Autoškola - zážitky, skúšky, policajti a všeličo
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Autoškola - zážitky, skúšky, policajti a všeličo
brm - to si teraz objavil? To si do akej autoškoly chodil?...Inak už logicky, kto pozná princíp fungovania motora, tak mu musí byť jasné, že ten motor má stále nejakú tú silu...v praxi sa to dá použiť napr. v kolónach alebo pri zápchach...
aka je spotreba paliva pri takejto jazde?
Grim: zase ako ktoré auto. Záleží to aj od objemu myslím si. Inak ti pôjde do kopca 4l a inak 0.9 Seicento (ak vôbec pôjde)
CheZteR: spotreba bude asi podobná voľnobehu
-
Grim
Darca
...ja som mal na mysli rovinku...
Určite nie, minule to ujo skúšal na dieslovej Fabii, išiel na jednotke bez spojky aj bez plynu a palubák ukazoval aktuálnu spotrebu nejakých 13l/100km, čo na jednotke nie je nič nezvyčajné.Header napísal:Grim: zase ako ktoré auto. Záleží to aj od objemu myslím si. Inak ti pôjde do kopca 4l a inak 0.9 Seicento (ak vôbec pôjde)
Čo sa týka spojky a kopca - ja som robil vodičák na skoro novom aute, preto celkom aj chápem inštruktora, že nič takéto sme nerobili (chudák motor a spojka), na druhej strane ma neučil rozbeh v kopci s ručnou, ale normálne s pedálom. Teraz som mu za to vďačný, lebo nie som odkázaný zaťahovať zakaždým v kopci ručnú. Niekedy je to možno lepšie (v prudkých kopcoch) ale naučil som sa celkom dobre používať túto techniku a nikdy ma nehodí dozadu viac ako 15-20cm.
melonSVK: aha, tak potom neviem no. Sám som to neskúšal merať, takže môže to tak byť.
mňa učil rozbeh na ručnej a po autoškole som sa naučil aj s pedálom, takže to neberiem ako deficit, alebo ako si písal že si mu vďačný... Je jedno ako ta to tam naučia, podstatné je, ako sa vycibríš sám v praxi.
mňa učil rozbeh na ručnej a po autoškole som sa naučil aj s pedálom, takže to neberiem ako deficit, alebo ako si písal že si mu vďačný... Je jedno ako ta to tam naučia, podstatné je, ako sa vycibríš sám v praxi.
melon no tak sa modli aby za tebou nezastal nejaky oný tesne nalepený na teba 
inac...niekedy sa aj ja zabudnem a zastanem tesne za autom na semafore na kopci, no pokial sa da a auto zamnou este len brzdi, tak vzdy cuvnem, resp. odbrzdim a cuvne to samo
inac...niekedy sa aj ja zabudnem a zastanem tesne za autom na semafore na kopci, no pokial sa da a auto zamnou este len brzdi, tak vzdy cuvnem, resp. odbrzdim a cuvne to samo
-
Grim
Darca
melonSVK - čo sa tej spotreby týka, je to celkom reálne, a nevylučuje sa to s tým, že je to ako spotreba na voľnobehu, teda skôr by som to definoval tak, že motor žerie toľko benzínu, koľko na voľnobeh, ale keď to prerátaš na 100km, tak na jednotke je to stále menšia spotreba ako na nautráli, kedy je spotreba ∞/100km...
Ja som tiez bol na cvicisku asi 3x, tusim po 2. cvicisku som isiel s autom do autoskoly, 3. cvicisko som isiel tam aj naspat. Na cvicisku klasika rozbeh berzda, slalom, parkovanie. Rozbeh do kopca som sa bol ucit tusime niekde v kopcovitych ulickach v BA na rucnej. Mozno puma zobral hned do premavky, lebo jazdil uz predtym alebo podobne, mna sa pýtal ako som prvy krat nasadol do auta, ci som uz jazdil.
