1 milion vs 50% 100 milionov
Re: 1 milion vs 50% 100 milionov
1 mil. mega?
2 autá dokopy tak okolo 100 000 €
pozemok s domom, priestranné, nič extrémne okázalé, v príjemnej lokalite aj so zariadením 200 000 - 300 000 €
trošku by som pocestoval, tak 20 000 €
vyrovnal by som blízkej rodine hypotéky 180 000 €
To sme na sume +/- 500 000
Zvyšok by som investoval, o.i. založil 2-3 firmy, určite nejakú súvisiacu s cestovným ruchom, hotelík, reštiku, niečo na ten štýl ako hobby a firmy beriem ako zabezpečenie príjmu do budúcnosti.
Myslím, že ešte furt by mi ostalo, čo to.. ta nejaká rezerva byť musí.
Je to veľa? Je to málo?
2 autá dokopy tak okolo 100 000 €
pozemok s domom, priestranné, nič extrémne okázalé, v príjemnej lokalite aj so zariadením 200 000 - 300 000 €
trošku by som pocestoval, tak 20 000 €
vyrovnal by som blízkej rodine hypotéky 180 000 €
To sme na sume +/- 500 000
Zvyšok by som investoval, o.i. založil 2-3 firmy, určite nejakú súvisiacu s cestovným ruchom, hotelík, reštiku, niečo na ten štýl ako hobby a firmy beriem ako zabezpečenie príjmu do budúcnosti.
Myslím, že ešte furt by mi ostalo, čo to.. ta nejaká rezerva byť musí.
Je to veľa? Je to málo?
určite ten 1 milion hend, pri mojom stasti...
Hlasoval som za 1 milión. Stačilo by mi 
Hovorí sa že keď nič nemám, nemôžem nič stratiť. Vtedy by sa núkalo tých 100 melónov....ale aj s jedným sa dá slušne rozbehnúť a v tomto prípade by to bola istota. Len, nájsť niekoho, kto ti dá takúto ponuku 
Aj tu vidno, že ľudia chcú istoty. 
no jasne... v dnesnej dobre co by si cakal
Vieš, ono ten 1 milión sa dá relatívne rýchlo upotrebiť a investovať.
Ale skús preinvestovať a upotrebiť rýchlo nájdených 50 miliónov... O pol roka padne € a zistíš, že v peňaženke máš z toho 10 000 € a ten čo mal melónik sa vyváža a býva si.
Ale skús preinvestovať a upotrebiť rýchlo nájdených 50 miliónov... O pol roka padne € a zistíš, že v peňaženke máš z toho 10 000 € a ten čo mal melónik sa vyváža a býva si.
-
TommyHot
Addict
- Kontaktovať používateľa:
begbee nevidim rozdiel v minuti 1 milionu a 50 milionov. Portfolio si percentualne rozlozim rovnako, akurat nominalne to v druhom pripade budu trosku ine sumy.
-
Soviet
Darca
No neboj ako by pri takej velkej sume sa na teba pozerali oci okolia a kedze zijeme v kadejakej dobe, takze by som sa ani necudoval, keby sa ti "ludze z podsvetia" zacali vyhrazat a musel by si platit ochranku svojej rodine (mama atd), alebo spokojne im platit.
A nie nepozeram vela filmov
A nie nepozeram vela filmov
TommyHot: Pozri, poviem to inak. Myslím, že ty máš ekonomické vzdelania a vieš ako to chodí. Pohoďka. Zober si priemerného občana so SŠ vzdelaním. Ak mu dáš do ruky melón, väčšina by ho vedela zmysluplne využiť. Ak mu dáš do ruky 50 melónov tak bez nejakých poradcov to nepôjde. Čo si kúpi Kempinsky a stane sa hneď veľkopodnikateľom? Nemusíte súhlasiť, ale toť môj názor.
Pred nejakou dobou, písalo sa o tom aj v novinách, nejaký gastarbeiter z SK vyhral (spolu s inými ľudmi) jackpot v rakúskej športke. No hádaj, čo urobil ako prvé? So ženou dali výpovede a začali sa 2 týždne v kuse ožierať aj s priateľmi. Nehovorím, že to netreba osláviť, ale snažil by som sa byť nenápadný, podnikol by som kroky na zabezpečenie tak veľkého obnosu peňazí a rozhodne by som to so začiatku nikomu nevešal na nos.
