Alternativne paliva (bio paliva)
-
Weblink
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
Alternativne paliva (bio paliva)
Zaujimal by ma vas naror na alternativne paliva ako su napr BIOnafta, Ethanol (e85), vodik a podobne...
Mate s tym skusenosti s vyrobou alternativnych paliv ? jazdite na bio palive ? aky to ma vplyv na vykon a vydrz motoru?
Ja som testoval vodikovy pohon no s 50:50 uspechom (chybaju mi nerezove elektrody, ktore neviem nikde zohnat) zelezne, hlinikove sa hned po par km rozpadli
Teraz sa pokusam o BIOnaftu z rastlinnych olejov (uz mam vsetky potrebne chemikalie)
Mate s tym skusenosti s vyrobou alternativnych paliv ? jazdite na bio palive ? aky to ma vplyv na vykon a vydrz motoru?
Ja som testoval vodikovy pohon no s 50:50 uspechom (chybaju mi nerezove elektrody, ktore neviem nikde zohnat) zelezne, hlinikove sa hned po par km rozpadli
Teraz sa pokusam o BIOnaftu z rastlinnych olejov (uz mam vsetky potrebne chemikalie)
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
Re: Alternativne paliva (bio paliva)
nemyslim si, ze by si taketo veci vedel hociaky zamasteny garazmajster zosmolit vo svojej dielnicke za humnom
... prepaleny olej z KFC neni bionafta - je to prepaleny olej z KFC 
ked pominiem moju oblubenu debatu o tom, ze biopaliva su iba odrby, tak som skusal FlexFuel auto urcene priamo pre E85 a ziadny rozdiel - jazdilo to normalne, akurat to malo kazdych 100km na svedomi 1m2 znicenej urodnej pody
ked pominiem moju oblubenu debatu o tom, ze biopaliva su iba odrby, tak som skusal FlexFuel auto urcene priamo pre E85 a ziadny rozdiel - jazdilo to normalne, akurat to malo kazdych 100km na svedomi 1m2 znicenej urodnej pody
-
Weblink
Light Star
Vyrobenych prvych 15L bionafty - MERO a uspesne prejazdenych! Auto sa chovalo ako keby malo klasicku naftu nebol citit ziadny rozdiel... Rozdiel bol len vo vone z vyfuku (same hranolky
)
Vidim, ze sa na tuto temu nikto nechyta, tak skusim inde pokecat na tuto temu.
Vidim, ze sa na tuto temu nikto nechyta, tak skusim inde pokecat na tuto temu.
Vonku sa oteplilo v Tescu je akcia hor sa na nákupy.
http://imgupload.sk/images/1/1/1156k3y94r1v42aw4279.jpg
-
Weblink
Light Star
Uz som nakupilcargosk napísal:Vonku sa oteplilo v Tescu je akcia hor sa na nákupy.
-
Weblink
Light Star
Kupenych 100L prepaleneho oleju z mcdonaldu
ide sa varit mero
ide sa varit mero
tá diskusia na BMW klube:
"Presiel som skusobne 100km a ziaden rozdiel som nezaznamenal. No az nato ze ked som pridal sa rozbehli zamnou vsetky psy z ulice a ten nas spal vnoci pri vyfuku."

"Presiel som skusobne 100km a ziaden rozdiel som nezaznamenal. No az nato ze ked som pridal sa rozbehli zamnou vsetky psy z ulice a ten nas spal vnoci pri vyfuku."
ja by som sa s tou vyrobou bio bafty velmi nerozblakoval.. sused si robil doma v tichosti naftu pre vlastnu potrebu do svojich dvoch aut a nabehli ku nemu domov, presondovali dom a zakazali mu samovyrobu. a nepytajte sa ma na detaily. nie som klebetnik, takze som sa na detaily nepytal. to som len zacul ked sa sused debatil s ocom...
-
Weblink
Light Star
Prikladam daake fotky 
vysledna suma: 10centov + prepaleny olej z restiky + cas

vysledna suma: 10centov + prepaleny olej z restiky + cas
- Prílohy
-
D4vid
Medium Star
Toto ma celkom zaujalo
Koľko času to asi zaberie?
Ako si sa dostal k tomu oleju z McDonaldu?
A koľko si zaň dal.
Koľko tej nafty máš z litra toho oleja?
Ako si sa dostal k tomu oleju z McDonaldu?
