Rakuske Alpy - kam sa ist pozriet?

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Rakuske Alpy - kam sa ist pozriet?

Príspevok od používateľa hojko »

Chystame sa s partiou niekedy koncom juna na taky mensi vyletik. Byvat budeme na nasom dome na juhu Slovenska, takze s ubytovanim problem nebude. Nejaka ta navsteva Patiniec, Sturova, mozno Balaton..., avsak najviac nas lakaju Alpy.

Viem, ze niekde v strede su velke vodopady, ktore sa oplati ist urcite pozriet, avsak je to zrejme dost daleko. Planovali sme, ze mozno tak tie 3, max 4 hodiny autom od Bratislavy by sme este sli, ale dalej uz asi nie. Chceli by sme vidiet nieco co sa oplati, nejaky ten ladovec, vodopady, mozno ist prespat na jednu noc do motela alebo hotela...

Ma niekto nejake tipy, kam sa oplati ist pozriet a ako daleko je to asi od BA??? Cestou domov by sme sa potom radi stavili aj v Parndorfe, mozno Safari park, ak im tam este zvieratka nepokapali, mozno Vieden. Takze ak ma niekto nejake zaujimave tipy najma na Rakuske Alpy, tak sem s nimi, pripadne moze byt aj nieco zaujimave v Madarsku alebo niekde v Rakusku.

A na co si dat pozor v Rakusku a v Madarsku, co sa tyka cestovania, platenia, jedla atd???...

Dakujem :)
reznick
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa reznick »

Moje 3 tipy:

Hochlantsch
http://hiking.sk/hk/ar/862/hochlantsch_ ... klamm.html

Hohe Wand
http://www.rokosport.sk/zajazd_detail.php?id=145

Raxalpe
http://www.hedvabnastezka.cz/archiv/rax ... ni-planiny

Popis je skor pre lezcov, ale je tam dostatok klasickych chodnikov. Z Blavy to nie je daleko a je tam velmi pekne. So spanim nebudete mat problem.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

To co je pre lezcov ma nezaujima, pretoze tam sa asi zle pojde v slapkach. Skor nieco take co stoji za pozretie, nejake chodenie po kopcoch ma tiez nelaka. Neviem ako by som sa vyjadril, ale paci sa mi napriklad Grossglockner, avsak ten je vzdialeny tusim az skoro 500km od Bratislavy, co sa mi zda dost vela. Urcite sa nieco take pekne najde aj o cosi blizsie.
Prílohy
Grossglockner0608_012.JPG
Grossglockner0608_007.JPG
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

Ale spominas stale Alpy, ze by si najradsej siel tam a 500km to uz je daleko. Vsak Alpy nie su za Viednou. Prva polovica Rakuska su skoro same polia a luky, az potom to zacina.
Nadherne je v lete napr. Worthersee, dole na juhu - to mas cca 450km
alebo St.Anton am Voralberg - 650km, to je asi najkrajsie miesto, co som v Rakusku videla, Tatry sa mozu schovat:
http://www.haus-alpenflora.at/sommerurlaub/index.php
A mas tam aj vodopady :wink:
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

pryja: Mozno som chybal v skole, ked sa ucilo o Rakusku a navyse to bolo uz dost davno, tak si toho vela nepamatam, ale pokial viem, tak Alpy zacinaju uz kusok za Viednou. Nedalo mi a zacal som teraz hladat na nete ako si napisala svoj prispevok. Ta podla toho cca. 100-150km od Bratislavy je prva dvojtisicovka, ktora nesie nazov Schneeberg. Takze zas az tak daleko to nie je, sice to nebude to prave orechove ako niekde v okoli Salzburgu, ale Alpy to uz su.
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

hojko napísal:pryja: Mozno som chybal v skole, ked sa ucilo o Rakusku a navyse to bolo uz dost davno, tak si toho vela nepamatam, ale pokial viem, tak Alpy zacinaju uz kusok za Viednou. Nedalo mi a zacal som teraz hladat na nete ako si napisala svoj prispevok. Ta podla toho cca. 100-150km od Bratislavy je prva dvojtisicovka, ktora nesie nazov Schneeberg. Takze zas az tak daleko to nie je, sice to nebude to prave orechove ako niekde v okoli Salzburgu, ale Alpy to uz su.
Ok, mas pravdu, nechybal si, ja som sa bohvieako neucila, napisala som to len na zaklade dojmov, co mam z par rokov cestovania krizom cez Rakusko. A ked dam do google.at Alpen, tak vyhodi kopu stranok a ponuk na dovolenky a vylety v Alpach, ale vsetko zacina az od Salzburgu dalej smerom na zapad.
Spominal si nejake velke vodopady, asi si mal na mysli toto:
http://www.wasserfaelle-krimml.at/html_ ... _engl.html

