Srdce alebo rozum?

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
Jessy3522
Amateur
Amateur

Srdce alebo rozum?

Príspevok od používateľa Jessy3522 »

Ahojte všetci :) Rozhodujem sa už dlho, ale ešte stále som nedošla k záveru. Začnem od začiatku: Keď som mala 14 rokov, dala som sa dokopy s jednym chlapcom....kedže bol o dosť starší, začalo to neskôr škrípať, spočiatku som mu tolerovala chorobnú žiarlivosť, keď si vypil tak bol ako zmyslov zbavený a nakoniec po 4 rokoch som ho nechala. Veľa veci som kvôli nemu obetovala, a tak som si povedala, že sa druhý krát kvôli chlapcovi takto obmedzovať nebudem. Rozhodla som sa, že keď skončím školu, pôjdem preč, veľmi ma ťahalo ísť študovať do Prahy. Prešiel rok a ja som spoznávala ľudí okolo seba, nápadníkov bolo až až ale ja som nedokázala ani jedného z nich ľúbiť, navyše som si povedala že kym nezmaturujem, nezačnem další vzťah...hlavne kvôli tomu že som plánovala ísť po škole mimo SR :) a tak som mala len kamarátstva....potom sa mi ozval jeden chlapec, s ktorým som kedysi chodila ešte do škôlky, hrávali sme sa, on bol o rok starší a tak odišiel do školy, odvtedy sme sa nikdy ani len nerozprávali. On prakticky si ani nepamätal že sme spolu chodili do škôlky....keď sa mi potom ozval po toľkých rokoch, ja osm s ním ani nechcela ísť von, pretože čo som tak z počutia vedela, tak že mal veľa dievčat, tak som si urobila nanho názor, atď...asi viete :) kedže bol neoblomný, napokon som s ním išla raz von, rozprávali sme sa, o všeličom možnom, bežné veci :) bolo nám fajn...potom som išla další a další a další krát. :) po čase som si uvedomila, že k nemu asi niečo cítim, ale nechcela som si to priznať, ani keby neviem čo...vždy som tom udržiavala na úrovni - kamarástvo- aj ked som si už asi aj uvedomovala že to prerastá do niečoho viac....napokon sme spolu začali chodiť, ale ja som to brala skôr ako takú letnú lásku, pretože som neverila že mu to vydrží so mnou dlhšie :)....za to leto sme mali spolu kopu zážitkov, výletov a bolo nám fajn, vždy sme sa mali o čom rozprávať, avšak moji rodičia mi bránili...nepriajli si aby som s ním chodila...ale to oni nechcú nikoho ku mne...v tom čase som už maturovala a dávala som si prihlášky na školy, jednu do Prahy, druhú do Košíc. On o tom vedel ...samozrejme mi povedal že nechce aby som išla preč...ale raz sa vyjadril tak že ked pôjdem ja, pôjdeme spolu, inokedy že ostanme tu, osamostatníme sa a tak. :) na počudovanie, prešiel rok, čo sme spolu a ja ho milujem stále, on mňa tiež, rozumieme si, tie hádky čo sme za ten rok mali to sa dá spočítať na jednej ruke a to tiež boli také škriepky decké, 10 minútové .) za ten rok som zisitla, že predošlé 4 roky strávené s niekym iným som len "oddžubala" ...on je niečo iné, pozorný človek, ktorý myslí na všetko, ochotne pomôže, starostlivý, myslí na všetko, vo všetkom sa doplname, fakt niekedy mám pocit akoby sme boli stvorený jeden pre druhého.... proste takého človeka treba hľadať....a tu je ten kameň úrazu...prijali ma na výšku do Prahy, aj do KE, keď mi iprišiel list z Prahy, bola som najšťastnejšia, nič viac som si neželala, len odísť raz preč, študovať tam...a aj keď som okúsila len na pár dní ten život tam, ešte viac sa vo mne túžba prebudila....ale...tu je to ale, keď on mi povedal, že ak pôjdem tam, zrejme to medzi nami skončí, pretože on si nemôže dovoliť ísť tam, tu má dobre platenú robotu, a dávať 5 rokov v Prahe peniaze za nájom + Praha sama o sebe je drahá, sa fakt neoplatí...keď tu by mu to vychádzalo lepšie...+ ja tam budem na intráku, študentský život, že určite nanho zabudnem, lebo na dialku to by išlo ťažko a bla bla bla....teraz neiviem ozaj čo mam robiť, či sa riadiť srdcom, myslieť na to, že takého chlapca mám kt. možno už ani nestretnem, ostať tu len kvôli nemu /pretože mňa KE vôbec neťahajú(, alebo sa zrieknúť lásky a odísť preč, kam som vždy chcela, čo bol môj sen......?? čo ak odídem a budem ľutovať, alebo čo ak ostanem a nám to po čase začne nedajbože škrípať a po niekoľkých rokoch nám to skončí...a potom si budem donekonečna vyčítať, že som zase urobila tú chybu že som bola zaslepená láskou a urobila niečo, čo by som sa iných okolnosti nespravila?? Sľúbila som mu, že ho už nebudem nechávať v strese, čo bude s nami ďalej a poviem mu ako som sa rozhodla / on verí že ostávam na SR/...ale ja sa neviem dopracovať k rozhodnutiu...som zmätená, milujem ho, on mňa tiež...a to veľmi....až mi srdce trhá, že by som mu mala urobiť to, že ho nechám kvôli škole :/....chcela som aby sme tam išli spolu, žili v podnájme...ale...ozaj sa to asi nedá..aj ked ja hovorím, že ak sa chce, dá sa všetko :/....neraz sme hovorili o našej budúcnosti o tom, že vezme úver a začne staviať dom, aby sme mali svoje a konečne mohli byť normálne spolu....atd....asi som sa rozpísala až až a už asi aj vy máte z toho miš-maš :) ale musela som sa vykecať, lebo už neviem ozaj si sama rady neviem :/
)
Nazdy
Amateur
Amateur

