Arogantni vodici na cestach
Re: Arogantni vodici na cestach
Ten pofarbený zablokoval garáž... si myslím.. 
-
tacosi
Moderátor
- Kontaktovať používateľa:
jj len co to ma spolocne z arogantnými vodicmi na cestach,,mimochodom az tak zablokovany nieje,,v pohode sa dnu dostane,,,je to vec pohladu
je to zle odfotene, nedostane sa dnu ani von, teraz tam uz nestoji, mam to pod oknom a myslim ze to dost vravi o arogantnosti vodica...
mohol zaparkovat ovela lepsie, on to odstavil bokom nasikmo pred branu garaze...
mohol zaparkovat ovela lepsie, on to odstavil bokom nasikmo pred branu garaze...
To video mi pripomenulo situáciu, ktorá sa na D1 (napr. medzi TT a PN) stáva celkom často - auto predbiehajúce kolónu kamiónov ide asi o 5km/h rýchlejšie ako kolóna. Keby bol v ľavom pruhu sám, tak prosím, ale keď sa za ním utvorí ďalšia kolóna, prečo nepridá, prípadne ak je dosť miesta, tak prečo neuhne do priestoru medzi dva kamióny? Mám však pocit, že to je skôr ignorancia ako arogancia, jednoducho vodič/ka ani nevie, že vôbec za ním niekto je.
Tak ale uznaj, že tento prípad nebol o tom, že by si nevšimol vyblikovať a vytrubovať niekoľkotonový kolos 
Ja to neporovnávam, len som písal, že mi to pripomenulo istú situáciu, čo sa často deje na D1.
Z toho videa je jasné, že dotyčný exot na Audi to robí naschvál a evidentne nemá všetkých päť pohromade (blokovať kamión a dupnúť pred ním na brzdu? To je prípad pre psychiatra).
Chcel mať jedinečnú Audinu A4-ku v okolí
hatchback
-
Leviathan13
Novice
najhorsie je to ze to co produkoval ten blazon na videu sa deje dost casto...jazdim tiez s kamionom a nie raz sa mi stalo ze som brzdil uz aj ocami aby som ho netrafil odzadu. Ale najviac ma dozralo to co sa mi stalo vcera na ceste domov. Isiel som od Nitry na Vrable, bol som prazdny tak mi to dobre islo. Kusok od Vrabel som dobehol jednu zelenu feliciu, ak som si dobre vsimol tak ju soferovala nejaka slecna a vedla nej sedel spolujazdec. Cely cas sa vliekla 70-80, je to dost neprehladne na predbiehanie s kamionom tak som sa vliekol za nimi. Vedel som ze onedlho bude rovinka tak ak nic nepojde oproti tak ju predbehnem. Prisla rovinka, oproti nic tak som ju zacal obiehat...a ona? Pridala plyn a zacala po mne vytrubovat, ja mam obmedzovac na 86 takze som mal co robit aby som ju predbehol. po predbiehani sa potom na mna nalepila. No co, zamrmlal som si pod nos nieco a kaslal som na to. No zlaty klinec prisiel vo vrabloch...po vyjdeni z kruhoveho objazdu na levice ma s majakom odstavili policajti. Ihned vybehli so sondou a dali mi fukat. Jasne ze som nafukal 0,00...Nechapal som co sa deje a potom mi jeden policajt povedal ze im niekto zavolal ze mam arogantny sposob jazdy!!! tak som im vysvetlil co bolo vo veci...poznacili si ma a mohol som ist dalej, vsak ja som neurobil ziadny priestupok. Preto som sa dostal na toto forum, lebo som hladal ci sa nahodou niekde na nete nerozculuje nado mnou. Takze, ak sa sem nahodou dostane tak by som jej rad vysvetlil: Ona spravila hned 3 pristupky. 1-bezdvovodne pomala jazda, kde ja mozem ist s kamionom 86, tam osobak moze ist bezproblemov aj 120, 2-sofer nesmie pocas jeho predbiehania menit rychlost, ona zacala pridavat, 3-pouzivala zvukove vystrazne zariadenie aj ked nebola v ohrozeni. mila pani-slecna, predtym nez zavolate na policiu by ste si mali obcerstvit poznatky v autoskole. Bolo to pre mna dost neprijemne a zbytocne zdrzanie ked som sa uz tesil po 2 tyzdnoch na cestach domov. neviem ze takyto soferi ako dostanu vodicak.
