na vianoce som si doprial novy pc, skladal som ho hlavne na nizku cenu a tak mi vyslo toto:
doska Asrock M3N78D
ram 2x corsair xms3 8gb kit spolu 4x4gb
cpu starsi AMD Athlon II 440 x3 3ghz socket AM3
stale mi hadzalo bsod tak som zacal patrat a zistil som ze je vadna jedna ramka. tak som siel zreklamovat cely kit, dali mi nove no ked som ich zapojil a nahodil memtest tak mi znovu hadzalo chyby. je mozne ze to je doskou alebo procakom?
ked mam zapojene len 2 co neboli reklamovane tak to ide OK. jedine co som neskusal je prehodit ramky z 1 a 2 na 3 a 4 slot. cim to moze byt??
memtest ukazuje chybu
-
Thommas
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: memtest ukazuje chybu
Skús po kuse otestovať všetky, potom jednu vo všetkých slotoch.
testujem tie dve dobre v slotoch v ktorych som mal vadne a zatial ziadna chyba.. 27%
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Fúha, odídený Corsair? To je dosť zlá karma. Ja som zažil za celý svoj život len jedného zlého corsaira a to toho, ktorého som poslal poštou, ako kit a nezabalil som to poriadne. Tak som jedného vyhúlil. Ako napísal UglyFace, vyskúšaj iné sloty, sprav celý wall 2-3x.
mno prvy krat ked som to daval na reklamaciu tak som kontroloval kazdu ramku zvlast v prvom slote a jedna bola vadna.. teraz znova.. je mozne ze tie ramky nechcu sadnut 4 vedla seba?
zaujimave je ze stale ta ista nefunguje a to je 4. a pritom ten slot je OK
ukazuje chyby pri 4 teste.
3. ramka 1 chyba pri 6 teste v 2 slote, este ju otestujem v 1.slote
zaujimave je ze stale ta ista nefunguje a to je 4. a pritom ten slot je OK
ukazuje chyby pri 4 teste.
3. ramka 1 chyba pri 6 teste v 2 slote, este ju otestujem v 1.slote
Tiež som mal svojho času problém s Corsairkami.. ale reklamácia všetko vyriešila. Žeby Ti vyreklamovali opäť zlé.. až príliš veľká náhoda. Skús ich rôzne otestovať.. aj po jednom.. ak jedna ramka bude stále hádzať chyby, tak je určite opäť vadná - opäť reklamácia. Pre istotu ju však skús otestovať aj v inom kompe.
A nezabudni v biose nastaviť defaultné parametre..
A nezabudni v biose nastaviť defaultné parametre..