Re: Srdce alebo rozum?

Príspevok od používateľa Nazdy »

ja si myslim ze laska by mala predcit vsetko...studium peniaze rodina... proste toto vsetko je jedno ale laska je daco ine to sa nemoze stym porovnavat.

ale uteba vidim ze niesi si si ista tak urcite by som teraz na tvojom mieste volil rozum ako srdce lebo pak popalis ...a tak :smt006
TommyHot
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

Z vlastnej skusenosti viem, ze vztahy na dialku mozu fungovat. Moja priatelka sice bola odomna len do 100km ale aj tak sme sa videli prevazne len cez vikendy. Cim menej som ju videl, tym viac mi chybala a tym viac sme si vazili jeden druheho. Tiez bola na intraku a sice to nie vzdy bolo idealne, dalo sa to prezit. Paradoxne, ked som prestahoval za nou do BA, tak sa to vsetko zacalo srat a uz sme sa nevideli ani cez tie vikendy :)

Byt tebou, urcite idem do Prahy. Chlapov este stretnes habadej, no studovat uz tak lahko nebudes, hlavne ked zacnes chodit do prace.

Btw odkial si? Ked pojdes studovat do KE, nebudete spolu chodit na dialku?
Billy
Star
Star

Príspevok od používateľa Billy »

Mozes ostat studovat v KE, a ak by vo vasom vztahu nastali problemy, mozes po ukonceni 1. alebo 2. rocnika prestupit na univerzitu do Prahy (ak sa to da, neviem co ides studovat).
Nazdy
Amateur
Amateur

vztahy na dialku zabudni :twisted:
to nema absolutne perspektivu dobuducna a aj tak ti to krachne...si mlada studuj buduj pracuj hlavne na sebe a uvidis ze ono to pride samo...citis sa byt neista nedoverciva a velmi ovplyvnitelna takze sa riad rozumom pretoze ked sa budes riadit srdcom co je lepsie ako rozumom tak sa v tomto pripade popalis...
jedine je tu este taka moznost ze sa dohodnete napriklad ze presne stvrtok a sobotu budete na skype o 00:00 presne a budete sa rosrpavat napriklad 2 hodiny ... ale vzdy by to malo platit...ked nie tak... :smt006
etc.
Professional
Professional

Príspevok od používateľa etc. »

Koľko máš? 19? A už si myslíš že spolu budete navždy? :roll: Nebuď naivná... Ja na tvojom mieste by som išiel do Prahy a keď si našiel robotu v Ke, tak si nemyslím že by si v Prahe nenašiel...
Jessy3522
Amateur
Amateur

No..ďakujem všetkým za rady...jj je to tak, tiež mi rozum hovorí áno som mladá na to aby som vedela povedať či mi nejaký vzťah vydrží na celý život...áno mám 19, a som z okolia KE, na strednu školu som dochádzala do KE, čiže som to mala takmer za rohom...práve toho sa bojím že kedže sme spolu len ten 1 rok..ano teraz je to super, milujeme sa čo ja viem čo všetko...ale čo ja viem čo príde po dalšom roku,..a dalšom...a omrzí ma to, čo ak sa niečo zmení, človek nikdy nevie a hlavne v takomto veku, preto to veľmi zvažujem...na jednej strane si neviem predstaviť život bez neho a na druhej strane ma bude velmi dlho štvať ak by som zahodila šancu odísť študovať preč...ved to som tieť chcela vždy...a naskytla sa mi príležitosť...mnohí o takejto šanci len snívajú a ja ju mám na dosah ruky :( preto som si pýtala rady starších a skúsenejších aspon trošku...

