Doctor Who

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
Bad.boy
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Doctor Who

Príspevok od používateľa Bad.boy »

Dost ma prekvapilo ze tu neni tema o tomto pomerne znamom seriali takze:

CSFD: http://www.csfd.cz/film/218647-pan-casu/
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0436992/
TV: http://www.tv.com/shows/doctor-who-2005/
Titulky: http://www.titulky.com/index.php?Fulltext=doctor+who

Pokračování klasického anglického sci-fi seriálu, který se natáčel v letech 1963-1989. Devatenáctiletá Londýňanka Rose Tyler (Billie Piper) žije jednotvárný život prodavačky v obchodním domě s oblečením a nevidí před sebou jinou budoucnost. To se změní ve chvíli, kdy ji po zavíračce ve skladu napadnou oživlé figuríny. Zachrání ji záhadný muž, který se představí jako Doktor. Má neobvyklé znalosti a odlišné vnímání časoprostoru, než ostatní lidé. Rose na něj naráží znovu a znovu a ocitá se uprostřed boje o budoucnost lidstva, o kterém lidé ještě nevědí.

Ani Doktor není, co se zpočátku zdál; prochází dějinami, aniž by zestárl, a kde se objeví, tam se schyluje ke katastrofě. Ve skutečnosti pochází z rasy Timelordů, kteří kdysi dávno cestovali prostorem a časem v lodích Tardis (cestuje v poslední z nich) a dohlíželi na nerušený vývoj mladších civilizací. Prohráli však v Časových válkách a jejich domovská planeta byla zpustošena. Doktor zřejmě přežil jako jediný a v poslední prastaré a občas poruchové Tardis cestuje dějinami Země a je "stále na odchodu". Tardis je vybavena chameleoním okruhem, který je ale porouchaný a tak loď stále vypadá jako modrá britská policejní budka z 60. let, zevnitř o hodně větší než zvenku. Doktor málokdy cestuje sám, a tak Rose nabídne, aby se k němu připojila...

Momentalne som na 4 serii a musim povedat ze serial je fakt super. Prva seria je len na rozbeh a naplno
Spoiler
s prichodom *noveho* doktora
sa serial ukaze v 2 serii a drzi kvalitu stale hore. Efekty su sice cheesy ale vobec to nicomu nevadi a serial je velmi vtipny :) Pokial mate radi sci-fi o cestovani v case (a ze sa cestuje do minulosti ale aj trilion rokov dopredu:)) vrelo odporucam.
Maki
Darca
Darca

Re: Doctor Who

Príspevok od používateľa Maki »

ja sa už neviem dočkať 7. série...
Sarger
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Sarger »

Videl som pilot a veru moc ma to nenadchlo (a to mám sci-fi/fantasy žáner moc rád). Možno tomu dám časom šancu, ale mmntálne nie je dôvod. Čoby nie keď mám rozpozeraných asi 15 seriálov lol....
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

O tomto seriály som už dosť počul, no nikdy ho nevidel. A na to koľko sa o ňom hovorí sa tiež čudujem, že až teraz má tu na Hojkovi vlastnú tému. Dnes večer si pozriem pilot, prípadne aj druhú časť, a uvidím, či ma to aspoň trochu chytí. Námet sa mi páči. :)
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Ja som zacal pozerat asi pred rokom 5,6 seriu, kludne to staci, kedze doktor sa meni. Vtedy som celu 5 seriu potrel za tyzden A doteraz som si 1,2,3,4 seriu nepozrel a ani mi to nechyba, zacal som 1. 2. cas 1. serie ale nebavilo am to ako 5. a 6., ma to super hudbu, dobry pribeh, ktory sa rozuzli ku koncu serie, je tam aj vtip. + Karen Gillan, aj ked 7 seriu len do Vianoc, potom nova herecka, ktorá mi nepride moc sympaticka. Casti, ktore robi Moffat, su extra zauzlovane :D

//Oh karmista karmista :D, na pribeh sa chytam, urcite viac ako ty, s pribehom som oboznameny.
Mozem povedat to iste o tebe, kedze pochybujem, ze si videl od prveho doctora.
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Old Dirty Bastard »

Pascalwb napísal:Ja som zacal pozerat asi pred rokom 5,6 seriu, kludne to staci, kedze doktor sa meni.
:o
pokiaľ si nevidel prvé štyri série z tohto nového štartu nerátajúc starý seriál, tak si prišiel o jedného skvelého doktora (10) a jednu dobrú spoločníčku.
k tým zauzľovaniam, človeče.. netuším ktorý seriál je viac, kam sa hrabe trebárs lost, heh. ale čím ďalej z toho robia väčší guláš a človek sa občas až diví čo všetko ich napadne. každopádne hlášky doktora a celý jeho prístup a pohľad na svet sú na nezaplatenie.
a btw, s niektorými postavami a nepriateľmi sa stretal už v predošlých podobách, napr. s takou river song trebárs :wink: a ak si nevidel tie prvé série, tak napr. nevieš čo ju nakoniec čaká..
Pascalwb
Addict
Addict

