ASUS TRANSFORMER TF201 vs ASUS PAD 300TFG

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Runes
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

ASUS TRANSFORMER TF201 vs ASUS PAD 300TFG

Príspevok od používateľa Runes »

Neviem ci to je vhodne tu alebo v mobiloch ale skor mi to nakoniec pasovalo sem.
Proste chcem zrusit svoje EEEcko a uz dlhsie uvazujem nad kupou tabletu, APPLE nechcem.
Ako pisem chcem zrusit EEE klasicke tak ma oslovil prave transformer ktory sa da kupit spolu s klavesnicou cim sa z neho stane celkom solidny netbook.
Pouzivanie bude hlavne net, sem tam dake zahranie sa kuknutie filmu pripadne pocuvanie hudby, zaroven ako e-book reader, dake to carbanie.
Nasiel som tie dva ASUSi a nechapem v com je rozdiel, jedine co som zistil je ze:
TF201 + kovove telo, vacsia baterka v docku
300TFG + GPS, BT3.0, 3g modem
-cpu 1,2
Ale osobne si myslim ze obe maju GPS, a ta somarina na alze ze je tam 12 jadrovi procesor (300tfg) je asi tiez preklep

BTW da sa dako zvacsit HDD proste kupim vacsi SSD disk a je alebo to sa neda ???

http://www.alza.sk/asus-eee-pad-transfo ... 281579.htm
http://www.alza.sk/asus-eee-pad-transfo ... 329552.htm
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Re: ASUS TRANSFORMER TF201 vs ASUS PAD 300TFG

Príspevok od používateľa Michaelo »

Presne rovnakú dilemu som riešil aj ja (aj riešim len nechcem 3G ale Wi-Fi) no pravdepodobne budem brať TF300T
Porovnanie: http://www.alza.sk/porovnani.htm?c=NA04 ... d;NA041c1d;

Ja som pozeral jedno video kde porovnával oba modely a vyšlo mi z toho že TF201 má Super IPS display (jasnejší čo je výhoda vonku), trochu väčšiu batériu, led blesk a pevnejšie kovové telo. Inak výkon je rovnaký.
TF300T má zasa plastové telo a teda lepší signál Wi-Fi a GPS a stojí o vyše 100€ menej (aj keď ty chceš 3g no ak sa nemýlim tá TF201 čo si sem dal nemá 3G modul).

detrox
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa detrox »

Ja by som si asi vybral TF300T
+Dobrá výdrž
+Cena ( o 100€ lacnejší ako TF201)
+Sloty pre SD, SDHC, Micro SD, Micro SDHC (pre porovnanie s TF201 SDHC, Micro SDHC)
+Pre mňa určite farba

-Váha
-O 100MHz menej ako TF201 (Ale to nebude možná ani vidno)
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

GPS maju oba, ci ??? :D a ten 3g modul dako asi ani necem lebo simku kupovat koli tomu nebudem a v pausale Telekomu mam neobmedzeny net takze skor to vidim tak ze mobilom ked tak spravim acces point a pripojim sa naneho cez wifi. Ten 3G sa tam dostal asi omylom som myslel ze ta 300 ma automaticky 3g. Najviac ma stve ze neni 300 v 64gb verzii s klavesnicou. I ked teraz uvazujem keby som zobral samostatne 64GB a samoastatne piano tak za cenu tej 201 poskladam 64gb s pianom ci :D

EDIT// aha kukam ze 64GB neexistuje potom jedine zobrat TF700T ale to je uz mega cena :D
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Ja budem kupovať TF300T no ja by som chcel tmavo modrú farbu a tú na alze nemajú (chcem to brať na splátky).
Ako tak teraz pozerám tmavo modrý sa vyrába ale bez klávesnice, tá je iba modrá. Tak sa s tým budem musieť zmieriť a kúpim si ho ako darček k dnešným narodeninám ;)

A pozor, ten "neobmedzený" internet nie je neobmedzený. O tomto som sa rozprával a že keď prekročíš 1GB dát tak si obmedzia rýchlosť na pár Kbps čo je dosť na H. Ja mám u nich 10GB mobilný internet a chcel som ho zrušiť no keď mi povedala tú rýchlosť (ledva načítaš stránky robené pre mobil) tak som si ho nechal.

A podľa mňa ti 32GB verzia stačí. Ja mám v mobile 32GB MicroSD kartu ktorú hodím do tabletu ak mi tých 32GB stačiť nebude a mám 64GB ;)
A nezabúdaj že to podporuje klasické USBčka.
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

Michaelo - TF300T sa robi v tmavomodrej a v bielej verzii ako s klavesnicou, tak bez.
BTW niezeby na tom nejako extra zalezalo, na alze kupis len s CZ lokalizaciou klavesnice.
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

hmm klavesnica nevadi kedze mam v telefone androida tak tam mam kupeny swift key ci jak sa vola ta klavesnica v telefone mi nevyhovuje ale na tablete by to podla mna bolo ok :)
A 32 alebo 64 no neviem , ako som pisal bude mi to sluzit nahrada za EEE a tam predsa je 260gb disk ktory je celkom napratany :D ked si zoberem ze budem na disku skladovat dake multimedialne veci tak to bude vadit ako film pozres zmazes problem je v hudbe ktoru nemazes a 32gb karty su celkom dostupne uz ale aj na notebooku mam skusenost ze pri citani s karty baterka vydrzala o pol hodku hodku menej ale uz asi riesim blbosti :D kedze asi ina ako 32GB verzia nepripada v uvahu.
Co sa tyka toho netu tak zijem v BA de mas wifi vsade teda skoro, akurat ked pojdem mimo BA a zasa na majloch a FB 1gb nepresurfujes sak za pol roka co to mam som mal najviac 700MB a to som hral cez to minecraft 4 dni u babky ktora byva pri rimavskej sobote :D

V principe ma laka ta 201 hlavne koli tomu kovu.

