ASUS TRANSFORMER TF201 vs ASUS PAD 300TFG
-
Runes
Addict
- Kontaktovať používateľa:
ASUS TRANSFORMER TF201 vs ASUS PAD 300TFG
Neviem ci to je vhodne tu alebo v mobiloch ale skor mi to nakoniec pasovalo sem.
Proste chcem zrusit svoje EEEcko a uz dlhsie uvazujem nad kupou tabletu, APPLE nechcem.
Ako pisem chcem zrusit EEE klasicke tak ma oslovil prave transformer ktory sa da kupit spolu s klavesnicou cim sa z neho stane celkom solidny netbook.
Pouzivanie bude hlavne net, sem tam dake zahranie sa kuknutie filmu pripadne pocuvanie hudby, zaroven ako e-book reader, dake to carbanie.
Nasiel som tie dva ASUSi a nechapem v com je rozdiel, jedine co som zistil je ze:
TF201 + kovove telo, vacsia baterka v docku
300TFG + GPS, BT3.0, 3g modem
-cpu 1,2
Ale osobne si myslim ze obe maju GPS, a ta somarina na alze ze je tam 12 jadrovi procesor (300tfg) je asi tiez preklep
BTW da sa dako zvacsit HDD proste kupim vacsi SSD disk a je alebo to sa neda ???
http://www.alza.sk/asus-eee-pad-transfo ... 281579.htm
http://www.alza.sk/asus-eee-pad-transfo ... 329552.htm
Proste chcem zrusit svoje EEEcko a uz dlhsie uvazujem nad kupou tabletu, APPLE nechcem.
Ako pisem chcem zrusit EEE klasicke tak ma oslovil prave transformer ktory sa da kupit spolu s klavesnicou cim sa z neho stane celkom solidny netbook.
Pouzivanie bude hlavne net, sem tam dake zahranie sa kuknutie filmu pripadne pocuvanie hudby, zaroven ako e-book reader, dake to carbanie.
Nasiel som tie dva ASUSi a nechapem v com je rozdiel, jedine co som zistil je ze:
TF201 + kovove telo, vacsia baterka v docku
300TFG + GPS, BT3.0, 3g modem
-cpu 1,2
Ale osobne si myslim ze obe maju GPS, a ta somarina na alze ze je tam 12 jadrovi procesor (300tfg) je asi tiez preklep
BTW da sa dako zvacsit HDD proste kupim vacsi SSD disk a je alebo to sa neda ???
http://www.alza.sk/asus-eee-pad-transfo ... 281579.htm
http://www.alza.sk/asus-eee-pad-transfo ... 329552.htm
-
Michaelo
Hardcore addict
Re: ASUS TRANSFORMER TF201 vs ASUS PAD 300TFG
Presne rovnakú dilemu som riešil aj ja (aj riešim len nechcem 3G ale Wi-Fi) no pravdepodobne budem brať TF300T
Porovnanie: http://www.alza.sk/porovnani.htm?c=NA04 ... d;NA041c1d;
Ja som pozeral jedno video kde porovnával oba modely a vyšlo mi z toho že TF201 má Super IPS display (jasnejší čo je výhoda vonku), trochu väčšiu batériu, led blesk a pevnejšie kovové telo. Inak výkon je rovnaký.
TF300T má zasa plastové telo a teda lepší signál Wi-Fi a GPS a stojí o vyše 100€ menej (aj keď ty chceš 3g no ak sa nemýlim tá TF201 čo si sem dal nemá 3G modul).
Porovnanie: http://www.alza.sk/porovnani.htm?c=NA04 ... d;NA041c1d;
Ja som pozeral jedno video kde porovnával oba modely a vyšlo mi z toho že TF201 má Super IPS display (jasnejší čo je výhoda vonku), trochu väčšiu batériu, led blesk a pevnejšie kovové telo. Inak výkon je rovnaký.
TF300T má zasa plastové telo a teda lepší signál Wi-Fi a GPS a stojí o vyše 100€ menej (aj keď ty chceš 3g no ak sa nemýlim tá TF201 čo si sem dal nemá 3G modul).
