presne to som mu chcel napisat len som nanho nemal chut.ako pises zacinaju si do teba lebo vedia ze im to nevratis.senator8008 napísal: Tiež to tak vidím, akurát ako vravel Son-Goku to karate nie. A ak sa potrebuješ brániť hneď, tak asi ani aikido pretože to je nadlho.
Takže si má na to zvyknúť či čo? Ono ovládať nejaké bojové umenie nieje o tom, že pri prvej príležitosti niekomu prid*beš. Ide o to vedieť sa brániť, keď to budeš potrebovať. Ja sám nosím prakticky permanentne pri sebe teleskop a chvíľu som chodil na Wing Chun(to mi síce technicky nepomohlo, no zásady tohto bojového umenia môžu dať veľa aj skúsenému) a za posledné 3 roky som sa pobil raz a to iba vtedy, keď nejakému podnapitému mačovi nestačil pohľad na teleskop. Pri všetkých bojových umeniach a obranných prostriedkoch ide hlavne o to, že zvyšujú človeku sebavedomie. A to si potencionálny útočník hneď všimne, či si zakríknutý chlapec alebo či si si vedomý, že môžeš ublížiť aj ty jemu.
EDIT: Ak rozmýšľaš nad teleskopom, tak vedz, že aj s ním musíš vedieť zaobchádzať, lebo dopadneš ešte horšie ako bez neho.
bojím sa udriet niekoho
Re: bojím sa udriet niekoho
ja teraz fakt neviem čo mám robiť mám ho skúsiť zbit ? asi len tak bi som získal rešpekt keby som ho zbil
-
Waagbistritz69
King
- Kontaktovať používateľa:
nabudúce keď ktosi také čosi spraví tak vráť úder
a nejaký ten šport sebaobranný tiež nie je na škodu
edit: http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2010120504
edit: http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2010120504
-
senator8008
Light Star
Ale jedine fullcontact.
-
TommyHot
Addict
No co ti ja viem, do mna odjakziva niekto rypal a nemal som problem zasadit uder a sem tam aj celkom presne. Potom to samozrejme hned skoncilo, kedze dotycny necakal odozvu.hughito napísal:Rady typu udri ho do brady sú úplne nereálne. 14-ročné decko nevie udrieť. Aby ho trafil tak, aby to malo účinok a sám sebe si nejako neublížil, to by musela byť veľká náhoda.
A ten roxor je len odstrasujuci prostriedok. V mojom pripade pomohol. Stacilo ho po dedine nosit zo 2 tyzdne so sebou a potom uz dali vsetci pokoj.
Ale ved normalne ked ti da facku mu to poriadne vrat a aj keby ta zmlatil tak uz do teba radsej zaparat nebude lebo vie ze sa budes branit a to si radsej najde ineho fackovacieho panaka 
Tak mu proste normálne vráť späť, ale aspoň si to skús nejak natrénovať.
- Viem si predstaviť aj lepšiu techniku, ale tak stačí.
Pre tvoj prípad je ideálny úder zo zadnej ruky, je silnejší a v tvojom prípade jediný možný so šancou na úspech. Na údery s boku sa vykašli. Odsleduj si, ako to ten týpek robí - ruka musí ísť do vystreta, rameno sa môže aj zdvihnúť, treba do toho zapojiť boky, to je základ pre silu údery - pohyb tela.
Nezabudni na správne zovretú päsť. Teda palec pod prvými dvoma hánkami, ktoré sú aj prirodzene vystúpené vpred - tými sa udiera, tie sú stabilné a pevné.
- Viem si predstaviť aj lepšiu techniku, ale tak stačí.
Pre tvoj prípad je ideálny úder zo zadnej ruky, je silnejší a v tvojom prípade jediný možný so šancou na úspech. Na údery s boku sa vykašli. Odsleduj si, ako to ten týpek robí - ruka musí ísť do vystreta, rameno sa môže aj zdvihnúť, treba do toho zapojiť boky, to je základ pre silu údery - pohyb tela.
Nezabudni na správne zovretú päsť. Teda palec pod prvými dvoma hánkami, ktoré sú aj prirodzene vystúpené vpred - tými sa udiera, tie sú stabilné a pevné.
