Ventilator do PC
Ventilator do PC
Chcel by som poradiť ako mám namontovať do PC ventilátory jeden chcem dať dozadu a jeden dopredu ale neviem ako mám dať ten dopredu. Musím najprv dať dole predný kryt skrinky? No a keď ich budem mať namontované kde ich mám zapojiť do dosky?
Re: Ventilator do PC
Zalezi od skrinky. Na vacsine netreba nic rozoberat. Predny sa umiestni do vnutornej casti bedne a prisrobuje, na vetraku mas sipku ako fuka vzduch, ten ma fukat od predneho krytu do zadnej casti. Vetrak na zadnu cast bedne musi fukat teply vzduch von z bedne. Kable sa pripoja podpa koncovky, na doske mas konektory s oznacenim Fan alebo to pripajas na velky molex konektor.
Super dik lebo na doske som videl konektory kde písalo FAN a ešte niečo vedľa toho, no takže to sa nemusí nutne dávať preč predný kryt skrinky ako tu skrutky sa môžu naskrutkovať aj z vnútra nie?
//autoeditácia príspevku (09 Júl 2012, 11:28)
A ešte ten kábel od ventilátora je jedno ako ho otočím a zapojím do konektora na doske alebo je tak nejaká šípka. Takže ten ventilátor vpredu mám otočiť tak aby vzduch fúkal a vzadu aby vzduch vyfukoval, to nebude problém ako píšeš je na ňom šípka.
//autoeditácia príspevku (09 Júl 2012, 11:28)
A ešte ten kábel od ventilátora je jedno ako ho otočím a zapojím do konektora na doske alebo je tak nejaká šípka. Takže ten ventilátor vpredu mám otočiť tak aby vzduch fúkal a vzadu aby vzduch vyfukoval, to nebude problém ako píšeš je na ňom šípka.
Filip359.. ak máš skriňu, na ktorej netreba odmontovať predný kryt na založenie predného ventilátora, tak predný kryt nebudeš musieť dávať dolu. 
Na mojej CM690ke musím dať dolu predný kryt, vyšrúbovať prachový filter, na neho našrúbovať ventilátor, ten prachový filter s ventilátorom nazad našrúbovať na skriňu a naspäť založiť predný kryt.
A kábel zapojíš iba jedným smerom, opačne Ti to nedovolí..

Na mojej CM690ke musím dať dolu predný kryt, vyšrúbovať prachový filter, na neho našrúbovať ventilátor, ten prachový filter s ventilátorom nazad našrúbovať na skriňu a naspäť založiť predný kryt.
A kábel zapojíš iba jedným smerom, opačne Ti to nedovolí..
Tu mám nejaké fotky môjho PC //obrazky vkladaj do priloh
asi bude treba dávať dole aj kryt lebo ten ventilátor sa skrutkuje zvonka nie
asi bude treba dávať dole aj kryt lebo ten ventilátor sa skrutkuje zvonka nie
-
shadow1310
Medium Expert
Filip359 - pokial chces konkretnu radu bolo by mudre tu skrinu nafotit zvnutra a odmerat vzdialenosti otvorov pre skrutky na jednej strane
Ja ich už mám objednané len potrebujem vedieť či pri montovaní predného budem musieť dávať dole predný kryt skrinky. Na videách čo som pozeral tak sa skrutky dávali zvonka tak preto sa pýtam.
-
Thommas
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Budeš musieť. A keď si už správne namontoval (dobrým smerom natočený) tak aj disk si posuň nižšie, nech sa aj ten chladí.
Ešte nie až zajtra mi majú prísť, len to že musím dať dole predný kryt skrinky je blbé lebo neviem ako ho dole dať, budem musieť trochu pošpekulovať ako na to.
Bývajú tam také cuplíky, treba trošku sily a pôjde to, neboj, nezlomíš to 
// jeden si aj odfotil
Mali by tam byť 4, na každej strane jeden ..
// jeden si aj odfotil
Jeee super dik tak zajtra montujem a dám aj HDD nižšie nech sa chladí.
//autoeditácia príspevku (11 Júl 2012, 11:30)
Poradíte mi ešte?? Na ktorý konektor FAN na doske mám zapojiť tie ventilátory lebo mám ich tam viac a každý má trochu iné označenie, mám 2x tento http://datacomp.sk/acutake-acu-fan120-pro_d65716.html a mám k nim aj toto http://datacomp.sk/silentiumpc-multicon ... 98231.html
//autoeditácia príspevku (11 Júl 2012, 11:30)
Poradíte mi ešte?? Na ktorý konektor FAN na doske mám zapojiť tie ventilátory lebo mám ich tam viac a každý má trochu iné označenie, mám 2x tento http://datacomp.sk/acutake-acu-fan120-pro_d65716.html a mám k nim aj toto http://datacomp.sk/silentiumpc-multicon ... 98231.html
-
shadow1310
Medium Expert
v zasade je to jedno kde na dosku to napojis, ci uz na 4-pin alebo 3-pin. idealne co najblizsie k vetraku nech nemas kable roztahane cez celu skrinu. ja osobne by som ten spomenuty adapter nikdy nepouzil, nemas s nim moznost regulacie otacok