Ja by som si asi vybral TF300T
+Dobrá výdrž
+Cena ( o 100€ lacnejší ako TF201)
+Sloty pre SD, SDHC, Micro SD, Micro SDHC (pre porovnanie s TF201 SDHC, Micro SDHC)
+Pre mňa určite farba
-Váha
-O 100MHz menej ako TF201 (Ale to nebude možná ani vidno)
+Dobrá výdrž
+Cena ( o 100€ lacnejší ako TF201)
+Sloty pre SD, SDHC, Micro SD, Micro SDHC (pre porovnanie s TF201 SDHC, Micro SDHC)
+Pre mňa určite farba
-Váha
-O 100MHz menej ako TF201 (Ale to nebude možná ani vidno)
-
Runes
Addict
GPS maju oba, ci ???
a ten 3g modul dako asi ani necem lebo simku kupovat koli tomu nebudem a v pausale Telekomu mam neobmedzeny net takze skor to vidim tak ze mobilom ked tak spravim acces point a pripojim sa naneho cez wifi. Ten 3G sa tam dostal asi omylom som myslel ze ta 300 ma automaticky 3g. Najviac ma stve ze neni 300 v 64gb verzii s klavesnicou. I ked teraz uvazujem keby som zobral samostatne 64GB a samoastatne piano tak za cenu tej 201 poskladam 64gb s pianom ci 
EDIT// aha kukam ze 64GB neexistuje potom jedine zobrat TF700T ale to je uz mega cena
EDIT// aha kukam ze 64GB neexistuje potom jedine zobrat TF700T ale to je uz mega cena
-
Michaelo
Hardcore addict
Ja budem kupovať TF300T no ja by som chcel tmavo modrú farbu a tú na alze nemajú (chcem to brať na splátky).
Ako tak teraz pozerám tmavo modrý sa vyrába ale bez klávesnice, tá je iba modrá. Tak sa s tým budem musieť zmieriť a kúpim si ho ako darček k dnešným narodeninám
A pozor, ten "neobmedzený" internet nie je neobmedzený. O tomto som sa rozprával a že keď prekročíš 1GB dát tak si obmedzia rýchlosť na pár Kbps čo je dosť na H. Ja mám u nich 10GB mobilný internet a chcel som ho zrušiť no keď mi povedala tú rýchlosť (ledva načítaš stránky robené pre mobil) tak som si ho nechal.
A podľa mňa ti 32GB verzia stačí. Ja mám v mobile 32GB MicroSD kartu ktorú hodím do tabletu ak mi tých 32GB stačiť nebude a mám 64GB
A nezabúdaj že to podporuje klasické USBčka.
Ako tak teraz pozerám tmavo modrý sa vyrába ale bez klávesnice, tá je iba modrá. Tak sa s tým budem musieť zmieriť a kúpim si ho ako darček k dnešným narodeninám
A pozor, ten "neobmedzený" internet nie je neobmedzený. O tomto som sa rozprával a že keď prekročíš 1GB dát tak si obmedzia rýchlosť na pár Kbps čo je dosť na H. Ja mám u nich 10GB mobilný internet a chcel som ho zrušiť no keď mi povedala tú rýchlosť (ledva načítaš stránky robené pre mobil) tak som si ho nechal.
A podľa mňa ti 32GB verzia stačí. Ja mám v mobile 32GB MicroSD kartu ktorú hodím do tabletu ak mi tých 32GB stačiť nebude a mám 64GB
A nezabúdaj že to podporuje klasické USBčka.
Michaelo - TF300T sa robi v tmavomodrej a v bielej verzii ako s klavesnicou, tak bez.
BTW niezeby na tom nejako extra zalezalo, na alze kupis len s CZ lokalizaciou klavesnice.
BTW niezeby na tom nejako extra zalezalo, na alze kupis len s CZ lokalizaciou klavesnice.
-
Runes
Addict
hmm klavesnica nevadi kedze mam v telefone androida tak tam mam kupeny swift key ci jak sa vola ta klavesnica v telefone mi nevyhovuje ale na tablete by to podla mna bolo ok 
A 32 alebo 64 no neviem , ako som pisal bude mi to sluzit nahrada za EEE a tam predsa je 260gb disk ktory je celkom napratany
ked si zoberem ze budem na disku skladovat dake multimedialne veci tak to bude vadit ako film pozres zmazes problem je v hudbe ktoru nemazes a 32gb karty su celkom dostupne uz ale aj na notebooku mam skusenost ze pri citani s karty baterka vydrzala o pol hodku hodku menej ale uz asi riesim blbosti
kedze asi ina ako 32GB verzia nepripada v uvahu.
