V prvom rade sa ospravedlňujem ak som túto tému zaradil do zlého oddelenia ale nevedel som ani ja kde sa mam opýtať. pretože síce sa jedná o auto moto je to skôr otázka pre odborníkov na PC.
Takže môj problém.
Mám autoradio s GPS NEXUS - je to originálne rádio ktoré sa montovalo do škoda octavia 2. (na googli je veľa linkov prípadne pripnem manuál).
No dané autorádio používa pri navigovaní mapy uložené na CD. Ja sa teda chcem spýtať.
Nedalo by sa na konektor pre CD mechaniku napojiť klasický HDD z notebooku a tam nahrať mapy? Tým by som odbúral to, že navigácia seká pri navigovaní pretože dáta sa čítajú z CD. (nejako to poprepájať)
Neviem či to nie je blbosť moja otázka ale zdá sa mi to reálne pretože na niektorých notebookoch sa vyťahuje mechanika a dáva sa tam HDD a naopak.
Neriešim teraz umiestnenie HDD pretože ten by som dal mimo rádia a tak isto prepínanie medzi mechanikou (čo je v rádiu štandardne) a HDD by som asi riešil nejakým prepínačom, že raz jedno raz druhé.
Teraz by som vás chcel poprosiť o Vaše rady či by to šlo nejaká cena alebo čo k tomu treba zistiť alebo zabezpečiť.
PS nezavrhujte ma hneď som len obyčajný človek a ako sa hovorí lajk