Len debil by nechal lezat milion len tak na ucte. Treba to otacat..beardie napísal:uz o 10 rokov to bude inflaciou fajnovo ohlodane
1 milion vs 50% 100 milionov
-
TommyHot
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: 1 milion vs 50% 100 milionov
Niekto tu písal, že by sa uskromnil, postavil malý dom, kúpil niečo do PC
, kúpil lacné auto, ostatok porozdával a tak. Bral by som 1 milión a určite by som sa neuskromnil. Kúpil by som si drahé auto, postavil veľký barák, doprial si do neho trochu luxusu, zabezpečil rodičov a ostatok by som niekde investoval, nech sa peniaze obracajú, či už by to bolo založenie firmy alebo nejaká iná forma. Veď kedy by som si mal dopriať luxus, keď už tú možnosť by som mal, ak nie teraz, keď som mladý. Potom, keď budem mať 50 na krku?
Pincove rozmýšľanie sa mi páči.
Však 1 milión € nieje 1 milión slovenských korún to je dosť podstatný rozdiel za 1 mega sa dá toho urobiť naozaj veľa.
Však 1 milión € nieje 1 milión slovenských korún to je dosť podstatný rozdiel za 1 mega sa dá toho urobiť naozaj veľa.
pinco: A vieš čo je 50 na krku a 20tka v posteli? 
Viem že si sa nepýtal mňa ale odpoviem aj tak.
Je to veľká smola lebo sa mu už nepostaví
Je to veľká smola lebo sa mu už nepostaví
-
TommyHot
Addict
Ja by som si poziadal o biznis viza na Novom Zelande, zalozil firmu a zamestnal jedneho novozelandana, aby som tam mohol bez problemov ostat. Za 200-300k by som si postavil dom (neviem ake su tam ceny nehnutelnosti) a nieco by som investoval aj mimo firmy. A nejakych 50k by som si nechal na rok zivota, kym firma ako tak nezacne zarabat.
-
javatar
Hardcore addict
Matematicky lepsie vychadza ta druha moznost. V reali by som zobral tu prvu. Milion evri by mi dokazalo slusne nakopnut zivot. Keby tam bolo 10k a 100k tak by som sa asi prudko zamyslel nad tou druhou moznostou. 100k a 1M by som si asi tiez vybral 100k. Ide mi o to, ze prilis vela penazi by ma demotivovalo pracovat. A prehnit zivot by bola proste skoda...
1mega
ale študovať by som išiel aj tak. Potom by som si splnil môj sen mať čajovňu, rodinu by som podporoval, tu v dedinke postavil menšiu vilku, kúpil nejaké pekné autíčko a tak 
Radšej ten istý milión, to je dosť. Určite by som si nekupoval autá ani vily, niečo by určite išlo rodičom za to, ako ma podporujú a ako mám všetko, čo potrebujem, to je bez debát a zvyšok na na zmysluplnú činnosť, podpora rôznych aktivít, možno aj výstavbou nejakého centra (intelektuálno-osvetovo-fyzického). V tom by som videl zmysel.
Tož si predstav, koľko centier by mohlo byť za 100 miliónov. Nestálo by to za ten risk?
A možno žiadne. 
To hej. Ale pokiaľ by som plánoval tie peniaze dať na nejaké verejne prospešné veci alebo niekam na charitu a pod., tak by som určite riskol tých 100 mega. Predsa len je tam pomer 100:1. V prípade neúspechu by to bola omnoho nižšia strata, ako zisk v prípade úspechu (pričom šanca na úspech a neúspech by bola rovnaká).
v tejto krajine na ucte by som to urcite nedrzal.. svajc,kajmanyTommyHot napísal: Len debil by nechal lezat milion len tak na ucte. Treba to otacat..
bral by som 1 milion. Neriskoval by som to ze by som mohol skoncit s prazdnymi rukami ked vy uz kazdy mate svoj 1melon a nakupene auta a domy

-
TommyHot
Addict
A co tym vyriesis? Inflacia je vsade a hlavne frank je umelo naviazany na euro a musi devalvovat. A ak ti ide len o dan, tak to ti velmi tvoj majetok neohlodava, leno prirodzene dan z uroku je nizsia, ako samotny urok, cize peniaze sa kazdy rok zhodnocuju, aj ked suma smarum stracaju na hodnote skrz spominanu inflaciu.Trussardi napísal: v tejto krajine na ucte by som to urcite nedrzal.. svajc,kajmany
osobne by som bral zrejme mega, kúpil nejakých 5-6 lepších bytov v BA, a prenajímal, mal by som minimálne 5 tisíc mesačne a nič by som nemusel robiť
postupne by som možno rozbehol nejaký biznis 
síce by ma určite lákalo kúpiť si aj nejaké parádne autíčko, ale zas dám napríklad skoro 200 litrov za aston martin rapide, kúpim si poriadny dom, a za rok nemám začo platiť energie, poistku a benzín
inak ako môže niekoho napadnúť prvá vec po výhre miliónu kúpiť si niečo do PC? určite by som s šesťcifernou sumou na účte sedel za počítačom
tu by som odporučil odbornú pomoc

síce by ma určite lákalo kúpiť si aj nejaké parádne autíčko, ale zas dám napríklad skoro 200 litrov za aston martin rapide, kúpim si poriadny dom, a za rok nemám začo platiť energie, poistku a benzín
inak ako môže niekoho napadnúť prvá vec po výhre miliónu kúpiť si niečo do PC? určite by som s šesťcifernou sumou na účte sedel za počítačom
-
TommyHot
Addict
Predstavujes si to jak hurvinek valku. Povedzme, ze prenajimas byt za 1000 mesacne. 150-200 ide na energie, par desiatok eur na fond oprav, zvysok zdanis a mas ledva 600 eur.
TommyHot.. 600€ x 5 bytov = 3000€ získaných bez pohnutia prsta na nohe.... ja by to tiež asi takto skúsil.
urcite jeden mega a ten investovat, urcite to nenechat len tak na ucte 
-
TommyHot
Addict
Brm zabudol som este na dan z nehnutelnosti a po novom aj na ficodan z luxusu, takze to bude este menej. Ano rozumiem kam tym smerujes, ale vlastnit 5 bytov je imho velmi zla investicia. Najomnici ti byty rozflakaju, cize ak ich budes chciet neskor predat, tak do nich budes musiet naliat dalsie peniaze. Pasivny prijem 2-3k je sice fajn, ale preco nemat viac? Podstatne rozumnejsie je kupit lacnu nehnutelnost, prerobit a predat drahsie. A takymto sposobom peniaze otacat kazdych par mesiacov. Pokym na nehnutelnost nie je uvalena tarcha, tak sa predava relativne jednoducho.