Mapy pre RAV4
Mapy pre RAV4
Zdravim, nevie nahodou niekto, ake mapy idu do zabudovanej navigacie v Toyote RAV4? Je tam system Toyota Touch.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: Mapy pre RAV4
E13, Gen5, TNS310..., ty musis vediet co to pyta. Pozri sa do uzivatelskej prirucky alebo pozri na dakom Toyota klube, mapy potom uz nie je problem stiahnut.
V prirucke sa pise, ze databaza vychadza z map AISIN AW, pre ktore su zdrojom mapy NAVTEQ. Len si niesom celkom isty, ako to funguje a tak by som sa chcel spytat niekoho, kto sa v tom trochu vyzna, ci to chapem spravne. Najskor musim nainstalovat nejaky navigacny system do tej Toyoty Touch a az do toho dam tie mapy?
-
hojko
Site Admin
AISIN AW je vyrobca a dodavatej navigacii, NavTeq je firma s mapovymi podkladami. Alebo zavolaj ci napis predajcovi Toyota a ten ti najskor pomoze.
Ale ten, pre koho budu tie mapy nechce ist oficialne cez Toyotu, lebo by musel priplacat 800Eur+za aktualizacie.
A ty aj ten pre koho budu tie mapy, ste tak trosku obaja natvrdli, ze? Mas zavolat do Toyoty a spytat sa, ze ake mapy tam idu a nic viac. Nikto ich nekaze kupovat, nic, len zistit, ze co je to tam a podla toho sa uz stiahnut. A 800 eur urcite nestoji aktualizacia map, DVD bude stat tak 50-100 eur, viac urcite nie.
-
Mrk
Professional
nissan si za aktualizaciu pyta 180euro, takze kludne viac 
to by bolo vcelku v pohode, len keby tie svine do auta rv 2010 nedali 2 roky stare mapy
to by bolo vcelku v pohode, len keby tie svine do auta rv 2010 nedali 2 roky stare mapy
-
hojko
Site Admin
Mrk: Neveril som tomu co pises, potom som pohladal na Nissan fore a je to skutocne tak, za aktualizaciu vraj pyta Nissan 189 eur. To si rovno kupit nejaky Garmin, TomTom alebo inu navigaciu a v tej cene mas uz aj dozivotnu aktualizaciu, pripadne si kupim obycajny Garmin za 100 eur, 4GB pamatovu kartu za dakych 6 eur a mapy si stiahnem z internetu kazde 3 mesiace zadarmo. Dost nelogicky tah zo strany Nissanu.
Takze nakoniec v tej RAVke nema GPS modul, za ktoreho namontovanie sa plati okolo 600E, takze sa rozhodol kupit nejaku externu navigaciu.
urcite externu, ako za kazdou aktualizaciou map vrazat 600€ do toho...
-
Mrk
Professional
ak mi ide o cenu/vykon tak urcite externu, ale aj vstavana ma svoje caro, sam pouzivam nejakeho TomToma XL a tatko ma vstavanu v aute konkretne Nissan Connect.
ten tomtom na moje poziadavky uplne staci, ale kedze je externy nenosim ho stale zo sebou, len ked viem, ze ju budem potrebovat, zatial co vstavanu mam stale zo sebou a niekolkokrat som ju uz vyuzil aj ked som to nemal v plane.
hlavne mam stale zapnutu mapu a vidim ako ide cesta, vcelku uzitocna vec ked sa pohybujem po neznamych/menej znamych cestach, hlavne v noci...
kym som chudak bez penazi a jazdim na starych sunkach, tak mi staci externa, ale ak by som uvazoval o novom aute, nedajboze od nejakej premiovejsej znacky, tak musi byt urcite vstavana, tak isto ako by to auto malo mat automat
ten tomtom na moje poziadavky uplne staci, ale kedze je externy nenosim ho stale zo sebou, len ked viem, ze ju budem potrebovat, zatial co vstavanu mam stale zo sebou a niekolkokrat som ju uz vyuzil aj ked som to nemal v plane.
hlavne mam stale zapnutu mapu a vidim ako ide cesta, vcelku uzitocna vec ked sa pohybujem po neznamych/menej znamych cestach, hlavne v noci...
kym som chudak bez penazi a jazdim na starych sunkach, tak mi staci externa, ale ak by som uvazoval o novom aute, nedajboze od nejakej premiovejsej znacky, tak musi byt urcite vstavana, tak isto ako by to auto malo mat automat
za toto Kz3t napísal:Takze nakoniec v tej RAVke nema GPS modul, za ktoreho namontovanie sa plati okolo 600E, takze sa rozhodol kupit nejaku externu navigaciu.
-
hojko
Site Admin
minik460: Kto a kde pisal o tom, ze sa za kazdu aktualizaciu plati 600 eur??? Sumu 600 eur pozaduju za zabudovanie GPS prijmaca do auta, anteny, pripadne riadiacej jednotky a spojazdnenie tychto veci.