A este ma napadlo jedno zaujimave miesto, je to pre Salzburgom, cca 360km od Ba, mestecko Werfen a tam je najvacsia ladova jaskyna na svete:
http://images.google.at/images?hl=de&cr ... 4&ct=title, ale 20eciek za vstupne je dost a tiez to nie je najblizsie
reznick
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

hojko napísal:To co je pre lezcov ma nezaujima, pretoze tam sa asi zle pojde v slapkach. Skor nieco take co stoji za pozretie, nejake chodenie po kopcoch ma tiez nelaka. Neviem ako by som sa vyjadril, ale paci sa mi napriklad Grossglockner, avsak ten je vzdialeny tusim az skoro 500km od Bratislavy, co sa mi zda dost vela. Urcite sa nieco take pekne najde aj o cosi blizsie.
Podla tych slapiek predpokladam ze asi slapat nechcete len sa niekam dopravit co to kuknut max nejaka prechadzka... pochopil som spravne ?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

pryja: Vodopady vyzeraju zaujimavo, zhodou okolnosti su to tie, ktore som mal na mysli ja. Ladova jaskyna ma nelaka, aspon nie za tu cenu, ved ich mame aj na Slovensku. Bavil som sa s bratom, ten bol v Alpach niekedy na jar a aj na jesen. Boli pozriet tieto velke vodopady, aj ten vyssie mnou spominany Grossglockner. Okrem dialnicnej znamky ale bolo potrebne zaplatit aj myto 28 eur, ked tam isli.

Nech divam ako divam, tak aj keby som chcel ist Zell am See, Kaprun a okolie, tak to bude z domu az skoro 600km, co je aj vcelku dost.

reznick: Veru tak, dopravit sa autom, pozriet okolie, pofotit sa, mozno sa vyvalat v snehu, dat si kafe a ist spat, teoreticky alternativa by bola, ze tam prespat jednu noc a potom az ist naspat.
reznick
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Tak este ma nieco napadlo:
Schneeberg
http://www.alena.ilcik.cz/0721schneeberg.php

Wasserlochklamm
http://www.vladcipereji.net/?q=gallery&g2_itemId=14942
(to je klasika... na Salzu chodime na vodu, vodopady su ako bonus)a nedaleko je Nothklamm‎ (tiez vodopady)

Co sa tyka nejakeho ladovca najblizsie mate Dachstein... ale to do 3 hodin isto nestihnete.
satan
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa satan »

k Dachsteinu, resp. do dedinky Schladming, ktora lezi pod Dachsteinom, to z Bratislavy v zime trva tak zo 4 hodinky priemerne, plus pocitaj nejake tie zastavky. a ak sa vam postasti, tak nebudete mat zapchy ako mavame my, ktore byvaju takmer vzdy za Linzom (ak sa nemylim) a stihnete to aj skor :)

btw, v lete som v tomto regione este nebol, cize neviem ti odporucit nic na co by ste sa mohli ist pozriet, ale v zime to jednoznacne stoji za to (paradna lyzovacka, velmi dobra obsluha v krcmach/pohostinstvach/restauraciach). Ceny barjakych produktov tipu pivo/nejake to hlavne jedlo/kolac sa od tych v Tatrach moc nelisia, dokonca by som si dovolil tvrdit ze tam v Schladmingu je pocas sezony lacnejsie ako pocas sezony v Tatrach.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Dnes sme si spolu sadli a bavili sme sa co a ako, lenze jedna osoba ocakavala, ze budeme lezat na slnku, pojdeme na kupalisko a podobne, ale dalsie dve osoby boli velmi nadsene Alpami, ze kedy budu mat moznost nieco takto pochodit autom, ze ved tolko co sa poskladame na naftu, tak tolko padne pravidelne na jednej diskoteke ci vyletu do baru, cize im sa napad pozdaval. Takze je mozne, ze to bude az ta dlha cesta niekde do Kaprunu. Ak by mal este niekto zaujimave miesta v Rakusku, pripadne nieco blizsie v Alpach, tak sem s tym.

//autoeditácia príspevku ( 12 Aug 2009, 2:55 )
Tak vylet bol niekedy v polke ci koncom juna, sice len Budapest, Bratislava, Sturovo, Gabcikovo atd..., ale nic moc. Budapest stala za to - Vidampark dost velka bieda, ale Tropicarium krasa, no vecer o siestej zacalo prsat a tak sme z centra mesta bezali do auta, fajnovo sme zmokli a isli domov.

Vylet do Alp sa vsak presuva niekedy na koniec augusta ci zaciatok septembra, ale len dvaja pojdeme, zatial je naplanovana navsteva Zell am See, v plane mam aj Grossglockner, ubytovanie v ceskom penzione Tyrol v mestecku Maria Alm am Steinernen Meer (20km od Zell am See) - maju volne od 28. ci 29. augusta. Urcite to bude aj cesta na vodopady Krimml. Cestou spat by som sa rad zastavil pozriet a skusil velku husenku a vodnu drahu v zabavnom parku Prater pri vo Viedni.

