Prečo by to nemal byť šport ?jasomto napísal: mam rad aj motokary na ktore chodim ale to sport asi nebude
Sportujete? Ak ano, napiste aky sport...
-
Digital
Guru
- Kontaktovať používateľa:
Re: Sportujete? Ak ano, napiste aky sport...
neviem
aj dnes idem na motokari ma to strasne bavi a znamy ma halu s motokarami takze to mam zadarmo 
Hokejbal aktívne, bicykel a činkovanie je skôr relax ako šport pre mňa 
-
ultimate222
Light Star
vrham tien, beham po baroch, leziem na nervy, skacem do reci
a okrem toho bicykel, futbal, volejbal a onedhlo sa k tomu pridaju inline korcule
surfovanie po nete je samozrejmostou
a okrem toho bicykel, futbal, volejbal a onedhlo sa k tomu pridaju inline korcule
surfovanie po nete je samozrejmostou
Volejbal a sem-tam fitko.
Rekreacne bicyklujem, byvam pri dvoch narodnych parkoch takze casto po horach, 2010 - 120km
, 2011 - 1250km a tento rok zatial 850km a najvyssi vrchol 1574mnm
kedysi thajsky box teraz len posilovanie ktore sice sport moc nieje ale co uz)
A prečo by nebolo posilňovanie šport ? 
Tak to je uz vec nazoru, tazko sa mi to vysvetluje, pre mna typicky obraz sportu je futbal, hokej, BS atd proste nieco kolektivne kte sa stale nieco deje a hlavne ide o vykon, nie o to ako vyzeras. Lepsie to vysvetlit neviem. Ale tak nie kazdy musi suhlasit, pre niekoho su sport dokonca aj sipky, chytanie ryb ci golf.
Predsa v posilňovaní ide hlavne o výkon. Keď ide hore výkon, tak aj postava sa vylepšuje. Ide to ruka v ruke. Jedno s druhým súvisí.
Posilňovanie je určite väčší šport ako napr. curling alebo golf, pri ktorom nepotrebujú tí športovci podávať takmer žiadny fyzický výkon.
ja ti nevim, ale predpokladam, ze taky golfista alebo curlingista (?
) travi dost vela casu ci uz v posilke alebo inym sportom aby sa udrzal vo forme, skor nechapem ako moze niekto povazovat za sport poker alebo biliard ci pool
zuiop: To čo trepeš za nezmysly ? Kolektívne ?
Podstatná je fyzická námaha/schopnosť, teda aj ten golf je o nejakej schopnosti, aj keď samotná námaha je biedna, ale poker a šach a pod. - tam ide tiež o schopnosť, ale už o čisto intelektuálnu.
Podstatná je fyzická námaha/schopnosť, teda aj ten golf je o nejakej schopnosti, aj keď samotná námaha je biedna, ale poker a šach a pod. - tam ide tiež o schopnosť, ale už o čisto intelektuálnu.
nepresne som sa vyjadril, tvrdim len ze posilovanie je pre mna asi taky sport ako uz spominany poker, curling, golf, biliard alebo rybarcenie
Na základe čoho si k tomu dospel ?
moj osobny nazor,neviem co ta na tom tak irituje
-
mirak2
Hardcore addict
to ho irituje, ze posiluje a mysli si, ze je fakt sportovec
Okrem posilňovania som robil x iných športov a viem, že posilňovanie je (ak sa berie aspoň sčasti vážne) dosť tvrdý a náročný šport. Je úplne nezmyslel tvrdiť, že posilňovanie nie je šport a prirovnávať túto činnosť k šachu - to môže prehlásiť len blbec.
Výdaj energie je enormný, napr. ak cvičíte taký bear routine a máte dať v jeden deň 14 sérií drepov + 14 sérií MT + doplnky. Pozrl by som sa, koľko z vás tu, športovcov, by ste sa pekne dogrcali.
Nevraviac o tom, že posilňovanie je spájané aj s istým režimom, regulárnosťou a pod., čiže komplexne je to oveľa náročnejšie ako keď tu ktosi z vás hrá nejaký fotbal/hokejbal/lyžuje.
Výdaj energie je enormný, napr. ak cvičíte taký bear routine a máte dať v jeden deň 14 sérií drepov + 14 sérií MT + doplnky. Pozrl by som sa, koľko z vás tu, športovcov, by ste sa pekne dogrcali.
Nevraviac o tom, že posilňovanie je spájané aj s istým režimom, regulárnosťou a pod., čiže komplexne je to oveľa náročnejšie ako keď tu ktosi z vás hrá nejaký fotbal/hokejbal/lyžuje.
-
mirak2
Hardcore addict
pi*u o tom vies, aky je komplexny trening "nejakeho" futbalu alebo hokejbalu... rezim, regulernost a system toho co do seba pchas a co ako trubiroh opakujes na strojoch alebo aj bez nich je v realnych sportoch nahradena taktikou, taktickymi treningami a nacvikmi situacii (futbal - rohy, ne/priame kopy, zohratie obrany na ofsajdovu pascu atd; hokejove sporty - presilovky, oslabenia, prechod cez utocnu modru, jej branenie)...co sa tyka komplexnosti nemozes to porovnavat, ty dostanes chemiu a plan a robis...vcera vecer som na 90 minutovom treningu schudol 3 kila, som zvedavy tiez ci by si sa nedogrcal, ked tak rad porovnavas
PS: tenis, lyzovanie a ine individualne sporty nerobim, neviem porovnat, ale predpokladam pri tenise, ze takticka priprava tam je urcite tiez.
PS: tenis, lyzovanie a ine individualne sporty nerobim, neviem porovnat, ale predpokladam pri tenise, ze takticka priprava tam je urcite tiez.
Reálny šport.
Narozdiel od teba som hral futbal aj hokejbal (aj aktívne), za to ty vieš o posilňovaní veľké hovno. Škoda to vôbec riešiť, keďže si totálne neuvedomuješ tú komplexnosť a náročnosť.
Porovnával som náročnosť amatérskej úrovne, čo sa týka profesionálnych úrovne, nerobím žiadne rebríčky a pod., to sa nedá. Prvotná moja reakcia bola o tom, že blbeček tu tvrdil, že posilňovanie nie je šport bez žiadnych argumentov a navyše ho úplne nelogicky prirovnal k šachu a pod., čo je naozaj úplne mimo.
To ako keby som okomentoval futbal štýlom: 20 hráčov sa dookola naháňa za loptou ako trubirohovia. Si zjavne mimo ako v lete sane.
Alebo si touto poznámkou sledoval čosi iné ?
Porovnával som náročnosť amatérskej úrovne, čo sa týka profesionálnych úrovne, nerobím žiadne rebríčky a pod., to sa nedá. Prvotná moja reakcia bola o tom, že blbeček tu tvrdil, že posilňovanie nie je šport bez žiadnych argumentov a navyše ho úplne nelogicky prirovnal k šachu a pod., čo je naozaj úplne mimo.
trubiroh opakujes
To mám padnúť na riť ?vcera vecer som na 90 minutovom treningu schudol 3 kila