ktorý jazyk ?
-
Silmer
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: ktorý jazyk ?
z pragmatickeho hladiska by som momentalne vybral Rustinu. Ale Francuzstina vobec nie je taka tazka ako sa zda
-
hojko
Site Admin
Silmer: Co ti ja viem, ucil som sa nejaky ten cas francuzstinu, tych 14 minulych casov nie je na zahodenie
Ale kazdopadne si myslim, ze je to celkom pekny jazyk, pokial sa clovek nauci zaklady od vyslovnosti po citanie, nauci sa slovicka, tak sa dokaze zaobist aj bez mnozstva gramatiky, aby aspon pochopil o co ide.
v prvom rade Anglictinu :)potom to uz zalezi od teba,v akom prostredi sa pohybujes,ako tu uz odznelo... Mne robila problem nemcina,lebo sa mi myli s Aj...
Spanielcina je asi najlepsia volba a ani Rustina nie je zla... ja idem skusit Taliancinu,ale to kvoli praci
Spanielcina je asi najlepsia volba a ani Rustina nie je zla... ja idem skusit Taliancinu,ale to kvoli praci
Ja by som si urcite vybral prave tu francuzstinu, ten jazyk sa mi neskutocne zapacil. Nezavrhuj ho hned na zaciatku, nie je az tak narocny, ako vyzera 
-
Waagbistritz69
King
ruština je asi naj
francúzštinu tiež netreba pochovávať hneď a mojím 'snom' je baskičtina s 216 časovaniami a 50 000 slovesnými tvarmi 
Mno, spanielcina je lahka ale rustina ako slovansky jazyk je viac podobna slovencine. Ja osobne sa teraz ucim po holandsky 
po holandsky sa nauc toto: Zwoar an menne piet sleure 
z europskych by som si vybral nemcinu, franinu alebo portugalcinu tieto mi zneju najlepsie. spanielcina ma moc nebere
-
pryja
Darca
Ja odkedy som videla serial Kralovstvo v originalnom zneni, hlavne prihovory Larsa na konci kazdej casti, strasne sa mi zapacila Danstina. Mozno sa do nej niekedy pustim. 
Translator to nevie prelozitbeardie napísal:po holandsky sa nauc toto: Zwoar an menne piet sleure
Ako sa doma učiť anglický? Gramatiku by som mal zvládnuť nájsť aj na nete, no rozumiem asi iba každému tretiemu-štvrtému slovíčku. A keď mám ja rozprávať alebo písať tak to je u mňa koniec. Nejaké základy mám zo školy, no nebol som práve ten žiak čo do nej rád chodil a učil sa, a teraz to aj ľutujem, keďže minimálne aspoň tú angličtinu využijem.
Mne pomohlo veľmi sledovanie filmov, seriálov s anglickými titulkami inak tiež si môžeš stiahnuť niekde Taxus-En-Sk s cdckami a tak sa učiť. Celkom ovládam už aj základy španielčiny a chystám sa učiť prípadne holandsky a japonsky ked bude po skúškach 
Samostudiom sa naucis najlepsie tak, ze budes pozerat filmy a serialy v ENG. Najskor s titulkami, zapises si vsetky frazy a slova, kt. nerozumies a potom si ich precitas a mozno ich niekde pouzijes v diskusii na ENG fore alebo tak. Takgiez sa snaz rozpravat ksd mas prilezitost, najlepsie s niekym zdatnejsim nech ta popripade opravi:) . Eventualne zbehni do Anglicka a tam sa naucis najlepsie :d
//autoeditácia príspevku (13 Jún 2013, 14:02)
Samostudiom sa naucis najlepsie tak, ze budes pozerat filmy a serialy v ENG. Najskor s titulkami, zapises si vsetky frazy a slova, kt. nerozumies a potom si ich precitas a mozno ich niekde pouzijes v diskusii na ENG fore alebo tak. Takgiez sa snaz rozpravat ksd mas prilezitost, najlepsie s niekym zdatnejsim nech ta popripade opravi:) . Eventualne zbehni do Anglicka a tam sa naucis najlepsie :d
//autoeditácia príspevku (13 Jún 2013, 14:02)