Dnes ma napadla este jedna hlupost, ale je to dost daleko a to je vylet do Monaka. Tomu vsak velku sancu nedavam.
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

v Monaku bola moja mama a vravela mi ze je to tam tak na jeden den. A potom uz len kasina. :wink:
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Tak to vyzera, ze sa tam uz konecne o taky tyzden vyberiem a nic mi v tom momentalne nebrani. Rozhodol som sa zmenit ubytovanie, nasiel som cesky hotel priamo v Kaprune, ktory sa vola Penzion Praga - hotel. Za prijatelne ceny ponuka skutocne toho vela - polpenziu, parkovanie, televizor s DVD na izbe, pri niektorych izbach terasa, bar, internet atd..., k tomu vsetkemu cesky personal a hlavne je to priamo v Kaprune, hned kusok od Zell am See. Odtial je to cca. 50km na vodopady Krimml a aj Grossglockner, cestou by som sa chcel stavit pozriet aj do Nemecka, samozrejme nesmie chybat ani navsteva Prateru vo Viedni (Prater pravdepodobne cestou do Alp).

//autoeditácia príspevku ( 14 Sep 2009, 13:13 )
Tak som povodne trojdnovy vyletik natiahol o den dlhsie, uplna paradicka. Aj ked precestovat skoro 1800 kilometrov nie je nic prijemne, najma ak sa clovek vlecie 130 po dialnici, pretoze sa boji, ze policajti v Rakusku mu zoberiu nie len doklady, ale este aj auto + naparia mastu pokutu, ale stalo to za to.

Prvy den sme pricestovali az podvecer, pretoze cestou tam sme sa stavili este v Prateri vo Viedni, skusili dva ci tri kolotoce, nejaka ta zastavka na benzinke..., ale po dorazeni do ciela to stalo za to. Krasy hor, vecera, sprcha a postel :)

Na druhy den sme sa vybrali na Grossglocker, nadhera, klukata strma cesticka niekde v kopcoch, vela motorkarov, cyklisti, vodopady popri ceste, zasnezene vrcholky kopcov..., az na to myto 28 eur za ten kusok cesty, ale vidiet a chytit si teraz sneh, pozerat sa zo vzdialenosti troch metrov na sviste vo volnej prirode, ktore behaju popri vas...

Na dalsi den Wasserfalle Krimml, krasne vysoke vodopady..., vecer prechadzka pri Zell am See, posedenie na vyhrievanej terase pri zivej hudbe - spieval akysi anglicky spevak pesnicky ako Eagles - Hotel California, hity od Jamese Blunta atd...

Vo stvrtok este pomotkanie sa v okoli, po ceste domov este navteva v Adidas outlet shope v Nemecku, taktiez Parndorf v Rakusku, po nakupoch smer BA - vecera a potom cesta domov.
Prílohy
IMG_6323.jpg
IMG_6297.jpg
IMG_6253.jpg
IMG_6225.jpg
IMG_6215.jpg
IMG_6130.jpg
IMG_6100.jpg
IMG_6065.jpg
IMG_6016.jpg
IMG_6012.jpg
IMG_6007.jpg
IMG_5986.jpg
IMG_5973.jpg
IMG_5938.jpg
IMG_5870.jpg
IMG_5846.jpg
IMG_5842.jpg
Filipito
Darca
Darca

krasne fotky, taktiez to musel byt krasny zazitok, urcite na cely zivot :)
kolko vas stala takato cesta? (predpokladam ze vas tam bolo viac) :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Nepocital som to presne, ale boli sme dvaja, takze sa platilo asi 150-170 litrov nafty, ubytovanie 3 noci pre 2 osoby, nieco na jedenie a pitie, cestne myto na Grossglockner, nejake tie suvenity, cola sem, cola tam a take ostatne drobne vydavky..., tak cca 500 eur (za 2 osoby).

Hoci za taku cenu mohla byt v pohode dovolenka niekde pri mori, nejaky ten last minute, tak nelutujem. Toto sa mi paci daleko viacej ako lezat a nudit sa pri mori.
Filipito
Darca
Darca

urcite to je krajsie ako niekde pri mori to mi ver :wink:
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Este by som rad doplnil, ze ide o 500 eur za dve osoby, uz som to doplnil aj do predchadzajucej spravy.

Kazdopadne ale ide o osobu, kazdemu sa paci nieco ine. Mna plaz, slnko a more vobec nelaka, tak preto som volil radsej tuto cestu a vobec toho nelutujem. Ak dovolenka pri mori, tak rozhodne Francuzska polynezia (Tahiti, Bora Bora).