Tak mňa sa po prvej alebo druhej hodine pri odchode z kurzu opýtal či som už jazdil. Moja odpoveď že nie. "Nevadí, pôjdeme si to skúsiť do mesta" 
k tomu ze ci ist rovno do premavky alebo nie, ja som siel rovno do premavky ale s tym, ze som auto soferoval uz niekolko krat predtym... keby mam problemy s ovladanim, radenim tak jasne tiez by som siel cvicisko/parkovisko ale je dost vela ziakov, ktori mali skusenosti aj predtym so soferovanim popripade maju na 50ccm/125ccm a tam nevidim dovod preco by nemohli ist rovno do premavky ak sa na to citia
mňa sa tiež pýtal či ideme rovno do mesta a povedal som mu že môžme..bol som trochu ustráchaný to nepopieram, ale zvládol som to bez nejakých zmätkov. Tam je dosť dôležité jak moc si človek verí. Pre niekoho je to stresujúce hneď na prvej jazde ísť do hustej premávky i keď by to možno v pohode zvládol. Podvedomie je sviňa.
ale priznám sa že raz som spravil 3 zmätky po sebe... čo ma dosť zarazilo lebo pred tým som išiel slušne, ale jak som spravil prvý tak som znervóznel, hneď ďalší a tretí.... inštruktor brake a choď von, daj si 3 kolečká okolo auta a pokračujeme..tak som si odkrútil a išli sme
ale priznám sa že raz som spravil 3 zmätky po sebe... čo ma dosť zarazilo lebo pred tým som išiel slušne, ale jak som spravil prvý tak som znervóznel, hneď ďalší a tretí.... inštruktor brake a choď von, daj si 3 kolečká okolo auta a pokračujeme..tak som si odkrútil a išli sme
Ano pital sa ci som jazdil,povedal som ze ano ale max som siel po parkovisku na dvojke ziadne super rozbehy a tak som nebol nauceny... ale tak tesim sa na druhu jazdu ktora sa kona uz teraz v stredu vecer tak uvidime ci zas mi do toho bude tolko babratPascalwb napísal:Ja som tiez bol na cvicisku asi 3x, tusim po 2. cvicisku som isiel s autom do autoskoly, 3. cvicisko som isiel tam aj naspat. Na cvicisku klasika rozbeh berzda, slalom, parkovanie. Rozbeh do kopca som sa bol ucit tusime niekde v kopcovitych ulickach v BA na rucnej. Mozno puma zobral hned do premavky, lebo jazdil uz predtym alebo podobne, mna sa pýtal ako som prvy krat nasadol do auta, ci som uz jazdil.
Kedy do premávky? Pred samotnou prvou jazdou by bolo dobré, keby sa inštruktor previezol so žiakom po meste s tým, že šoférovať bude práve inštruktor. Mne tak môj naprv poukazoval križovatky, kde sa mám zaradiť, ako mám vyberať zátáčky a to sa mi sakra zišlo, keďže som už na prvej jazde mal aspoň trochu prehľad že čo treba a kde treba.
-
Traktorista
Guru
Tak aj ja sa pochvalim 
od dnes mozem jazidt sk. A

//pre karmu: dakujem za prianie, budem sa snazit predvidat nepredvidatelne a jazdit podla predpisov
o mesiac ma dojst skuter 150ccm, ale tak v buducnosti planujem daku motku, asi dake cestne endurko na vyletiky a dovolenky
od dnes mozem jazidt sk. A
//pre karmu: dakujem za prianie, budem sa snazit predvidat nepredvidatelne a jazdit podla predpisov
o mesiac ma dojst skuter 150ccm, ale tak v buducnosti planujem daku motku, asi dake cestne endurko na vyletiky a dovolenky
V linku su nejake uzitocne veci tykajuce sa autoskoly
http://download.hellshare.cz/autoskola-rar/7813865/ . Ja som dnes dal test na 55b ale nezvladol som kuzelky, spravil som primitivnu chybu
. Musi sa to podarit na dalsi pokus.
-
audiotrack
VIP
akú chybu si spravil?
Zvalil som pravu kuzelku pri cuvani do garaze
.
Nieco podobne sa stalo aj mne pred 2 rokmi, tiez prava, nie pri cuvani do garaze ale pri ceste k tej garazi
, proste sprosta chyba stres, bol som rad, ze som vsetko zaparkoval, az som osuchol kuzel. Potom na druhom pokuse som ani neisiel na parkovisko. Ale to boli riadne nervi vtedy, jak ma to sralo, niektory tam na 4x parkovali pozdlzne, a ja taku sprostost
.
Aj mna to serie.. Nemam problem s nicim ale tie kuzelky mi davaju zabrat, keby tam boli ozajsten auta tak zaparkujem v poriadku
.