- Prílohy
-
- closedfist_2.jpg (10.36 KiB) 1891 zobrazení
už ti to tu napísali... napíšem ti to znova... ide o to, aby sa dokázal o seba chalan postarať... vieš o čom je aikido napríklad? obranné bojové umenie využívajúce energiu potivníka... tam ťa neučia ako človeka zlikvidovať, ale ako sa vyhnúť útokom... a ak je tréner dobrý, tak ti dá aj niečo do života... ja som od 13 do 18 chodil na aikido a nebyť vážneho zranenia chodím stále... a poviem ti, že v puberte mi to pomohlo dosť... a tréner mi dal do života viac ako učitelia alebo rodičia...[url=)[/url] napísal:boze to co je za rada najdi si nejake aikido, karate, muay thai
To ako keby niekto na teba mieril pistolou tak si kupis samopal ?!
Podla mna je vzdy lepsie byt pacifista, ked sa chcu bit hlupaci tak nech sa biju medzi sebou. Pockaj par rokov lebo v pubertalnom veku to je prirodzene si dokazovat kto je silnejsi. Aspon si vytriedis kamaratov medzi sebou.
-
TommyHot
Addict
Nikdy som nerozumel, kde sa vzal tento nezmysel udierat najslabsou castou ruky. Trafis zle a skoncis akurat tak na pohotovosti so zlomeninou.
Celkom sa stotoznujem s tymto videom:
chcel bi som začat trénovat box ale neviem kde nikde blízko neni len v košiciach 
To bola asi reakcia na mňa - takže nezmysel ?TommyHot napísal:Nikdy som nerozumel, kde sa vzal tento nezmysel udierat najslabsou castou ruky. Trafis zle a skoncis akurat tak na pohotovosti so zlomeninou.
Nejaké tie rany som už rozdal a môžem prehlásiť, že ak päsť správne zovretá a takisto celé postavenie ruky je správne, tak sa ti nemá čo stať, max. rozbité hánky, ale to je tá posledná vec, čo ťa môže trápiť. Hánky sú ostré a tvrdé, určite viac ako spodok ruky, ktorý je pekne obalený mäskom, takisto ako kraj ruky. A súpera hádam nechceme šetriť. Takisto, údery vedené hentým spôsobom už nie sú tak priamo, ruka musí byť neprirodzené vytočené alebo je útok vedený akoby zhora oblúkom - to sú mi teda nezmysly. Jedine päsťou je možný efektívny priamy útok.
Ty franto nefantazíruj, kým by ti box niečo dal, tak to je min. pol roka až rok, takže tvoja šanca je sa nejak strániť tých ľudí alebo to risknúť a vrátiť mu to späť, čo ale s najväčšou pravdepodobnosťou skončí pre teba ešte horšie. Ale aspoň budeš môcť povedať, že si sa bránil.
kick box by mal byt v roznave.ak sa dobre naucis low kick tak to bude pre kazdeho nemile prekvapeniefranto napísal:chcel bi som začat trénovat box ale neviem kde nikde blízko neni len v košiciach
Jasné, už to vidím, ako ho bude dávať dole low-kickom. Tu niekedy ľudia sú naozaj mimo realitu. 
-
TommyHot
Addict
Tym maskom dole nesetris supera ale hlavne seba. Ak by si dostal taku supu tak sa zosypes rovnako ako ked ju dostanes pastou. Tiez sa vies rovanko zahnat a preniest na uder vahu tela. A hlavne uder dlanou (alebo jak sa ta cast vola) ta navadza k tomu aby si daval priame udery (lebo inak je z toho facka), ktore su efektivnejsie ako udery z boku, ktore pouziva velmi vela ludi.
Jediny problem moze byt ten, ze clovek prerasteny slaninou neda ruku do takej polohy, preto mozes zovriet past a udierat spodkom.
Na nete som videl video ako tieto veci demonstroval Seagal a Vyzerali byt velmi efektivne.
Jediny problem moze byt ten, ze clovek prerasteny slaninou neda ruku do takej polohy, preto mozes zovriet past a udierat spodkom.
Na nete som videl video ako tieto veci demonstroval Seagal a Vyzerali byt velmi efektivne.
150 kg Segal a akýsi týpci na videách môžu ukazovať čo chcú, všade na svete sa učí normálny úder a vôbec, úder päsťou je najprirodzenejší.
Opakujem - zranenia typu rozbité hánky nepovažujem za ublíženie si sám sebe, ale tak v tom sa asi líšime. A vôbec mi príde čudné zaťažovať človeka čo nevie ani len udrieť tou päsťou aby skúšal akési záhadné údery. To nech si skúšajú tí, čo už vedia čo a ako.
Jediný priamy úder je možný spodkom ruky, tie ostatné dva sú absurdné a takmer nevyužiteľné, veď si to skús do vzduchu.
