ktorý jazyk ?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Silmer
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: ktorý jazyk ?

Príspevok od používateľa Silmer »

z pragmatickeho hladiska by som momentalne vybral Rustinu. Ale Francuzstina vobec nie je taka tazka ako sa zda
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Silmer: Co ti ja viem, ucil som sa nejaky ten cas francuzstinu, tych 14 minulych casov nie je na zahodenie :) Ale kazdopadne si myslim, ze je to celkom pekny jazyk, pokial sa clovek nauci zaklady od vyslovnosti po citanie, nauci sa slovicka, tak sa dokaze zaobist aj bez mnozstva gramatiky, aby aspon pochopil o co ide.
jasomto
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa jasomto »

v prvom rade Anglictinu :)potom to uz zalezi od teba,v akom prostredi sa pohybujes,ako tu uz odznelo... Mne robila problem nemcina,lebo sa mi myli s Aj...
Spanielcina je asi najlepsia volba a ani Rustina nie je zla... ja idem skusit Taliancinu,ale to kvoli praci :)
Kufor
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Kufor »

Ja by som si urcite vybral prave tu francuzstinu, ten jazyk sa mi neskutocne zapacil. Nezavrhuj ho hned na zaciatku, nie je az tak narocny, ako vyzera ;)
Waagbistritz69
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Waagbistritz69 »

ruština je asi naj :) francúzštinu tiež netreba pochovávať hneď a mojím 'snom' je baskičtina s 216 časovaniami a 50 000 slovesnými tvarmi :lol:
Xijo
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Xijo »

Mno, spanielcina je lahka ale rustina ako slovansky jazyk je viac podobna slovencine. Ja osobne sa teraz ucim po holandsky :D
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

po holandsky sa nauc toto: Zwoar an menne piet sleure ;-)
zuiop
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa zuiop »

z europskych by som si vybral nemcinu, franinu alebo portugalcinu tieto mi zneju najlepsie. spanielcina ma moc nebere
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

Ja odkedy som videla serial Kralovstvo v originalnom zneni, hlavne prihovory Larsa na konci kazdej casti, strasne sa mi zapacila Danstina. Mozno sa do nej niekedy pustim. :)
Xijo
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Xijo »

beardie napísal:po holandsky sa nauc toto: Zwoar an menne piet sleure ;-)
Translator to nevie prelozit :) ale ty mi urcite rad povies co to znamena :)
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Ako sa doma učiť anglický? Gramatiku by som mal zvládnuť nájsť aj na nete, no rozumiem asi iba každému tretiemu-štvrtému slovíčku. A keď mám ja rozprávať alebo písať tak to je u mňa koniec. Nejaké základy mám zo školy, no nebol som práve ten žiak čo do nej rád chodil a učil sa, a teraz to aj ľutujem, keďže minimálne aspoň tú angličtinu využijem.
Komplex
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Komplex »

Mne pomohlo veľmi sledovanie filmov, seriálov s anglickými titulkami inak tiež si môžeš stiahnuť niekde Taxus-En-Sk s cdckami a tak sa učiť. Celkom ovládam už aj základy španielčiny a chystám sa učiť prípadne holandsky a japonsky ked bude po skúškach :)
xmatkoo
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa xmatkoo »

Samostudiom sa naucis najlepsie tak, ze budes pozerat filmy a serialy v ENG. Najskor s titulkami, zapises si vsetky frazy a slova, kt. nerozumies a potom si ich precitas a mozno ich niekde pouzijes v diskusii na ENG fore alebo tak. Takgiez sa snaz rozpravat ksd mas prilezitost, najlepsie s niekym zdatnejsim nech ta popripade opravi:) . Eventualne zbehni do Anglicka a tam sa naucis najlepsie :d

//autoeditácia príspevku (13 Jún 2013, 14:02)
Samostudiom sa naucis najlepsie tak, ze budes pozerat filmy a serialy v ENG. Najskor s titulkami, zapises si vsetky frazy a slova, kt. nerozumies a potom si ich precitas a mozno ich niekde pouzijes v diskusii na ENG fore alebo tak. Takgiez sa snaz rozpravat ksd mas prilezitost, najlepsie s niekym zdatnejsim nech ta popripade opravi:) . Eventualne zbehni do Anglicka a tam sa naucis najlepsie :d
Napísať odpoveď