauzy. To už v tej autoškole ani naučiť jazdiť nevedia ? :D

Na nakladnom v práci a doma prehadzujem rýchlosť : stlačenie spojky prehodím do neutrálu pustim stlačím prehodím do potrebnej rychlosti ale tam je to už o inom (Tatra 815).
tacosi
Moderátor
Moderátor
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tacosi »

Zabudol si na medziplyn pri podradovaní :wink:
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

pri v3s, tatrach apod. to zmysel ma, dokonca by to bez toho kvoli prevodovke ani neslo... ale aj to je iba otazka zvyku, nic zlozite, ale pochybujem, ze on sa uci soferovat prave na nakladaku :)
iWin
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa iWin »

Zdravim, neviete ako to je s teoriou a skuskami? Myslim to tak, ze ci je nejaky povinny pocet teorii, ktory musim absolvovat na to aby som mohol ist na skusky? zatial som bol na 3 alebo 4 a na podobnom pocte som aj zaroven nebol (kvoli skole) Nemam s teoriou problem, skor ide o to ci nie je dany povinny pocet hodin teorie. :)
Napísať odpoveď