Co sa tyka toho netu tak zijem v BA de mas wifi vsade teda skoro, akurat ked pojdem mimo BA a zasa na majloch a FB 1gb nepresurfujes sak za pol roka co to mam som mal najviac 700MB a to som hral cez to minecraft 4 dni u babky ktora byva pri rimavskej sobote
V principe ma laka ta 201 hlavne koli tomu kovu.
Inak ako je to s tymi procakmi on ma 1,2 na jadro alebo ma 3x0,4=1,2
edit// uz mi svitlo tu klavesnicu mysli HW ze je ceska
A 32 alebo 64 no neviem , ako som pisal bude mi to sluzit nahrada za EEE a tam predsa je 260gb disk ktory je celkom napratany
Co sa tyka toho netu tak zijem v BA de mas wifi vsade teda skoro, akurat ked pojdem mimo BA a zasa na majloch a FB 1gb nepresurfujes sak za pol roka co to mam som mal najviac 700MB a to som hral cez to minecraft 4 dni u babky ktora byva pri rimavskej sobote
V principe ma laka ta 201 hlavne koli tomu kovu.
Inak ako je to s tymi procakmi on ma 1,2 na jadro alebo ma 3x0,4=1,2
edit// uz mi svitlo tu klavesnicu mysli HW ze je ceska
-
Michaelo
Hardcore addict
Ja som zasa so SWYPE veľmi spokojný 
No ja českú nechcem, nepozná niekto slovenský obchod kde to majú v tmavo modrom prevedení s klávesnicou ktorá je ale so SVK lokalizáciou? Ja som našiel iba modrý a biely s klávesnicou. Iný nie.
Na hudbu využívam Cloudy typu Google Music alebo Youtube zoznamy
+ mám doma aj 32GB USB 3.0 a asu 2x 8GB MicroSD takže pamäte mám vyše 100GB dokopy

Tak to máš výhodnejšie. Ja som tých 10GB za mesiac na liečení nepresurfoval (FB, Pokec, Hojko atď.) a to sme sťahovali filmy, hudbu, videá, hrali CSko online a podobne. Aj tak som sa dostal len na nejakých 5 GB.
To by som povedal že to je 1.2GHz na jedno jadro. Ale ak sa nepletiem tegra má 5 jadier. 1 ktoré je stále aktívne a 4 ktoré sa aktivujú ak ich je potreba.
No ja českú nechcem, nepozná niekto slovenský obchod kde to majú v tmavo modrom prevedení s klávesnicou ktorá je ale so SVK lokalizáciou? Ja som našiel iba modrý a biely s klávesnicou. Iný nie.
Na hudbu využívam Cloudy typu Google Music alebo Youtube zoznamy
Tak to máš výhodnejšie. Ja som tých 10GB za mesiac na liečení nepresurfoval (FB, Pokec, Hojko atď.) a to sme sťahovali filmy, hudbu, videá, hrali CSko online a podobne. Aj tak som sa dostal len na nejakých 5 GB.
To by som povedal že to je 1.2GHz na jedno jadro. Ale ak sa nepletiem tegra má 5 jadier. 1 ktoré je stále aktívne a 4 ktoré sa aktivujú ak ich je potreba.
-
Runes
Addict
no troska som pocital a jj 5 jadier 4 su vytazovane aplikaciami + OS, a 5 sa stara cisto len o napajanie vdaka tomu ta vydrz. Dneska som siel okolo alzy a tak reku kuknem ci neni v showroome, nebol ani jeden iba 101 ale typek predajca povedal ze osobne by zobral tu 300 ze ta ma vyladene nedostatky 201 i ked to telo je mozno troska horsie a nema to led blesk. Mna co viac desi je skorej problem s android 4 co som tak popozoeral tak vraj to ma par much este hlavne v tabletoch ako to ze pridas do galerie napr fotky cez PC a aby si ich videl v galerii tabletu tak musis spravit cold restart a ze viac takychto musiek tam je, preto som si ho do telefonu este nedal bo mal som k telefonu karticku ze upgradable to android4 a aj ked ho pripojim k pc krici ze ma update ale neviem nehrnem sa do toho zatial
takze na koniec mozno zoberem tu 300 bez klavesnice a klavesnicu kupim cez asus shop lebo cena je tam rovnaka jak v alze akurat v alze to mam bez dane
-
Michaelo
Hardcore addict
Počkať, kupuješ v alze bez dane? TO by som chcel toto
Keby že šlo na splátky bez dane 
Ja asi vezmem bielu verziu, nevyzerá tak hrozne ako tá modrá. Len neviem či na ALZA.SK je slovenská klávesnica alebo tiež len česká.