Opakujem - zranenia typu rozbité hánky nepovažujem za ublíženie si sám sebe, ale tak v tom sa asi líšime. A vôbec mi príde čudné zaťažovať človeka čo nevie ani len udrieť tou päsťou aby skúšal akési záhadné údery. To nech si skúšajú tí, čo už vedia čo a ako.
Jediný priamy úder je možný spodkom ruky, tie ostatné dva sú absurdné a takmer nevyužiteľné, veď si to skús do vzduchu.
-
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
aj tak sa da 
-
TommyHot
Addict
Zasran mal stastie, ze neskoncil hlavou v zemi
sa cudujem niektorym, ze nedokazu odhadnut svoje moznosti...
je snad na LK nieco spatne?hughito napísal:Jasné, už to vidím, ako ho bude dávať dole low-kickom. Tu niekedy ľudia sú naozaj mimo realitu.
-
TommyHot
Addict
Zasran mal stastie, ze neskoncil hlavou v zemi
sa cudujem niektorym, ze nedokazu odhadnut svoje moznosti...
//hughito Seagal trenuje nejakych mexicko americkych MMA fighterov, okrem ineho. Takze to nie su len nejaky typci
A nech skusam jak skusam, uder do vysky hlavy je rovnaky v oboch pripadoch. Neviem, kde vidis rozdiel. Kedze hlava je polozena vyssie ako rameno, tak pri priamom udere musis pri oboch uderoch udierat smerom nahor..
Ty stale rozpravas o rozbitych hankach, ale skus dat poriadnu supu s prenesenim vahy tela, do niecoho tvrdeho a som zvedavy ci budes mat len osuchane kosticky na rukach. Al pre mna za mna pouzivaj udery ake chces
//hughito Seagal trenuje nejakych mexicko americkych MMA fighterov, okrem ineho. Takze to nie su len nejaky typci
A nech skusam jak skusam, uder do vysky hlavy je rovnaky v oboch pripadoch. Neviem, kde vidis rozdiel. Kedze hlava je polozena vyssie ako rameno, tak pri priamom udere musis pri oboch uderoch udierat smerom nahor..
Ty stale rozpravas o rozbitych hankach, ale skus dat poriadnu supu s prenesenim vahy tela, do niecoho tvrdeho a som zvedavy ci budes mat len osuchane kosticky na rukach. Al pre mna za mna pouzivaj udery ake chces
deti moje... o čom sa tu teraz hádate? kto má dlhšieho?
každé bojové umenie človeku vie niečo dať a je len na ňom čo si z toho vezme...
jednoduchý direkt na bradu je jeden z najnebezpečnejších - z brady sa to priamo prenáša na mozog, ktorý sa otlčie o vnútorné lebečné kosti...
obľúbené seagalove kote gaeshi je super na to ak má protivník nôž - odzbrojí, zahodí, po ceste zlomí zápästie...
low kick - ako sorry ale ak ho nedokážeš trafiť dokonale a zozadu, tak si akurát tak otlčieš píšťalu a kolegu bude chvíľku bolieť noha... to je vec ktorú treba mať nakopanú miliónkrát, nervové zakončenia vykopané, mikrotrhliny na kosti veľakrát zahojené a treba mať silu... okrem toho je to rotačný kop, takže zaberá veľa času...
údery niečím iným ako prvými dvomi hánkami? - lakte, kolená... chrbát ruky je použiteľný na spánky alebo krčné tepny... facka je nanič, pimp slap tiež... nejdeme si vychovávať pubertiaka čo máme doma predsa...
výnimočne súhlasím s hughitom...
každé bojové umenie človeku vie niečo dať a je len na ňom čo si z toho vezme...
jednoduchý direkt na bradu je jeden z najnebezpečnejších - z brady sa to priamo prenáša na mozog, ktorý sa otlčie o vnútorné lebečné kosti...
obľúbené seagalove kote gaeshi je super na to ak má protivník nôž - odzbrojí, zahodí, po ceste zlomí zápästie...
low kick - ako sorry ale ak ho nedokážeš trafiť dokonale a zozadu, tak si akurát tak otlčieš píšťalu a kolegu bude chvíľku bolieť noha... to je vec ktorú treba mať nakopanú miliónkrát, nervové zakončenia vykopané, mikrotrhliny na kosti veľakrát zahojené a treba mať silu... okrem toho je to rotačný kop, takže zaberá veľa času...
údery niečím iným ako prvými dvomi hánkami? - lakte, kolená... chrbát ruky je použiteľný na spánky alebo krčné tepny... facka je nanič, pimp slap tiež... nejdeme si vychovávať pubertiaka čo máme doma predsa...
výnimočne súhlasím s hughitom...