LED televizor

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
saj
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

LED televizor

Príspevok od používateľa saj »

Ahojte, davnejsie som si sem prisiel po radu ohladom TV a som spokojny s radou, preto sa chcem podarit znova.
Potrebujem kvalitny TV:

- LED
- Samsung, a uhlopriecka 102 alebo teda 116, kedze ine myslim samsung nerobi
- cena do 700e, ak by bol velky skok o nejakych 50euro navyse, priplatim
- musi mat vstavany tuner

dakujem
Ryan Giggs
VIP
VIP

Re: LED televizor

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Vstavany tuner maju vsetky tv.

Naco ziadas radu, ked to musi byt len Samsung? Rozpocet mas, vies aj uhlopriecku aku chces, uz si len vyber model. Kolko myslis ze ich Samsung v tej cene a uhlopriecke ma? Tak 1, maximalne 2.
hornblower
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hornblower »

Caute rozmyslam nad kupou led televizora prekvapili ma vsak jeho funkcie ako prehravanie filmov z usb zariadeni a wifi ready.
Otazka 1: k prvemu aky format to dokaze prehrat - dokaze to prehrat bdripy ktore si viem stiahnut z netu aj v rozliseni 1080p bez toho aby to sekalo alebo vypadlo synchro zvuk-obraz ?
Otazka 2: titulky dokaze to z formatu sub,srt alebo to musi byt natvrdo vo filme ? Diakritika cz/sk nema s tym problem ak to prehrava ?
Otazka 3: wifi ready funguje to ako normalne pc, ze sa dokaze pripojit na net skype/yt atd. ako to dokazem ovladat ?
Diky
Ryan Giggs
VIP
VIP

1. ano, ale nejake obmedzenia to bude mat vzdy. Podporovane formaty najdes v kazdom manuali, ktory ma kazdy vyrobca ku vsetkym modelom na svojej stranke.
2. titulky to prehra externe
3. wifi funguje tak ako kazde ine wifi, napr. na pripojenie cez net. Ovladat to mozes dialkovym, klavesnicou smartfonom, tabletom alebo u niektorych tv specialnym dialkovym ktore funguje ako mys.
4. led televizory neexistuju

Ak chces to prehravanie pouzivat seriozne a plnohodnotne, ovela lepsim riesenim je multimedialny prehravac. Tie maju tiez netove funkcie (youtube atd.).
hornblower
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

ad 4. akoze neexistuju ? :)
Thommas
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Thommas »

Sú len LCD televízory s LED podsvietením.
hornblower
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

To je uplne jedno mna by zaujimali skor uzivatelske postrehy na hore uvedene otazky, akademicke polemizovanie je fajn ale k nicomu.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Ake polemizovanie? Odpovede na otazky si dostal. Inu odpoved sa nedozvies, lebo ina nie je. Len este doplnim, ze full hd ktore dokaze prehrat, prehra bez sekania. A aj 3D zvladne, ak to teda bude 3D tv. Ale ako som uz pisal, podpora kodekov je obmedzena.
shadow1310
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa shadow1310 »

no dobre ja ti ten vyber zjednodusim, mozno sa ale s cenou budes musiet trosku posunut hore, tak cca 30€ ak to chces kupovat v beznom maloobchode.
ked chces samsung so slusnym displayom a funkciami, sustred sa na minimum a tym je seria 6000. pouziva daleko lepsi procesor ako nizsie serie, ma lepsi display, 3D 200Hz. tie tvoje dalsie poziadavky si uz nastuduj sam, ale obavam sa ze ak chces napr plnohodnotne pripojenie na net tak budes v tejto cenovej hladine sklamany.

taky rychly tip:

Kód: Vybrať všetko

http://www.nay.sk/samsung-ue40es6300sxxh/d-301434-c-1881/
Ryan Giggs
VIP
VIP

Cenu ale neuviedol, tak neviem o akych 30€ mnaviac je reč. Zakladateľ prispevku už asi kupu vyriešil. Teraz je dotaz od ineho usera. Nevidim dôvod prečo nutne Samsung.
shadow1310
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa shadow1310 »

peace, nevsimol som si ze sa jedna o rozdielnych uzivatelov :-)
hornblower
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Cenu som zamerne neuviedol nakolko neviem celkom presne ake financie sa mi uvolnia ale urcite nad 700 by som nesiel. 3d obraz nepotrebujem a s tym internetom to tiez nie je dolezite mne hlavne ide o tie videa kedze momentalne ich neviem ako pustat a kupovat multimedilany prehravac + novu telku to sa predrazi.

