kolko maju BD tok? 20Mb/s ?
Multimedialny prehravac k TV
Re: Multimedialny prehravac k TV
USB ma max datovy tok 480 Mb/s
-
Ryan Giggs
VIP
Ako mas napisane vyssie, na blue ray staci usb 2 viac nez dostatocne. Ake usb ma myslis 99% MMC prehravacov? Aj take ktore zvladaju 3D?
Taky Xtreamer Ultra je htpc. Alebo aj nejaky Zotac, Asrock Ion, Acer Revo... A kupis ich do 300€ v pohode.
A ak vyslovene trvaš na obyčajnom prehravači, tak napr. nejaky Xtreamer Prodigy, eGreat EG-R300Pro s internym 2 TB HDD... pripadne ak HDD nepotrebuješ, tak su aj bez. A vyjde ťa to do 150€.
Taky Xtreamer Ultra je htpc. Alebo aj nejaky Zotac, Asrock Ion, Acer Revo... A kupis ich do 300€ v pohode.
A ak vyslovene trvaš na obyčajnom prehravači, tak napr. nejaky Xtreamer Prodigy, eGreat EG-R300Pro s internym 2 TB HDD... pripadne ak HDD nepotrebuješ, tak su aj bez. A vyjde ťa to do 150€.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Samozrejme, ze bude stihat. Maximalny bitrate je 54mbit, to je v prepocte 6,75MB/s. Taku rychlost zvladne v pohode aj vacsina starsich USB klucov. Pri USB 2.0 je maximalna prenosova rychlost 30-35 MB/s, takze je tam velka rezerva.
okey takze podla Vas, mal by som skor uvazovat o htpc neviem preco ale mam urcite pochybnosti ohladom toho kedze to ma podobny hw ako moj netbook alebo aj starsi notebook a pri tom ak si chcem na nich pustit .mkv format tak to je katastorfa,nema to nahodou aj vacsiu spotrebu ako neake mmc?
spotrebu to ma urcite vasciu ale stale to je do 150W a to sa moc na koncorocnom vyuctovani moc neprejavi
co sa tyka vykonu prehravania 1080p mkv tak pohoda...sam som si poskladal NASko za cca 270 a prehra to uplne vsetko (samsung demo uz nie samozrejme)
fici mi to na Celerone G530 takze prakticky by som z toho mohol spravit aj HTPC ale s tym sa mi nechce babrat a mam radsej pohodlne PCH a ziadnu starost
co sa tyka vykonu prehravania 1080p mkv tak pohoda...sam som si poskladal NASko za cca 270 a prehra to uplne vsetko (samsung demo uz nie samozrejme)
fici mi to na Celerone G530 takze prakticky by som z toho mohol spravit aj HTPC ale s tym sa mi nechce babrat a mam radsej pohodlne PCH a ziadnu starost
-
Ryan Giggs
VIP
Vsetky tie HTPC maju relativne vykonne HW. Toto urcite nemoze mat problem s full hd videom.
no dobre dam na vase rady predsa vskusenejsich chlapikov a pustim sa to htpc
teraz by som potrreboval poradit ale pomoct
ci sa oplati to "drbkat" sa stym sam ale kupit hotovy vyrobok?
uz som trochu aj pohladal a nasiel som celkom slusnu dosku nato E45M1-M PRO co vy nato?
teraz by som potrreboval poradit ale pomoct
uz som trochu aj pohladal a nasiel som celkom slusnu dosku nato E45M1-M PRO co vy nato?
-
Ryan Giggs
VIP
To mas ako s PC. Ked si to vyskladas, vyhoda je ze si tam vyberies komponenty ake chces ty.
Kazdopadne htpc ma oproti prehravacu kopu vyhod, kedze je to v podstate obycajny pc. Takze vsetko bude funkcne na 100%, ziadne polovicate riesenia aku u mmc. A vyhoda je aj moznost upgradu na vykonnejsi.
Nevyhodou je akurat pripadna vyssia hlucnost (ak sa nepostavi nejaky tichy).
Kazdopadne htpc ma oproti prehravacu kopu vyhod, kedze je to v podstate obycajny pc. Takze vsetko bude funkcne na 100%, ziadne polovicate riesenia aku u mmc. A vyhoda je aj moznost upgradu na vykonnejsi.