-
Weblink
Light Star
casu tazko povedat okolo hodinky...D4vid napísal:Toto ma celkom zaujalo![]()
Ako si sa dostal k tomu oleju z McDonaldu?A koľko si zaň dal.
Pouzity olej sa tazko zhana
z 1L oleja vyrobim nieco malo pod liter nafty da sa povedat 1L oleja = 1L nafty straty vznikaju len pri prelievani a filtrovani oleja ...
haluz ale zaujimalo by ma, ze ako vies, ze je kvalitna?
N prvy pohlad vyzera krasne ,este zisti PH a budes KING 
-
Weblink
Light Star
Vysledna bionafta je cira, ze sa cez nu daju citat noviny
to znamena ze neobsahuje ziadny glycerin, vodu, mydlo a ine svinstva
Po zmiesani z teplou vodou ostane oddelena voda od bionafty a bionafta nestrati cirost ...
Takze po tychto testoch som usudil, ze je uplne cista
Po umiesteni bionafty do chladnicky cca 8 stupnov ostala pekne tekuta to je dalsie +
- Este musim zohnat papieriky na meranie PH a pokial bude mat PH7 tak to bude uplne super
(aspon co som vygooglil by to malo amt PH7)
Olej som pouzil stary, plavali v nom este kusky struhanky a ktovie coho este + kus smrdel
Po uprave ma prijemnu vonu, zapach sa uplne odstranil
tu som si ho dal aspon "vyzorovo" ohodnotit
http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.p ... 188#748186
//autoeditácia príspevku (30 Aug 2012, 18:29)
Vratim sa k teme:
na olej (bionaftu) odjazdene na BMW w46 320D cca 3000km a vsetko v pohode...
Na brcal (
) odjazdene cez 5000Km taktiez vsetko v pohode, zatial ziadne "vedlajsie" ucinky ... akurat co sa pri brcale pokazilo je plavak v nadrzi (sem sam ukazuje blbosti) ale to nemusi mat nasvedomi brcal
neviem ... motoricky je OK
Jazdim dalej..., casom podam dalsi report
Po zmiesani z teplou vodou ostane oddelena voda od bionafty a bionafta nestrati cirost ...
Takze po tychto testoch som usudil, ze je uplne cista
Po umiesteni bionafty do chladnicky cca 8 stupnov ostala pekne tekuta to je dalsie +
- Este musim zohnat papieriky na meranie PH a pokial bude mat PH7 tak to bude uplne super
Olej som pouzil stary, plavali v nom este kusky struhanky a ktovie coho este + kus smrdel
Po uprave ma prijemnu vonu, zapach sa uplne odstranil
tu som si ho dal aspon "vyzorovo" ohodnotit
http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.p ... 188#748186
//autoeditácia príspevku (30 Aug 2012, 18:29)
Vratim sa k teme:
na olej (bionaftu) odjazdene na BMW w46 320D cca 3000km a vsetko v pohode...
Na brcal (
Jazdim dalej..., casom podam dalsi report
-
Makovnik
Medium Professional
Je to riadny hnus na palivovy system.
Pri jazdeni na olej to vraj upchava palivovy filter, najma v chladnejsom obdobi.
Vseobecne by som odporucal to riadit aspon 1/3 dielom nafty. Parafiny a plynoveje oleje uhlovodikov z ropy su predsalen o inom, nez oleje rastlinneho povodu.
Rastlinne oleje o.i. vraj narusuju gumove tesnenia palivoveho systemu.
Rastlinne oleje oxiduju, preto treba castejsie menit motorovy olej, kedze teplo urychluje oxidaciu a ak sa miesa bionafta s olejom, casom hustne a motor sa podakuje.
Niekde sa da najst, ze sa da takato dopadova nafta capovat do hociktoreho naftaka, ale to je BLUD! U novych naftakov a tyka sa to aj PD, nie len common rail, hrozi upchatie trysiek a vymena, pripadne repas vstrekovaca. Vyriesit sa to da predhrevom oleja.
Takze kto chce riskovat 400Eur za vstrekovac, aby jazdil o 50centov lacnejsie, nech sa paci.
Starym cerpadlovym ropakom to nevadi. (aj to spominane BMW)
Nasiel som dokonca takyto blud od nejakeho DEBILA na webe: "Bionafta podobne ako minerálna nafta obsahuje vodu a počas chladného zimného obdobia, keď teplota klesne pod bod mrazu sa začnú vytvárať malé kryštáliky, čo zhoršuje jej vznetlivosť a spaľovanie."
