Dovolenka autom Juž Europa

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
damiamarl
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Dovolenka autom Juž Europa

Príspevok od používateľa damiamarl »

Zdravím. Chcel by som sa vás opýtať, rád by som si vyšiel s autom
Slovensko-Maďarsko-Slovinsko-Chorvátsko-Taliansko(po Benátky)-Rakúsko-Česko.

Chcel by som od vás nejaké rady, koľko kde stojí ubytovanie, kde by som sa určite mal zastaviť, tiež kde zohnať nejaké typické národné jedlo z krajín, tiež Taliansku pizzu sa už dlho chystám ochutnať ;)

Hociake rady, typy mi dajte

( :plus: u mňa vždy)
beardie
Redeemer
Redeemer

Re: Dovolenka autom Juž Europa

Príspevok od používateľa beardie »

booking.com
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Nepises o svojej predstave. Chces lezat pri vode a opalovat sa alebo chces sportovat, zazit adrenalinu a vyuzit cely den??? Staci ti na prespatie penzion v ktorom sa omyjes, najes a vyspis alebo pozadujes kvalitny hotel s bazenom, saunami, hotelovym barom otvorenym do noci ci minibarom na izbe??? Kolko planujes dat do ubytovania (osoba/noc) a kolko ludi pojde s tebou???
damiamarl
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa damiamarl »

Pojdeme štyria a kedže pojdem autom, tak sa chcem popri ceste niekde na niečo zaujímavé zastaviť, nejakej reštike sa najesť, tiež sa chcem ísť pozrieť k moru a niekde v taliansku pri mori by som sa čo najlacnejšie ubytoval, snáď asi v Benátkach. Ide mi o to, prejsť sa autom, niekde sa cestou zastaviť a tak
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Neviem co je pre teba zaujimave, pre kazdeho je to nieco ine. Ja si radsej pozriem hory ako by som sa mal divat na nejaky chram, kostol alebo muzeum. Popri ceste toho vela nemas, povacsine sa da najest len na benzinovych pumpach a aj to vo forme fastfoodu, takze nejaky ten hotdog, bageta, rezen v banketovom pecive (male bagetky, ktore maju v Lidli ci Kauflande), ale pri tych cenach ta mozno prejde aj chut. Niekde najdes vacsie pumpy, kde je normalne aj vyber z niekolkych jedal teplej stravy, ale pri dialnici by som velke zazraky necakal. V Taliansku je navyse poobedna siesta, takze od nejakej jednej do siestej poobede su restauracie zatvorene, my sme takto hladovali v Cortine d'Ampezzo, ked sme pochodili co sa dalo a vsetko zatvorene, tak sme nakoniec skoncili na benzinke medzi Talianskom a Rakuskom, jedli sme rezen s malou bagetkou za asi 4-5 eur a boli sme radi, ze sme nieco dali do ust. Mytne poplatky v Taliansku su dost vysoke, ten kusok z Villachu do Benatok stoji okolo 16 eur, v Rakusku mas 10 dnovu dialnicnu znamku, v Cesku to iste, v Nemecku su dialnice bez poplatkov.

Ubytovanie v Benatkach a v obliastiach od mora pocitaj tak 30-35 eur osoba/noc, to su take startovacie ceny. Ak by ste sli na dlhsie, tak je vyhodnejsie potom vziat uz apartman, ale kazdemu vyhovuje nieco ine. Kedze pises, ze idete viacmenej na trip, tak sa tam zdrzite mozno dva ci tri dni, takze pre vas bude najlepsi penzion, hotel alebo pripadne aj nejaky privat, pripadne kemp. V Benatkach som nebol ani ma nelakaju, takze neviem poradit co sa tam da pozriet, ale urcite to cez Google najdes za dve minuty a budes mat program na cely den.

Predpokladam, ze pojdes z BA na Vieden, odtial spodnou dialnicou na Graz a Villach a potom prejdes do Talianska. Kusok od Villachu je v Slovnisku v Julskych Alpach znama lokalita Soča, ktora je znama najma raftingom a canyoningom. Kamarat tam bol a velmi si pochvaloval, aj ked canyoning v Mexiku vychvaloval podstatne viac. Ceny zacinaju niekde na 40 eur, pri raftingu sa to rozdeli medzi celu posadku a je to teda uz od 10-15 eur na osobu. A potom smer Benatky... Cestou spat by som to odporucal seknut cez Dolomity a Alpy, vybrat sa smerom na Selva di Cadore, Cortina d'Ampezzo, Selva di Val Gardena, pozriet si okolite kopce (Passo Giau, Passo Falzagero, Passo Pordoi...) a dalej smer Rakusko (Innsbruck). Odtial mas dalsie moznosti, mas to 150km do Mnichova a tam uz je co pozerat, asi vsetci odporucia Muzeum BMW, ale v Mnichove by bolo co pobehat aj na par dni. Z Inssbruchu to mas okolo 150km smerom ku Slovensku do lokality Zell am See, je to akasi mekka Rakuska, okolite dedinky ako je Kaprun ci Kitzbuhel su zname lyziarske strediska, krasne jazero priamo na kraji mesta, pripadne vodopady Krimml, ktore su tusim najvacsie v strednej Europe. Nieco som o tom pisal aj v tejto teme: http://www.hojko.com/rakuske-alpy-kam-s ... 20112.html Z Rakuska sa mozes cestou domov zastavit v Salzburgu, kde je co pozerat, je tam tiez velke nakupne centrum v ktorom byvaju castokrat akcie a zlavy, outlety..., odtial mozes prejst do Ceska, ci su tu Ceske Budejovice, Plzen alebo rovno do Prahy.
Napísať odpoveď