No nechapem takych ludi, co im vadi, ked ich niekto predbehne.
vsak ked uz sa vlecu tak nech idu aspon po kraji, ja som vcera tiez jedneho stretol co isiel 65 na 90. Este isiel tak blbo pri stredovej ciare, ja som isiel potom odbacat cize nemalo zmysel sa nekam ponahlat zamnou prazdno, ale aspon mohol ist po kraji.
vsak ked uz sa vlecu tak nech idu aspon po kraji, ja som vcera tiez jedneho stretol co isiel 65 na 90. Este isiel tak blbo pri stredovej ciare, ja som isiel potom odbacat cize nemalo zmysel sa nekam ponahlat zamnou prazdno, ale aspon mohol ist po kraji.
-
Mrk
Professional
- Kontaktovať používateľa:
hold nie kazdy je natolko vyrovnany so sebou aby mu ego dovolilo byt predbehnuty...
-
Leviathan13
Novice
mne nevadi ak ide niekto pomaly, vsak nie sme vsetci rovnaky, len nechapem preco ma potom problem z toho ze ho niekto predbieha a este aj nanho zavola policiu...toto sa moze stat hadam len na slovensku. Aj ked tak trochu vinim z tohoto aj podaktorych kolegov, ktori sa preslavia v v spravach ked jazdia ozraty ako prasata...
Doplním svoje postrehy čo sa týka kamionistov na cestách. Určite existujú aj výnimky, ale to čo predvádzajú niektorí kamionisti sa nedá povedať inak ako bláznovstvo. To, že sa dva kamióny obiehajú na diaľnici (v pravom pruhu ide 90tkou, v ľavom 91tkou) a trvá to päť minút som si už zvykol. Ale vrchol bolo to, keď som išiel cez jeden horský prechod v CZ (tí, čo chodíte do Brna smerom z Trenčína určite poznáte Buchlovice) a kamionista ma do kopca v ľavom pruhu obiehal (v smere jazdy do kopca je dvojprúdová cesta), pričom som išiel 110 (reálna rýchlosť 103-104). Ako nech si ide aj 150 na rovine, ale tam sú také zákruty, v ktorých sa dá ísť max. 60-70. Neviem či bol opitý alebo čo, lebo potom predomnou chodil z jednej strany na druhú. Radšej som si držal odstup. Počul som, že kamióny by mali mať nastavené obmedzovače (ako spomínal kolega vyššie), tak neviem či to mal vypnuté alebo čo. Strašne nerád jazdím za kamiónmi a kadejakými veľkými kredencami, človek nevidí čo sa deje pred ním a navyše len veľmi ťažko zareaguje na prípadné prudké brzdenie.
Ja nemám rád, keď za mnou sa drží kamión. Idem tých max 100 v 90-ke. Odlepím sa mu, nech mám odstup. Keby došlo na brzdenie tak on s prívesom nemá šancu to ubrzdiť. Potom ale vojdem do dediny kde naozaj nejdem viac ako 55-58 pretože viem, že tam často merajú a naozaj nechcem zbytočne riskovať. Kamión sa mňa tak nalepí, div že ma nepreskočí, a je tak blízko že v spätnom zrkadle viem zrátať koľko má mušiek na ŠPZke. Koniec dediny, zas sa mu odlepím, pretože viem, že nikde merať nebudú ... príde dedina, s ňou 50k a a zas sa to opakuje ... Netuším, či to majú akýsi šport z toho alebo radosť
btw nejdem nijak pomaly. Tach. 98 - GPS 90 ... Tach 56 - GPS - 50. Jazdím na max. hranici kde viem, že niekto môže merať. Nevlečiem sa ...
btw nejdem nijak pomaly. Tach. 98 - GPS 90 ... Tach 56 - GPS - 50. Jazdím na max. hranici kde viem, že niekto môže merať. Nevlečiem sa ...
Už som videl aj takých, kde šli za sebou nalepené 2 kamióny a zadný trúbil jak retardovaný. Prípadne v tuneli sitina šla vystresovaná slečna vo felde takých 75-80 a za ňou nacapený poliak a trúbil jak o život, pekne sa to tam rozliehalo v tom tuneli. 
Z toho som usúdil, že trúbenie je alternatívne riešenie, keď sa nedá obiehať.
Z toho som usúdil, že trúbenie je alternatívne riešenie, keď sa nedá obiehať.