:-D Nejak mi je nesympaticky ten 10 doktor, ale sestra to videla, tak mi to strucne povedala :). Mozno niekedy ked budes cas :D si kuknem, ale to som si hovoril uz minule leto.
Maki
Darca
Darca

10. doktor bol David Tennant nie? ti dám taký nesympatický... nič proti Mattovi Smithovi, ale David je najlepší doktor...
Sarger
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Sarger »

Ak si nájde nejaký fanúšik doktora čas, mohol by rozpísať vlastne o čom seriál je, koľko bolo doktorov a pod. hlavné prvky nech to tu je. (Popis s csfd je fajn, ale nie je to ono)
Maki
Darca
Darca

starú sériu => prvých 8 doktorov som nevidel...

o čo tam ide... Doktor je z rasy timelordov, ktorý cestuje časom a priestorom v svojej TARDIS... má 12 "životov" - keď je smrteľne ranený, dokáže sa regenerovať, vtedy úplne zmení svoj vzhľad a správanie... v každej sérii mal nejakú companion (ach ako mi chýba blonďatá Billie Piper, aj keď zrzka Amy je diel od dielu lepšia), ktorá cestuje s ním.. cestuje po planétach, v čase sem a tam, rieši problémy, bojuje proti cybermenom, dalekom a tak... má to inteligentný humor, charizmu.... áno, efekty aspoň prvé 2 série oničom, ale potom keď do toho štúdio začalo sypať viac peňazí, tak sa to zlepšilo... a scenárista Steven Moffat je strašné hovado... rozvíjať nejaké zápletky cez 7 sérií je hardcore...

ono... treba prežiť prvú sériu nového seriálu a potom už to je super... ale treba kuknúť aj tú prvú a taktiež špeciály medzi sériami...
Pascalwb
Addict
Addict

Maki. Mne nejak nesadol, ale moze to byt tym, ze 5tu seriu som videl prvu. Matt hra takeho viac sibnutého doktora, a myslím, ze sa to k nemu aj hodí.
Wishmaster
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Wishmaster »

Pozrel som si par casti prvej serie, ale to prv dam pauzu nejakym amickym serialom, pretoze britska produkcia co sa tyka filmov a serialov je uplne nieco ine :)))
Hensym
VIP
VIP

Mal som sem napísať po pozretí pilota. Dnes som dopozeral 11. časť prvej série (toho nového seriálu, 2005), takže asi viete ako som na tom. Strašne ma to chytilo. :) Teším sa na každý ďalší diel. Spokojnosť.
Bad.boy
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Bad.boy »

Ja som skukol prve 3 casti 5 serie a pocity zmiesane. Nova spolocnicka je fakt sexy ale Doctor... Tennant mi prirastol k srdcu a bol bohovy a tak si velmi tazko zvykam no noveho. Dufam ze este budu kolabovat paralelne vesmiry do seba aby sa znova objavila Rose :)
Maki
Darca
Darca

Amy je nom nom nom... zrzka, škótka a je cute... a Matt Smith sa na doktora síce neskutočne hodí, ale po Davidovi som si na neho dlho zvykal...
Pascalwb
Addict
Addict

A co hovorite na nasledovnicku

Mne sa moc nepozdava, ako pekna je, ale neviem si ju tam predstavit
SamanthaMM
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa SamanthaMM »

Doctor Who je asi to najlepšie z britských seriálov, teraz už chápem, prečo je Tardis taká legenda. každý doktor a každá séria má dačo do seba a to som videla iba prvé štyri - a na piatu a šiestu sa nehorázne teším, lebo Matt Smith vyzerá mňamkovo :D hoci Tennant bol a bude podľa mňa najlepším doktorom všetkých čias... dúfam, že tento seriál bude mať minimálne toľko častí čo pôvodná verzia
deszka3
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa deszka3 »

Ja som začal tento seriál pozerať od 2005 a veľmi sa mi to páčilo,nidky to nebolo nudné ale časom som sa vzdialil od tohto seriálu.Asi pred rokom som mu zas prišiel na chuť,lenže vtedy už bol ten nový 11. doktor ktorý mi vobec nešmakuje a ani jeho spoločníčka aj keď príbeh je dobrý a stále som toho názoru,že 10. doktor bol zatiaľ najlepší a hral to veľmi dobre.
Pascalwb
Addict
Addict

Mne tam uplne 11. sadol, proste sa tam hodi, nenormalny, sialeny atd.. a Karen bola k tomu este Hot, tato nova mi tam nejako moc nepasuje.

http://doctorwho.cz/novinka/novy-tym-tardis
Hensym
VIP
VIP

Ja to mám rozpozerané, ale musím vyzdvihnúť jednu epizódu, ktorú som práve skončil. S04E11 nového seriálu, absolútne geniálne. Samozrejme musíte mať odpozerané všetky predošlé. :) Milujem tématiku motýlieho efektu, a obzvlášť v kabáte Doctor Who vyzerala perfektne. :)
Napísať odpoveď