O tých problémoch čo majú som čítal a docela ma to odradzovalo no zatiaľ mi nikto nepotvrdil že to je aj u TF300T alebo len u starších modelov.
Ja asi vezmem bielu verziu, nevyzerá tak hrozne ako tá modrá. Len neviem či na ALZA.SK je slovenská klávesnica alebo tiež len česká.
O tých problémoch čo majú som čítal a docela ma to odradzovalo no zatiaľ mi nikto nepotvrdil že to je aj u TF300T alebo len u starších modelov.
-
Runes
Addict
a co vies o tych problemoch lebo on mi to len tak povedal a dalej to dako nerozoberal
a jj medzi strednou a vyskou som pracoval v jednej firme a sefov syn je kamarat tak ked daco potrebujem tak mi to ako studentovi zobere na firmu teda bez DPH
a co sa tyka splatok tak si ich otvor u mami abo tak :DDDD
-
Michaelo
Hardcore addict
ja som pozeral a ak máš študentskú cenu tak aj splátky sú na tú cenu ale nie je tam až tak veľká zľava 
No stačí ti prelistovať fórum
smartmobil.sk/foum v sekcii android máš poradňa pre tablety tam to je asi 2hý topic.
No stačí ti prelistovať fórum
smartmobil.sk/foum v sekcii android máš poradňa pre tablety tam to je asi 2hý topic.
-
Runes
Addict
bro skus priamo link ked tak cez ss bo dako som to nenasiel
-
uplink
VIP
Počkaj na infinity...
-
Michaelo
Hardcore addict
Infinity pad tiež nebude najlacnejší a podľa mňa TF300T úplne na všetko potrebné stačí. Načo ti bude na tablete FullHD a podobné kravinky čo len žerú baterku?
Michaelo - existuje len tmavomodra a biela farba. Takze ak niekde vidis zmienku o modrej, jedna sa o tmavomodru.
A s SK lokalizaciou ich robi plno shopov - slovenskych.
Infinity (TF700) pride na SK neskor nez sa zamyslalo, takze sa este nacakate ti co nan cakate.
A s SK lokalizaciou ich robi plno shopov - slovenskych.
Infinity (TF700) pride na SK neskor nez sa zamyslalo, takze sa este nacakate ti co nan cakate.
-
Michaelo
Hardcore addict
Ja som už v niektorých obchodoch videl TF700vku.
A aj na obrázkoch je modrý naozaj modrý a tmavo modrý je tmavý. Pozri si alzu, tm máš modrý aj tmavomodrý (ale tento len bez klávesnice) a farba je iná.
A aj na obrázkoch je modrý naozaj modrý a tmavo modrý je tmavý. Pozri si alzu, tm máš modrý aj tmavomodrý (ale tento len bez klávesnice) a farba je iná.
Viem ake modely su objednatelne aj bez alzy
Ina ako tmavomodra a biela nie je - zatial. Este by mohla pribudnut cervena casom.
Btw TF700 moze mat uz niekto zalistovanu, ale v ramci CR+SR este urcite dostupne nie su. Ak to nahodou niekto ponuka, tak jedine sedy dovoz.
Btw TF700 moze mat uz niekto zalistovanu, ale v ramci CR+SR este urcite dostupne nie su. Ak to nahodou niekto ponuka, tak jedine sedy dovoz.
-
Michaelo
Hardcore addict
No ja som pozeral sa mi zda ze na asus shop sk ale isty si nie som,
je jedno kde.. Na SK je dostupny prave jeden model tmavomodry s dockom (TF300T-1A127A), prave jeden tmavomodry bez docku (TF300T-1K126A), prave jeden biely s dockom (TF300T-1A127A) a prave jeden biely bez docku (TF300T-1K120A). V cechach maju uplne identicke konfiguracie, akurat malicko odlisnym modelname. Ine konfiguracie dostupne nie su, vsetko len s 32GB pamatou, zatial bez 3G. TF300TG sa ocakavaju v dohladnej dobe.