Nový bazár
Re: Nový bazár
@audiotrack - to by platilo keby bolo užívateľom odobraté právo akokoľvek upravovať príspevky v bazári. Ale každý môže zatiaľ upravovať svoje príspevky v bazári. Na jednej strane je to dobré a na druhej sa to dá veľmi ľahko zneužiť. Takže môžem predať žirafu a po uskutočnení obchodu tam dať obrázok slona a budem krytý 
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
no to môžeš, ale v logoch bude stále záznam o tom, že si svoj príspevok upravil
Takže zmena obrázku sa dá odchytiť. Ak ho niekto zmaže z externého serveru, tak zmizne bez zásahu do príspevkov
Obcas zakuknem do bazaru ci sa tam nenachadza nieco fajnove. No dnes som si vsimol ze isty uzivatel geralt007 tam ma asi 20 tem v ktorych predava hlavne oblecenie. Nechcem tu moralizovat ani prehanat ale o chvilu sa tu regnu mamicky na materskej dovolenke a budu predavat obnosene gate a oblivkane satstvo po detoch. Nebolo by od veci obmedzit pocet inzeratov na uzivatela na urcity pocet resp. hodit pravidlo ze ak niekto predava 4 mikiny tak nech to da do jednej temy...zlepsilo by to hlavne prehladnost bazara...
-
Grim
Darca
...nemôžem než súhlasiť, lebo nám tu začína zárodok z aukra, kedy jeden človek predáva milión rovnakých vecí, na každú má jednu aukciu a keď sa chcete dostať k niečomu zmysluplnému tak si môžte kolečko napojiť na motorček...
-
tacosi
Moderátor
Suhlasim z Vasim nazorom.
Bolo by dobre,aby sa to nejako obmedzilo.
No konkretne v jeho pripade by nebolo dobre,aby nahadzal vsetko to oblecenie do jednej temy,kedze z kazdeho kusu tam ma 3-4 foto.
Kym by sa zrolovala cela tema az nadol,kludne by si clovek stihol vypit kavu.
Proste neprehladne,,,,,,uzivatelom by sa mozno hned zunovalo prezriet celu temu a tym padom by bol znevyhodneny aj on ako predajca.
Nehovoriac o tom,kolko stran by bolo,keby sa ozvali zaujemcovia.
Bude to treba nejak poriesit,tak sa poradíme z vedením.
Ak ma niekto nejaky napad,kludne sa tu s ním podelte,,,aj ked tato tema uz mala byt davno lock,kedze sa tyka uz v podstate stareho bazaru,ktory uz neexistuje.
Bolo by dobre,aby sa to nejako obmedzilo.
No konkretne v jeho pripade by nebolo dobre,aby nahadzal vsetko to oblecenie do jednej temy,kedze z kazdeho kusu tam ma 3-4 foto.
Kym by sa zrolovala cela tema az nadol,kludne by si clovek stihol vypit kavu.
Proste neprehladne,,,,,,uzivatelom by sa mozno hned zunovalo prezriet celu temu a tym padom by bol znevyhodneny aj on ako predajca.
Nehovoriac o tom,kolko stran by bolo,keby sa ozvali zaujemcovia.
Bude to treba nejak poriesit,tak sa poradíme z vedením.
Ak ma niekto nejaky napad,kludne sa tu s ním podelte,,,aj ked tato tema uz mala byt davno lock,kedze sa tyka uz v podstate stareho bazaru,ktory uz neexistuje.
-
lekoklatik
VIP
podsekcie asi riesit nechcete.
-
Grim
Darca
...alebo filtrovanie podľa nicku užívateľa? "Zobraziť/Nezobraziť témy od užívateľa ..."
-
lekoklatik
VIP
Tak 80% užívateľov o niečom takom ani nepočulo, nie to to ešte využívať.
-
Silmer
Darca
obmedzit pocet inzeratov pre kazdeho uzivatela?
