STK, EK

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
erytrocyt
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: STK, EK

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Kibo napísal:Ako otváraš dvere? :) Ak je to len dáky krycí plast a dvere idú bez problémov otvoriť, nebudú to riešiť...
A ak to budú riešiť, držhubné vo výške 15€ to vyrieši :psssst:
chrobakos
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chrobakos »

Ahoj,
v maji mi skoncila STK a EK. Studujem v brne a po skuskach idem na slovensko, lebo tu to s STK asi neporiesim.

Ak ma zastavia policajti, pomoze mi ak im poviem "ved idem si na slovensko teraz spravit STK" ? Co mi pripadne hrozi ak ma chytia?

dik
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

nie, nepomôže. Mal si si ju spraviť v predstihu. A hrozí ti pokuta + zadržanie TP (aspoň tak som našiel na nete)
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Lubenečko »

JJ ... vyhrozia sa najprv odobratím TP a následne pristúpiš na pokutu :)

//autoeditácia príspevku (14 Jún 2012, 17:34)
"Ty debil ked ti berie tp, tak ti zaroven dava aj pokutu. Takze neodobratie tp je jeho dobra vola. "
Karmista čítaj :D ... veď píšem, že ti najprv pohrozia ... a následne dajú len pokutu, aby vyzerali, že akí sú dobrí :) (aspon taka bola moja skusenost)
melonSVK
King
King

Príspevok od používateľa melonSVK »

chrobakos napísal:Ahoj,
v maji mi skoncila STK a EK. Studujem v brne a po skuskach idem na slovensko, lebo tu to s STK asi neporiesim.

Ak ma zastavia policajti, pomoze mi ak im poviem "ved idem si na slovensko teraz spravit STK" ? Co mi pripadne hrozi ak ma chytia?

dik
Mne sa tiež v podstate nevedomky podarilo ísť do Brna bez STK (nešiel som svojim autom) ale dikybohu ma nezastavili cestou. Tiež som tieto veci riešil a zisťoval, kamarát dostal 60€ a zobrali mu papiere kým si nevybaví STK, ďalší len pokutu atď. Teda záleží to fakt od policajta asi.

Na tvojom mieste by som si na cestu zvolil daždivý deň, to je menšia šanca že budú niekde stáť a zastavovať :D
tacosi
Moderátor
Moderátor
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tacosi »

Ja som sa prave teraz vratil z TK a EK.

Auto mam v poriadku,,,ale to som samozrejme vedel,okrem toho,ze som mal zaseknuty motorcek na sklapanie predneho svetla,ktorý som ale opravil a svetla si nastavoval doma sam.

No lekarnicka uz mala 1,5roka po expiracii a trojuholnik musi byt z nejakym pasom a schvalením z eú,a ja mam este klasicky,rozkladací.

Chyby samozrejme nejake napisat musel,,ale zas tam dal take,ze vola na capoch,,pritom su cerstvo menene na celej naprave,,dalej tlmice,,hlavne ze su nove,a proste take nezmysly :lol:

Mam diesel a cena tk+ek 38,20€
CHoBoT
Star
Star

Príspevok od používateľa CHoBoT »

hellou 18.1 ma caka stk a ek len mam problem ked zatiahnem rucnu tak po odbrzeni mi ostanie vysiet ale auto ide ok dalej len sa prehrieva brzda co by bolo ok ked by som vysiel z ek a stk tak si to uvolnim.. len to nestiham spravit dovtedy. budu zato buzerovat? ako testuju rucnu?
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

snad nie, nie je to az taka vazna zavada... ale zalezi aj od stanice a konkretneho mechanika... ja by som to vyskusal...
CHoBoT
Star
Star

jop tak to teda skusim :D ja len ci mam dat do vacku alebo nechat to tak :D
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

toto nie je nic zavazne, takze obalku az ked Ti to naznaci :wink: ale osobne by som mu nedal ani 10e, lacnejsie si to aj opravis... len ak potrebujes prejst kontrolou fakt rychlo...
CHoBoT
Star
Star

prave ze ma caka vymena brzdoveho strmena ci ako sa to vola.. co citam na fordclube asi chyba vsetkych mk3 aj ked su tam navody tak mozno skusim podla toho len nieje casu cez tyzden
k-u-l-i
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa k-u-l-i »

zdravim..

onedlho ma caka STK, EK..

STK sa az tak nebojim tam by to v celku malo byt v poho... hlavne sa mi robia vrasky z EK..

je to diesiel, ktory uz ma nieco odtocene...

cca ako dlho ide motor na max otacky ? kedze je to postarsi diesel nema este obmedzovac na volnobehu cize bude tocit kolko da a co som pocuval aj kolegov z roboty aj reci ohladne toho, tak boli uz viac pripady ze proste motor na EK klakol..

pri kontrole sedim a drzim pedal ja alebo je v tom technik a pridava si on ??
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

technik, on si tie otáčky potrebuje sledovať, a zároveň obsluhovať stanicu (cez otvorené okienko). S tebou by nemal ako komunikovať, keďže tam bude dosť hluk pri takých otáčkach (navyše bude otvorená kapota, čo ten hluk ešte zvýši). Tie maximálne otáčky ale neviem z kade máš. V protokole sa uvádzajú voľnobežné otáčky, a zvýšené otáčky. Pri týchto dvoch sa merajú jednotlivé hodnoty. Technik nestlačí plyn na podlahu až ručičku prilepí na koniec otáčkomera. On bude držať plyn tak, aby bol v červenej hranici. Nemá dôvod ísť do totálneho maxima aby motor vyskočil.