Takže portfólio si nechaj pre agenta OVB
(no offence)
Pred nejakou dobou, písalo sa o tom aj v novinách, nejaký gastarbeiter z SK vyhral (spolu s inými ľudmi) jackpot v rakúskej športke. No hádaj, čo urobil ako prvé? So ženou dali výpovede a začali sa 2 týždne v kuse ožierať aj s priateľmi. Nehovorím, že to netreba osláviť, ale snažil by som sa byť nenápadný, podnikol by som kroky na zabezpečenie tak veľkého obnosu peňazí a rozhodne by som to so začiatku nikomu nevešal na nos.
Takže portfólio si nechaj pre agenta OVB
-
Nadeo
Guru wannabe
TommyHot, sa mi zda, ze len silou mocou chces pouzivat slovicka co si sa naucil v skole
. No offense.
Ja by som urcite radsej isiel do isteho milionu. Nejaky lepsejsi byt, auto, zil by som moj doterajsi zivot tak isto, len na vyssej urovni... prijemna to predstava.
Ja by som urcite radsej isiel do isteho milionu. Nejaky lepsejsi byt, auto, zil by som moj doterajsi zivot tak isto, len na vyssej urovni... prijemna to predstava.
-
TommyHot
Addict
begbeee nemam ekonomicke vzdelanie, mam common sense (cakam, kedy mi zas nejaky idiot da k- za anglicky vyraz). Osobne si myslim, ze bez niekoho, kto ta povedie za ruku to nejde ani v pripade toho milionu. Ak teda nemas prakticke skusenosti s investovanim v roznych oblastiach a nechces si kupit 6 bytov, ktore budes prenajimat, ako tu uz niekto spominal
Nadeo v skole som sa ucil pajkovat
Nadeo v skole som sa ucil pajkovat
Milión a založil by som si nejakú firmu, kúpil auto a dom. Niečo by som dal rodine. 
Milion, ako sa hovori lepsi vrabec v hrsti ako holub na streche. Z miliona by sa kludne dal zrekonstruovat rodicovsky dom a ked dostudujem aj kupit dalsi pre mna. Ak nebudem velmi vyskakovat tak kludne aj zabezpecit rodinu. + investovat a rozbehnut podnikanie, predsa lahsie to ide so svojim kapitalom
-
erytrocyt
VIP
Jednoznačne milión na ruku.
Bolo by asi zaujímavšie sa baviť v iných dimenziách:
čo tak 1000 € vs 100 000 € alebo 10 000€ vs 1 000 000 €.
čo tak 1000 € vs 100 000 € alebo 10 000€ vs 1 000 000 €.
-
TommyHot
Addict
Pri 1 000 a 10 000 by som isiel do risku.
myslel som to tak, ze pri 1 000 vs 100 000 a 10 000 vs 1 000 000 by som isiel do risku a teda do tej vacsej sumy pri 50% sanci.
No ved som si pozrelEšte raz si pozri sumy. / begbeee
a o 20 rokov mozno padne penazny sytem, ktovie mozno aj skorbeardie napísal:uz o 10 rokov to bude inflaciou fajnovo ohlodane
Ja by som tiez bral milion.. Dom , auto, slusny zivot aspon docasne... koniec sveta ma byt tento rok nie?
TommyHot - počítal som cenu nájmu síce pred zdanením, ale energie + ostatné výdavky som v tom nerátal
a byty sa zničia, ale nemyslel som to tak, že by som ho prenajímal 5 študentom aby si tam robili party, zober si také byty napr. v 3 vežiach - ceny nájmu sa tam pohybujú cca 800-1000 € + energie, čiže by som sa mal veľmi spokojne a bez pohnutia prsta, keby ma to omrzelo rozbehol by som nejaký biznis, ale momentálne by mi úplne stačilo takto "vyžívať" 
-
hojko
Site Admin
robo1152: Ale cena napr. trojizboveho bytu v Troch veziach asi nie je 50 tisic eur ako niekde na Povazskej Bystrici alebo v Humennom.