Vodu paliva NESMU obsahovat, lebo by motor hrdzavel, takze sa tam ziadna voda krystalizovat nemoze.
V nafte krystalizuje parafin. Ten upchava palivovy system.
V bionafte to tuhne asi ako stuzeny tuk na vyprazanie - prestava byt tekuty.
V neposlednom rade by som zakazal vyrobu MERO (met.-ester rep. olejnej), kedze ide len o bohapuste likvidovanie urodnej pody obetovanej na oltar svihnuteho eurouradnika.
Pri jazdeni na olej to vraj upchava palivovy filter, najma v chladnejsom obdobi.
Vseobecne by som odporucal to riadit aspon 1/3 dielom nafty. Parafiny a plynoveje oleje uhlovodikov z ropy su predsalen o inom, nez oleje rastlinneho povodu.
Rastlinne oleje o.i. vraj narusuju gumove tesnenia palivoveho systemu.
Rastlinne oleje oxiduju, preto treba castejsie menit motorovy olej, kedze teplo urychluje oxidaciu a ak sa miesa bionafta s olejom, casom hustne a motor sa podakuje.
Niekde sa da najst, ze sa da takato dopadova nafta capovat do hociktoreho naftaka, ale to je BLUD! U novych naftakov a tyka sa to aj PD, nie len common rail, hrozi upchatie trysiek a vymena, pripadne repas vstrekovaca. Vyriesit sa to da predhrevom oleja.
Takze kto chce riskovat 400Eur za vstrekovac, aby jazdil o 50centov lacnejsie, nech sa paci.
Starym cerpadlovym ropakom to nevadi. (aj to spominane BMW)
Nasiel som dokonca takyto blud od nejakeho DEBILA na webe: "Bionafta podobne ako minerálna nafta obsahuje vodu a počas chladného zimného obdobia, keď teplota klesne pod bod mrazu sa začnú vytvárať malé kryštáliky, čo zhoršuje jej vznetlivosť a spaľovanie."
Vodu paliva NESMU obsahovat, lebo by motor hrdzavel, takze sa tam ziadna voda krystalizovat nemoze.
V nafte krystalizuje parafin. Ten upchava palivovy system.
V bionafte to tuhne asi ako stuzeny tuk na vyprazanie - prestava byt tekuty.
V neposlednom rade by som zakazal vyrobu MERO (met.-ester rep. olejnej), kedze ide len o bohapuste likvidovanie urodnej pody obetovanej na oltar svihnuteho eurouradnika.
-
Weblink
Light Star
Len hodim dalsi report, pre tych co to zaujima
Olej (bmw e46 320D):
Teraz cez zimu trocha problem, olej dost hustne a mam problem zo startovanim... takze miesam 70%diesel + 30% olej + VIF prisada zimna a pohoda ...
odjazdenych dalsich par 1000 KM bez akych kolvek zmien vykonu ci chodu motora ...
Ethanol (Felicia 1.3 MPI):
Stale v pohode bez zmien chodu motora
spotreba stupla +- 1L oproti benzinu
Olej (bmw e46 320D):
Teraz cez zimu trocha problem, olej dost hustne a mam problem zo startovanim... takze miesam 70%diesel + 30% olej + VIF prisada zimna a pohoda ...
odjazdenych dalsich par 1000 KM bez akych kolvek zmien vykonu ci chodu motora ...
Ethanol (Felicia 1.3 MPI):
Stale v pohode bez zmien chodu motora
Ten E85 môžeš liať do benzínov bez akejkoľvek zmeny v motore?
Dá sa to dostať na SK?
Dá sa to dostať na SK?
-
Weblink
Light Star
Vsetci hovoria, ze je potreba daako upravit motor,begbeee napísal:Ten E85 môžeš liať do benzínov bez akejkoľvek zmeny v motore?
Dá sa to dostať na SK?
no skusal som to liat priamo do felicie, vw golf4 1.6, fabca 1.2 HTP... bez upravy motora a slo to
Ci to motoru neskodi to neviem, jazdim na to na felicii uz par 1000KM som na tom spravil a zatial bez problemov
E85 sa da zohnat aj na SK. Momentalne cakam zasielku 300L toho, ak si z BA a mal by si zaujem skusit, vedeli by sme sa daako dohodnut