//autoeditácia príspevku (02 Aug 2010, 2:30)
Po roky by som sa opat rad vybral do Alp v Rakusku, zatial to odhadujem na polovicu septembra, takze je cas naplanovat si vylety a zistit, co sa oplati pozriet a co nie. Chcel by som poprosit, ci by niekto vedel poradit zaujimave miesto na vylet, najma co sa tyka spolkovych krajin Salzburg a Tirolsko.

Zatial som objavil Dachstein, je tam ladovy palac a presklena vyhliadkova terasa...
michaela003
Novice
Novice

Re: Rakuske Alpy - kam sa ist pozriet?

Príspevok od používateľa michaela003 »

chcem sa poďakovať za inšpiráciu, akurát sme sa vrátili z Rakúska, boli sme okrem iného aj v Kaprune a bola to asi najlepšia dovolenka v našom živote :)
tak vďaka za tipy

a ešte čo sa týka Salzbugu a Tirolska
boli sme v Salzburgu, je to nádherné historické mesto, oplatí sa tam vybehnúť na hrad a pozrieť soľné jazerá (čo sme žiaľ nestihli) no ale odporúčam Innsbruck a hlavne jeho okolie. Pôvodne sme chceli ubytovanie priamo v Innsbrucku, ale to sa nám za normálne peniaze nepodarilo zohnať, tak sme sa ubytovali v dedinke Neustift im Stubaital, časť Kampl. Spravili sme veľmi dobre, pretože takú nádheru sme ešte nevideli :) zelené údolie s nádhernými penzioníkmi a okolo vysoké Alpy, taký sme mali výhľad z izby. Kaprun bol tiež nádherný, ale toto bola naša srdcovka :) . Dá sa tu skvelo turistovať, napríklad aj lanovkou priamo z Neustiftu pod horskú chatu, ku ktorej treba ešte vystúpať nejakých 200 - 300 výškových metrov a potom sa kochať nádherným výhľadom, prípadne pokračovať ďalej.
Tak prajem peknú dovolenku :)

a ešte pre tých čo sa chystajú do Kaprunu, oplatí sa ísť za 17€ na osobu pozrieť vysokohorské priehrady. Je to kúsok nad Kaprunom, odvezú vás busom k podivnému zubačko-výťahu, potom zas busom a už budete pri priehrade, nad ktorou sa týčia zasnežené Alpy. Nádherné zábery sa tam dajú spraviť, onedlho budem mať napísaný cestopis takt o tu hodím ak môžem :D
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

michaela003: V Salzburgu som sice nebol, ale tento rok by som sa tam rad stavil, zrejme cestou spat. Co sa tyka Stubaitalu, uz ho mam pridany medzi zalozkami a chystam sa ho pozriet, pretoze som co to uz o tom cital, ale rovno sa spytam na ubytovanie, ze kde ste byvali, kolko ste platili, ake boli sluzby a ci bolo v cene aj jedno, ci uz ranajky, resp. polponzia??? Ked pozeram ceny ubytovania, tak sa da najst aj za 17 eur na noc, ale aj za 35 eur, pritom ide o obycany penzion. Tento rok by som chcel ist opat ku Kaprunu, resp. Zell am See do penzionu Praga, pretoze je to cesky penzion s ceskou obsluhou, aj ked je tam cena tusim 32 eur na noc, ale je to cena s polpenziou a k dispozicii je aj napriklad sauna, co sa urcite pri takomto vylete hodi. No chcel by som ist dva dni do Kaprunu a potom az za Innsbruck, pretoze urcite je aj tam co popozerat.

Ak mozes, tak daj teda nejake tipy, resp. hod sem nejaky odkaz na tvoj blog alebo nejake zhrnutie cesty, pripadne fotky, velmi rad si to pozriem.
michaela003
Novice
Novice

Príspevok od používateľa michaela003 »

v Neustifte sme bývali tu:
http://www.booking.com/hotel/at/pension ... 2010-09-15

je tam aj cena na september, nie je to málo, ale nemali sme moc z čoho vyberať lebo sme zajednávali na poslednú chvíľu. S penziónom som bola veľmi spokojná, izba obrovská a pekná, prostredie rozprávkové, pani domáca veľmi milá. Síce tam píšu že nie je k dispozícii internet, ale v dolnej časti penziónu je, na izbe sme však nemali. V cene sú raňajky. Majú tam aj saunu za poplatok, ale nevyužili sme, nejako nebolo času.

Hádam do konca týždňa už bude všetko na blogu, tak sem dám potom link.

//autoeditácia príspevku (11 Aug 2010, 16:01)
silno nestíham ale na blogu už mám cestopis z troch dní, ďalšie pribudnú onedlho

http://mima.zervan.info/
Napísať odpoveď