Teraz taka kacirska otazka ci ma vobec vyznam priplatit 300e navrch za lepsi procesor ked mne o 3d nejde iba o obycajne divx ?

ale dakujem za dalsie postrehy
Ryan Giggs
VIP
VIP

Za aky lepši procesor? O ten vôbec nejde. Ide o panel a ostatnu elektroniku. To dava dokopy lepši obraz.
Za ten peniaz nakupiš lepšie ako Samsung ES6300.
hornblower
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Daj nejake tipy od ktorych sa da odrazit.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Multimedialny prehravač kupiš od 60€. Za cca 100 € už maš veľmi slušny stroj. Zas až toľko sa nepredraži.

Len si nedal žiadne požiadavky, ktorych sa chytiť. Uhlopriečka? Použitie? Signal? Čo tak plazma?
hornblower
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Jasne sorry uhlopriecka 32-37-40 /viac urcite nie/, pouzitie klasicky tv signal /zo satelitu + settop box/ a prilezitostne filmy hlavne-divx/dvd, cena predstavoval som si to okolo 500ky, plasmu nie koli teplu a spotrebe.
Multimedialny prehravac nechcem kupit.
Ryan Giggs
VIP
VIP

To že plazma topi a ma veľku spotrebu su už v dnešnej dobe nezmysly. To platilo tak pred 5 a viac rokmi. Spotreba u 42" je okolo 100-120 W. LED LCD 60-80 W. Ročna uspora oproti LCD bude tak 2-3 piva. :) Za to ale dostaneš minimalne o triedu lepši obraz.
Za 500 eur môžeš mať obrazovo takmer špičkovu plazmu, avšak len podpriemerne, max. priemerne LCD. Väčšina nebude mať ani len 100 Hz panel (len tie minuloročne), takže rychle sceny a motion resolution bude slabota. Ale myslene realnych 100 Hz, nie tie "udělatka" ako MCI, CMR a pod. nezmysly.
Philips 42PFL4007H (asi ako jediny z novych modelov v tejto cene ma 100 Hz), Sharp AQUOS LC-40LU630E, PANASONIC VIERA TX-L42E5E, LG 42LW4500

Plazma Panasonic P42G30E, ST30E, UT50E.
hornblower
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Sakra mas pravdu budem musiet vsetko prehodnotit vidim ze kupovat lcd do 500 nema cenu, aj ta plazma zacina vyzerat zaujimavo. Urcite ti dakujem za cenne rady.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Este upresnim, aby to nevyznelo nejak negativne. Aj lcd za 500 su pozeratelne. Nie je to ziadna tragedia. Obraz je relativne ok, spokojny mozes byt aj s takym (zalezi na narokoch). Len proste plati, ze u plazmy v rovnakej cene dostavas podstatne viac muziky co sa kvality tyka.
A tie jej negativa ktore si uviedol su uz dnes znacne potlacene. Ano oproti lcd topi, ale nie je to radiator ako kedysi. A spotreba? Kazdy sleduje pocet wattov. rozdiel 60 W a 120-150 W vyzera na papieri hrozivo. Lenze hodnotit takto je nezmysel. Vzdy si to treba prepocitat na peniaze. A tam to za rok cini doslova par eur (jednotky eur, mozno 10-20) v zavislosti od toho ako dlho bezi tv kazdy den. Takze ta uspora je v skutocnosti uplne zanedbatelna.
Napísať odpoveď