a ako dlho? No pár sekúnd, kým to namerá. Takých 20 povedzme. Problém je, že to nemusí vždy namerať optimálnu hodnotu. Potom technik skúsi znova. Z nejakého zákona je povinný spraviť aspoň tri merania, ak nevyhovuješ (u mňa robil hádam aj 15, snažil sa čo to dalo ale nie a nie namerať v zelenom. V servise vymenili sviečky, nejaké netesnosti vo výfukovom systéme a už v poriadku na prvé meranie)
jimmy_xp
King
King

Príspevok od používateľa jimmy_xp »

Keď natrafíš pardón za výraz na takého keketa akého som natrafil ja v Prešove tak zbohom. Debil sprostý, prišiel som na EK, keď napájal stroj na batériu tak to samozrejme prepóloval. Potom, keď to zapojil normálne tak mu ukazovalo na voľnobehu 7000 otáčok (mám diesla s max necelých 5 tis). Debil, videl, že to tak nemôže byť, tak skúšal rôzne blbosti ako všetko pozapínať, držať plyn na podlahe a aj tak nič z toho, vždy ukazovalo blbosti. Začal mudrovať, že mam zle dobíjanie. Prisam***u, ten keket mi držal aj minútu plyn na podlahe. A môj dízel už ma skoro 300 tisíc. Našťastie nič nestrelilo,EK som neprešiel. Išiel som v ten istý deň na inú EK, kde auto bez úplatku a bez problému prešlo (dobíjanie, otáčky, všetko 100%, emisie 1,1 pričom povolené bolo 1,77). Správal sa ako majster sveta, drzý kretén, aj k môjmu otcovi. Následne sme mu volali, že je idiot, že nech sa naučí merať, alebo si skontroluje prístroj. Vravím, našťastie nič nestrelilo, ale musel som po tom túrovani odísť, ostal len otec, lebo by tom tomu chumajovi asi jednu prije****l tam! Chystám sa v týchto dňoch spísať sťažnosť konkrétne na neho, že čo za debila tam zamestnávajú. Ak nepomôže, tak sa postarám o to, aby tá stanica mala peknú reklamu ;)
tacosi
Moderátor
Moderátor
Kontaktovať používateľa:

Inak je dobre vojst dnu z motorom zohriatym na prevadzovu teplotu.
Ak ju mat nebude,tak Vam budu motory drzat v otackach aj viac ako minutu,kym ju nedosiahne a nedokonci test.
k-u-l-i
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa k-u-l-i »

jimmy_xp napísal:Keď natrafíš pardón za výraz na takého keketa akého som natrafil ja v Prešove tak zbohom. Debil sprostý, prišiel som na EK, keď napájal stroj na batériu tak to samozrejme prepóloval. Potom, keď to zapojil normálne tak mu ukazovalo na voľnobehu 7000 otáčok (mám diesla s max necelých 5 tis). Debil, videl, že to tak nemôže byť, tak skúšal rôzne blbosti ako všetko pozapínať, držať plyn na podlahe a aj tak nič z toho, vždy ukazovalo blbosti. Začal mudrovať, že mam zle dobíjanie. Prisam***u, ten keket mi držal aj minútu plyn na podlahe. A môj dízel už ma skoro 300 tisíc. Našťastie nič nestrelilo,EK som neprešiel. Išiel som v ten istý deň na inú EK, kde auto bez úplatku a bez problému prešlo (dobíjanie, otáčky, všetko 100%, emisie 1,1 pričom povolené bolo 1,77). Správal sa ako majster sveta, drzý kretén, aj k môjmu otcovi. Následne sme mu volali, že je idiot, že nech sa naučí merať, alebo si skontroluje prístroj. Vravím, našťastie nič nestrelilo, ale musel som po tom túrovani odísť, ostal len otec, lebo by tom tomu chumajovi asi jednu prije****l tam! Chystám sa v týchto dňoch spísať sťažnosť konkrétne na neho, že čo za debila tam zamestnávajú. Ak nepomôže, tak sa postarám o to, aby tá stanica mala peknú reklamu ;)

na ktorej stanici to bolo ? aj ja som z Presova...ked nechces napisat tu tak napis bud tak obry do SS diky
jimmy_xp
King
King

Príspevok od používateľa jimmy_xp »

tacosi neboj sa, hlúpy teda nie som, aby som tam šiel so studeným motorom. Aj pred bránou je napísané, že pred EK zohriať motor (aj keď poznám takých, čo vypnú motor a tlačia auto). Ja som pred EK spravil takmer 40km + celý čas čo som stál v rade som mal naštartované auto.
k-u-l-i máš to v SS, nechcem takto verejne, aby z toho nakoniec nebolo hanobenie "dobrého" mena spoločnosti...
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Sem-tam mi zasekne otáčky na 2000 najma na 1-ke, na volnobehu ani nie a po pridaní plynu potom hned klesnu...
Hadam prejdem ne? :P
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

keď len sem-tam tak možno to nebude v čase merania a prejdeš :) Inak to záleží od technika, či to vyhádaš. Nenašiel som nič, kde by sa takýto prípad spomínal takže ťažko povedať.

Inak tu je pekný prehľad čo sa meria a ako meranie prebieha: http://www.rybiansky.szm.com/stk.pdf
tacosi
Moderátor
Moderátor
Kontaktovať používateľa:

jimmy_xp Nebolo to adresovane Tebe,ale vseobecne.
Napísať odpoveď