No jazdia jak draci, ale vyskúšajte si ich povolanie, či by ste nejazdili inak pod tlakom špedície 
-
Leviathan13
Novice
Ano, vstci mame obmedzovace, ja ho mam zial nastaveny len na 86. Vacsinou su nastavene na 90 km/h ale najdu sa experti co si to povypinaju alebo nastavuju na 95 a viac lenze ti riskuju pokutu. Ja som naposledy v nemecku platil 30 eur za to ze som ho pustil na dialnici dole kopcom na 100. Policajt si vie pozriet v nasich tachografoch spatne akou rychlostou sme isli a ak som isiel pred mesiacom 100 tak mi moze dat pokutu. A presne kvoli tymto obmedzovacom a rozdielom par km/h sa obiehame na dialnici aj 5 minut. Viem ze z pohladu osobaku je to nezmyselne predbiehanie ale ked clovek jazdi denne 600-700 km po dialnici tak aj ten 1km/h ti ku koncu dna spravi rozdiel 20 km a to je niekedy vzdialenost ktoru potrebujem na to aby som zaparkoval na najblizsom parkovisku a nepresvihol cas jazdy. Taktiez nema zmysel viblikovat na ten kamion ktori predbieha lebo rychlesie uz ist nevie...blbec je skor ten ktoreho obiehaju a ked vidi ze to ide velmi pomaly tak neuberie plyn, ja osobne vypnem na tu chvilu tempomat nech ma rychlejsie obehne. Takisto su medzi nami blbci, ako asi vsade, ktori zabudnu na to ze soferuju 40 tonovi kolos a jazdia ako prasata, ti vacsinou potom aj tak koncia, niekde v priekope. Ja osobne pracujem v takej firme kde sa nastastie nemusim hnat a mam klud, takze preto mi nevadi ked sa niekto vlecie, lenze su kolegovia ktori maju tzv fixne nakladky, vykladky kde musi byt takmer na minutu presne, lebo ak nie tak sa moze stat ze musi stat a cakat aj 2 dni kym sa uvolni dalsie casove okno a to uz neni moc prijemne. Preto by si malôi uvedomit podaktori ze ak sa niekto ponahla tak asi na to ma dovod, a ak sa ten sofer neciti na to aby isiel rychlejsie tak by sa mohol aspon stiahnut a dovolit predbiehat a nie robit naschvaly. Ja ak vidim za mnou osobaky tak im smerovkou ukazujem ci ma mozu obehnut, popripade ak mam moznost tak sa aj stiahnem aby som nerobil zbytocne kolony. Malo by byt porozumenie na obidvoch stranach...co asi zial nikdy nebude lebo vzdy sa najde debil, ci uz u nas, alebo u osobakov. Najradsej by som poslal kazdeho sofera na skolenie do anglicka. Kto tam soferoval ten vie o com hovori. Taka tolerancia medzi sofermi ako je tam neni asi nikde inde v europe. Ked idem predbiehat na dialnici, vyhodim smerovku tak sa osobaky nezacnu pchat vedla mna aby som pred nich nevysiel, ale pekne pribrzdi, blikne mi ze mozem ist, pocka kym obehnem druheho, potom obehne on mna, bliknem nanho a on sa mi este podakuje ze som mu podakoval....ale to asi u nas nikdy nebude.
Jasné to pochopím, viem že aj oni toho majú dosť keď idú pol dňa už. Ale mňa dožiera to lepenie sa na zadný nárazník hlavne v obci. Keď mi pôjde za zadkom 55km/h .. tak takou istou rýchlosťou by aj šiel s odstupom 10 metrov.
Ak si fakt chcete užiť arogantné hovädá na ceste, tak Vám odporúčam horský prechod Pezinská Baba. Zaujímavé to je hlavne na Pezinskej strane. Teraz je tam už asi rok obmedzená rýchlosť na 50km/h kvôli tomu, že na troch či štyroch úsekoch sa prepadáva krajnica cesty a v tých úsekoch je jednosmerná prevádzka riadená semaformi. No ale aby som sa dostal k tomu hlavnému. Chodí tam každý jeden víkend xyz motorkárov, ktorým je úplne jedno, aká je tam maximálna povolená rýchlosť, že je tam zákaz predchádzania a že tam aj nejaký semafor vôbec je. Ja cez ten prechod chodím každý víkend a ešte sa mi nestalo, aby mi nejaký debil nevyletel v protismere, alebo aby okolo mňa nepreletel minimálne raz tak rýchlo, ako je povolená maximálna rýchlosť. Poväčšine je to tam samý rakúšak alebo čecháček. Samozrejme, že tam chodí aj kopec motorkárov s BA a BL značkami. Ja sa len čudujem, že tam ešte že tam vôbec nebývajú policajti. A ak aj náhodou áno, tak sú buď na konci Pezinka alebo Perneku.
Policajti nezmozu nic, znacky motorkarom poriadne nevidno a dobehnut ich nemaju ako. A ty si v aute, takze ti moze jedno ked ti motorkar vojde do cesty, znici ti sice prednu masku ale on bude na kasu.