Inak ako je to s tymi procakmi on ma 1,2 na jadro alebo ma 3x0,4=1,2

edit// uz mi svitlo tu klavesnicu mysli HW ze je ceska :D
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Ja som zasa so SWYPE veľmi spokojný ;)

No ja českú nechcem, nepozná niekto slovenský obchod kde to majú v tmavo modrom prevedení s klávesnicou ktorá je ale so SVK lokalizáciou? Ja som našiel iba modrý a biely s klávesnicou. Iný nie.

Na hudbu využívam Cloudy typu Google Music alebo Youtube zoznamy ;) + mám doma aj 32GB USB 3.0 a asu 2x 8GB MicroSD takže pamäte mám vyše 100GB dokopy :D :D

Tak to máš výhodnejšie. Ja som tých 10GB za mesiac na liečení nepresurfoval (FB, Pokec, Hojko atď.) a to sme sťahovali filmy, hudbu, videá, hrali CSko online a podobne. Aj tak som sa dostal len na nejakých 5 GB.

To by som povedal že to je 1.2GHz na jedno jadro. Ale ak sa nepletiem tegra má 5 jadier. 1 ktoré je stále aktívne a 4 ktoré sa aktivujú ak ich je potreba.
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

no troska som pocital a jj 5 jadier 4 su vytazovane aplikaciami + OS, a 5 sa stara cisto len o napajanie vdaka tomu ta vydrz. Dneska som siel okolo alzy a tak reku kuknem ci neni v showroome, nebol ani jeden iba 101 ale typek predajca povedal ze osobne by zobral tu 300 ze ta ma vyladene nedostatky 201 i ked to telo je mozno troska horsie a nema to led blesk. Mna co viac desi je skorej problem s android 4 co som tak popozoeral tak vraj to ma par much este hlavne v tabletoch ako to ze pridas do galerie napr fotky cez PC a aby si ich videl v galerii tabletu tak musis spravit cold restart a ze viac takychto musiek tam je, preto som si ho do telefonu este nedal bo mal som k telefonu karticku ze upgradable to android4 a aj ked ho pripojim k pc krici ze ma update ale neviem nehrnem sa do toho zatial :D takze na koniec mozno zoberem tu 300 bez klavesnice a klavesnicu kupim cez asus shop lebo cena je tam rovnaka jak v alze akurat v alze to mam bez dane
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Počkať, kupuješ v alze bez dane? TO by som chcel toto :D Keby že šlo na splátky bez dane :/

Ja asi vezmem bielu verziu, nevyzerá tak hrozne ako tá modrá. Len neviem či na ALZA.SK je slovenská klávesnica alebo tiež len česká.
O tých problémoch čo majú som čítal a docela ma to odradzovalo no zatiaľ mi nikto nepotvrdil že to je aj u TF300T alebo len u starších modelov.
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

a co vies o tych problemoch lebo on mi to len tak povedal a dalej to dako nerozoberal :D a jj medzi strednou a vyskou som pracoval v jednej firme a sefov syn je kamarat tak ked daco potrebujem tak mi to ako studentovi zobere na firmu teda bez DPH :D a co sa tyka splatok tak si ich otvor u mami abo tak :DDDD
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

ja som pozeral a ak máš študentskú cenu tak aj splátky sú na tú cenu ale nie je tam až tak veľká zľava :/
No stačí ti prelistovať fórum ;)

smartmobil.sk/foum v sekcii android máš poradňa pre tablety tam to je asi 2hý topic.
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

bro skus priamo link ked tak cez ss bo dako som to nenasiel
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Počkaj na infinity...
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Infinity pad tiež nebude najlacnejší a podľa mňa TF300T úplne na všetko potrebné stačí. Načo ti bude na tablete FullHD a podobné kravinky čo len žerú baterku?
KoCi
Darca
Darca

Michaelo - existuje len tmavomodra a biela farba. Takze ak niekde vidis zmienku o modrej, jedna sa o tmavomodru.
A s SK lokalizaciou ich robi plno shopov - slovenskych.
Infinity (TF700) pride na SK neskor nez sa zamyslalo, takze sa este nacakate ti co nan cakate.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Ja som už v niektorých obchodoch videl TF700vku.

A aj na obrázkoch je modrý naozaj modrý a tmavo modrý je tmavý. Pozri si alzu, tm máš modrý aj tmavomodrý (ale tento len bez klávesnice) a farba je iná.
KoCi
Darca
Darca

Viem ake modely su objednatelne aj bez alzy :) Ina ako tmavomodra a biela nie je - zatial. Este by mohla pribudnut cervena casom.
Btw TF700 moze mat uz niekto zalistovanu, ale v ramci CR+SR este urcite dostupne nie su. Ak to nahodou niekto ponuka, tak jedine sedy dovoz.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

No ja som pozeral sa mi zda ze na asus shop sk ale isty si nie som,
KoCi
Darca
Darca

je jedno kde.. Na SK je dostupny prave jeden model tmavomodry s dockom (TF300T-1A127A), prave jeden tmavomodry bez docku (TF300T-1K126A), prave jeden biely s dockom (TF300T-1A127A) a prave jeden biely bez docku (TF300T-1K120A). V cechach maju uplne identicke konfiguracie, akurat malicko odlisnym modelname. Ine konfiguracie dostupne nie su, vsetko len s 32GB pamatou, zatial bez 3G. TF300TG sa ocakavaju v dohladnej dobe.
Napísať odpoveď