Mne sa zdá , že konkrétne pri tomto užívateľovi je to porušenie pravidla 10 , opravte ma ak sa mýlim. Ak chce bazár využívať vo veľkom , tak nech mu spravia osobitnú tému a nech si to normálne platí ako reklamu. Takéto prípady sa asi riešia individuálne , ale podľa mňa to má znaky komerčného predaja.
alebo
Neviem či by sa to dalo naprogramovať , obmedziť vkladanie pre užívateľa , na 1 inzerát raz za 3 dni ( myslím si , že drvivej väčšine ľudí stačí možnosť vložiť 2-3 inzeráty týždenne a drvivá väčšina nevyužíva ani tie 2-3 inzeráty , nie to ešte viac ... )
alebo
Neviem či by sa to dalo naprogramovať , obmedziť vkladanie pre užívateľa , na 1 inzerát raz za 3 dni ( myslím si , že drvivej väčšine ľudí stačí možnosť vložiť 2-3 inzeráty týždenne a drvivá väčšina nevyužíva ani tie 2-3 inzeráty , nie to ešte viac ... )
Ja by som navrhoval max 2-3 inzeraty tyzdenne pripadne max 10 aktivnych inzeratov per uzivatel, akonahle by nieco predal, nahlasil by lock a bolo by mu umoznene dat si novy inzerat. S tym ze do bazara by smel prispievat len uzivatel ktory ma minimalne 50 prispevkov aby bol ako tak doverihodny a nevznikali tu multiregistracie za ucelom predaja.
-
audiotrack
VIP
na dôveryhodnosť je tu feedback systém. Počtom príspevkov by som to nereguloval, lebo tu bude iba spam kde budú naháňať príspevky nech môžu predávať. A vôbec im počet príspevkov na dôveryhodnosti nepridáva. Aj tak si môže niekto založiť duplicitný účet
Neobmedzujte pocet inzeratov, ani moznost postovania v bazari. Natolko popularny bazar az nie je, aby ste si mohli dovolit nieco taketo.
Iba proste zlucte vsetky jeho veci (oblecenie) do jednej temy a je to. Pripadne jedna tema na tricka, druha siltovky atd.
Iba proste zlucte vsetky jeho veci (oblecenie) do jednej temy a je to. Pripadne jedna tema na tricka, druha siltovky atd.
Nový bazár
right wayicefiresr napísal:Pripadne jedna tema na tricka, druha siltovky atd.
-
lekoklatik
VIP
Nepremýšľali ste nad možnosťou, že by si užívateľ sám mohol zamknúť tému, ktorú založil (samozrejme len v sekcii bazár)?
Dôvody sú asi každému jasné. Keď si niekto zamkne tému predČasne, je to len jeho problém/chyba.
Keď si niekto tému po vyriešení nezamkne, tak neviem čo (nahlásiť, alebo nejaké automatické uzamknutie, alebo nič).
Videl som to na jednom nemenovanom fóre a príde mi to ako celkom dobrá vec.
Dôvody sú asi každému jasné. Keď si niekto zamkne tému predČasne, je to len jeho problém/chyba.
Keď si niekto tému po vyriešení nezamkne, tak neviem čo (nahlásiť, alebo nejaké automatické uzamknutie, alebo nič).
Videl som to na jednom nemenovanom fóre a príde mi to ako celkom dobrá vec.
Užívatelia by mali po skončení platnosti inzerátu túto skutočnosť napísať do názvu inzerátu alebo do príspevku v inzeráte alebo tému nahlásiť na zamknutie (čo je aj jedno z pravidiel bazáru).
Dať užívateľom možnosť si tému zamknúť je zbytočné, nakoľko by to nezaručovalo že si inzerát po končení platnosti uzamknú (či vôbec budú vedieť že túto možnosť majú). Hlavne však sú tu moderátori bazáru, ktorí v prípade, že si inzerent neoznačí inzerát ako neplatný resp. si ho nenahlási, uzamknú.