Nevyhodou je akurat pripadna vyssia hlucnost (ak sa nepostavi nejaky tichy).
@daffon
s ATX doskou to budes mat troska velke nie?
s ATX doskou to budes mat troska velke nie?
-
hojko
Site Admin
Podla mna zbytocne spekulujes s dakym HTPC, to co potrebujes zvladne dnes uz vacsina prehravacov v cene okolo 100 eur a nejake to 3D je podla mna zbytocnost, teda aspon zatial. Urcite by som to riesil len prehravacom a pripojil k tomu napr. 1TB disk, ci uz vstavany 3,5 palcovy a nahraval tam veci cez LAN siet alebo potom externy na USB 2.0.
-
Ryan Giggs
VIP
Nevidim dôvod, prečo by to malo byť zbytočne. Keď si porovnaš vyhody a nevyhody oboch riešeni. Sice väčšinu požiadaviek MMC zvlada, ale s HTPC ziska nemalo navyše. A hlavne ak to dovoľuje rozpočet.
treba si ale zratat kolko je jedna a jedna inac povedane ci to htpc vyuzije
-
Ryan Giggs
VIP
A prečo by nemal?
co vravite na Zotac ZBOX ?alebo mate moznost poradit nieco lepsie,lebo ako vravi Ryan Giggs
je to ovela sirsie vyuzistie ako mmc
je to ovela sirsie vyuzistie ako mmc
@Ryan Giggs
nevravim ze by nemal ale aby sa sam rozhodol
nevravim ze by nemal ale aby sa sam rozhodol
-
hojko
Site Admin
Ryan Giggs: Pretoze Blu-ray atd... prehra aj na prehravaci za 100 eur, rovnako tak v pripade Xtreamer/eGreat ziska xLiveCZ so streamom, archivom atd... a teda sa to dost vyrovna HTPC, ale je to v tretinovej cene. Minusom je asi 3D, ale to je podla mna este len buducnost a pre mna aj zbytocnost.
-
Ryan Giggs
VIP
Lenze on ma rozpocet 300 eur. Na to nejak stale zabudas. Ano moze mat MMC aj za stovku ktore bude ako-tak fungovat, ale preco ked moze mat nieco podstatne viac? Plnohodnotny web, 100% pouzitelne dlna, pohodlie ovladania, moznost upgrade....
S MMC bude vzdy riesit nejake problemy, s pc nie. Preco zvolit lepsie riesenie, ked mozem mat horsie, vsak?!
S MMC bude vzdy riesit nejake problemy, s pc nie. Preco zvolit lepsie riesenie, ked mozem mat horsie, vsak?!
chlapi nehadajte sa tu
ja som Vas iba poprosil o radu..aby som vas uviedol do obrazu mam full hd plazmu k tomu panasonic BD-110 a 4 externe HDD po 500GB plne filmov vacsinou su to mkv-cka ale HD divx a aj niektore iso Blueray problem mi nastal v tom ze vsetky su formatovane na NTFS koli velkosti a telka a BD prehravac sice usb vstup maju lenze nepodporuju disky ani kluce ktore su takto fomrmatovane iba FAT 32 a tam by som asi horko tazko dostal 15 Gb film cize som chcel poriesit nejaky mmc aby mi to vsetko pekne krasne fungovalo a pritom som hladal aj ieco na com byy sa teoret. dalo zahrat aj hry lenze ako vravel Ryan Giggs a asi aj ma pravdu vyhodnejse by bolo htpc (o ktorych som doteraz nemal ani sajnu
)...taze asi tak
priamo na TV nema zmysel skusat pustat fullhd film, zbytocne clovek pri tom zosedivie a zostarne o 10 rokov
-
Ryan Giggs
VIP
Nikto sa tu nehada.
NTFS sice nepodporuje, ale TV od Panaka podporuju exFat. A tam dostaneš 15 GB subor bez problemov. Tym padom tam väčšinu filmov prehraš. Zaleži na konkretnom modeli.
NTFS sice nepodporuje, ale TV od Panaka podporuju exFat. A tam dostaneš 15 GB subor bez problemov. Tym padom tam väčšinu filmov prehraš. Zaleži na konkretnom modeli.