Zatiaľ som prišiel na tieto klady a zápory (viem, že informatika je ťažká a reálne ju dokončí 1/4, ale je to tak na oboch školách, takže to neporovnávam):
ČVUT:
+ nemajú fixný študijný plán, takže je viac menej možné zapísať predmety v poradí v akom chcem (do ktorého semestra)
+ možnosť zapísať si predmety až za 40 kreditov (vraj aj o pár kreditov naviac je možné, ak to povolí prodekan - čo je zrejme formalita)
+ vyučujú tam pomerne mladí ľudia (niektorí sa zapájajú aj do diskusii na fóre fakulty), ktorý sú údajne veľmi ochotný. samozrejme, len ak je zo strany študenta záujem
+ Praha (možnosť dobre platenej brigády /nechcem byť 24/7 pri PC kvôli práci a kvôli škole/, pekné mesto, atď.)
- je to ďaleko, takže domov by som mohol chodiť tak raz za 3 týždne / mesiac
- keďže fakulta má len 3 roky, tak tam údajne vládne pomerne veľký chaos
VUT:
+ je to bližšie
+ fakulta je už zabehnutá a veľa vecí tam zrejme funguje lepšie / profesionálnejšie, možno je viac materiálov k štúdiu (napr. vypracované projekty atď), lepšie vybavenie
+ prednášky sú nahrávané, aj keď na niektorých sa to už nerobí, lebo nikto na ne nechodil
- fixný plán, vraj na nejaké voliteľné predmety by mi nemuseli vystačiť kredity (chcem si spraviť napríklad CISCO, keď už študujem takú školu)
- nový dekan chce spraviť z toho spraviť "TOP" fakultu a tak už sťažuje pomerne ťažké štúdium
- ako ateista mám výhrady voči tomu, aby som chodil každý deň do kláštora
Spísal som zhruba to, čo som sa dozvedel na fórach, stránke fakulty atď. Samozrejme, to čo som popísal je na úrovni "jedna babka povedala", bohužiaľ ako je to v praxi sa dozviem až keď tam budem chodiť.
Ak niekto chodí na jednu z týchto škôl, bol by som mu vďačný ak by popísal jeho skúsenosti (klady, zápory, porovnanie). Ešte si chcem lepšie pozrieť predmety, možno v tom budem mať jasnejšie.
ps: Viem, že podobné témy existujú (Aká vysoká škola, FIT VUT vs. FEL CVUT), ale myslím si, že porovnávanie presne týchto dvoch škôl resp. fakúlt v jednej téme sa bude hodiť aj ostatným, vzhľadom na zameranie / užívateľskú základňu tohto fóra.
//autoeditácia príspevku (18 Jún 2012, 17:07)
up