//autoeditácia príspevku (01 Júl 2012, 17:11)
..taktiež mi aj viacerí odporúčali alternatívu, kt. tu bola spomenutá, že ostať v KE a v prípade ak by nieoč nastalo odísť po prvom druhom ročníku do Prahy...noo prakticky sú to takmer rovnaké smery, takže podľa mňa by sa to aj dalo....
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

pekne chod do Prahy, chlapov je vsade vela
o rok sa rozidete a tvoja tuzba po lepsom studiu sa uz nikdy nenaplni
Nazdy
Amateur
Amateur

ale zase na druhej strane... :?:
co ked vystudujes vyjdes zo skoly s 5 papiermi a na prechode ta zrazi auto a budes dozivotne na voziku :twisted: potom nebudes mat ani frajera ani skolu (teda budes ale na dve veci)...no jo je to v tvojich rukach :smt015

hlavne ty musis vediet :smt049
hd_
King
King

Príspevok od používateľa hd_ »

Zisti si, či je možná alternatíva prestupu po 1-2 rokoch do Prahy. Ak áno, tak to máš prakticky najlepšie možné východisko, pretože väčšinou medzi srdcom a rozumom nie je žiadna naozaj rozumná hranica. :)
lumir
King
King

Príspevok od používateľa lumir »

skola
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

Nazdy napísal:ja si myslim ze laska by mala predcit vsetko...studium peniaze rodina... proste toto vsetko je jedno ale laska je daco ine to sa nemoze stym porovnavat.
toto je krásne, tak jej radíš aby ostala, že láska má predčiť všetko. A on nemôže ísť za ňou? Veď láska má predčiť všetko, nech kašle na prácu, nájde si nejakú tam v prahe. Prečo sa má prispôsobiť ona keď on nemôže?
Nazdy
Amateur
Amateur

Je predčasné prím vravieť ked on je vtom že bude na sr. :twisted:
Jessy3522
Amateur
Amateur

...najprv som bola rozhodnutá, že idem tam...išla som tam na pár dní (v prahe), bola som bez neho pár dní aa bolo mi hrozne ked som si predstavila že tam mám byť bez neho...a zase on to isté...proste nevieme byť bez seba...už ma aj napadlo že možno keby som išla tam, tak nakoniec by za mnou došiel...ale čo ja viem...fakt je to pre mna ťažké lebo to srdiečko mi dosť do toho kafre a hoovorí aby som ostala...ale na druhej strane rozum mi hovorí aby som neblbla a túto šancu nepremrhala....
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

tak neblbni a studuj :)
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

ak ten vzťah má budúcnosť, tak to vydržíte. Nebudete prví ani poslední čo majú vzťah na diaľku. Vravíš že zarába, dokonca že dobre zarába tak preto nechce odísť, tak určite mu nemôže robiť problém prísť ťa raz za čas aj pozreť. Nemusí sa tam hneď sťahovať. Ty tiež budeš chodiť domov. Ak si to dobre rozplánujete, tak sa dá vidieť aj každý víkend, alebo raz za dva týždne.
Inak mi príde dosť divný. Nepoznám ho, tak nebudem súdiť. Ale chce zobrať úver a stavať dom, ale zobrať si dočasne podnájom nie. Miluje ťa, ale obmedzovať ťa v osobnostom raste mu neprekáža...
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

Jessy3522 preco by si sa mala prisposobavt ty jemu? on si pracu najde aj v Prahe, takze mu moze byt jedno kde budete. Ale ty chces ist studovat a nie je ti jedno kde.
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Ako uz mam kamosky 20rocne povydavane, takze ludom v dnesnej dobe trosku viac na hlavu co sa vztahov pripeka. Takze radim skolu. Potom si budes buchat hlavu o stenu, preco si bola taka blba. Na skole najdes tolko chlopov, ze na tohto aj zabudnes raz dva..
etc.
Professional
Professional

Príspevok od používateľa etc. »

Alebo nech si zoberie 2 týždne dovolenku, nech ide do prahy aj s tebou alebo aj bez teba.. (keď to vydržíte bez seba..) A nech si aspoň skúsi nájsť nejakú prácu. Nehovorím že si ju naisto nájde, ale nech to aspoň takto vyskúša. Príde mi to ako keby on pre vzťah nechcel nič obetovať. Teda v porovnaní s tebou, čo chceš podľa mňa obetovať dosť...
Jessy3522
Amateur
Amateur

No on síce povedal,že on ma nechce v ničom brzdiť, a že takto mu to príde, že ma brzdí.......bol v Prahe na pár dní, teraz v júni a pýtal sa známych na prácu, pre prípad že by som odišla a všetci mu povedali že "vraj" sa tam prepúšťa a čo ja viem čo..tak neviem či ho chceli odradiť...ale dosť ho to odradilo....potom mi povedal že mu prišla jedna ponuka z Čiech ale zarobil by toľko čo má v KE, že to sa mu neoplatí pri tých cenách čo sú v Prahe...neviem no ja skúsim sa s ním ešte porozprávať na tú tému, že či by tam neprišiel za mnou, príp. by sme skúsili fungovať na dialku aspon by to bola skúška pre náš vzťah a ak by to vydržalo, znamenalo by to, že to má perspektívu a ak nie, tak že to bol len omyl...hovorím, že ho strašne mám rada ..milujem ho a plánujem si s ním budúcnosť/ nieje to len pobavenie a tak/...ale po takej krátkej dobe si človek nieje istý ničím a hlavne ešte v takom veku keď dnešné vzťahy dlho nevydržia ani medzi od nás staršími ľuďmi...
Napísať odpoveď