BSOD nvlddmkm.sys

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
rados915
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

BSOD nvlddmkm.sys

Príspevok od používateľa rados915 »

Ahojte,

mám problém s grafikou. Jedná sa o GeForce 8600 GT. Hral som dnes Dirt 2, obraz 3x sekol s tým, že sa objavila na chvíľu plocha potom zasa hra a následne mi vyskočila BSOD. Chybný súbor je v spomenutý v predmete - nvlddmkm.sys.

Už 3 hodiny sa snažím nejako opraviť túto chybu, no už som zúfalý. Našiel som x riešení, ale ani jedno nefunguje... Najčastejšie užívateľom pomohla výmena spomenutého súboru, nainštalovanie iného ovládača, obnova systému na starší bod a neviem čo všetko ešte, no mne nič nepomohlo. "Vďaka" tejto téme z jedného fóra však začínam veriť tomu, že to fakt neopravím.

Pred 5 dňami som kompletne preinštaloval Windows a teraz toto... Inak mám teda Win7 64bit, AMD Athlon X2 Dual Core 2.61GHz, 4GB RAM, NVIDIA GeForce 8600 GT. V núdzovom režime z ktorého aj teraz píšem všetko ide, no keď nechám načítať Win normálne, tak po obrazovke s logom Windowsu (Starting Windows) obrazovka zošedne a po asi 5 sekundách naskočí znova BSOD (v prílohe).

Naozaj som prešiel asi všetky možné návody, rady a neviem čo všetko, ale nič mi nepomohlo. Nestretol sa niekto s tým problémom?
Prílohy
DSC00029.jpg
Thommas
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Re: BSOD nvlddmkm.sys

Príspevok od používateľa Thommas »

Ešte jeden reinstall sprav a nahoď o generáciu staršie drivery na kartu + nezabudni drivery na chipset.
rados915
Guru
Guru

No, tak som skoncil. Preinstaloval som Windows, po instalacii sa komp restartoval, mala nabehnut posledna konfiguracia pred spustenim Winu, (cas a pod.), no miesto toho sa zobrazila znova BSOD... Podotykam po cistom nainstalovani systemu (nemal som moznost nijako do instalacie zasiahnut). Skusil som to teda dokoncit cez nudzovy rezim, ale hned mi vyhodilo chybu, ze "System Windows nemoze dokoncit instalaciu v nudzovom rezime. Ak chcete pokracovat v instalacii systemu Windows, restartujte pocitac."

Cize som sa dostal do takeho bodu, z ktoreho sa uz asi nepohnem. Teraz pisem z mobilu...
Thommas
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Thommas »

XP install čo vraví? Inak to vyzerá na KO GPU.
rados915
Guru
Guru

Co presne myslis?

Samotny Windows sa nainstaloval, teda ta prva faza (skopirovanie suborov a nainstalovanie samotneho OS), potom prisiel restart a k tej druhej faze sa to uz nedostalo, lebo hned po ciernej obrazovke s logom Winu (Starting Windows) vyskocila BSOD.

Ale tiez si myslim, ze grafika isla do vecnych lovist. Zvlast ked to vyhadzuje tu istu chybu po cerstvom preinstalovani.
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa MichalkoOo »

skús live cd ubuntu.
rados915
Guru
Guru

A k comu to bude, ak sa mozem spytat? Podla toho ci sa to nainstaluje alebo nie sa vyvrati/potvrdi, ze grafika je kaput? Nejake CDckk s Ubuntu doma mam, tak mozem skusit, len by som chcel vediet s akym umyslom to mam skusat :)
Erik:..:
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Erik:..: »

live cd ubuntu je záchrany nástroj , ak ti naštartuje tak by mali byť komponenty funkčne.
Ak nie tak by malo byť niečo pokazené 8)

Tu je o nom napísané http://www.tipypropc.cz/live-cd-ubuntu- ... y-nastroj/

Neskúšal som live cd ubuntu , tak ak som čosi trepol , tak ma opravte. :smt017
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa MichalkoOo »

live cd ubuntu je operačný systém ubuntu bez inštalácie. nabootovany z dvd
rados915
Guru
Guru

Tak som to skusil a po Ubuntu menu sa mi zobrazili po celom monitore biele vodorovne ciary, takze ta grafika skoncila.

//autoeditácia príspevku (09 Nov 2011, 12:32)
Tak, síce ľahší o 30 eur, ktoré som dal za novú grafiku, ale tak aspoň je problém vyriešený.

Ďakujem tým, ktorí sa mi snažili pomôcť :)
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa ramaya »

Na túto tému som dnes náhodou narazil pri riešení môjho problému.
Presne táto istá chyba. Ale u mňa sa to naopak prejavovalo pri nečinnosti PC. Kým som s ním pracoval , tak všetko bolo OK. Akonáhle som ho nechal nečinný tak po 10-15 minútach naskočila modrá obrazovka BSOD s touto chybou.

Začalo to po preinštalácii systému Win7 64-bit , dovtedy to bolo bez problémov. Rozmýšľal som nad tým ako sa odlišuje tento môj Win7 64-bit od toho predchádzajúceho. Zmenil som pár vecí naspäť ako na starom a problém sa vyriešil. Tu sú zmeny ak by to niekto niekedy potreboval. Ktorá z nich to spôsobovala sa už asi nikdy nedozviem.

1. Vymenil som ovládač pre AHCI - Intel(R) ICH10R SATA AHCI Controller ( originál vo windowse je od microsoftu a volá sa msahci , ja som tam dal ten od intelu iaStor ) Podmienkou je vlastníctvo základnej dosky s čipsetom Intel. Ten ovládač potrebujem pretože v biose mám zapnutý režim AHCI kôli funkcii TRIM na SSD disku.

2. Odinštaloval som codecs pack K-Lite Mega 32-bit a nainštaloval som môj osvedčený Satsuki Decoder Pack 32-bit

3. Vypol som hybernáciu vo Windows

4. V Možnosti napájania som nastavil :
- vypínanie HDD po 2 minútach nečinnosti
- vypnutie monitora po 5 minútach nečinnosti
- uspať pri napájaní zo siete som dal NIKDY
- PCI-Express - napájanie zo siete som dal Maximálna úspora energie
- Správa napájania procesora - Minimálny stav procesora 1% a 1% , politika chladenia systému Aktívne , Aktívne
Napísať odpoveď