Dať užívateľom možnosť si tému zamknúť je zbytočné, nakoľko by to nezaručovalo že si inzerát po končení platnosti uzamknú (či vôbec budú vedieť že túto možnosť majú). Hlavne však sú tu moderátori bazáru, ktorí v prípade, že si inzerent neoznačí inzerát ako neplatný resp. si ho nenahlási, uzamknú.
-
lekoklatik
VIP
Ano, viem ze mnoho uzivatelov sa na forum registruje len kvoli inzercii v sekcii bazar a mnohych z nich nevedia ani len nahlasit/inak oznacit temu ktora sa ma/moze zamknut (akurat vcera som videl temu v ktorej nebolo napisane nic, len "predane mimo fora" (cize vlastne porusil pravidla autoeditacie, informacie o produkte, etc..)), ale nie kazdy uzivatel je taky.
Verim tomu ze je tu plno inteligentnych ludi, ktori vedia aj citat a obcas sleduju aj sekciu INFo a tak mi to nepride zbytocne. Problem je len v tom, ze tomu treba venovat cas kvoli kodeniu a nejakej ikone grafickej.
Osobne si myslim ze by to bazaru nijak neposkodilo, len prospelo, ale samozrejme chapem ze cas venovany foru je cisto na kazdom z vas (teraz skor hovorim o audiovi a uplinkovi, kedze asi oni by museli na tomto zamakat) a je len z dobrej vole.
Ja len tolko, ze na tom nemenovanom fore som info necital, ale moznost uzamknutia temy som si vsimol, pretoze bola viditelna a ja citat viem.
//jaj tak
Verim tomu ze je tu plno inteligentnych ludi, ktori vedia aj citat a obcas sleduju aj sekciu INFo a tak mi to nepride zbytocne. Problem je len v tom, ze tomu treba venovat cas kvoli kodeniu a nejakej ikone grafickej.
Osobne si myslim ze by to bazaru nijak neposkodilo, len prospelo, ale samozrejme chapem ze cas venovany foru je cisto na kazdom z vas (teraz skor hovorim o audiovi a uplinkovi, kedze asi oni by museli na tomto zamakat) a je len z dobrej vole.
Ja len tolko, ze na tom nemenovanom fore som info necital, ale moznost uzamknutia temy som si vsimol, pretoze bola viditelna a ja citat viem.
//jaj tak
Povolenie funkcie vlastného uzamknutia témy autorom pre príslušné fórum sa nemusí nijako "kódiť".
Táto možnosť je štandardne zabudovaná v phpbb3 t.j. stačí pridať príslušné oprávnenie v nastavení fóra resp. oprávnenie užívateľov alebo skupine užívateľov.
Ak by sa vyskytla potreba túto možnosť pre užívateľov zaviesť budeme sa ňou zaoberať. Avšak teraz ani v blízkej budúcnosti nad povolením tejto možnosti pre inzerentov v bazáre hojko.com neuvažujeme.
Táto možnosť je štandardne zabudovaná v phpbb3 t.j. stačí pridať príslušné oprávnenie v nastavení fóra resp. oprávnenie užívateľov alebo skupine užívateľov.
Ak by sa vyskytla potreba túto možnosť pre užívateľov zaviesť budeme sa ňou zaoberať. Avšak teraz ani v blízkej budúcnosti nad povolením tejto možnosti pre inzerentov v bazáre hojko.com neuvažujeme.
-
hakker
Darca
tiez sa pripajam k tomuto nazorulekoklatik napísal:Ano, viem ze mnoho uzivatelov sa na forum registruje len kvoli inzercii v sekcii bazar a mnohych z nich nevedia ani len nahlasit/inak oznacit temu ktora sa ma/moze zamknut (akurat vcera som videl temu v ktorej nebolo napisane nic, len "predane mimo fora" (cize vlastne porusil pravidla autoeditacie, informacie o produkte, etc..)), ale nie kazdy uzivatel je taky.
//jaj tak
taká jednoduchá otázka, ako sa UPuje príspevok v bazáre?